Profil uživatele

M_gaideczka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 10 % (2)
Pavel Širmer: 10 % (3)
Michal Novák: 12 % (5)
Jiří Landa: 14 % (7)
Jan Pařízek: 17 % (3)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.9.2017)
Bítls - Městské divadlo Brno: 100 %
95 %
(zadáno: 5.3.2019)
Horská dráha - Divadlo Bolka Polívky: 80 %
Solidní francouzský dramatický text.
Skvělá Eva Novotná, Milanu Kňažkovi to také stále ještě hraje. Jen škoda, že se musí přizpůsobovat českému textu - nedovoluje mu pořádně se do postavy ponořit (a učiní-li tak, hned přechází do slovenštiny). Kompenzují to jeho neuvěřitelně různorodé grimasy, jasně viditelné i z posledních řad.
Zvraty a příběhová "horská dráha" nepřekvapí, ale nejsou ani úplně ohrané.

Kolem a kolem bych inscenaci shrnul jako dobře ochucený vývar, kterému však další vaření jen pomůže.

80 % a za mě nejlepší inscenace v DBP.
(zadáno: 4.5.2018)
Divnej brouk aneb Kdo zabil Johna Lennona? - Divadlo Husa na provázku: 80 %
Skvělé využití prostoru sklepní scény, kvalitní zpěv i hudební zpracování hitů. Absolutně fantastický Dalibor Buš v roli Marka Chapmana, vše vylíčeno do posledního detailu.
Inscenace bohužel během let ztrácela diváky, viděna derniéra.
(zadáno: 4.5.2018)
Želary (srdce mé) - Národní divadlo Brno: 70 %
Kvalitní zpracování předlohy, dobré výkony herců, nikdo zbytečně nevynikal, vše působí jako kompaktní celek. Samotné představení se občas trochu táhne.
(zadáno: 24.3.2019)
Pygmalion - Divadlo na Vinohradech: 70 %
65 %
(zadáno: 4.5.2018)
Saturnin - Národní divadlo Brno: 70 %
65 %
Předloha, kterou prakticky nejde zkazit. Skvělý Martin Siničák, jemuž patří polovina úspěchu. Z takto skvělého díla by se však dalo vytěžit mnohem víc, scény jsou občas trochu zdlouhavé. Prospěla by silnější ruka dramaturga i režiséra.
(zadáno: 24.3.2019)
Bůh masakru - Národní divadlo Brno: 70 %
74,99 %
(zadáno: 2.2.2019)
Zemský ráj to na dohled? - Národní divadlo Brno: 60 %
62 %
Další odvážná redutová kompilace. Tři absolutně odlišné kusy spojené v jednom večeru, propojené verši Máje.
První část má švih, vtip, ale i jemnost skromného divadla.
Druhá část se naopak vtipů vyhýbá a nechává diváka v osobním rozporu.
Třetí část má silnou ideu, dobře vytvořenou situaci. Interaguje, ale v žádném případě nejde o cirkus. Je velmi uctívá. Je velká škoda, že náhle končí, protože by se dala rozvést podstatně lépe. Autorův záměr však chápu - rozpracováním by se odhalila jistá nechtěná schematičnost a mohla by se objevit jistá klišé.
Celkově dobrá a typický redutová hra.
(zadáno: 28.9.2017)
Kmeny - Národní divadlo Brno: 60 %
64,99 % - viz blog (více v článku na blogu)
(zadáno: 24.3.2019)
Pískání po větru - Městské divadlo Brno: 50 %
45 %
(zadáno: 30.10.2018)
Trhák - Divadlo Broadway: 40 %
35 %
Člověk sedí v hledišti a upřímně přemýšlí, kam až současná "komedie s písničkami" dokáže klesnout. První polovina bez švihu, většina hudby dostala aranžmá, které postrádá jak nadčasovost, tak nápad.
Druhá polovina je o malý kousek lepší, stále je to ale přehlídka divadelní trapnosti. Na hlášky z filmové předlohy je dáván takový důraz, že si je sám divák nemá šanci užít. Některé písně jsou umístěny do jiných situací a nesvědčí jim to. Při potlesku jsem odmítl vstát a tleskat jsem přestal brzy.
Inscenaci trochu zachraňovali Iva Kubelková a Igor Bareš, patří jim dík.
(zadáno: 15.5.2019)
Klapzubova jedenáctka - Městské divadlo Brno: 30 %
Otřesné. Laciné, všechny vtipy dány velmi okatě najevo. Asi nejhorší představení MdB. Prosté představení pro kulturně jednoduché diváky. Hudba docela dobře vytvořená, ale příběhu spíš vadila a postrádala nosnou melodii. Sborům absolutně nešlo rozumět.
Alespoň malým pozitivem scénografie a Skála v hlavní roli.
Kolem a kolem je to mnoho povyku pro nic.