Profil uživatele

MartinB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (6)
Jan Pařízek: 14 % (25)
Helena Grégrová: 17 % (23)
Jiří Landa: 19 % (32)
Michal Novák: 19 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 13.3.2018)
Celý muzikál má spád a krásnou, pestrou hudbu.
Když jsem zjistil, kolik dětských rolí se tu bude prohánět po jevišti, bál jsem se. Výsledek překvapil a vyzdvihnout si tak dovolím J. France a R. Raděje. Dále z mnou zatím zhlédnutých alternací zmíním obě alternace královny Verunky a krále Mirka (Sejnová, Slováčková; Vlas a Hrabě), čarodějnici Zemánkovou, Lesanku Noskovou (těším se na alternaci) a skvělé trio čertů Zonyga, Adam a Čiernik.
A právě díky poslednímu jmenovanému je Kapeska, jaká ve výsledku je. Povedený režijní debut!
Dále bavili Hořejš, Randák, Fišerová. Překvapil Čekan :)
(zadáno: 10.9.2017)
100% Absolutně a bez diskuzí. Dechberoucí Kačka Šildová a Maruška Křížová jako Agnes a Přemek Pálek jako Krysař. Skvostná Katka Steinerová v roli Štěpánovky! Roman Tomeš mě mile překvapil. Understudy Krysaře - Olda Smysl úchvatný! Geniálně všem sekundují Anička a Felix Slováčkovi, oba Sobotkové, Ochmanová, Heňo, Zounar, Walter i Apolenář, Chybová (ta s každou reprízou lepší!), Vlas... A neskonale fantastičtí Karel Jinda a Dominika Červinková!
Efektní scéna, kostýmy, choreografie.
Děkuji divadlu Kalich, děkuji Landovým a děkuju umělcům! Neskutečný zážitek do morku kostí! (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.3.2019)
55%
Některé otřepané fórky bavily většinovou část publika. Našla se ale místa, kde nešlo se aspoň pousmát.
Až na drobné výjimky skvělé (především herecké) výkony. Ústřední mužské trojici vévodil Bronislav Kotiš alá Laléňa. Ivana Jirešová předvedla i s ortézou dobrý výkon. V menších rolích byli skvělí dámy Hüttnerová a Obermaierová, Yvetta Blanarovičová, Pavlína Ďuriačová, Ondra Bábor, Veronika Zelníčková. Překvapila jinde slabá Řehořová.
Za mě relativně dobré dílo, kde má drtivá většina písní v ději smysl.
Jen medley na konci představení je zbytečně dlouhá - poloviční by stačila.
(zadáno: 14.10.2019)
Jedno obrovské DĚKUJI! Z první premiéry jsem odcházel absolutně nadšený a naplněný velmi zvláštní energií. S pocitem, že "tohle mi scházelo". Extra poklonu bych chtěl vyseknout Juraji Kuchárkovi za geniální, funkční a efektivní scénu!
Skvělá angličtina všech účinkujících, výborné herecké výrazy,... Pan Orozovič, Erika Stárková a Nina Horáková byli fenomenální.
Děkuji za tento nevšední a dech beroucí zážitek. Rozhodně se ještě vypravím, protože Lazarova cesta s Nadějí "Zpátky ke hvězdám" je něco, co se musí zažít znovu.
(zadáno: 13.5.2018)
Klasika mi nevadí, její úprava taky ne, ale toto mi úplně nesedělo.
Snaha o vtip leckdy zabita hercem samotným nebo působila jako klišé.
Ale kostýmy dobré, scéna obstojná,... Z hereckého osazenstva zmíním fantastickou Evu Hacurovou, skvělého Igora Ozoroviče a M. Zimovou s T. Turkem.
(zadáno: 30.5.2017)
Za mne opravdu průměr. Viděno dvakrát s téměř totožným obsazením.
Nicméně Danka Šinkorová mi nijak nevadila, ale její výkon ten "nej" nebyl. Příjemně mne tu překvapila Korolová. Další za zmínku stojící jsou jistě Foret, Langmajer, Lounová, Asterová,... a především famózní COMPANY! Ivana Hannichová odvedla s kompačkou obrovský kus práce, který byl vidět!
Kdo mne nijak neoslovil, ba dokonce zklamal, byla Fišarová.
(zadáno: 5.6.2018)
Příjemně oddychové představení plné vtipných i méně vtipných scének. Skvělý je živý doprovod - Petr Vondráček navíc přidává i vtipné hlášky. Herci samotní byli skvělí. Ovšem výkony ve všech pidirolích vynikají Katka Bohatová i ji alternující neméně skvělá Eva Staškovičová a Lumír Olšovský.
(zadáno: 25.10.2017)
75% ale kvůli množství recyklované hudby mi to nedá a dovolím si proti pravidlům zaokrouhlit dolů.
