Profil uživatele

MartinB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (23)
Helena Grégrová: 17 % (23)
Jiří Landa: 19 % (32)
Michal Novák: 19 % (22)
Jiří Koula: 20 % (14)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 30.5.2017)
Alenka v kraji zázraků - Pixa-pro: 70 %
Kouzelný kraj zázraků, krásná země Ladopochodpu.
Režijně slabší dílo, kde mne víc baví choreografie Parvoničové. Hudba a texty jsou slušné!
Excelentní Zenáhlíková!
Z herců stojí za zmínění skvělé Hauerová a Ochmanová jako Šklíby. Dále pak Slováčková, Hujerová, Cmuntová, Lambora, Hořejš, Zemánková, Pártlová, Kuklová a Slováček. Patrasová nenadchne ani neurazí.
Míša Nosková v roli Černé kolísá - někdy je skvělá, jindy přehání, kde se dá.
(zadáno: 30.5.2017)
Antoinetta - královna Francie - Divadlo Hybernia: 70 %
Občas mi během muzikálu přišlo, že jde jen o střípky ze života posledního královského páru Francie. Druhá půlka (alespoň pro mne) tak zachraňovala tu první.
Co je ovšem na tomto muzikálu prvořadým skvostem, je hudba a její otextování. Nádhera.
Z výkonů bych vyzdvihl Ivu Marešovou, Dušana Vitázka, Michala Novotného, pana Holuba a tradičně fantastického Martina Šemíka. Děti mi na jevišti nevadily, Bára Chybová mne velmi překvapila a to mile (její alt. Vanda Károlyi mnohem lepší :) )
(zadáno: 30.5.2017)
Audience u královny - Národní divadlo: 60 %
Rozhodoval jsem se mezi 50% a 60%. Nakonec z důvodu mého obdivování tvorby Alice Nellis a herectví Ivy Janžurové dávám 60%.
Dialogy s některými z premiérů vyloženě nudí. Příjemným osvěžením jsou zde Jan Hartl, Igor Bareš a temperamentní Taťjana Medvecká.
(zadáno: 27.5.2019)
Billy Elliot - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
První český Billy Elliot se vydařil.
Výprava Davea Bensona je záležitostí, která mne nikdy nepřestane bavit, taktéž režie Lumíra Olšovského. Skvělé choreografie D. Kubášové.
Co do výkonů, dětští představitelé (ač děti na jevišti jsou pro mne mnohdy kámen úrazu) skvělí! Velmi mne potěšila Ivana Chýlková, kterou jsem si už kdysi maloval jako ideální českou Wilkinsonovou. Za zmínku dále rozhodně stojí fantastický Tony - Lukáš Ondruš, maminka Soňa Hanzlíčková Borková a z výborné company vynikali E. Staškovičová, P. Dolinajec, J. Hruškoci, R. A. Shejbal a S. Topinková Fořtová.
Klobouček!
(zadáno: 15.9.2019)
Čarodějka - Goja Music Hall: 70 %
Relativně příjemné nastudování světového hitu. Na předpremiéře i první repríze skvělá Markéta Pešková. Excelentní výkon podává pak především Petr Ryšavý. Dále potěšili Rajnišová, Prokešová, Randák. V první půlce skvělí Štágr, Sommerová. Nerozumím moc obsazení Vojtka. Těším se na další alternace.
Česká Glinda, ač představitelka dává jasně najevo, že umí, je vše, jen ne vtipná.
Režie i scéna ve mně zanechávají rozporuplné pocity. Především fakt, že jsou zde lóže (které režie mohla skvěle využít v průběhu představení, když už musely zůstat) a lustr z Fantoma Opery...
Místy velmi špatný zvuk.
(zadáno: 15.5.2019)
Čarodějky ze Salemu - Divadlo na Vinohradech: 80 %
Geniální kus A. Millera dostal v Dnv skutečně syrovou atmosféru. Střídmá scéna (efektivní práce se světlem a kulisami z provaziště) a kostýmy tvoří náležitý soulad. A do výborné hudby V. Franze se podařilo prodat E. Vavříkové poutavou pohybovou práci zúčastněných hereček.
Z těch vynikají především Tereza Terberová, Andrea Černá a Jana Kotrbatá. Zvláště Černá hraje svou Titubu opravdu naplno (i když stojí prakticky úplně na konci jeviště, srší z ní emoce do všech stran). Z pánů zaujal Pavelka. Dále skvělé výkony podali Skopal, Satoranský, Ratajský a Elsnerová.
V 2. půlce zklamala Rázlová.
(zadáno: 3.12.2018)
Doktor Ox - Divadlo Hybernia: 40 %
Tomáš Smička a Ivana Hannichová sestavili skvělé choreografie, které tohle dílo, spolu s výkony několika účinkujících, drží. Zajímavý námět, bohužel špatně zpracovaný. Pár dobrých písniček se také najde, ale jdou spočítat na prstech jedné ruky.

Z účinkujících rozhodně stojí za zmínku skvělá Z. Holbeinová v hlavní ženské roli, O. Bábor, P. Pecha. V menších roličkách A. J. Slováčková, T. Smička a L. Randák. Ve druhé půlce překvapila K. Brožová.
(zadáno: 30.5.2017)
Drama v kostce, pokus 2 - Mystérium skutečnosti - Studio Ypsilon: 80 %
Velmi milé představení. Andrej Polák bravurní.
(zadáno: 29.9.2018)
Duch - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Režie Lumíra Olšovského opět skvělá, scéna Davea Bensona opět nápaditá, jednoduchá a tím i efektivně podporující celé dílo. Nápaditá choreografie S. Eichenbergera!
Co do obsazení, absolutní nadšení ve mě zavládlo z výkonů E. Staškovičové a J. Hruškociho, kteří jsou famózní! Paní V. Zaoralová dokázala přesně ubalancovat Odu Mae na hranici humoru, k přehrávání nesklouzla ani jednou. Company funguje na výbornou!
(zadáno: 8.4.2019)
Evita - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 100 %
Děkuji všem zúčastněným za tuhle podívanou!
Lukáš Adam jako CHE tahounem představení. Skvělé výkony M. Noskové, J. Škarky, M. Danielové,... a vlastně všech ostatních z velmi bohaté company.
Představení má velkou přednost v podobě relativně jednoduché a přesto velmi funkční scény Ondřeje Zichy.
Místy trochu zlobilo ozvučení, ale to na výsledném dojmu z této skvěle zrežírované záležitosti moc neubírá.
(zadáno: 4.6.2019)
Fanny a Alexandr - Divadlo na Vinohradech: 80 %
První půlka, až na drobné detaily, skvěle odsýpá a děj se vyvíjí. Zato v druhé je děj zbytečně natahovaný a Khekova režie, která jako by se vydala krkolomnou cestou překombinovanosti, jí moc nepomáhá.
Výtečnou složkou inscenace je obsazení. Geniální Daniel BAMBAS coby slizký manipulátor. Ozdobami inscenace pak pro mě osobně byly J. KOTRBATÁ (od prvního momentu, co se v začátku představení objevila na jevišti, byla úchvatná) a T. TERBEROVÁ, které osmileté děvčátko prostě věříte. Dále dobří Vejvodová, Postlerová, Talacková, Kraus, Skopal a Adamczyk. Překvapivě bezchybná byla Rázlová.
(zadáno: 30.5.2017)
Fantom opery - Goja Music Hall: 60 %
Jeden z nejkrásnějších muzikálů všech dob. A pokud k tomu přihodím jméno excelentního Radima Schwaba, není nutné psát o moc víc.
Obě představitelky Christine dobré, Tomáš Vaněk taktéž.
Překvapením pro byl Michal Bragagnolo v roli Raula - famózní výkon! V mých oblíbených rolích malé Meg a její matky skvělé Andrea Gabrišová a Vanda Šípová (alt. Miroslava Časarová také není úplně špatná).
Absolutním zklamáním byly Jana Borková a Tereza Mátlová v roli Carlotty Giudicelli. Pěvecky dobré obě - herecky chladné, což je u vtipné postavy dost o ničem. Strašný Vojtko.
(zadáno: 6.2.2019)
Galileo - Divadlo Hybernia: 70 %
(zadáno: 29.5.2019)
Herec a truhlář Majer mluví o stavu své domoviny - Studio Hrdinů: 90 %
Kontroverzní a velmi zajímavá záležitost.
Geniální Stanislav Majer! Jsem rád, že jsem tuhle inscenaci viděl.
(zadáno: 13.5.2018)
IAGO - Divadlo Hybernia: 60 %
Uvažoval jsem mezi 70 a 80 %.
První půlka často zbytečně vleklá, nadměrné opakování hudebních motivů jí nepomáhá (občas i dojem, že jste něco podobného slyšeli). Druhá půlka příjemně svižná bez zbytečných zastávek.
Za velké klady představení považuji kostýmy, scénu a choreografii (tanec Emílie s Iagem skvělý!).
Co se týče obsazení (12/5; 14h), dovolím si vyzdvihnout A. J. Slováčkovou (její interpretace písně Celý život před sebou je bravurní!), T. Novotného, P. Vondráčka, D. Hořínkovou, M. Sommerovou a v menší roli (které jsou zde tak trochu ruku v ruce s company) opět bodujícího M. Šemíka.
(zadáno: 30.5.2017)
Ideální manžel - Divadlo na Vinohradech: 50 %
Toto představení pro mne bylo velkou neznámou, ač tvorbu pana Wildea mám rád. První půlka mne moc nebavila, druhá byla o něco lepší. Nicméně je to dílo, které podruhé vidět nemusím.
