Profil uživatele

Michal Ernat

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 5 % (4)
Jan Pařízek: 10 % (16)
Michal Novák: 10 % (16)
Helena Grégrová: 12 % (17)
Iva Bryndová: 12 % (6)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 1.12.2016)
Velmi zdařilá inscenace. Po dlouhé době mě nadchla. A štych na konci tunelu, pěkná hláška.
(zadáno: 25.1.2017)
Velmi povedený muzikál, který s nadsázkou podává životní osudy. Texty jsou vtipné a ač někde slyšíme neslušné, je to vždy v kontextu a nevyznívá to nijak hrubě a samoúčelně. Velmi se nám divadlo líbilo.
(zadáno: 19.2.2019)
Opět po čase jedna z pěkných inscenací. Spolupráce DJKT a HDK se povedla a vzniklo milé představení. Díky.
(zadáno: 11.3.2020)
No, když čtu ostatní hodnocení, tak si říkám, jak má každý jiný vkus. My na tuhle hru šli spíše ze zvědavosti a já vlastně ani moc nechtěl. Nakonec mě osobně se líbila moc.
Ano, je to hodně nadsazené, z hlavní postavy je neohrožený bojovník. I já řeknu s nadsázkou, že mi to trochu připomnělo Old Shaterhanda. Ale pokud jsme se dočetl, základní dějově historická linie je pravda a glorifikace hrdiny? Tak alespoň je to takové pro chlapy.
Mně se to líbilo moc. Rozhodně lepší ,než hry typu Koncové světlo a jiným, co jsme viděli v poslední době také.
(zadáno: 16.10.2020)
Mě inscenace bavila. Líbilo se mi ukázání, jak koukáme na předsudky. Skvělé, za jedna.
(zadáno: 2.12.2016)
Velmi zdařilá inscenace a hlavně Puk byl moc dobrý. I když některé autorské počiny (světelné meče) pana režiséra mi moc nesedí.
(zadáno: 8.12.2016)
Inscenace se mi líbila. Bohužel zjišťuji, že režie má pořád stejné nápady a že byla použita naprosto stejná hudba jako v Pýše a předsudku, to mi přijde trochu divné. Ale hra obecně hezká.
(zadáno: 2.12.2016)
Celkem věrně kopíruje klasiku. Nelíbí se mi jen ukřičené holky, což má pan Špinar v každém počinu.
(zadáno: 2.12.2016)
Hezké zhodnocení té doby, herecky se mi to též líbilo. Hezky volně zpracovaný CV známého autora.
(zadáno: 2.12.2016)
Rukopisně režisérsky mi přišla scéna hodně podobná jako ve Snu. To je jediná "výtka", jinak též velmi zdařilá inscenace.
(zadáno: 4.6.2019)
Díky za další kus. Rozhodně lepší, než Carmen. Ale na druhou stranu nejásám, prostě neurazí, mírně potěší. Nějak je každý muzikál čím dál víc stejný.
(zadáno: 11.3.2020)
Šli jsme na to s velkými obavami. Obzvláště jsme se báli délky představení, hrané bez přestávky. Ale nakonec to mělo alespoň děj, nebylo to nejhorší.
Marie se mi líbila, paní redaktorka také. a pan Andura mi přišel jako Richard Genzer v divadle. Byl to záměr?
Nicméně hra, která stačí vidět jednou ....
Viděno poslední představení před uzavřením divadel ohledně Covid-19. Generálka byla rovnou derniéra, když pak se zavřela divadla.
(zadáno: 1.12.2016)
(zadáno: 2.12.2016)
Bylo to hezké, ale přijde mi, že pan režisér již píše podobné kusy. Což za ta léta již ztrácí šmrnc. Pravda, překvapil nás tam tunel do nebe a tak. A také, co má pořád psát, když má zcela pochopitelně určitý styl. Takže jako oddechovka dobré.
(zadáno: 2.12.2016)
(zadáno: 14.12.2016)
Asi jsem moc zvyklý na předlohu a na filmovou verzi, kdy některé věci jsou udělány dějově jinak. Přes velký počet herců (v pozadí), jsou využíváni na vícerole pouze základní herci. Přijde mi divné, když syn hraje i další role, přestože tyto malé role mohl zahrát kdokoli z "pozadí". Diskotéková hudba mi k ději také moc nejde a tygří řev na konci mi přišel příliš dlouhý. Ale je to jen prvotní názor po veřejné generálce, možná jej ještě doupravím, až to zpracuji vnitřně.
(zadáno: 16.12.2018)
Přemýšlím o objektivním zhodnocení. Vidět to jako první dílo od pana Špinara, asi se mi to líbí velmi a tleskám. Ale čím více jeho režisérských děl vidím, tím jsou tam stejné prvky. Stejné prvky oblečení, stejné pohybové a hlasové projevy herců a hereček. Režisér už dělá pořád stejná představení, jen sám sebe kopíruje do dalších děl. Tudíž pak představení ztrácí kouzlo. Ostatní věci jsou zajímavé, výkony skvělé. Ale jak sami píší, mistrovský román Stefana Zweiga sám o sobě je nosný a vždy bude dobrý.
(zadáno: 11.3.2020)
Taková hra. Mám pocit, že pan Špinar už je dělá jako "Baťa kecky", jak se říkalo. A vadí mi dnešní strohost scény, ale to je subjektivní. Hra původně mohla být zajímavá.Ale vyznělo by to spíše jako rozhlasová hra, to by mohlo být super. Pro velké divadlo příliš komorní střih....
(zadáno: 18.10.2020)
Hezky udělané, ale viděl jsme i hezčí představení. Tedy subjektivně, jiným lidem se líbí. A také ne, že se mi nelíbí, viděl jsem i horší. Prostě pro mě takový střed, co neurazí, mírně potěší.
(zadáno: 18.10.2020)
Hezky udělaná inscenace. Nicméně pro mě trochu divné kulisy, mám rád klasiku. Hodně hluku, strohá inscenace.
(zadáno: 18.10.2020)
Myslím, že hra je zbožňována, žádána, z důvodu hlavní herečky. Jinak si myslím, že je to sice dobrá hra, ale ne taková, aby byla pořád vyprodaná. Nicméně hezké připomenutí dějin, snadno a v kostce.
(zadáno: 19.2.2019)
Neudělal jsem si domácí přípravu a neznal režiséra. A od začátku je to podobný styl, jako Spalovač mrtvol. Vidět možná jen jednu hru, byla by dobrá. Ale vidět různé hry, udělané úplně stejně, to už není zajímavé. Tohle je vlastně kniha, kterou ND pouze dělá na pódiu ilustraci.
(zadáno: 18.10.2020)
(zadáno: 18.10.2020)
Hra,kterou asi každý zná. Respektive, o čem je. A myslím, že to bylo uděláno docela hezky.
1 2  >