Profil uživatele

Marie Terezie

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 8 % (18)
Veronika Boušová: 9 % (14)
Jan Pařízek: 11 % (32)
Helena Grégrová: 13 % (24)
Michal Novák: 13 % (24)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 16.10.2014)
1913 - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Běsi - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Jedno z nejlepších představení, co jsem v posledních letech viděla, chodím na ně pravidelně každý rok a pokaždé jsem okouzlena. Skvělé představení, má největší osobní sympatie patří panu Kopečnému.
Casanova v lázních - Švandovo divadlo: 30 %
Herci se snažili co mohli, hra možná měla i nějaký hlubší potenciál, ale ten probleskl na povrch pouze v několika málo dialozích.
Evžen Oněgin - Divadlo Petra Bezruče: 100 %
Divadlo dokonalých gest a mimořádně citlivé práce s textem.
Heda Gablerová - Švandovo divadlo: 70 %
Velmi dobré představení, ale něco mi tam chybělo. A nevím, jestli to byla chyba režijní nebo interpretační. Asi se přijdu kouknout ještě jednou...
Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Kultovní představení, doufám, že bude na repertoáru ještě dlouho. Pavlíček Tesařů je rok od roku lepší.
Komplic - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Vynikající Igor Chmela a Marie Spurná.
(zadáno: 21.3.2011)
Korespondence V+W - Národní divadlo Brno: 100 %
Mnohovrstevnaté a mezigenerační moderní divadlo, kterému není co vytknout. Poklona Janu Mikuláškovi a jeho týmu.
(zadáno: 8.11.2016)
Kouzelný vrch - Národní divadlo Brno: 80 %
Pro toho, kdo romám četl, je inscenace srozumitelná, je zpracovaná s velkým respektem k originálu, jinak se může možná divák v ději i typologii postav ztrácet. Dnešní doba rychlých médií snižuje schopnost soustředění a vnímání hlubokých filozofických témat, tady je to nezbytné pro plné vyznění hlubokého textu a z něj odvozených originálních inscenačních nápadů. Velmi dobrá scéna i kostýmy.
Labyrint světa a ráj srdce - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
O tomto díle všichni slyšeli a jen málokdo jej četl, já jsem mezi těmi kdo znali jen hrubý obrys. Nevím, jestli kvalita představení byla více daná silou výchozího textu nebo přesvědčivým ztvárněním, ale určitě stojí za shlédnutí. 300 let starý text stále velmi aktuální s krásnou češtinou, kvalitní herecké výkony, jednoduchá ale vhodně zvolená scénografie. Dějová pointa by si možná zasloužila více času, aby ji divák mohl náležitě prožít.
(zadáno: 23.4.2012)
Láska a peníze - Divadlo v Dlouhé: 90 %
(zadáno: 1.4.2016)
Ledový hrot - Činoherní studio Ústí nad Labem: 80 %
Kvalitní interpretace, vzhledem k tématu jsem čekala ještě víc "mrazivosti".
Lékař své cti - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Skvěle zvládnutá hra, bravurní interpretace náročného textu, vizuelní zážitek.
Lhář - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Představení jsem viděla už cca 3 roky nazpět a přesto že komediální žánr běžně nepreferuji, byla jsem velmi spokojená. Ve zhruba stejné době jsem shlédla od Goldoniho Impresária ze Smyrny v ČK, což z mého pohledu bylo o něco horší a úplný propadák byl Poprask na laguně v ABC. Prostě když tři dělají totéž, ...
(zadáno: 13.6.2017)
Lucerna - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Souzním se všemi spokojenými diváky, lehkost a hravost bez zesměšňování dnes již archaické předlohy, velmi vyvážené představení po všech stránkách, od režie, scenografie, skvělě zvolené hudby a vynikajícího herectví. Právem dlohotrvající potlesk vstoje.
(zadáno: 15.12.2010)
Macbeth - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Nesouhlasím s názorem, že je Mikuláškova režie snahou o originalitu za každou cenu. Chodím do divadla přemýšlet a ne pasivně poslouchat deklamaci textu. Mikulášek mě nutí přijmout jeho vidění světa, i když jako pro laika pro mě není všechno napoprvé srozumitelné. Tandem Mikulášek - Cpin dotáhl vizuální stránku představení k dokonalosti, prostor pro herce je obrovský a Klára Oltová s Janem Vondráčkem i ostatní ho plně využili.
(zadáno: 24.3.2016)
Neklid - CED: 90 %

Další stránky hodnocení: 1 2 >