Profil uživatele

Martin_Macho

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 15 % (17)
Jan Pařízek: 17 % (24)
Veronika Boušová: 17 % (28)
Helena Grégrová: 20 % (28)
Jiří Koula: 20 % (52)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 > >>

(zadáno: 18.1.2013)
Naprosto vrcholná inscenace českého divadla, která plně otevřela potenciál režie Jana Mikuláška jako svébytné poetiky. Heda Gablerová se v jeho obrazech stává spíše sérií velkých pláten secesních malířů, v nichž se střetává velkolepost vizuálu s mnohdy studeným, nostalgickým hnusem.
(zadáno: 18.1.2013)
Dopis Dostojevskému 3/4: Milý Fjodore. Jistě sis stačil všimnout, že Vladimír Morávek převedl čtveřici tvých děl v neskutečné formální i tematické konzistenci. Běsi jsou labutí písní terorismu. Na přitažlivého, sebedestruktivního Stavrogina Jana Budaře se pověsí záhadný, úlisný "parchant" Verchovenskij, který zpopelní všechno, co ještě nestačil ďábelský narcis zlikvidovat.
(zadáno: 18.1.2013)
Dopis Dostojevskému 4/4: Milý Fjodore. Jistě sis stačil všimnout, že Vladimír Morávek převedl čtveřici tvých děl v neskutečné formální i tematické konzistenci. Rafinovaná adaptace uzavírá celou sérii tak, aby konečně mohla být celá Kobra sehrána v jednom fascinujícím zátahu. Převrácením charakterů i myšlenek předešlých hlavních postav na jednotlivé bratry nemá obdoby.
(zadáno: 18.1.2013)
Dopis Dostojevskému 1/4: Milý Fjodore. Jistě sis stačil všimnout, že Vladimír Morávek převedl čtveřici tvých děl v neskutečné formální i tematické konzistenci. Zločin a trest je pro něj soubojem racionálního génia a sociopata se společností, proti níž staví víru obecně stejně jako víru mladé prostitutky. Jeho přiznání je skutečnou erupcí myšlení o konci světa.
(zadáno: 18.1.2013)
(zadáno: 18.1.2013)
(zadáno: 19.1.2013)
Neprávem nedoceněná inscenace, jejíž síla byla právě ve velmi autorském přístupu k Büchnerově "materiálu". Gombár zcela sebejistě a naprosto oprávněně upravil text a našel v něm novou postavu - Kláru Kláry Pollertové, která zběsilému komplexu psychotických obrazů přidala něhu. Z Vojcka se stal nepochopený umělec, který jenom účtuje s nepochopením a hledá klid.
(zadáno: 19.1.2013)
(zadáno: 19.1.2013)
(zadáno: 19.1.2013)
(zadáno: 9.3.2013)
(zadáno: 7.10.2013)
(zadáno: 23.10.2013)
(zadáno: 18.1.2013)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 > >>