Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 18.1.2015)
85% a tech 5% je za prostor Jatek, kam se tahle inscenace vyborne hodila.
Osobne ocenuji M.Nemce a J.Plouhara, kteri se vyborne doplnovali. Fyzicky narocne, ale zvladnute s prehledem ...
(zadáno: 20.4.2016)
75%
Tragikomicka one man show o herci jedne role. Ve sve podstate smutny pribeh herce, ktery po skonceni sve "zivotni inscenace" nevedel, kam se vrtnout.
V hlavni, a vicemene jedine, roli zaril M.Trnavsky. Klobouk dolu pred jeho poletovanim po jevisti, utahl to vyborne.
Inscenaci se neda uprit par doopravdy libovych foru, ktere mi vyloudi usmev na rtech jeste ted, ale taky se ji neda nevytknout par hluchych mist a zbytecnou zaverecnou zpivanou pasaz. Ale jako oddychovka to funguje bezvadne.
(zadáno: 7.4.2013)
Hvezdou jeviste je jasne Marie Spurna, v tesnem zavesu za ni pak Igor Chmela a ostatni. Mraziva detektivka o korupci, politice a hrach tech mocnejsich, ktera je uzasne nadcasova. Par vtipnych scen se najde, ale spis vam bude behat mraz po zadech.
Na formu vypraveni i zpocatku zvlastni usporadani scen za sebou si zvyknete rychle a napad s koncem je opravdu paradni. Tam teprve vsechno zapadne na svoje misto ;)
(zadáno: 29.4.2016)
U inscenace bych asi nejvice pochvalila scenu, kdy se hralo na nekolika urovnich, hudbu, ktera byla uplne vynikajici a skvele podtrhovala atmosferu, a napad s malymi holcickami. Z hercu zaujal predevsim A.Prochazka, V.Dvorak a M.Malkova. J.Vlasak se mi nejvice libil spis ke konci hry.
(zadáno: 29.3.2014)
Predstaveni dvou hercu, M.Stranskeho a D.Sitka, me opravdu bavilo. Sla jsem filmem nepolibena, tudiz jsem si uzila premieru, a ta ani v nejmensim nezklamala.
Skoda jen prilisneho "kouskovani" scen. Nejak jsem mela problem vzit se poradne do tech kratkych sekvenci. Ale chemie mezi ustredni dvojici fungovala bezchybne, coz kvituji s povdekem. Standing ovation bylo zcela zaslouzena a predstaveni rozhodne doporucuji.
(zadáno: 12.8.2015)
Hre se neda uprit hloubka, ale nektere momenty se mozna mohly dotahnout jeste lepe. Asi jsem cekala trochu vetsi razanci. Ale s videnym jsem jinak spokojena, M.Hofmann a J.Cvancarova vyborni, O.Novak se vyrovnal i s mensim prostorem velmi dobre a byl opravdu uveritelny. Ja se na dalsiho Williamse tesila a ocekavani byla vicemene naplnena :-)
(zadáno: 5.11.2017)
65%
Interakce jsem se bala, ale nastesti probiha nenucene a prirozene. Priznavam, ze zacatek inscenace me hodne bavil, panove nastoupili s velikou zivelnosti a energii. Pak ovsem tempo pomalu opadavalo, konec mi pripominal jeste vice grotesku a za me mohl byt i kratsi. Navic zaverecna otazka dle meho uzemni cele predstaveni, ktere bych jinak brala s nadsazkou jako mile a zdarile (nastesti my se dockali vtipne podaneho zivotniho moudra). Ale chvalim M.Nemce, ktery dostal hodne prostoru, coz povazuji za velke plus hry.
