Profil uživatele

Maxim de Winter

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (10)
Jan Pařízek: 11 % (30)
Lukáš Dubský: 13 % (24)
Jiří Koula: 15 % (60)
Jiří Landa: 15 % (88)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 6.12.2010)
Asi Goldoniho nejznamejsi comedia del arte. Predstaveni jako celek avsak trati na tom, ze hra je postavena na panu Donutilovi, coz nej pak dela onu "one man show.
(zadáno: 6.12.2010)
Toto pojetí je dosti prumerne. Na celem predstaveni je jednoznacne nejlepsi vykon V. Dyka.
(zadáno: 6.12.2010)
Zpackaný konec vzal bohužel cele hre urcitou poetiku, ktera se od ni ocekava. ND by se melo vratit ke klasickym klasikam. Experimenty at si necha na Novou scenu a nebo at je prenecha ostatnim divadelnim scenam.
(zadáno: 16.2.2011)
50% taktez za Simonu Stasovou. Jinak bych musel dal mene.
(zadáno: 20.9.2011)
První polovina dosti nudná. Druhá půlka to již spravila a to hlavně po příchodu Zuzany Slavíkové. Ve hře exceloval hlavně Radek Zima.
(zadáno: 11.2.2013)
Dá se vidět, ale skutečně jen díky hlavním představitelům - Simoně Stašové, Svatopluka Skopala a Jaroslavě Obermaierové. Také jsem měl pocit komparsu na jevišti. Především v případě Petra Srny je vidět, že ne každý moderátor může být hercem.
(zadáno: 28.9.2014)
Dá se vidět, už kvůli paní Švormové, ale celkově nevzrušivé. Nicméně, příjemný večer vám tato hra nepokazí.
(zadáno: 25.5.2016)
Jsem tak nějak na rozpacích. Nebylo to špatné, ale ani nějak extra. Nechápu, že je to stále vyprodané a čeká se na lístky v pořadníku. Bylo to sice milé představení, ale tak nějak celkově infantilní. Čekal jsem sofistikovanější humor, po tom, co jsem slyšel ódy na knižní předlohu. Ani A. Polívková neměla šanci v této hře příliš vyniknout, spíše vynikli herci v rolích služebnictva.
(zadáno: 11.8.2011)
Kritický pohled: zajímavý provokativní náhled na postmoderní umění a společnost vůbec. Scéna měla nápad, ale také mě rušilo to neustálé přemisťování. První půlka mi přišla trochu nedotáhla, dalo se tam víc pracovat na jednotlivých postavách. Druhá polovina byla v tomnhle směru o dost lepší.

Divácký pohled: konina na entou :)
(zadáno: 25.11.2017)
Souhlasím s redakcí. Simonu Stašovou mám moc rád, ale toto se příliš nepovedlo.
(zadáno: 10.11.2011)
Tato adaptace by se měla spíše hrát na Nové scéně, do historické budovy ND se vyloženě nehodí. Co napsat dál? Příběh hry Král Lear se úplně vytrácí na pozadí multimediální plovárny s prvky pornografie, takže z něj zbydou jen jakési rozmatlané monology. Kritici a redakce snad budou uspokojeni jakousi "režijní invencí", kterou stále úporně hledají, avšak já bych na scéně histroické budovy Národního divadla viděl někdy také rád nějakou klasičtěji pojatou klasiku.
(zadáno: 7.6.2012)
Pokud bylo zpracování (a tedy celá režie) myšleno jako recese, tak ok, i když to tedy můj šálek čaje není. Pokud to ale bylo myšleno vážně, tak je to tragédie.
(zadáno: 15.1.2013)
Za prvé - neskutečná nuda.

Za druhé - přestávají mě bavit vystavěné inscenace ve stylu Roberta Wilsona. Přesvícené scény, spousta bílé barvy (bílý make up), stínové kontrasty... nechápu, proč má v tomtu stylu Národní spoustu představení.
(zadáno: 6.12.2010)
Toto je hra zrejme pro velmi narocneho divaka, nejspise pro akademiky z divadelni vedy, kteri dosahli minimalne vedeckeho titulu Ph.D. Pokud si divadlo pralo zpracovat Merlina, klasictejsi provedeni by byla rozhodne lepsi volba. Neunosna delka spolu s pocitem prazdnoty, ktery cela hra vyvolava, nedovoli ani prilis ocenit vyborne vykony hercu, kteri se takto nelehkych roli zhostili. (více v článku na blogu)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4