Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 19.6.2016)
Posledni dve letosni premiery se MDP obzvlaste vydarily! Byla jsem naprosto pryc z nadherneho vizualu, ta scena, prace se svetlem, kostymy - krasa. Hudba take potesila (The Prodigy?? No, fakt!!). Moc me potesil text ve versich, mozna to neni uplne pro kazdeho, ale poslouchalo se to vyborne. Cele predstaveni je navic svizne, zivelne, dokaze udrzet divakovu pozornost na maximu. Nejvetsi pochvalu zaslouzi J.Hana a P.Tenorova v hlavnich rolich, oba drzeli moc dobre tempo. Pro me velmi mile prekvapeni na konci sezony a jistota navstevy v sezone pristi :-)
(zadáno: 17.6.2016)
Byla jsem na rozpacich, dat nizsi hodnoceni za prvni polovinu, ktera je textem trochu tezkopadna a kvuli mnozstvi vyrcenych myslenek ma problem udrzet divakovu stoprocentni pozornost? Nebo vyssi hodnoceni za druhou cast, ktera je jako z jineho sveta. Text je udernejsi, sviznejsi, vic se ukazou emoce ... Vyssi a casem mozna i pridam. R.Holub i F.Nemec podali vyborne vykony, vzhledem k obsahlosti a slozitosti textu opravdu smekam. Z monologu pana Nemce o marnosti zivota mi behal mraz po zadech. Nejen kvuli narocnemu textu bych hru videla rada jeste jednou.
(zadáno: 7.11.2015)
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
(zadáno: 16.6.2014)
65% Na oddechovy vecer je to zabava jak vysita ;-)
(zadáno: 25.8.2018)
Uznavam, ze lvi podil na mem hodnoceni ma hudebni slozka. Po herecke strance ma hra rezervy, dej je jen pojitkem mezi jednotlivymi songy, tanecne i kostymove je to prumer. Ale jakmile zazni hudba, zapomenete na vse kolem, protoze M.Kluch je naprosto fenomenalni, stejne jako zivy doprovod kapely Queenie. Za pochvalu stoji i J.Korn, ktery me nazivo velmi prekvapil (jen v dobrem), dale i P.Palek a R.Tomes. Ze se predstaveni v zaveru zmenilo v regulerni koncert a standing ovation trvala dlouhe minuty, bylo naprosto zaslouzene.
Koncert Queenie uz mam take v merku. ;-)
(zadáno: 7.4.2013)
Na premiere hry jsem se bavila vytecne, nicmene casem ten dojem ze hry trochu opadl. Kdyz jsem videla predstaveni podruhe, nektere momenty mi opravdu zpusobily silne mrazeni v zadech a uz mi tak vtipne neprisly. Michal Suchanek byl pro me prijemnym prekvapenim, Marek Taclik pobavil nekterymi narazkami, ktere nebyly ve scenari ;)
(zadáno: 15.4.2015)
85%
Moderne pojata klasika, proc ne? Ja mam tyhle novoty rada, vetsinou mi sednou, stejne tak Hamlet ve Svandovi. Tradicne chvalim hudbu (jeste se mi snad nestalo, ze by se ve Svandaku nevyvedla hudba k predstaveni) a scenu. Z hercu se mi moc libil zivelny P.Dergel, P.Hrebickova, Z.Onufrakova. Nektere sceny bych osobne vypustila (treba zaverecnou), ale jinak spokojenost.
(zadáno: 23.5.2015)
75%
Ackoli nejsem z oboru a narozdil od pana doktora chodim do divadla rada nejen kvuli klimatizaci, tak se mi to vazne libilo ... Morbidni, cernohumorne, ze zivota. Originalni text, se kterym jsem nemela problem. Bohuzel, problem mi trochu cinily revualni vystupy, ty bych i ozelela (ale prohlidka byla vynikajici :-) ). J.Hana, D.Batulkova, R.Fidlerova a v tesnem zavesu za nimi vsichni ostatni - vazne spokojenost ...
(zadáno: 19.10.2016)
75%
Pozoruhodne predstaveni, ktere zaujme hned zkraje stylizovanymi kostymy, otocenim muzskych a zenskych roli v zivote i napaditou scenou, kdy je hlavni hrdinka oddelena sklem. L.Trmikova, J.Vondracek i M.Hanus vyborni. Mozna bych si casem tuhle hru dala jeste jednou.
