Profil uživatele

Michvon

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 7 % (22)
Pavla Haflantová: 8 % (34)
Veronika Boušová: 8 % (38)
Helena Grégrová: 9 % (110)
Jan Pařízek: 9 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.5.2018)
Zcela se ztotožňuji s hodnocením H. Grégrové a P. Širmera.
(zadáno: 11.5.2018)
Když se Maryša ohlodá na kost, naplno se ukáže, jak výborné drama to je. Takže za mne má toto minimalistické pojetí jednoznačné ano.
(zadáno: 11.5.2018)
Nemám co vytknout. Ani nevím, co vyzdvihnout. Všechny složky skvělé. Rozhodně jedno z top představení sezóny.
(zadáno: 11.5.2018)
Prvních deset minut jsem si říkala, že je to omyl. Ale potom... no paráda! Vtipné, svižné, chytré. A to nejsme fanda komiksů! Hulk je nejlepší.
(zadáno: 11.5.2018)
Mám ráda inscenace (režiséry) s názorem. Ano, leckdy je tato inscenace prvoplánová, mnohé symboly samoúčelné, ale má to jednoznačnou myšlenku, která nejde proti smyslu hry. Ano, chtíč je hnacím motorem mnoha lidí odpradávna dodnes. A ano, žena je spotřebním zbožím či trofejí pro mnohé muže odpradávna také dodnes. Je to vypjaté, extrémní, ale drží to pohromadě. Doufám, že se v českém divadle dočkám ještě další takovéto inscenace.
(zadáno: 11.5.2018)
Pokud vám nevadí náročnější kusy, u nichž je třeba v rychlém sledu zpracovávat poměrně závažné myšlenky, je tohle hra pro vás. Oba herci excelují. Velká spokojenost.
(zadáno: 11.5.2018)
Tohle se na Palmovce povedlo. Výkon Terezy Dočkalové je opravdu mimořádný, Jan Teplý jí zdatně sekunduje. Ostatní bohužel výrazně zaostávají. Scéna výborná.
(zadáno: 11.5.2018)
Taková klasická vztahovka... Nechápu to nízké hodnocení. Výborní herci, jednoduchá, účelná scéna - ostatně jako vždy u Špinara. Možná by hře více slušela Nová scéna.
(zadáno: 11.5.2018)
Nápad rozdělit roli mezi dvě výborné herečky se mi líbil, šlape jim to spolu dobře. Také se mi líbilo vtažení publika do děje. Přesto však nemůžu hodnotit výš, jelikož přes akci na jevišti to byla chvílemi dost nuda, mnohá z akcí se mi zdála samoúčelná. Někam mi zmizela Jelinekové provokativnost, jedovatost.
(zadáno: 28.2.2018)
Výborně zvolená forma. Klipovitost inscenace skvěle pasuje k tématu. Lidé se objevují, mizí, leccos nevysvětleno, nedořečeno, konec také otevřený - jak lépe ztvárnit autistické vnímání a vidění světa? Havelka mě baví!
Výborná Babčáková, ale i ostatní herci, velmi se mi líbila hlavně V. Kubařová.
(zadáno: 28.2.2018)
Jedinou výtku mám ke konci a takovému tomu "hurá" nadšení a soudržnosti, to bylo na mě trochu moc. Ale jinak skvělé po všech stránkách - chytlo a nepustilo až do konce, přestože hra trvá skoro tři hodiny. Skvělá scéna, vynikající!!!! hudba, famózní Vanda Hybnerová. Její přirozený, civilní, a přesto procítěný herecký projev mě nadchnul.
(zadáno: 28.2.2018)
Místy vtipné, místy nudné, někdy trapné, ale naštěstí ne moc. Nasazení všech tří aktérů je stoprocentní. Othello mě rozsekal!
(zadáno: 28.2.2018)
Takový divadelní paradox - zajímavá nuda. Otázka je, zda je ta nuda účelem, nebo ne. A otázka je, zda stačí, udělat představení a la konference nudné, jako je konference, aby to bylo možné považovat za dobré divadelní představení. Myší masky pobavily, ale to zklamání, když jsme je museli vracet!
(zadáno: 28.2.2018)
Nutno vidět. I po letech skvělé, poetické, hravé a nepatetické představení. Vizuálně krásné. Super herci, kostýmy, scéna.
(zadáno: 28.2.2018)
Představení rozdělené do dvou částí - monolog M. Hanuše a poté už klasický dialog Neškudla/Turek. Paradoxně první část bavila výrazně víc. Hanušovo podání světa čísel je fascinující. Na to navazující příběh už mě bohužel příliš nebral.
(zadáno: 28.2.2018)
Všechny dámy mají ohromné charizma a schopnost sebeironie. Je skvělé, že tyto dámy dostaly na jevišti ND prostor, do jedné ho využily vrchovatě. Jako bonus jsem dostala podepsanou fotku Jany Preissové.
(zadáno: 28.2.2018)
Zběsilá jízda, místy trochu nepřehledná. Ale je to vtipné a svižné, podané s elánem.
(zadáno: 28.2.2018)
Výtečný Jiří Hána. Moc se mi líbila i Máša Málková. Oceňuji, že se představení vyhýbalo patosu. Čapek je má srdeční záležitost, měla jsem trochu obavy, ale zbytečně. Líbilo se mi i spojení s Havlem.
(zadáno: 28.2.2018)
Velmi příjemné, kultivované a pozitivní představení. Král Ubu tvoří ke Kainarovým písním zajímavý, provokativní kontrast. Hanuš fantastický. Muzikálnost souboru na velmi vysoké úrovni, smekám.
(zadáno: 13.12.2017)
Nenapsat to celebrita a nebýt to autobiografické, neštěkl by po tom dle mého pes. Ano, dialogy šlapou, ale to je málo. Ukřičené, o ničem. Proboha, chcete-li něco aktuálního o uprchlících a ne/toleranci, jeďte do Brna na Strach jíst duši. Procenta hlavně za snaživé herce, hudbu a light design.
(zadáno: 13.12.2017)
Pan Charles, oslnivý gay. To říká vše... Životní role Jana Bidlase. Jeho smích mě děsí ještě teď... Patrik Děrgel je baleťák!
Celé představení balancuje na hraně nevkusu, ale nesklouzává. Konec slabší, ale část se stand-up výstupy je brutálně vtipná.
(zadáno: 13.12.2017)
Ač jsem fanda Špinarovy práce, toto mě úplně nechytlo. Chybělo mi tam to Rusko, které je prapříčinou toho, proč jsou postavy z Anny Kareniny takové, jaké jsou. Oceňuji výkon Terezy Vilišové.
(zadáno: 13.12.2017)
Škoda, škoda že toto představení končí. Ani přes nános exprese a vulgarity se neztratila dojemnost a určitá něha. Herecké výkony famózní. Jakub Albrecht a jeho komediální výstupy mě odrovnaly. Ale celkově fakt super.
(zadáno: 13.12.2017)
Tak tohle Brnu závidím. Podle staré předlohy, ale tak moc aktuální! Velmi závažné téma, ale je to vtipné, svěží, moderní a zábavné. Scéna, kostýmy!!!! hudba, vše super. Geniální výkon Ivany Hloužkové. Jeden z top zážitků sezóny.
(zadáno: 13.12.2017)
Už jen kvůli těm dvěma herečkám to stojí za návštěvu... Obsahuje mnoho vulgarismů, přecitlivělé povahy nechť zůstanou doma. Ostatní se budou bavit dobře. Téma trochu přitažené za vlasy, scéna nic moc, písně zbytečné, ale jinak spokojenost. Pavla Beretová v každé roli potvrzuje, že je obrovský talent.