Vojtěch Drahokoupil v titulní dvojroli byl milým překvapením, jeho alternace také nejsou špatné. Dále zmíním Mariannu Polyákovou, Míšu Gemrotovou, Ivu Marešovou, Daniela Hůlku a Oldřicha Kříže, kteří byli skvělí. Nejlepší výkony představení v podobě menších rolí Marie Terezy a Fouqueta předvádějí Leona STŘÍBRNÁ a Martin ŠEMÍK.
(zadáno: 30.5.2017)
Valná část obsazení byla skvělá a tuto komedii sehráli na jedničku. Zmínit si dovolím Miroslavu Pleštilovou, Zuzanu Slavíkovou a Radka Zimu.
(zadáno: 6.11.2018)
64,49999 %
Herecké výkony lepily scénář, jak to šlo. Jednalo se spíš o sledování hereckého koncertu, než o sledování příběhu, který se sestry snaží odkrýt jedna před druhou.
(zadáno: 30.5.2017)
Zážitek do posledního dechu.
Choreografie Marka Zelinky nádherná, režie pana Huby příjemná, scéna i kostýmy pánů Cillera a Čaneckého vkusné a nápadité. Celou dobu mne na příběhu bavily chytře užité Myšlenky a Hlasy ztvárněné dámami Černou, Elsnerovou, Vaculíkovou a Vejvodovou. Stepující chlapec na počátku inscenace byl také fajn.
OVŠEM, tahounem představení a člověkem, kterému patřil můj potlesk ve stoje, byl představitel role Franciho. Člověk, jehož výkon byl geniální, fantastický. A troufám si říci, že nejsem jediným, komu na páteční premiéře Marek Lambora vyrazil dech. Marku, děkuji!
(zadáno: 20.9.2017)
64%
Klady> skvělá GROSSOVÁ; navzdory tomu, co jsem slyšel, fascinující MATUŠ, tradičně výborní NOSKOVÁ a ZONYGA; překvapili a pobavili MATUZSEK a HUDEC ŠUBRT; ze skvěle sehraného sboru vyčnívá HÜBNER, jehož pěvecké upíří pidisólo je bezkonkurenční nádhera poslouchat; dále kostýmy p. Šolce (skvělé jak snad všude) a využití hlediště
Zápory> průměrná scéna (v první půlce skvělá, v druhé rozhodně nebudila dojem tajemného zámku/hradu); naprosto zbytečné projekce; postava Alfreda (zazpívaná byla geniálně - umělce nezmiňuji, ale byla zde podána jako 100% uječený srab); dějově slabší první půlka
(zadáno: 1.10.2019)
Představení pro děti, které se snaží je něčemu naučit a přitom z nich nedělá hlupáky. Skvělé!
Výborné výkony všech zúčastněných - ovšem strhující Radek A. Shejbal a Lukáš Ondruš. Zajímavá režie Juraje Čiernika.
(zadáno: 8.8.2018)
...jaksi nemám slov. Vlastně tři. Fenomenální FANTAstický výkon!
(zadáno: 30.5.2017)
Naprosto famózní inscenace, která vás hned během prvních pár minut seznámí s charaktery jednotlivých postav. Tímto díky všem autorům!
Ozdobou pražské verze je jednoznačně Vanda Károlyi (ať už jako Betty či Jane). Dále Lumír Olšovský, Hořínková, Adam, Nosková,... Těší mne, že mnou několikrát vidění představitelé Aarona a Kitty- Šemík a Ochmanová, dokážou z malých rolí vytřískat tolik, že jejich scény jsou pro mne jedny z nejlepších.
Za slabší článek považuji Dědkovu "scénku s ponaučením" a nudného Uličníka.
Jinak si ale Lumír se svým divadelním dítkem skutečně vyhrál po všech stránkách :)
(zadáno: 30.5.2017)
Papírové lodičky. Nádherný motiv celého představení a vnitřní (do)jemnosti pana Darcyho. Právě představitel Darcyho - Pavel Batěk svou roli opravdu neodolatelně ztvárnil.
Skvělé byly i Lucie Juřičková jako energická a věčně nervní Bennetová, Maruška Štípková coby Charlotta, paní Preissová v roli paní Reynoldsové a třešničkou na dortu byla Lucka Valenová jako Mary.
Celá inscenace má krásné kulisy a kostýmy, nápaditou a inovativní režii. První půlka navíc chytlavou hudbu.
(zadáno: 30.5.2017)
Pokud bych si v hlavě představil, že se příběh odehrává v současnosti, pak jsou pánské kostýmy v pořádku. Nicméně ty dámské jsou příšerné - tak či onak.
Mrzelo mne, při první návštěvě představení, že byla použitá tato verze překladu.
Z výkonů stojí za zmínění především Marek Lambora coby Romeo. Chůva Terezy Bebarové a Tybalt v podání Marka Holého také nebyli špatní. Julie Sabina Rojková mne při prvním zhlédnutí inscenace spíš nudila, ale po roce už byla znatelně lepší. Tomáš Dastlík zajímavý.
Igor Bareš mne nebavil. Natočený Töpfer mne spíš štval.
Hudba nápaditá a krásná.