(zadáno: 10.3.2017)
85%
Po pomalem rozjezdu se tahle hra dostala do neuveritelneho tempa, pribeh dvou postav se dokazal dotknout snad kazdeho. Dojemne, citlive, smutne a neskutecne silne. Ackoli P.Lnenicku nemam az tolik v oblibe, pro tuhle hru se snad narodil, jeho vykon byl strhujici, klobouk dolu. M.Zoubkova mu byla rovnocenou partnerkou, vzhledem k roli, ktera nemela takovy prostor. Opravdu pusobivy zazitek.
(zadáno: 29.4.2016)
Prijemne prekvapeni v podobe velmi hutne inscenace. Cekala jsem podobne silnou hru, trochu mi to tematem pripomnelo Zazrak v cernem dome v DnZ. P.Stepanek podal velmi solidni vykon, ale asi nejvic zaujal J.Hana, ktery zahral skutecne odpudivou postavu bezchybne. Skoda, ze nekolik veci nebylo vic vysvetleno a nebyl treba odhalen puvod postavy M.Malkove, takhle jsem mela problem ji porozumet.
(zadáno: 19.11.2017)
Priklanim se ke komentari Denisy, jen to hodnoceni davam nizsi. Nasazeni hercu i akrobatu bylo velike, netradicni spojeni cinohry a cirkusu byl zajimavy napad, ale pro me zustalo jen u toho napadu. Rozporuplne pocity z konce predstaveni zatim pretrvavaji. Co musim pochvalit je citelnost dejove linky a pribehu, co je pro me velke minus, obcas se mi predstaveni vleklo.
(zadáno: 7.6.2017)
85%
Souhlasim s tim, ze tohle predstaveni je bud ano nebo ne. Za me urcite ano. At uz kvuli textu Brechta, ktery si udrzuje az desivou aktualnost postrehu (hlavne posledni setkani me opravdu mrazilo), tak i kvuli dekadentnim kabaretnim vystupum. Texty mozna jsou silene a nekdy jsem se uplne nepotkala s kontextem, ale o to vic ocenuji nasazeni kabaretieru. M.Hanus me bavi uz dlouho, ale tohle predstaveni se mu doopravdy povedlo. SMICH!
(zadáno: 26.4.2017)
Neda se nesrovnavat s hrou Terminus, co do stylu v podobe vypraveni formou monologu. Ale tim to asi konci. M.Nemec opet vsadil na prazdnou scenu, uprel pozornost na herce a vybrouseny text a vznikla hra, ktera utoci na divaka v nejlepsim slova smyslu. Kadence textu je nekdy skoro vrazedna (obcas se herci prerikavali, ale to se jim snadno v te zaplave odpousti), ale s udrzenim pozornosti jsem nemela nejmensi problem. Forma i obsah mi naprosto vyhovoval, dokazal me pohltit. Oba herci velmi dobri, presvedcivi, konec opet vzal za srdce.
(zadáno: 7.1.2014)
75% za predstaveni, vazne jsem se bavila. Tech zbylych 5% za to leknuti z namirene zbrane Michala Dlouheho ;-)
Hlavne musim vyzdvihnout pany herce za skvelou sehranost napriklad pri "kolecku" piti panaku. A take za naprosto lidske nekolikere odbourani, ktere vzhledem ke komedialnosti ani nerusilo, naopak si vyslouzilo potlesk navic :-) Odchazela jsem v dobre nalade, s umevem na rtech a to je prece duvod, proc se do divadla chodi. Takze za me spokojenost :-)
(zadáno: 7.4.2013)
Uz kvuli panum Zindulkovi a Naroznemu doporucuji videt :)
(zadáno: 20.3.2016)
V prvni rade divaka zaujme velmi chytry text, ktery je zabalen do kabatu ponekud obhroubleho (ale ne lacineho) humoru. Ve druhe ho pak dostane intimita tematu a hloubka, do ktere se kazda z postav dostava. Da se za jeden maly velky problem schovat neuspech a vsechny zivotni utrapy nebo je tahle "situace" jejich puvodcem? Klobouk dolu pred vsemi pany, jak se s timto tematem popasovali, vsichni se bezvadne doplnovali. Ackoli se divak hodne nasmeje, takova sranda to ve vysledku neni. Presto stoji za videni ... Nejedno :-)
(zadáno: 29.1.2017)
Nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni, protoze tento hravy kousek si ho zaslouzi. Inscenace je kouzelna nejen hrami s perspektivou, ale i svou citlivosti a malymi detaily, ktere vykouzli usmev na tvari. Mym drobnym osobnim problemem tedy zustava to, ze na me moc te vanocni atmosfery z jeviste nedychlo (ale to take pricitam tomu, ze jsem hru videla mezi svatky, kdy jsem uz sama o sobe byla "preatmosferovana" ;-) ). P.Tesar zaslouzi nejhlubsi poklonu za tu detskou hravost, vybornym sekundantem mu byl J.Vondracek. Krom policejni stanice se mi moc libila scena s lamparem.
(zadáno: 2.5.2017)
85%
Poctiva klasika, bez modernizaci a zbytecnych prikraslovani, s nadhernou statocestinou. Presne takove predstaveni Vinohradum slusi. Pribeh byl navic velmi citlive odvypraven, predstaveni gradovalo zvolna, ale neuprosne. Velikou pochvalu zaslouzi predevsim T.Terberova (jeji posun ke konci prvni casti a ve druhe byl uzasny), tez D.Havlova a T.Dastlik. Moc se mi libila i uspornejsi scena, ktera neodvadela pozornost, a hudba. Za posledni dobu nejlepsi inscenace v DnV, kterou jsem videla.
(zadáno: 25.3.2017)
Velke prekvapeni v podobe inteligentni komedie, ktera dokaze zajimave a prekvapive pointovat situace. Navic ma predstaveni svih, neubira se na tempu a gradace je naprosto presna. Situace s postupnym vytahovanim jednoho kostlivce za druhym jsou snadno uveritelne a presne zvladnute. Z hercu byl malicko vyraznejsi J.Dolansky, ktery tuto roli zvladl bravurne. Moc potesila J.Janekova ml., hlavne v zaveru. Ostatni herci nezaostavali. Vrele doporuceni, tohle je konecne vkusna zabava a pro me asi zatim nejlepsi predstaveni d.Verze.
(zadáno: 24.4.2015)
75%
V.Fridrich, J.Hana a Z.Kalina - tohle trio zarilo. Ackoli neznam ani jednu verzi serialu (ne detailne, pouze zbezne), tak jsem se bavila. Az me zarazelo, kolik jevistnich forku je tak moc ze zivota. Ac byly vsechny charaktery tazeny do extremu, presne tohle v tom svem kanclu proste najdete. Rada zajdu znovu, tenhle humor mi sednul :-)
(zadáno: 16.6.2014)
95% Oddechova komedie, u ktere divakum dochazi dech. Nastesti ne hercum, kteri drzi tempo na maximu. Vyborna komedie, je znat, ze jsou herci sehrani a ze uz vi, co si mohou dovolit. Herecky zari M.Dlouhy, pro ktereho byla tahle role usita na miru. Jeho prehravani, patos a typicky projev se sem perfektne hodi a vytahuje nektere sceny do nebe. K.Halbich je mu rovnocenym partnerem a patri mu uznani za to, jak dokaze Dlouheho vtipky a odbouravani ustat s kamennou tvari. Ostatni zdatne sekunduji, nenasla jsem vyrazne slabsiho vykonu. Za me vynikajici zabava a doporuceni vsem, co se radi bavi.
(zadáno: 24.10.2015)
Hodne drsny, cynicky a depresivni zazitek, kdy mel clovek moznost se nejen zamyslet, ale obcas i zasmat. Ctverice hercu podala skvele vykony, V.Gajerova zahrala vyborne, presto musim vyzdvihnout A.Prochazku, ktery byl naprosto fantasticky. Velice silne a stale uderne predstaveni (prestoze jiz ne tolik sokujici, jako muselo byt v dobe vzniku).
Po druhem videni zvysuji, dnes to bylo opravdu neuveritelne ...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>