(zadáno: 29.3.2017)
Kdo se boji, nesmi do lesa. Takze se toho vyssiho hodnoceni bat nebudu a pujdu do nej. Vizualne naprosto krasne predstaveni, emocne velice silne. Ackoli text byl hodne proskrtany, i to co nebylo receno, vypovidalo o mnohem. A co zaslouzi mozna nejvetsi pochvalu - odvaha s kombinaci hudby. Herecke vykony velmi vyrovnane, mozna trochu cnela P.Storkova a T.Vilisova. Inscenace asi ne pro kazdeho, ale za sebe mohu jen doporucit. Navic jsme pri setkani s tvurci po predstaveni zazili rezii v primem prenosu, za to velke plus :-D
(zadáno: 18.12.2016)
Nebojim se vyssiho hodnoceni, na me tato inscenace zapusobila. Mozna mene vinou velkeho mnozstvi symbolu, ale i tak to byl zazitek. Mozna bych potrebovala objasnit postavu Spiny, ktera pro me zustala zahadou, ale jinak velmi vydarene predstaveni. Predevsim po vizualni strance, nadherne byly hlavne kostymy.
(zadáno: 29.3.2014)
85%
Cerna komedie, ktera obcas pekne zamrazi. Tak jak by spravny sever mel. M.Dlouhy jako vzdy nemel chybu, Z.Onufrakova byla vynikajici (opravdu me prekvapila, ale nesmirne jsem si ji uzila). Zbytek hercu zdatne sekundoval. Moc se mi libily kulisy (vytah me skutecne prekvapil) a hudba byla sama o sobe na jednicku s hvezdickou :-)
(zadáno: 5.11.2017)
Zajimave pojata hra, ktera nuti premyslet i predklada stale aktualni (nebo dnes mozna jeste aktualnejsi) otazky o vlivu medii na cloveka a osobni zodpovednosti nejen umelce. Rozhodne jsem se nenudila, musim pochvalit N.Boudovou, ve vazne roli me mile prekvapila. Ovsem jevisti chvilemi kraloval O.Kavan v roli odpudive bulvarni bestie. Zaver byl opravdu vydareny, za me palec hore.
(zadáno: 5.5.2016)
Skoda tech nekolika hluchych mist, ale jinak absolutni zabava a spokojenost. Predstaveni stoji na vykonu J.Vondracka, ktery je naprosto fenomenalni a skvele zurocil svuj komedialni talent! Jeho zaverecny monolog radim velmi vysoko v zebricku toho nejlepsiho, co jsem v komediich videla. Moc potesilo i zasazeni do soucasnych Benatek, at uz turisty, napisem na zdi nebo motorovym clunem. Hra si presto ponechala nadech romantiky, ktery neodmyslitelne patri ke karnevalu. Potesili i P.Tesar a J.Wohanka ... Srknu si krapet frappe a pokusim se neudusit pri vzpomince na eskalatory :-D Vyborne!
(zadáno: 12.6.2015)
(zadáno: 27.5.2015)
Bizardni, komicke, k zamysleni ... To byl proste ulet ;-) J.Vondracek, M.Nemec, M.Taborsky uplne vynikajici, kostymy, scena skvele ...
Po druhem videni, kdy me uz tolik neodpoutaval vizual, jsem si daleko vic vychutnala text. Nejenze se ta stara cestina krasne posloucha, ale cela hra nuti cloveka k zamysleni. Na par studentech ma sanci projit si i svoje skolni idealy o vlastni budoucnosti. Velmi dobra hra a ve vysledku silne tema.
(zadáno: 29.6.2014)
Po nekolikerem videni zvysuju ;-)
Britka komedie z prostredi Bileho domu, ackoli plna vulgarit, nejsou to zadne pesti na oko, ale sedi tam jak *** na nocnik. M.Dlouhy je pronasi s takovou samozrejmosti a jistotou, ze by clovek uveril, ze takhle se prezident proste chova. J.Hana mu k tomu zdatne sekunduje a jeho suse profesionalni pobocnik naopak umocnuje prezidentovu zoufalost.
