Profil uživatele

MartinB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (6)
Jan Pařízek: 14 % (25)
Helena Grégrová: 17 % (23)
Jiří Landa: 19 % (32)
Michal Novák: 19 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 5.6.2018)
Příjemně oddychové představení plné vtipných i méně vtipných scének. Skvělý je živý doprovod - Petr Vondráček navíc přidává i vtipné hlášky. Herci samotní byli skvělí. Ovšem výkony ve všech pidirolích vynikají Katka Bohatová i ji alternující neméně skvělá Eva Staškovičová a Lumír Olšovský.
(zadáno: 13.5.2018)
Klasika mi nevadí, její úprava taky ne, ale toto mi úplně nesedělo.
Snaha o vtip leckdy zabita hercem samotným nebo působila jako klišé.
Ale kostýmy dobré, scéna obstojná,... Z hereckého osazenstva zmíním fantastickou Evu Hacurovou, skvělého Igora Ozoroviče a M. Zimovou s T. Turkem.
(zadáno: 13.5.2018)
Uvažoval jsem mezi 70 a 80 %.
První půlka často zbytečně vleklá, nadměrné opakování hudebních motivů jí nepomáhá (občas i dojem, že jste něco podobného slyšeli). Druhá půlka příjemně svižná bez zbytečných zastávek.
Za velké klady představení považuji kostýmy, scénu a choreografii (tanec Emílie s Iagem skvělý!).
Co se týče obsazení (12/5; 14h), dovolím si vyzdvihnout A. J. Slováčkovou (její interpretace písně Celý život před sebou je bravurní!), T. Novotného, P. Vondráčka, D. Hořínkovou, M. Sommerovou a v menší roli (které jsou zde tak trochu ruku v ruce s company) opět bodujícího M. Šemíka.
(zadáno: 13.3.2018)
Celý muzikál má spád a krásnou, pestrou hudbu.
Když jsem zjistil, kolik dětských rolí se tu bude prohánět po jevišti, bál jsem se. Výsledek překvapil a vyzdvihnout si tak dovolím J. France a R. Raděje. Dále z mnou zatím zhlédnutých alternací zmíním obě alternace královny Verunky a krále Mirka (Sejnová, Slováčková; Vlas a Hrabě), čarodějnici Zemánkovou, Lesanku Noskovou (těším se na alternaci) a skvělé trio čertů Zonyga, Adam a Čiernik.
A právě díky poslednímu jmenovanému je Kapeska, jaká ve výsledku je. Povedený režijní debut!
Dále bavili Hořejš, Randák, Fišerová. Překvapil Čekan :)
(zadáno: 28.1.2018)
Velký dílo na Malé scéně. Tolik detailů, díky kterým budete mít nepřetržitě bradu až na zemi, se jen tak nevidí. Uctivá poklona VŠEM! Geniální výprava a kostýmy D. Bensona, milý překlad H. Novákové, herecké výkony všech absolutně dechberoucí! Pokud budete mít možnost, neváhejte! Lumír Olšovský totiž opět dokázal, jak precizní jsou jím uvedená díla. Díky!
(zadáno: 18.11.2017)
Sibyla nepatří mezi klenoty českého muzikálu, nicméně pozitiva se na ní najdou. Zajímavá scénografie, lightdesign, režie, určitá dějová vyústění měla jiná řešení, než jaká mají v jiných muzikálech.
Z představitelů zmíním především geniální COMPANY! Klobouk dolů všem!!!
Z rolí sólových - skvělí Radim Schwab (Šalamoun) s Jaromírem Holubem (písař) a jako vždy výtečná Vanda Károlyi (Hannah). Příjemně překvapila Alice Konečná.
Naprosto zbytečná mi přijde taneční role Času, kdy tanečník působil, že snad ani netuší "která bije" - názvu role navzdory. Většina hudby splývá v jeden útvar a nudí.
(zadáno: 25.10.2017)
75% ale kvůli množství recyklované hudby mi to nedá a dovolím si proti pravidlům zaokrouhlit dolů.
Vojtěch Drahokoupil v titulní dvojroli byl milým překvapením, jeho alternace také nejsou špatné. Dále zmíním Mariannu Polyákovou, Míšu Gemrotovou, Ivu Marešovou, Daniela Hůlku a Oldřicha Kříže, kteří byli skvělí. Nejlepší výkony představení v podobě menších rolí Marie Terezy a Fouqueta předvádějí Leona STŘÍBRNÁ a Martin ŠEMÍK.
(zadáno: 17.10.2017)
Velmi mile mne překvapily vkusné a smysluplné projekce (a že u některých muzikálů to je na hraně).
Lucia Šoralová byla kouzelná, Lukáš Písařík v roli La Hira výtečný. Kdo mě ale držel celou dobu ve střehu, byl skvěle zahraný Operátor Z. Podhůrského. Ovšem opravdu milou skutečností pro mne byl tou dobou premiérový Raimond J. TENKRÁTA. Dámy a pánové, nenechte si ho ujít.
(zadáno: 1.10.2017)
Prvně musím říct, že muzikálové komedie mě nikdy nebraly. Zíral jsem!
Čas od času, když slyším o tomto muzikálu, bývá zmiňována afektovanost některých herců... 30/9 od 19h jsem si ničeho nevšiml :)
A vůbec, ani jeden článek z obsazení mne nezklamal. Celé hlediště si během pár vteřin podmanil naprosto famózní Přéma Pálek. Z každé jejich vteřiny na jevišti jsem byl paf z M. Křížové, Kačky Šildové, K. Steinerové a P. Tenorové. Petrové Kutheil a Vondráček byli skvělí. V menších rolích zářili Tenkrát, Štréblová a Bačkovský. Kompačka parádní!
DĚKUJU! V duchu tleskám ve stoje ještě teď. :)
(zadáno: 20.9.2017)
64%
Klady> skvělá GROSSOVÁ; navzdory tomu, co jsem slyšel, fascinující MATUŠ, tradičně výborní NOSKOVÁ a ZONYGA; překvapili a pobavili MATUZSEK a HUDEC ŠUBRT; ze skvěle sehraného sboru vyčnívá HÜBNER, jehož pěvecké upíří pidisólo je bezkonkurenční nádhera poslouchat; dále kostýmy p. Šolce (skvělé jak snad všude) a využití hlediště
Zápory> průměrná scéna (v první půlce skvělá, v druhé rozhodně nebudila dojem tajemného zámku/hradu); naprosto zbytečné projekce; postava Alfreda (zazpívaná byla geniálně - umělce nezmiňuji, ale byla zde podána jako 100% uječený srab); dějově slabší první půlka
(zadáno: 10.9.2017)
100% Absolutně a bez diskuzí. Dechberoucí Kačka Šildová a Maruška Křížová jako Agnes a Přemek Pálek jako Krysař. Skvostná Katka Steinerová v roli Štěpánovky! Roman Tomeš mě mile překvapil. Understudy Krysaře - Olda Smysl úchvatný! Geniálně všem sekundují Anička a Felix Slováčkovi, oba Sobotkové, Ochmanová, Heňo, Zounar, Walter i Apolenář, Chybová (ta s každou reprízou lepší!), Vlas... A neskonale fantastičtí Karel Jinda a Dominika Červinková!
Efektní scéna, kostýmy, choreografie.
Děkuji divadlu Kalich, děkuji Landovým a děkuju umělcům! Neskutečný zážitek do morku kostí! (více v článku na blogu)
(zadáno: 27.8.2017)
Navštívil jsem tento muzikál prvně bohužel až na jeho derniéře. Na projekt, který mi spousta přátel chválila, jsem se těšil. Inu... První půlka mne nudila, nebavila (seznamování s lidskými královstvími a "svatební" dialogy). Druhá půlka o dost lepší.
Skvělé byly (včetně všech ostatních!) Michaely Nosková a Zemánková. Musím říct, že i když si Zemánková za necelých 5 let uvádění vílu Lesanku zahrála jen dvakrát, pěvecky a herecky byla bezchybná, byť v jedné scéně Míša znejistěla a rozesmála nejen sebe, ale i hlediště s kolegy na jevišti. :o)
(zadáno: 30.5.2017)
Rozhodoval jsem se mezi 50% a 60%. Nakonec z důvodu mého obdivování tvorby Alice Nellis a herectví Ivy Janžurové dávám 60%.
Dialogy s některými z premiérů vyloženě nudí. Příjemným osvěžením jsou zde Jan Hartl, Igor Bareš a temperamentní Taťjana Medvecká.
(zadáno: 30.5.2017)
Toto představení pro mne bylo velkou neznámou, ač tvorbu pana Wildea mám rád. První půlka mne moc nebavila, druhá byla o něco lepší. Nicméně je to dílo, které podruhé vidět nemusím.
Oslovili mne Andrea Elsnerová, skvělý Jiří Dvořák a v menších úlohách Hana Maciuchová a Lucka Polišenská.
(zadáno: 30.5.2017)
Syrově naservírovaný Shakespeare, výborná Máša Málková, Gajerová i Lukešová. Vladimír Čech svou postavu hrál s citem. Z menších rolí mne bavil Martin Písařík.
(zadáno: 30.5.2017)
Papírové lodičky. Nádherný motiv celého představení a vnitřní (do)jemnosti pana Darcyho. Právě představitel Darcyho - Pavel Batěk svou roli opravdu neodolatelně ztvárnil.
Skvělé byly i Lucie Juřičková jako energická a věčně nervní Bennetová, Maruška Štípková coby Charlotta, paní Preissová v roli paní Reynoldsové a třešničkou na dortu byla Lucka Valenová jako Mary.
Celá inscenace má krásné kulisy a kostýmy, nápaditou a inovativní režii. První půlka navíc chytlavou hudbu.
(zadáno: 30.5.2017)
Pokud bych si v hlavě představil, že se příběh odehrává v současnosti, pak jsou pánské kostýmy v pořádku. Nicméně ty dámské jsou příšerné - tak či onak.
Mrzelo mne, při první návštěvě představení, že byla použitá tato verze překladu.
Z výkonů stojí za zmínění především Marek Lambora coby Romeo. Chůva Terezy Bebarové a Tybalt v podání Marka Holého také nebyli špatní. Julie Sabina Rojková mne při prvním zhlédnutí inscenace spíš nudila, ale po roce už byla znatelně lepší. Tomáš Dastlík zajímavý.
Igor Bareš mne nebavil. Natočený Töpfer mne spíš štval.
Hudba nápaditá a krásná.
(zadáno: 30.5.2017)
Velmi milé představení. Andrej Polák bravurní.
(zadáno: 30.5.2017)
Kamil Střihavka byl neskutečný. Noid jakbysmet.
Ale co mne na Ježíšovi jako takovém nejvíce baví, jsou texty pana Prostějovského. Jeho přebásnění je dokonalé.
(zadáno: 30.5.2017)
Jeden z nejkrásnějších muzikálů všech dob. A pokud k tomu přihodím jméno excelentního Radima Schwaba, není nutné psát o moc víc.
Obě představitelky Christine dobré, Tomáš Vaněk taktéž.
Překvapením pro byl Michal Bragagnolo v roli Raula - famózní výkon! V mých oblíbených rolích malé Meg a její matky skvělé Andrea Gabrišová a Vanda Šípová (alt. Miroslava Časarová také není úplně špatná).
Absolutním zklamáním byly Jana Borková a Tereza Mátlová v roli Carlotty Giudicelli. Pěvecky dobré obě - herecky chladné, což je u vtipné postavy dost o ničem. Strašný Vojtko.
(zadáno: 30.5.2017)
Občas mi během muzikálu přišlo, že jde jen o střípky ze života posledního královského páru Francie. Druhá půlka (alespoň pro mne) tak zachraňovala tu první.
Co je ovšem na tomto muzikálu prvořadým skvostem, je hudba a její otextování. Nádhera.
Z výkonů bych vyzdvihl Ivu Marešovou, Dušana Vitázka, Michala Novotného, pana Holuba a tradičně fantastického Martina Šemíka. Děti mi na jevišti nevadily, Bára Chybová mne velmi překvapila a to mile (její alt. Vanda Károlyi mnohem lepší :) )
(zadáno: 30.5.2017)
Lumír Olšovský opět dokázal, že jako režisér umí vytvářet skvělé podívané!
Jeho Jeptišky Na Fidlovačce jsou nabité přesně mířeným humorem. Všech pět dam na jevišti odvádí obdivuhodně skvělou práci, nicméně Sandra Pogodová vyčnívá. Famózní.
(zadáno: 30.5.2017)
Valná část obsazení byla skvělá a tuto komedii sehráli na jedničku. Zmínit si dovolím Miroslavu Pleštilovou, Zuzanu Slavíkovou a Radka Zimu.
(zadáno: 30.5.2017)
Za mne více povedené než Davidova první Kleopatra.
Viděl jsem již během původního prvního uvádění a to mě bavilo. Hudba dobrá, pokud není půjčená nebo vyloženě ukradená (podoba s písněmi ze svět. muzikálů náhodná?).
Naprostými klenoty pro mne tenkrát byli P. JANŮ, M. ABSOLONOVÁ a M. VOJTKO (Kardinál).

Ve verzi upravené, viděné r. 2018 mě zamrzela absence pár písní a upřímně nechápu, proč Jedem na všechny nahradila Volba má, která nemá k Mylady moc co říct. 100% skvělí byli pánové P. PECHA, B. JOSEF, M. ŠEMÍK a J. HOLUB. Potěšili Kopečný, Finková, Pošta. Otřesní Hložek, Vyskočil a Kuželka.
(zadáno: 30.5.2017)
Těch 40 procent rozdělím asi následovně
- 10% Martin Šemík, který umí potvrdit, že z malých rolí udělá o několik čísel větší:)
- 10% Zdenka Trvalcová jakožto skvělá Octavie
- 10% Vojtek jako Marcus Antonius... Síla vůle Bohů byla neskutečná.
- 5% Trapl a Nývltová
- 5% company a režie
I když jsem se celkem těšil, dílo samotné mne zklamalo. Nejvíc asi Vojtko, který buď neměl svůj den nebo nevím.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >