Chybová zpráva

Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

MartinB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 11 % (7)
Jan Pařízek: 14 % (26)
Helena Grégrová: 17 % (23)
Lukáš Dubský: 18 % (13)
Michal Novák: 19 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 30.5.2017)
Naprosto famózní inscenace, která vás hned během prvních pár minut seznámí s charaktery jednotlivých postav. Tímto díky všem autorům!
Ozdobou pražské verze je jednoznačně Vanda Károlyi (ať už jako Betty či Jane). Dále Lumír Olšovský, Hořínková, Adam, Nosková,... Těší mne, že mnou několikrát vidění představitelé Aarona a Kitty- Šemík a Ochmanová, dokážou z malých rolí vytřískat tolik, že jejich scény jsou pro mne jedny z nejlepších.
Za slabší článek považuji Dědkovu "scénku s ponaučením" a nudného Uličníka.
Jinak si ale Lumír se svým divadelním dítkem skutečně vyhrál po všech stránkách :)
(zadáno: 30.5.2017)
Zážitek do posledního dechu.
Choreografie Marka Zelinky nádherná, režie pana Huby příjemná, scéna i kostýmy pánů Cillera a Čaneckého vkusné a nápadité. Celou dobu mne na příběhu bavily chytře užité Myšlenky a Hlasy ztvárněné dámami Černou, Elsnerovou, Vaculíkovou a Vejvodovou. Stepující chlapec na počátku inscenace byl také fajn.
OVŠEM, tahounem představení a člověkem, kterému patřil můj potlesk ve stoje, byl představitel role Franciho. Člověk, jehož výkon byl geniální, fantastický. A troufám si říci, že nejsem jediným, komu na páteční premiéře Marek Lambora vyrazil dech. Marku, děkuji!
(zadáno: 30.5.2017)
Vydařené dílo propojené se starším projektem Patrasové, která tu bohužel (nebo bohudík?) moc prostoru nemá.
Proč bohudík? Postavy ON a ONA jsou ozdobami díla! A ON v podání Lumíra Olšovského je báseň sama o sobě. Neméně skvělá je Míša Zemánková jako ONA! Z dalších obsazených výkonem oslovili Slováčková, Hořínková, Strenáčik, Rajnišová, zde geniální Slováček a Vlas, Korolová, Pártlová, Bočanová, Žehrová, Gránský... Skvělá company!
Jednoduchá, přičemž funkční a efektní scéna, příjemný lightdesign. Na pohled milé a vskutku pohádkové kostýmy.
(zadáno: 10.9.2017)
100% Absolutně a bez diskuzí. Dechberoucí Kačka Šildová a Maruška Křížová jako Agnes a Přemek Pálek jako Krysař. Skvostná Katka Steinerová v roli Štěpánovky! Roman Tomeš mě mile překvapil. Understudy Krysaře - Olda Smysl úchvatný! Geniálně všem sekundují Anička a Felix Slováčkovi, oba Sobotkové, Ochmanová, Heňo, Zounar, Walter i Apolenář, Chybová (ta s každou reprízou lepší!), Vlas... A neskonale fantastičtí Karel Jinda a Dominika Červinková!
Efektní scéna, kostýmy, choreografie.
Děkuji divadlu Kalich, děkuji Landovým a děkuju umělcům! Neskutečný zážitek do morku kostí! (více v článku na blogu)
(zadáno: 1.10.2017)
Prvně musím říct, že muzikálové komedie mě nikdy nebraly. Zíral jsem!
Čas od času, když slyším o tomto muzikálu, bývá zmiňována afektovanost některých herců... 30/9 od 19h jsem si ničeho nevšiml :)
A vůbec, ani jeden článek z obsazení mne nezklamal. Celé hlediště si během pár vteřin podmanil naprosto famózní Přéma Pálek. Z každé jejich vteřiny na jevišti jsem byl paf z M. Křížové, Kačky Šildové, K. Steinerové a P. Tenorové. Petrové Kutheil a Vondráček byli skvělí. V menších rolích zářili Tenkrát, Štréblová a Bačkovský. Kompačka parádní!
DĚKUJU! V duchu tleskám ve stoje ještě teď. :)
(zadáno: 28.1.2018)
Velký dílo na Malé scéně. Tolik detailů, díky kterým budete mít nepřetržitě bradu až na zemi, se jen tak nevidí. Uctivá poklona VŠEM! Geniální výprava a kostýmy D. Bensona, milý překlad H. Novákové, herecké výkony všech absolutně dechberoucí! Pokud budete mít možnost, neváhejte! Lumír Olšovský totiž opět dokázal, jak precizní jsou jím uvedená díla. Díky!
(zadáno: 8.8.2018)
...jaksi nemám slov. Vlastně tři. Fenomenální FANTAstický výkon!
(zadáno: 8.4.2019)
Děkuji všem zúčastněným za tuhle podívanou!
Lukáš Adam jako CHE tahounem představení. Skvělé výkony M. Noskové, J. Škarky, M. Danielové,... a vlastně všech ostatních z velmi bohaté company.
Představení má velkou přednost v podobě relativně jednoduché a přesto velmi funkční scény Ondřeje Zichy.
Místy trochu zlobilo ozvučení, ale to na výsledném dojmu z této skvěle zrežírované záležitosti moc neubírá.
(zadáno: 27.5.2019)
První český Billy Elliot se vydařil.
Výprava Davea Bensona je záležitostí, která mne nikdy nepřestane bavit, taktéž režie Lumíra Olšovského. Skvělé choreografie D. Kubášové.
Co do výkonů, dětští představitelé (ač děti na jevišti jsou pro mne mnohdy kámen úrazu) skvělí! Velmi mne potěšila Ivana Chýlková, kterou jsem si už kdysi maloval jako ideální českou Wilkinsonovou. Za zmínku dále rozhodně stojí fantastický Tony - Lukáš Ondruš, maminka Soňa Hanzlíčková Borková a z výborné company vynikali E. Staškovičová, P. Dolinajec, J. Hruškoci, R. A. Shejbal a S. Topinková Fořtová.
Klobouček!
(zadáno: 14.10.2019)
Jedno obrovské DĚKUJI! Z první premiéry jsem odcházel absolutně nadšený a naplněný velmi zvláštní energií. S pocitem, že "tohle mi scházelo". Extra poklonu bych chtěl vyseknout Juraji Kuchárkovi za geniální, funkční a efektivní scénu!
Skvělá angličtina všech účinkujících, výborné herecké výrazy,... Pan Orozovič, Erika Stárková a Nina Horáková byli fenomenální.
Děkuji za tento nevšední a dech beroucí zážitek. Rozhodně se ještě vypravím, protože Lazarova cesta s Nadějí "Zpátky ke hvězdám" je něco, co se musí zažít znovu.
(zadáno: 8.9.2018)
I přes absenci kulis se jednalo o skvělou podívanou. P. Parvoničová dala dohromady excelentní choreografie. Kostýmy podtrhují celé dílo.

V roli Bergera skvělí R. Tomeš a P. Pálek, výborný Claude R. Pekárek. Vícerole jsou skvěle napsané a Steinerová s Novotným si s nimi vyhráli.
Z herců ale naprosto vynikají S. TLUSTÁ (Jeanie), F. HOŘEJŠ (Steve) a J. TENKRÁT a L. ADAM (Hud) > obrovské děkuji za vaše výstupy!

Děj je tu místy trochu překombinovaný, což je škoda... Neočekávejte Formanovy Vlasy - ty neuvidíte. Ale rozhodně budete svědky kusu, který stojí za to! Let The Sunshine In!
(zadáno: 30.5.2017)
Paní Havlová mi nevadila, když neselže zvuk, podává solidní výkon a hysterické scény Kostelničky jsou srozumitelné a dechberoucí. Pozadu za hlavní postavou hry ovšem nezůstává postava titulní - její pastorkyňa - Jenůfka. Terberová podala velmi kvalitní výkon. To samé lze říci o Tomášovi Dastlíkovi a Markovi Lamborovi, kteří coby znesváření bratři mají zvláštní kouzlo. Dále se mi líbila paní Mayerová, Konvalinková, David Steigerwald a Andrea Elsnerová, která do představení vnesla jistou dávku "komiky".
Hudba N. Engonidise úchvatná!
Jediné, co se mi nelíbilo byly místy nelogické režijní kroky.
(zadáno: 30.5.2017)
Lumír Olšovský opět dokázal, že jako režisér umí vytvářet skvělé podívané!
Jeho Jeptišky Na Fidlovačce jsou nabité přesně mířeným humorem. Všech pět dam na jevišti odvádí obdivuhodně skvělou práci, nicméně Sandra Pogodová vyčnívá. Famózní.
(zadáno: 5.6.2018)
Téma muzikálu je skvělé, jedná se o hloubavé dílo. Skvěle napsané a ztvárněné!
Byl jsem svědkem druhého představení Michaely Kuklové v roli doktorky Elišky po několikaleté pauze. Byť byla v některých scénách nejistá, v těch vypjatých byla dech beroucí! Nicméně Henrich Šiška jako Soused a Zbyněk Fric v roli Jana byli opravdu skvostní v každé vteřině, kterou na jevišti strávili. Kateřina Steinerová fantasticky odzpívala "Věřím tedy padám". A Ernesto Čekan byl opravdu skvělým Temným.
Jedinými minusy byly špatné ozvučení, drobné tech. problémy a ne úplně dobré výkony Bednářové a Pošty.
(zadáno: 29.9.2018)
Režie Lumíra Olšovského opět skvělá, scéna Davea Bensona opět nápaditá, jednoduchá a tím i efektivně podporující celé dílo. Nápaditá choreografie S. Eichenbergera!
Co do obsazení, absolutní nadšení ve mě zavládlo z výkonů E. Staškovičové a J. Hruškociho, kteří jsou famózní! Paní V. Zaoralová dokázala přesně ubalancovat Odu Mae na hranici humoru, k přehrávání nesklouzla ani jednou. Company funguje na výbornou!
(zadáno: 13.11.2018)
"zpívaj' mi hodně štěstí, jenže já chci leda tak spát, hlava mi přímo třeští, zasr*ný stáří mý" ...aneb když slavíte dvacet a jdete na muzikál, kde se "slaví" třicet.

Děkuju všem za neskutečně silný zážitek.
Na všech je vidět, jak poctivý kus práce odvedli, nelze vyzvednout jednu složku představení. Jediné, co trošku kazilo dojem, byl místy špatný zvuk, ale Lucia Jagerčíková z toho krásně vybruslila:)
(zadáno: 29.5.2019)
Kontroverzní a velmi zajímavá záležitost.
Geniální Stanislav Majer! Jsem rád, že jsem tuhle inscenaci viděl.
(zadáno: 20.9.2019)
Trojlístek Polívková & Zábranský & Majer předčil moje očekávání. Po bojovném "Herci a truhláři Majerovi mluvícím o stavu své domoviny" o poznání básnivější Konzervativec (škoda jen, že se místy Zábranský točí v kruhu... nebo šlo o záměr?). Vynikající režie plná výjimečných nápadů. To obojí nechává naplno vyniknout geniálnímu Stanislavu Majerovi, kterému jsem věřil natolik, až jsem si místy říkal, jestli z něj místo Zábranského nemluví trochu Majera. Dál si dovolím vyzdvihnout excelentního konferenciéra Petra Vančuru.
Skvělý light design K. Ďuricové, který podtrhuje Šilarovu scénu.
(zadáno: 1.10.2019)
Představení pro děti, které se snaží je něčemu naučit a přitom z nich nedělá hlupáky. Skvělé!
Výborné výkony všech zúčastněných - ovšem strhující Radek A. Shejbal a Lukáš Ondruš. Zajímavá režie Juraje Čiernika.
(zadáno: 1.1.2020)
Viděni M. Gemrotová (až na ústřední sólovku skvělá), geniální L. Ondruš, výborní J. Hruškoci a P. Klimenda, krásně "zlá" R. Podlipská. Z menších rolí a company vyčnívali Topinková-Fořtová, Ježek, Staškovičová, Režná, Rezner a Bečvářová. Ovšem tím, koho budete mít po představení v hlavě, je PAVEL REŽNÝ! Absolutně dechberoucí výkon, komplexní po všech stránkách. Jednu Thálii, prosím!
Krásné kostýmy. Jediná mínus jsou neustálé věšení šálů a špatná práce osvětlovačů.
Lumír Olšovský opět potvrdil platnost hesla #namuzikaldoplzne. Jeho non replica je nápaditá. Praho, pouč se!
(zadáno: 30.5.2017)
Kamil Střihavka byl neskutečný. Noid jakbysmet.
Ale co mne na Ježíšovi jako takovém nejvíce baví, jsou texty pana Prostějovského. Jeho přebásnění je dokonalé.
(zadáno: 30.5.2017)
Velmi milé představení. Andrej Polák bravurní.
(zadáno: 30.5.2017)
Papírové lodičky. Nádherný motiv celého představení a vnitřní (do)jemnosti pana Darcyho. Právě představitel Darcyho - Pavel Batěk svou roli opravdu neodolatelně ztvárnil.
Skvělé byly i Lucie Juřičková jako energická a věčně nervní Bennetová, Maruška Štípková coby Charlotta, paní Preissová v roli paní Reynoldsové a třešničkou na dortu byla Lucka Valenová jako Mary.
Celá inscenace má krásné kulisy a kostýmy, nápaditou a inovativní režii. První půlka navíc chytlavou hudbu.
(zadáno: 17.10.2017)
Velmi mile mne překvapily vkusné a smysluplné projekce (a že u některých muzikálů to je na hraně).
Lucia Šoralová byla kouzelná, Lukáš Písařík v roli La Hira výtečný. Kdo mě ale držel celou dobu ve střehu, byl skvěle zahraný Operátor Z. Podhůrského. Ovšem opravdu milou skutečností pro mne byl tou dobou premiérový Raimond J. TENKRÁTA. Dámy a pánové, nenechte si ho ujít.
(zadáno: 13.3.2018)
Celý muzikál má spád a krásnou, pestrou hudbu.
Když jsem zjistil, kolik dětských rolí se tu bude prohánět po jevišti, bál jsem se. Výsledek překvapil a vyzdvihnout si tak dovolím J. France a R. Raděje. Dále z mnou zatím zhlédnutých alternací zmíním obě alternace královny Verunky a krále Mirka (Sejnová, Slováčková; Vlas a Hrabě), čarodějnici Zemánkovou, Lesanku Noskovou (těším se na alternaci) a skvělé trio čertů Zonyga, Adam a Čiernik.
A právě díky poslednímu jmenovanému je Kapeska, jaká ve výsledku je. Povedený režijní debut!
Dále bavili Hořejš, Randák, Fišerová. Překvapil Čekan :)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>