Smrst, ktera neztraci svih a i kdyz mi prvni polovina prisla o malinko slabsi, druha to vytahla levou zadni. Vyborny zazitek a napor na branice :-)
(zadáno: 24.4.2015)
Trochu hrubsi humor, ale co na tom?? Do studia se tohle naramne hodilo, komorni prostor, par lordu z vyssi spolecnosti a jejich zabava ... A nase rozhodne taky ;-)
(zadáno: 7.4.2013)
60% za predstaveni. Prvni pulka me ohromne bavila, druha uz byla trochu slabsi. 10% za Ladu Hampla a Magdalenu Sidonovou ;)
(zadáno: 13.6.2017)
85%
Necekane zabavna, snadno stravitelna inscenace, podana s lehkosti, ale nepodryvajici puvodni text. Mozna nektere prvky nebyly na prvni dobrou (zaverecna scena me asi minula), ale za me jinak moc mile prekvapeni. Co musim pochvalit je ale predevsim scena, ta byla opravdu vymazlena. Z hercu nelze nepochvalit E.Hacurovou, M.Matejku, J.Vondracka, M.Zimovou a M.Hanuse. Dlouhe se zase povedla inscenace, ktera minimalne vizualem aspiruje na udalost sezony.
(zadáno: 6.1.2020)
Vyhodou je, ze je to velmi kratke. Ale me osobne nezaujaly herecke vykony, prisly mi bohuzel trochu prkenne. Mozna to bylo jen nedostatkem prostoru, nektere sceny byly opravdu letem svetem. Kladne hodnotim odvahu takto zkrouhnout pomerne narocnou hru, aby zustala stale citelna a uhratelna. Velmi se mi ale libila hudba a scenicka hra se svetlem.
(zadáno: 2.5.2017)
Proti experimentum na jevisti nic nemam a tento se povedl. Anglictina muze nekoho odradit, ale zadny strach, tohle da i zacatecnik (v pripade potreby jsou k dispozici ceske titulky). Co je ovsem treba, je znalost predlohy. Byly vytazeny jen opravdu dulezite momenty, takze nektere motivace postav zustanou utajeny. Ale jako netradicni pojeti a priblizeni klasiky jinou formou to funguje. Chvalim vsechny ucinkujici, i kdyz A.Kubatovou a M.Koniga asi o trosicku vic ;-)
(zadáno: 8.4.2013)
65%
(zadáno: 3.3.2017)
85%
Rozhodne zpusob, jak dostat mlade lidi do divadla. Zesoucasneni textu hru prijemne ozivilo, predstaveni melo svih a moc dobre tempo. Sice to bylo divoke, lehce bulvarni, ale dokazalo to strhnout.
P.Storkova byla vyborna ve vsech castech, at uz jako zpovykana panovnice, tak jako vydesena zena, bojujici o zivot. Musim pochvalit i jednoduchou scenu, ktera hrave dokazala obsahnout celou Francii.
(zadáno: 25.5.2015)
85%
Tohle vazne stalo za cestu z Prahy. Hra se mi libila od minimalisticke sceny, pres kostymy, hudbu, provedeni, az po vykony. Tem hereckym vevodil M.Konig, ktery opravdu tahnul od zacatku do konce. Moc rada jsem videla opet A.Streblovou. Role fotografa/vypravece byla skvelym napadem. Predstaveni mohu jen doporucit, vyplati se za nim i cestovat :-)
(zadáno: 20.6.2015)
Konecne jsem se dockala Moliera, ktery se nejvic priblizil mym predstavam :-) Textu se neda nic vytknout, scena a kostymy byly pekne a napadite, hudba se mi tradicne libila, herci v cele s F.Capkou a E.Josefikovou byli vyborni (obzvlaste Capka, ten se skutecne vyradil). Par scen by zaslouzilo zkratit, ale celkove naprosta spokojenost.
(zadáno: 8.6.2016)
Bylo to hrave, preneseni do soucasnosti me bavilo, kostymy a scena super. Pochvalila bych predevsim M.Nemce a J.Vondracka, tihle dva jsou vyborni komici a tyhle role jim evidentne sedly. E.Hacurova tez potesila. Bez ceho bych se ovsem urcite obesla jsou postavy strazniku - pardon, ale tomuhle tleskat na otevrene scene?? To uz bylo opravdu lacine. Nastesti mi to vysledny dojem nezkazilo.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>