Profil uživatele

Maruš Staňková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 24 % (5)
Helena Grégrová: 25 % (13)
Iva Bryndová: 25 % (11)
Lukáš Holubec: 25 % (4)
Lukáš Dubský: 29 % (15)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 21.8.2021)
Snad nejkrásnější Mistrova v přežvýkané a vyplivnuté odporné formě - hmotě dua SKUTR. "Režisérům" opět více než vadil text, který nebyli schopni jej jakkoli vyložit. Vznikla opět "nepoživatelná míchanice" vlastních "vykradenin" (větrák z Kytice, hudba a choreografie z "hradního" Snu..., D. Prachař, který opět hraje D. Prachaře, který stojí vedle (či za) rolí s vědomím vlastní geniality ji komentuje... a samozřejmě "Skůtří talisman" C. Kassai, který je stejné, ať hraje v Krvavé svatbě, Kytici či Snu. Za kladnou zmínku stojí je vynikající Radúz Mácha, který se tvůrcům ubránil.
(zadáno: 5.9.2021)
Citlivou, niternou a umírněnou režií se do kladenského divadla vrací režisér Petr Hruška. Jeho intenzivní a apelativní inscenaci velmi prospívá intimní prostor, kdy diváci sedí na jevišti, téměř v obývacím pokojí/ hracím prostoru, který evokuje nabubřelý měšťanský interiér, který je ve skutečnosti prázdný jako jeho obyvatelé i hosté/. Výborným tahem je výklad Alana jako homosexuála, který svou orientaci v rámci měšťanské morálky úporně tají. Škoda, že tento záměr Z. Kalina nebyl schopen naplnit a uchyluje s laciné "gayšarži" béčkových filmů.
(zadáno: 20.6.2019)
Vynikající inscenace s hvězdnou Andreou Elsnerovou, které je vpravdě hvězdnou českého divadla.
(zadáno: 4.12.2019)
Skvělá a vkusně zrežírovaná, vypravená a zahraná komedie. Vadou na její kráse je trochu "výkon" Karla Zimy.
(zadáno: 4.12.2019)
Konečně normální vánoční představení bez jakéhokoli šklebu a posmoderních blbostí, jako třeba v Minuru. A k tomu všemu spousta nádherných, nádherně interpretovaných koled. Skvělé rodinné představení. Doporučuji všem.
(zadáno: 20.6.2019)
Šílený sen Jany Prekové a Jana Štěpánka, v němž se utopí i citlivá režie a některé slušné výkony. PROČ?!?! V roli Heleny přeceňovaná Anna Fialová.
(zadáno: 5.9.2021)
Skvělá inscenace, skvělí herci, skvělá režie... Maximální a vkusná zábava.
(zadáno: 29.8.2019)
Inscenace, která dělá ostudu celému žánru "bulvár". Lascivní, prvoplánové, primitivně zaranžované A. Procházkou (o režii nelze mluvit). Herecké výkony na bodě nula. Přímo hrůzyvýkon podává D. Šinkorová, které je tradičně zmalovaná jak impresionistický obraz, přirozenosti u ní nenajdeš a její "paramuzikálové" prožívání při zpěvu, to i Eva s Vaškem spolu s Grossovou jsou pravdivější. 10% za M. Randovou, která tu ostudu nemohla zachránit.
(zadáno: 20.6.2019)
Tradičně vynikající moderní inscenace Hany Burešové, která dramaturgicky navazuje na Faidru. 20% dávám dolů za opětovně upachtěně snaživý výkon M. Poulové.
(zadáno: 20.6.2019)
Výborná inscenace, kterou zdobí vynikající výkon A. Elsnerové. 10% dávám dolů za tradičně eklektické kostýmy A. Páté-Oldak a 20% za toporný výkon a demonstrativní herectví Daniela Bambase.
(zadáno: 4.12.2019)
Koncert hereckých bardu, který nekazí ani poněkud vyčpělá hra, ani "režie" Ivana Rajmonta.
(zadáno: 20.6.2019)
Nádherný text v citlivé inscenaci Petra Hrušky.
(zadáno: 18.3.2022)
Naprostý režijní paskvil. M. Doleželové se zase snažila o originalitu za každou cenu a opět jí chyběl vkus, cit pro situaci a především sebereflexe. Její Hraběnka je upachtěným slepencem, který nezachrání ani brilantní výkon skvělé Vlasty Hartlové. Doleželová opět zadupala autora, geniálního dramatika J. Hubače, aby prezentovala své pseudonápady.
(zadáno: 4.12.2019)
(zadáno: 4.12.2019)
Myslela jsem, že se Jezinky nejdou pokazit. JDOU. To je jediný přínos této inscenace se šílenou výpravou a ještě šílenější režií. "Ypilonkovská" poetika se prostě nehodí na všechny texty. Mám občas pocit, že "Ypsilonka"přežila svou smrt.
(zadáno: 4.12.2019)
Bylo radostí "vidět holky řádit". Škoda, že pro ně nebyl vybrán kvalitní divadelení text.
(zadáno: 20.6.2019)
Duu SKUTR opět vadil text, takže vznikl vizuálně módní spektákl, kde herci jsou jen nástroji a výtvarnými objekty.
(zadáno: 27.6.2019)
(zadáno: 20.6.2019)
Bezduchá přehlídka klišé, kýče a povrchností, v níž se trestuhodně ztrácí Erbenova Kytice.
(zadáno: 20.6.2019)
Myslím, že tato inscenace je krvavou mstou Svaté kabaly Moliérovi!
1 2  >