Oslovili mne Andrea Elsnerová, skvělý Jiří Dvořák a v menších úlohách Hana Maciuchová a Lucka Polišenská.
(zadáno: 30.5.2017)
Její pastorkyňa - Divadlo na Vinohradech: 90 %
Paní Havlová mi nevadila, když neselže zvuk, podává solidní výkon a hysterické scény Kostelničky jsou srozumitelné a dechberoucí. Pozadu za hlavní postavou hry ovšem nezůstává postava titulní - její pastorkyňa - Jenůfka. Terberová podala velmi kvalitní výkon. To samé lze říci o Tomášovi Dastlíkovi a Markovi Lamborovi, kteří coby znesváření bratři mají zvláštní kouzlo. Dále se mi líbila paní Mayerová, Konvalinková, David Steigerwald a Andrea Elsnerová, která do představení vnesla jistou dávku "komiky".
Hudba N. Engonidise úchvatná!
Jediné, co se mi nelíbilo byly místy nelogické režijní kroky.
(zadáno: 30.5.2017)
Jeptišky - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Lumír Olšovský opět dokázal, že jako režisér umí vytvářet skvělé podívané!
Jeho Jeptišky Na Fidlovačce jsou nabité přesně mířeným humorem. Všech pět dam na jevišti odvádí obdivuhodně skvělou práci, nicméně Sandra Pogodová vyčnívá. Famózní.
(zadáno: 30.5.2017)
Jesus Christ Superstar - Hudební divadlo Karlín: 80 %
Kamil Střihavka byl neskutečný. Noid jakbysmet.
Ale co mne na Ježíšovi jako takovém nejvíce baví, jsou texty pana Prostějovského. Jeho přebásnění je dokonalé.
(zadáno: 17.10.2017)
Johanka z Arku - Divadlo Kalich: 80 %
Velmi mile mne překvapily vkusné a smysluplné projekce (a že u některých muzikálů to je na hraně).
Lucia Šoralová byla kouzelná, Lukáš Písařík v roli La Hira výtečný. Kdo mě ale držel celou dobu ve střehu, byl skvěle zahraný Operátor Z. Podhůrského. Ovšem opravdu milou skutečností pro mne byl tou dobou premiérový Raimond J. TENKRÁTA. Dámy a pánové, nenechte si ho ujít.
(zadáno: 27.8.2017)
Kapka medu pro Verunku - Pixa-pro: 30 %
Navštívil jsem tento muzikál prvně bohužel až na jeho derniéře. Na projekt, který mi spousta přátel chválila, jsem se těšil. Inu... První půlka mne nudila, nebavila (seznamování s lidskými královstvími a "svatební" dialogy). Druhá půlka o dost lepší.
Skvělé byly (včetně všech ostatních!) Michaely Nosková a Zemánková. Musím říct, že i když si Zemánková za necelých 5 let uvádění vílu Lesanku zahrála jen dvakrát, pěvecky a herecky byla bezchybná, byť v jedné scéně Míša znejistěla a rozesmála nejen sebe, ale i hlediště s kolegy na jevišti. :o)
(zadáno: 30.5.2017)
Kleopatra - Divadlo Broadway: 40 %
Těch 40 procent rozdělím asi následovně
- 10% Martin Šemík, který umí potvrdit, že z malých rolí udělá o několik čísel větší:)
- 10% Zdenka Trvalcová jakožto skvělá Octavie
- 10% Vojtek jako Marcus Antonius... Síla vůle Bohů byla neskutečná.
- 5% Trapl a Nývltová
- 5% company a režie
I když jsem se celkem těšil, dílo samotné mne zklamalo. Nejvíc asi Vojtko, který buď neměl svůj den nebo nevím.
(zadáno: 20.9.2019)
Konzervativec - Městská divadla pražská: 90 %
Děkuju, děkuju, děkuju! Trojlístek Polívková & Zábranský & Majer předčil moje očekávání. Po bojovném "Herci a truhláři Majerovi mluvícím o stavu své domoviny" o poznání básnivější Konzervativec (škoda jen, že se místy Zábranský točí v kruhu... nebo šlo o záměr?). Vynikající režie plná výjimečných nápadů. To obojí nechává naplno vyniknout geniálnímu Stanislavu Majerovi, kterému jsem věřil natolik, až jsem si místy říkal, jestli z něj místo Zábranského nemluví trochu Majera. Dál si dovolím vyzdvihnout excelentního konferenciéra Petra Vančuru. Skvělý light design K. Ďuricové!
Klobouček!
(zadáno: 30.5.2017)
Král Lear - Městská divadla pražská: 70 %
Syrově naservírovaný Shakespeare, výborná Máša Málková, Gajerová i Lukešová. Vladimír Čech svou postavu hrál s citem. Z menších rolí mne bavil Martin Písařík.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>