Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)
Kateřina Jírová: 12 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 29.6.2014)
3 verze života - Divadlo Palace: 70 %
Silne prvni dve tretiny hry, posledni uz tolik netahla. Ale prijemna zabava na vecer. Musim vyzdvihnout Janu Janekovou ml., ktera vycnivala nad jinak velmi dobrymi vykony.
(zadáno: 13.3.2016)
39 stupňů - Dejvické divadlo: 80 %
Vynikajici hororove ladena parodie na britske spionazni filmy. Ta atmosfera 30.let se DD povedla navodit na jednicku, at uz kostymy, hudbou nebo moc peknou scenou. Herecke vykony musim vyzdvihnout vsechny, J.Pleslovi ten anglicky gentleman neuveritelne sednul, S.Babcakova bavila jako femme fatale a V.Neuzil s D.Novotnym vyborne preskakovali mezi zmenami roli (mezi kterymi se nasli paradni momenty). Po prestavce to sice trosku drhlo, ale zaver opet dotazeny, takze celkove velka spokojenost.
(zadáno: 8.12.2017)
407 gramů z Bohumila Hrabala - Divadlo v Dlouhé: 60 %
65%
Hrabalovo dilo neznam zevrubne, nicmene i presto na me dychla poetika a nostalgie dob minulych. Trochu mi do celkoveho predstaveni nesedel vystup senioru na zacatku druhe pulky, ale jinak jsem spokojena a ani delka monologu mi nevadila. Po herecke strance moc chvalim M.Taborskeho, V.Lazorcakovou, J.Pokornou a M.Hanuse. Moc se mi libilo i vyreseni sceny, kdy se hralo i v hledisti, coz sice trochu limitovalo divaky v prednich radach, ale napad se pocita. Navic tahle hravost se mi na DvD naopak libi. Mile a nenarocne predstaveni.
(zadáno: 30.5.2016)
8 GB tvrdýho porna - Divadlo Letí: 50 %
Textem bohuzel trochu slaba hra. A.Polivkova i P.Vanek byli dobri, jejich projev i proziti pribehu se mi libilo, ale cela hra mi neprisla prilis poutava. A jak uz zaznelo v jinem komentari, oba predstavitele byli na tyhle typy postav moc sympaticti. Za pochvalu stoji napad se scenou (bohuzel zustalo jen u napadu), na velkem jevisti byla trochu neprakticka - z boku hlediste nebylo prilis videt.
(zadáno: 5.6.2015)
A voda stoupá - Městská divadla pražská: 40 %
Asi to jedine, co jsem si z predstaveni odnesla, byl zazitek v podobe sceny - ano, ze druhe pulky, kdy na jevisti prsi. Hercum se neda uprit nasazeni (paradoxne predevsim M.Malkove, ktera prehravala a pitvorila se jako o zivot). Cekala jsem proste nejaky presah, ale cely text po mne jen sklouzl, ale nezakousl se. Filozofovani na tema moralky a stavu spolecnosti jsem se sice dockala, nicmene po dvou vetach se to vsechno tak nejak zacalo jen opakovat ... Par opravdu vtipnych momentu se naslo, ale jinak spise slabsi zazitek. V MDP jsem uz videla podstatne lepsi hry.
(zadáno: 20.3.2016)
Amadeus - Divadlo na Vinohradech: 80 %
85%
Po dlouhe dobe opet velke divadlo! Ustredni dvojice J.Dvorak/O.Brousek na sebe vyborne slysela, z Brouska srsela neuveritelna energie, Dvorak neslezl z podia a podal vynikajici vykon. Moc se mi libila scena - zavery obou polovin byly nejen vizualne skvele. Moc velka spokojenost.
(zadáno: 15.3.2019)
Amadeus (tj. Milovaný Bohem) - Divadlo Husa na provázku: 90 %
Naprosta spokojenost a nadseni. Bavila me prace s prostorem, scenografie, stylizovane kostymy. Herecke vykony byly na jednicku, pani Donutilove valeli, S.Zmrzla skvele sekundovala. Ani to "hemzeni" vedlejsich postav me tolik nerusilo, trocha "chaosu" se mi libila. Skoda, ze nezaznelo vice z mistrova dila, ale zase jsme slyseli ty stezejni kusy. Plusove body nahnala prestavkova pisen, ktera byla vice nez patricna. Co bych videla jako drobny minus, to byl misty tissi zvuk a velkym minusem byl pocatecni boj o mista. Srovnani s DNV se neubranim a tahle inscenace se mi libila o chlup vic.
(zadáno: 7.4.2013)
Ambrózie - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Od hry, ktera se odehrava v hospode (a po zaviracce) asi nema cenu ocekavat nejake hlubokomyslne zkoumani nekonecna vesmiru, nybrz filosofovani nad nesmrtelnosti chrousta. A tak to byva, i kdyz si jdeme skutecne sednout do hospody a po zaviracce zjistime, ze jeste neni vsechno dopito, tudiz nema cenu odchazet domu ;) Vzdyt toho jeste tolik nebylo receno :)
S hrou jsem byla vice nez spokojena, velice se mi libila a nejen za "Te noci rijnove" v podani Igora Chmely prihazuji vrele doporuceni ;)
(zadáno: 24.6.2016)
Americký bizon - Činoherní klub: 50 %
55%
Trochu premyslim, co timto kusem chtel autor rict. Hra byla misty zabavna, ale v textu by se dalo jeste podstatne vic skrtat, daleko vic totiz byla ukecana. Chybelo mi tam nejake sdeleni. Nasazeni hercu bylo velke, predevsim se mi libil V.Sanda.
(zadáno: 7.4.2013)
Asanace - Divadlo Na zábradlí: 70 %
(zadáno: 4.6.2017)
Audience u královny - Národní divadlo: 60 %
65%
Konverzacni hra, jejimz nejvetsim lakadlem je herecke obsazeni. Dialogy kralovny a jejich predsedu vlady jsou bohuzel po chvili stejneho typu a hra je dost staticka. Mozna jsem cekala o trosku vic anglickeho humoru, ale naopak potesilo, ze nebylo treba nijak zevrubne znalpsti britskeho politickeho deni. Velikou pochvalu zaslouzi I.Janzurova, ktera jevisti opravdu kralovala, T.Medvecka, I.Bares a D.Matasek. A co bylo opravdu velice vydarene, to byly masky a kostymy, za Zeleznou lady zaslouzi vsichni smeknuti :)
(zadáno: 3.3.2017)
August August, august - Městská divadla pražská: 70 %
Divoky rej, spis nez cirkus to pripomina karneval. A do vseho toho hemzeni vstoupi ta nejcistsi a nejnaivnejsi duse v podani naprosto fantastickeho Z.Kaliny. Nadherne ztvarneny rozdil mezi snem, fantazii a skutecnym svetem se vsi jeho osklivosti. Pochvala za scenu, nasazeni vsech hercu (i v tech "pouze" tanecnich rolich) a hlavne za krasne hravy text (znovu tu clovek doceni bohatost a libozvucnost naseho jazyka). Nektere sceny bych trochu zkratila, ale ve vysledku jsem odchazela s moc dobrym pocitem. A to bylo prima :)
(zadáno: 20.4.2016)
Baal - Švandovo divadlo: 50 %
Baal jsem si dle anotace predstavovala uplne jinak, takhle sel totalne mimo me. At uz textem, ktery byl dle meho hodne tezkopadny, tak i pribehem a takovym divnym bezcasim (krom pribehu mi tam chybela treba i motivace nekterych postav). Pochvalila bych atmosferickou hudbu (ta se mi moc libila - v SD skoro jiz pravidlo) a praci se scenou, kdy tvurci vyuzili malicke studio na jednicku. Herecky to bylo zvladnute dobre, ale ja se v postavach ztracela, pac se jaksi jeden herec chopil klidne tri postav a ... Ne, to nema cenu, na me to bylo proste az moc velky "umeni".
(zadáno: 14.11.2014)
Bedřich Smetana: The Greatest Hits - Městská divadla pražská: 50 %
Dokud se mluvilo, byla to bomba. Nektere sceny/hlasky byly vynikajici. Jenze kdyz doslo na zkouseni a "scuknuti" vsech oper do jedne hry, nevedela jsem, co si myslet. Kdyby to herci, co hrali herce, pojali jako opravdu parodii a jeste vic pritlacili na pilu, nemela bych problem. Takhle to ale obcas hranicilo s trapnosti.
Ne, je to vazne oddechovka, u ktere clovek nemusi premyslet a uprimne se zasmeje, to bez debat. Nektere napady jsou nadprumerne a herci jako V.Kubarova, H.Bor, M.Slany a R.Kalvoda vyborni.
(zadáno: 12.11.2014)
Běsi - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Dlouhe, narocne, vyborne. Atmosfera by se dala krajet, ale trochu me mrzelo, ze se do nekterych temat nekouslo vic (treba zapletka revoluce me vazne bavila). Musim vyzdvihnout vykony M.Nemce a M.Zoubkove, ti me vazne dostali do kolen. A co nesmim vynechat - krasna a pusobiva hudba.
Rada bych si tohle predstaveni zopakovala, jen to neni zabava na dvoje zhlednuti v tydnu.
(zadáno: 29.3.2014)
Boarding Home, maximálně hořký - Divadlo Na zábradlí: 60 %
S hodnocenim jsem hodne na hrane, neubranim se srovnani s Cantosem. Bez muceni priznam, ze k nekterym scenam bych potrebovala vysvetlivky, nektere je vazne nepotrebuji a u par scen je lepe vypnout a jen se divat na barevny rej na podiu. Velmi zvlastni hra o zmaru, horkosti, dotazena az k nenavisti, ktera se postupne prehoupne v lasku. Protoze k te je to vzdycky jen krucek. Ale vsechno hezke musi jednou skoncit.
P.Liska, I.Luptak, M.Mejzlik, M.Spurna, N.Drabiscakova predvedli skvele vykony. Obrovskym zazitkem bylo videt znovu na jevisti pana Ornesta, ten byl ve sve roli vynikajici :-)
(zadáno: 7.4.2013)
Bratři Karamazovi - Dejvické divadlo: 100 %
Predstaveni ma jen jedinou chybu ... ze ma konec.
(zadáno: 29.3.2014)
Bůh masakru - Činoherní klub: 70 %
75%
(zadáno: 12.11.2014)
Bylo nás pět - Městská divadla pražská: 50 %
A mozna je to jeste moc. Me tohle proste nezaujalo. Herci v detskych rolich me bavili, ale zbytek prilis ne-e, dospelaci spise rusili. Na muj vkus moc pisnicek, ktere mi do hry nepasovaly. Jsem rada, ze jsem hru videla, ale znovu se urcite nechystam ...
(zadáno: 7.4.2013)
Cantos - Divadlo Na zábradlí: 60 %
Predstaveni ne pro kazdeho, doporucila bych ho hlavne kvuli scene a hudbe. Textem dost tezkopadne a hur srozumitelne, nicmene ze zaverecneho monologu Miloslava Mejzlika naskakuje husi kuze.
(zadáno: 10.6.2017)
Čapek - Městská divadla pražská: 90 %
95% U MDP se uz stava tradici, ze cervnove premiery jsou to nejlepsi ze sezony. Loni Onegin a Vana, letos Capek. Tezko bych vyzdvihovala jednu nejlepsi cast, at uz by to byl text a myslenka (stale mrazive aktualni), scena, hudba (!!!), tak i potesily vhodne promitane casti. Male vstupy doplnujicich informaci se povedly, popisnost mi neprisla na skodu. Herecky jednoznacne kraloval J.Hana, ale moc mile prekvapili M.Kacmarcik a M.Malkova ve vaznejsich rolich. Ostatni nezaostavali ani v nejmensim a vystup J.Smutne vse jen podtrhl. Tleskam, doporucuji a za sve zaverecne slzy v ocich dekuji!
(zadáno: 15.3.2019)
Čarodějův učeň - Činoherní studio Ústí nad Labem: 80 %
Znam animovanou pohadku, videla jsem balet, byla jsem zvedava na cinohru. A provedeni usteckeho souboru bylo tim pravym. At uz slo o scenografii, pohybovou stranku (vtazeni Tondy zpatky do mlyna) nebo kostymy a masky (Kmotricek a Mistr), byla to pastva pro oko. Obsazeni se trefilo do typu charakteru take velmi dobre. Za me velka pochvala a spokojenost.
(zadáno: 29.6.2014)
Čekání na Godota - Národní divadlo: 80 %
85%
Hra o beznadejnem, marnem cekani na nekoho, kdo by mohl dat zivotu smysl a udelat ho lepsim. Predlohu jsem si matne pamatovala ze skoly, ale cekala jsem spis neco ryze smutneho a zoufaleho. Tady byl ten smutek a zoufalstvi balen pod humor, se kterym jsem vlastne ani nepocitala. Navic vykony vsech hercu, at uz ustredni dvojice Davidu Mataska a Prachare, tak jim sekundujici O.Pavelka, vytahly hru o par stupinku vys. Neda se ubranit myslence, ze se na podiu sesla parta kamaradu, z jejich sehranosti a improvizaci to primo ciselo. Odchazela jsem prijemne prekvapena a s moc dobrym dojmem.
(zadáno: 13.3.2018)
Černý med - Činoherní klub: 60 %
Je pravda, ze dle anotace jsem cekala neco jineho. Ovsem hercum se neda uprit nasazeni, se kterym se zakousli do nelehkeho textu a ktery interpretovali opravdu barvite. Take je treba ocenit autora za odvahu a praci s jazykem. Nicmene se neda nezminit me jiste rozladeni z obcasneho zacykleni textu a rozvlacnost, ktera nenapomahala gradaci. Umim si tuto hru predstavit na komorni scene, pri mene lidech, kdy by samotny prostor odvedl polovinu prace s navozenim atmosfery. Na tohle byl Cinoherak trochu velky.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>