(zadáno: 26.4.2019)
Inscenace mne velmi bavila. Kostýmy Evy Justichové měly nápad a bavila mě (zvlášť u hlavních ženských postav) jejich variabilita.
Co se týká výkonů z průměru vyčnívali Vojtěch Vodochodský, Adam Kralovič a Vanda Chaloupková. Mile překvapila Štěpánka Fingerhutová. Ovšem fenomenální výkon podal opět po všech stránkách dokonalý LUKÁŠ ADAM.
Choreografie I. Hannichové byly zajímavé, přičemž nejvíc se odrazily při Jednou mi fotr povídá. Tato scéna pro mě byla celkově pomyslným vrcholem večera.
Živá kapela byla skvělá, nicméně ozvučení bylo velmi špatné.
(zadáno: 3.5.2019)
Skvělé Janžurová a Paulová doplňované Zedníčkem a Dulavou. Především obě dvě dámy se odbourávaly navzájem a improvizace byla skvělá.
(zadáno: 18.11.2017)
Sibyla nepatří mezi klenoty českého muzikálu, nicméně pozitiva se na ní najdou. Zajímavá scénografie, lightdesign, režie, určitá dějová vyústění měla jiná řešení, než jaká mají v jiných muzikálech.
Z představitelů zmíním především geniální COMPANY! Klobouk dolů všem!!!
Z rolí sólových - skvělí Radim Schwab (Šalamoun) s Jaromírem Holubem (písař) a jako vždy výtečná Vanda Károlyi (Hannah). Příjemně překvapila Alice Konečná.
Naprosto zbytečná mi přijde taneční role Času, kdy tanečník působil, že snad ani netuší "která bije" - názvu role navzdory. Většina hudby splývá v jeden útvar a nudí.
(zadáno: 30.5.2017)
Vydařené dílo propojené se starším projektem Patrasové, která tu bohužel (nebo bohudík?) moc prostoru nemá.
Proč bohudík? Postavy ON a ONA jsou ozdobami díla! A ON v podání Lumíra Olšovského je báseň sama o sobě. Neméně skvělá je Míša Zemánková jako ONA! Z dalších obsazených výkonem oslovili Slováčková, Hořínková, Strenáčik, Rajnišová, zde geniální Slováček a Vlas, Korolová, Pártlová, Bočanová, Žehrová, Gránský... Skvělá company!
Jednoduchá, přičemž funkční a efektní scéna, příjemný lightdesign. Na pohled milé a vskutku pohádkové kostýmy.
(zadáno: 28.5.2019)
Zajímavě koncipovaná krimikomedie, kde se diváci mají možnost aktivně účastnit dění - ať už na jevišti či mimo něj.
Přibližně ve třetině první půlky přišel relativně nudný útlum, ale vše znovu odstartoval Dalibor Gondík.
A právě on, spolu s Otakarem Brouskem ml., byl tahounem představení. Skvělí herecky a improvizaci při spolupráci s publikem zvládli na výbornou.
Dále pobavila Jirešová s Fricem.
(zadáno: 1.10.2017)
Prvně musím říct, že muzikálové komedie mě nikdy nebraly. Zíral jsem!
Čas od času, když slyším o tomto muzikálu, bývá zmiňována afektovanost některých herců... 30/9 od 19h jsem si ničeho nevšiml :)
A vůbec, ani jeden článek z obsazení mne nezklamal. Celé hlediště si během pár vteřin podmanil naprosto famózní Přéma Pálek. Z každé jejich vteřiny na jevišti jsem byl paf z M. Křížové, Kačky Šildové, K. Steinerové a P. Tenorové. Petrové Kutheil a Vondráček byli skvělí. V menších rolích zářili Tenkrát, Štréblová a Bačkovský. Kompačka parádní!
DĚKUJU! V duchu tleskám ve stoje ještě teď. :)
(zadáno: 28.1.2018)
Velký dílo na Malé scéně. Tolik detailů, díky kterým budete mít nepřetržitě bradu až na zemi, se jen tak nevidí. Uctivá poklona VŠEM! Geniální výprava a kostýmy D. Bensona, milý překlad H. Novákové, herecké výkony všech absolutně dechberoucí! Pokud budete mít možnost, neváhejte! Lumír Olšovský totiž opět dokázal, jak precizní jsou jím uvedená díla. Díky!
(zadáno: 5.6.2018)
Téma muzikálu je skvělé, jedná se o hloubavé dílo. Skvěle napsané a ztvárněné!
Byl jsem svědkem druhého představení Michaely Kuklové v roli doktorky Elišky po několikaleté pauze. Byť byla v některých scénách nejistá, v těch vypjatých byla dech beroucí! Nicméně Henrich Šiška jako Soused a Zbyněk Fric v roli Jana byli opravdu skvostní v každé vteřině, kterou na jevišti strávili. Kateřina Steinerová fantasticky odzpívala "Věřím tedy padám". A Ernesto Čekan byl opravdu skvělým Temným.
Jedinými minusy byly špatné ozvučení, drobné tech. problémy a ne úplně dobré výkony Bednářové a Pošty.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >