Profil uživatele

MartinB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (6)
Jan Pařízek: 14 % (25)
Helena Grégrová: 17 % (23)
Jiří Landa: 19 % (32)
Michal Novák: 19 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 3.5.2019)
Skvělé Janžurová a Paulová doplňované Zedníčkem a Dulavou. Především obě dvě dámy se odbourávaly navzájem a improvizace byla skvělá.
(zadáno: 26.4.2019)
Inscenace mne velmi bavila. Kostýmy Evy Justichové měly nápad a bavila mě (zvlášť u hlavních ženských postav) jejich variabilita.
Co se týká výkonů z průměru vyčnívali Vojtěch Vodochodský, Adam Kralovič a Vanda Chaloupková. Mile překvapila Štěpánka Fingerhutová. Ovšem fenomenální výkon podal opět po všech stránkách dokonalý LUKÁŠ ADAM.
Choreografie I. Hannichové byly zajímavé, přičemž nejvíc se odrazily při Jednou mi fotr povídá. Tato scéna pro mě byla celkově pomyslným vrcholem večera.
Živá kapela byla skvělá, nicméně ozvučení bylo velmi špatné.
(zadáno: 4.6.2019)
První půlka, až na drobné detaily, skvěle odsýpá a děj se vyvíjí. Zato v druhé je děj zbytečně natahovaný a Khekova režie, která jako by se vydala krkolomnou cestou překombinovanosti, jí moc nepomáhá.
Výtečnou složkou inscenace je obsazení. Geniální Daniel BAMBAS coby slizký manipulátor. Ozdobami inscenace pak pro mě osobně byly J. KOTRBATÁ (od prvního momentu, co se v začátku představení objevila na jevišti, byla úchvatná) a T. TERBEROVÁ, které osmileté děvčátko prostě věříte. Dále dobří Vejvodová, Postlerová, Talacková, Kraus, Skopal a Adamczyk. Překvapivě bezchybná byla Rázlová.
(zadáno: 30.5.2017)
Papírové lodičky. Nádherný motiv celého představení a vnitřní (do)jemnosti pana Darcyho. Právě představitel Darcyho - Pavel Batěk svou roli opravdu neodolatelně ztvárnil.
Skvělé byly i Lucie Juřičková jako energická a věčně nervní Bennetová, Maruška Štípková coby Charlotta, paní Preissová v roli paní Reynoldsové a třešničkou na dortu byla Lucka Valenová jako Mary.
Celá inscenace má krásné kulisy a kostýmy, nápaditou a inovativní režii. První půlka navíc chytlavou hudbu.
(zadáno: 30.5.2017)
Kouzelný kraj zázraků, krásná země Ladopochodpu.
Režijně slabší dílo, kde mne víc baví choreografie Parvoničové. Hudba a texty jsou slušné!
Excelentní Zenáhlíková!
Z herců stojí za zmínění skvělé Hauerová a Ochmanová jako Šklíby. Dále pak Slováčková, Hujerová, Cmuntová, Lambora, Hořejš, Zemánková, Pártlová, Kuklová a Slováček. Patrasová nenadchne ani neurazí.
Míša Nosková v roli Černé kolísá - někdy je skvělá, jindy přehání, kde se dá.
(zadáno: 30.5.2017)
Pokud bych si v hlavě představil, že se příběh odehrává v současnosti, pak jsou pánské kostýmy v pořádku. Nicméně ty dámské jsou příšerné - tak či onak.
Mrzelo mne, při první návštěvě představení, že byla použitá tato verze překladu.
Z výkonů stojí za zmínění především Marek Lambora coby Romeo. Chůva Terezy Bebarové a Tybalt v podání Marka Holého také nebyli špatní. Julie Sabina Rojková mne při prvním zhlédnutí inscenace spíš nudila, ale po roce už byla znatelně lepší. Tomáš Dastlík zajímavý.
Igor Bareš mne nebavil. Natočený Töpfer mne spíš štval.
Hudba nápaditá a krásná.
(zadáno: 30.5.2017)
Občas mi během muzikálu přišlo, že jde jen o střípky ze života posledního královského páru Francie. Druhá půlka (alespoň pro mne) tak zachraňovala tu první.
Co je ovšem na tomto muzikálu prvořadým skvostem, je hudba a její otextování. Nádhera.
Z výkonů bych vyzdvihl Ivu Marešovou, Dušana Vitázka, Michala Novotného, pana Holuba a tradičně fantastického Martina Šemíka. Děti mi na jevišti nevadily, Bára Chybová mne velmi překvapila a to mile (její alt. Vanda Károlyi mnohem lepší :) )
(zadáno: 15.9.2019)
Relativně příjemné nastudování světového hitu. Na předpremiéře i první repríze skvělá Markéta Pešková. Excelentní výkon podává pak především Petr Ryšavý. Dále potěšili Rajnišová, Prokešová, Randák. V první půlce skvělí Štágr, Sommerová. Nerozumím moc obsazení Vojtka. Těším se na další alternace.
Česká Glinda, ač představitelka dává jasně najevo, že umí, je vše, jen ne vtipná.
Režie i scéna ve mně zanechávají rozporuplné pocity. Především fakt, že jsou zde lóže (které režie mohla skvěle využít v průběhu představení, když už musely zůstat) a lustr z Fantoma Opery...
Místy velmi špatný zvuk.
(zadáno: 9.9.2019)
Krásné kostýmy R. Šolce a efektivní scéna M. Černého doplňují nepříliš nápaditý scénář a režii J. Ďurovčíka. Inspirace Monte Cristem je u stěžejní trojice více než nápadná a několikrát zmíněná, děj se vleče a v nejednom momentu stagnuje na místě. Poměrně časté zatmívačky, zbytečně krkolomné oslí můstky mezi písničkami.
Co ovšem stojí za to jsou interpreti - geniální R. TOMEŠ táhl celé představení, zdatně mu sekundovali Tomešová, Tenkrát a Bačkovský. Mile mě překvapili Kříž, Vopletalová a Kohler. Potěšili Flender a Fanta.
Dopsaná skladba "Vinny, nevinny" pro mne osobně vrcholem představení.
(zadáno: 8.4.2019)
Poctivá inscenace plná zajímavých nápadů.
Skvělá scéna, choreografie, skvělé herecké výkony - těm vévodila Lucia Jagerčíková jako ANITA. Dále zmíním Ondřeje Černého, skvělou Kateřinu Herčíkovou, Petra Ryšavého, Michaelu Novotnou, Tomáše Smičku, Lukáše Ondruše a Radka Shejbala. Excelentní výstup Venuše Zaoralové Dvořákové!
To vše pod režijním vedením L. Olšovského, které opět vypráví příběhy všech postav.
(zadáno: 6.2.2019)
(zadáno: 30.5.2017)
Syrově naservírovaný Shakespeare, výborná Máša Málková, Gajerová i Lukešová. Vladimír Čech svou postavu hrál s citem. Z menších rolí mne bavil Martin Písařík.
(zadáno: 30.5.2017)
Valná část obsazení byla skvělá a tuto komedii sehráli na jedničku. Zmínit si dovolím Miroslavu Pleštilovou, Zuzanu Slavíkovou a Radka Zimu.
(zadáno: 30.5.2017)
Za mne více povedené než Davidova první Kleopatra.
Viděl jsem již během původního prvního uvádění a to mě bavilo. Hudba dobrá, pokud není půjčená nebo vyloženě ukradená (podoba s písněmi ze svět. muzikálů náhodná?).
Naprostými klenoty pro mne tenkrát byli P. JANŮ, M. ABSOLONOVÁ a M. VOJTKO (Kardinál).

Ve verzi upravené, viděné r. 2018 mě zamrzela absence pár písní a upřímně nechápu, proč Jedem na všechny nahradila Volba má, která nemá k Mylady moc co říct. 100% skvělí byli pánové P. PECHA, B. JOSEF, M. ŠEMÍK a J. HOLUB. Potěšili Kopečný, Finková, Pošta. Otřesní Hložek, Vyskočil a Kuželka.
(zadáno: 28.5.2019)
Zajímavě koncipovaná krimikomedie, kde se diváci mají možnost aktivně účastnit dění - ať už na jevišti či mimo něj.
Přibližně ve třetině první půlky přišel relativně nudný útlum, ale vše znovu odstartoval Dalibor Gondík.
A právě on, spolu s Otakarem Brouskem ml., byl tahounem představení. Skvělí herecky a improvizaci při spolupráci s publikem zvládli na výbornou.
Dále pobavila Jirešová s Fricem.
(zadáno: 22.3.2019)
55%
Některé otřepané fórky bavily většinovou část publika. Našla se ale místa, kde nešlo se aspoň pousmát.
Až na drobné výjimky skvělé (především herecké) výkony. Ústřední mužské trojici vévodil Bronislav Kotiš alá Laléňa. Ivana Jirešová předvedla i s ortézou dobrý výkon. V menších rolích byli skvělí dámy Hüttnerová a Obermaierová, Yvetta Blanarovičová, Pavlína Ďuriačová, Ondra Bábor, Veronika Zelníčková. Překvapila jinde slabá Řehořová.
Za mě relativně dobré dílo, kde má drtivá většina písní v ději smysl.
Jen medley na konci představení je zbytečně dlouhá - poloviční by stačila.
(zadáno: 6.11.2018)
64,49999 %
Herecké výkony lepily scénář, jak to šlo. Jednalo se spíš o sledování hereckého koncertu, než o sledování příběhu, který se sestry snaží odkrýt jedna před druhou.
(zadáno: 30.5.2017)
Rozhodoval jsem se mezi 50% a 60%. Nakonec z důvodu mého obdivování tvorby Alice Nellis a herectví Ivy Janžurové dávám 60%.
Dialogy s některými z premiérů vyloženě nudí. Příjemným osvěžením jsou zde Jan Hartl, Igor Bareš a temperamentní Taťjana Medvecká.
(zadáno: 13.5.2018)
Uvažoval jsem mezi 70 a 80 %.
První půlka často zbytečně vleklá, nadměrné opakování hudebních motivů jí nepomáhá (občas i dojem, že jste něco podobného slyšeli). Druhá půlka příjemně svižná bez zbytečných zastávek.
Za velké klady představení považuji kostýmy, scénu a choreografii (tanec Emílie s Iagem skvělý!).
Co se týče obsazení (12/5; 14h), dovolím si vyzdvihnout A. J. Slováčkovou (její interpretace písně Celý život před sebou je bravurní!), T. Novotného, P. Vondráčka, D. Hořínkovou, M. Sommerovou a v menší roli (které jsou zde tak trochu ruku v ruce s company) opět bodujícího M. Šemíka.
(zadáno: 30.5.2017)
Jeden z nejkrásnějších muzikálů všech dob. A pokud k tomu přihodím jméno excelentního Radima Schwaba, není nutné psát o moc víc.
Obě představitelky Christine dobré, Tomáš Vaněk taktéž.
Překvapením pro byl Michal Bragagnolo v roli Raula - famózní výkon! V mých oblíbených rolích malé Meg a její matky skvělé Andrea Gabrišová a Vanda Šípová (alt. Miroslava Časarová také není úplně špatná).
Absolutním zklamáním byly Jana Borková a Tereza Mátlová v roli Carlotty Giudicelli. Pěvecky dobré obě - herecky chladné, což je u vtipné postavy dost o ničem. Strašný Vojtko.
(zadáno: 20.9.2017)
64%
Klady> skvělá GROSSOVÁ; navzdory tomu, co jsem slyšel, fascinující MATUŠ, tradičně výborní NOSKOVÁ a ZONYGA; překvapili a pobavili MATUZSEK a HUDEC ŠUBRT; ze skvěle sehraného sboru vyčnívá HÜBNER, jehož pěvecké upíří pidisólo je bezkonkurenční nádhera poslouchat; dále kostýmy p. Šolce (skvělé jak snad všude) a využití hlediště
Zápory> průměrná scéna (v první půlce skvělá, v druhé rozhodně nebudila dojem tajemného zámku/hradu); naprosto zbytečné projekce; postava Alfreda (zazpívaná byla geniálně - umělce nezmiňuji, ale byla zde podána jako 100% uječený srab); dějově slabší první půlka
(zadáno: 25.10.2017)
75% ale kvůli množství recyklované hudby mi to nedá a dovolím si proti pravidlům zaokrouhlit dolů.
Vojtěch Drahokoupil v titulní dvojroli byl milým překvapením, jeho alternace také nejsou špatné. Dále zmíním Mariannu Polyákovou, Míšu Gemrotovou, Ivu Marešovou, Daniela Hůlku a Oldřicha Kříže, kteří byli skvělí. Nejlepší výkony představení v podobě menších rolí Marie Terezy a Fouqueta předvádějí Leona STŘÍBRNÁ a Martin ŠEMÍK.
(zadáno: 12.3.2019)
54 %
"Stašovou ne, ta se na to nehodí. Geislerová? Ta je všude! No... Holubová, ta by šla. Ta by mohla hrát Boženku."
O tento výrok, který v inscenaci pronáší postava Helgy - paní Janžurové - se opírám. Paní Holubová v roli Boženky excelovala a byla hvězdou představení. V těsném závěsu za ní Přemek Pálek coby poněkud přihlouplý Olin.
Kdo se moc nepředvedl, byl Marian Roden. Paní Remundová byla skvělá v druhé půlce.
V představení se našla řada dobrých gagů a Janžurové se povedl relativně zajímavý propletenec o pěti postavách.
Prvotina Ivy Janžurové není takový průšvih, jak se tradovalo.
(zadáno: 18.11.2017)
Sibyla nepatří mezi klenoty českého muzikálu, nicméně pozitiva se na ní najdou. Zajímavá scénografie, lightdesign, režie, určitá dějová vyústění měla jiná řešení, než jaká mají v jiných muzikálech.
Z představitelů zmíním především geniální COMPANY! Klobouk dolů všem!!!
Z rolí sólových - skvělí Radim Schwab (Šalamoun) s Jaromírem Holubem (písař) a jako vždy výtečná Vanda Károlyi (Hannah). Příjemně překvapila Alice Konečná.
Naprosto zbytečná mi přijde taneční role Času, kdy tanečník působil, že snad ani netuší "která bije" - názvu role navzdory. Většina hudby splývá v jeden útvar a nudí.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >