Profil uživatele

Michvon

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 7 % (22)
Pavla Haflantová: 8 % (34)
Veronika Boušová: 8 % (38)
Helena Grégrová: 9 % (110)
Jan Pařízek: 9 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.12.2017)
Nepopsatelné. Nutno vidět. Praštěné, střelené, přisprostlé, smradlavé, hravé a veselé. Vlastně je to úplná blbost. Ale zábavná.
(zadáno: 13.12.2017)
Takový McDonagh trochu moc navážno. Mám jeho hry moc ráda a dávám přednost tomu, když je vážná složka vykompenzována tou groteskní. Tady mi to trochu chybělo. Bavil Ondřej Brett.
(zadáno: 13.12.2017)
Za mne určité zklamání. Pan Koprfkingl mi nepřišel příliš děsivý, chybu vidím spíš v režijním pojetí než hereckém ztvárnění. Vynikající byla Sarah Haváčová!
(zadáno: 13.12.2017)
Velmi vážné téma ztvárněné velmi staticky, přesto poutavě. Najde se i místo pro humor. Marek Cisovský velmi, velmi dobrý. Intonací mi připomínal Kamila Halbicha/Arnolda Rimmera :-)
(zadáno: 26.10.2017)
Hacurová, Meduna skvělí. Ostatní herci s nimi zdatně drží krok, i když mají menší prostor. Choreografie výtečná. Místy je to vtipné až k pláči. Nebýt ukvapeného konce, dám 80 %.
(zadáno: 26.10.2017)
Viděno v Dlouhé. Takový milý oldschoolový kousek. Kvalitní předloha, tradiční režie, pěkná hudba. Výborná rytmizace, ta se mi moc líbila. Naopak kostýmy nic moc. Vadily mi některé herecké výkony - zejména J. Ondrušková mi nesedla. Naopak M. Mejzlík a M. Němec byli výteční.
(zadáno: 12.10.2017)
Forma - leckdy vypůjčená (vykradená?) - převažuje obsah. Nebýt výkonů stálého ansámblu DvD, šla bych s hodnocením níž. Klára Sedláčková skvostná, Magdaléna Zimová zvládla vyniknout i v poměrně malé roli. Eva Hacurová mě baví. Všechny tři byly výtečné. Zato Marie Poulová se mi nelíbila vůbec, její Zarečná byla strašně plochá, pořád stejná, bez hloubky, vývoje, věrohodnosti. Z mužů byli dobří všichni, stará garda o fous lepší než noví dva. Scéna příliš evokovala scénu z Tří sester ze SD, to mi vadilo. Vadil mi i samoúčelný křik, nahota, rekvizity. Příběh se trochu ztrácel. Kde je Čechov?
(zadáno: 4.10.2017)
64,99 %. Nebýt druhé poloviny a neznat verzi Buranteatru, dám klidně 80 %. První půlka šlape velmi dobře, svižně, je to vtipné a poměrně chytré, filmové odkazy baví. V druhé půli je to horší... Ze hry se stává místy trapná taškařice, kreace V. Neužila v roli recepční je vysloveně laciná. Narážka na Ptáky zbytečná.
Vím, že je dejvická verze starší, ale buranská proti ní ční do nebes... Míň je víc, navíc Isteník má v sobě křehkost a opravdovost, díky níž je snadné se s hrdinou ztotožnit. Plesl je skvělý, ale jeho Hannay je v podstatě jen otravný, znuděný floutek, jemuž fandit je o dost těžší.
(zadáno: 25.9.2017)
Silné téma o vztazích, hledání sebe, slabošství, strachu, dobře uchopené, skvěle zahrané - hlavně zaujal Kryštof Rímský. Homo/bi/heterosexualita je vlastně to nejmíň důležité, co se ve hře řeší. V Řeznické jsem ještě neviděla slabou hru... Vadila jen hudba, ale to je detail. Skvělý zážitek.
(zadáno: 25.9.2017)
Klára Cibulková skvělá. Potěšili také Luboš Veselý a Martina Krátká, rovněž byla solidní Bohdana Pavlíková. Ostatní neurazili, nenadchli. Hudba dobrá. Scéna blbá, pardon. Cihly samoúčelné. Kostýmy hrozné. Režijně slabé. Bohužel charizma, krása a um Kláry Cibulkové hru neutáhnou. Její obsazení natruc pohlaví nevadí, neruší, naopak zaujme.
(zadáno: 13.9.2017)
Nemám slov... Bezpochyby jedno z nejlepších představení, které jsem kdy viděla. Geniální pocta Georgi Méli?sovi. Nádherná hudba, skvostné herecké výkony, choreografie taky super. Vypracovaná rytmizace - to je asi největší klad. Uteklo to jako voda a na konci jsme zůstali zírat s ústy dokořán. A doznívá dodnes... Povznášející zážitek.
(zadáno: 13.9.2017)
Stručné a výstižné. Super scéna. Super herci, hlavně Magdalena Zimová. Vtipné. Potěšilo i to, že derniéru navštívilo plno kolegů ze souboru. Dlouhá je prostě super.
(zadáno: 13.9.2017)
66%. Scénky o ždímání prarodičů či zlatokopkach jsou megavtipné, ale pak to jde bohužel dolů. Oceňuji muzikálnost souboru. Viděno v Celetné.
(zadáno: 16.6.2017)
Kvůli neskutečné energii, která z představení prýští, lehce přidávám na hodnocení. Skvostná choreografie! A musím vyzdvihnout výkon Marka Němce... už kvůli němu to stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 16.6.2017)
Hra není špatná, herci až na Jirešovou dobří, ale celé je to jaksi podivně šablonovité, povrchní. Jirešová je příšerná.
(zadáno: 16.6.2017)
Asi z toho nešlo vykřesat víc... Všechny složky fungují perfektně, herci jsou skvělí, jen ta předloha je trochu slabší :-)
(zadáno: 31.5.2017)
Vizuálně skvělé. Scéna, kostýmy, choreografie super. Hudba mi trochu lezla krkem. Herci neměli příliš co hrát. I tak zaujaly Medvecká, Štorková. Forma trochu předčila obsah.
(zadáno: 31.5.2017)
Nebýt toho takřka optimistického, skoro až antiklímovského závěru, dala bych 90-100 %. Ale herci si 100 % zaslouží.
(zadáno: 31.5.2017)
Zábavné, ale mrazivé. Výborné herečky. Klára Cibulková jako vždy exceluje, Eva Josefíková rovněž skvěle. Ostatní ale také nezklamaly. Zásah se však oproti očekávání nekonal. I tak dobré představení.
(zadáno: 31.5.2017)
Buď, anebo. Jinak to u této inscenace nejde. U mě to byla láska na první pohled. Bravo!
(zadáno: 31.5.2017)
Výborní herci, jasné sdělení. Silné a nekomplikované. Líbilo se moc!
(zadáno: 19.4.2017)
95 %. Divadlo založené na precizním herectví. Famózní, famózní Lucie Žáčková. Závěr mi vehnal slzy do očí. Ani délka vůbec nevadila. Nutno vidět!
(zadáno: 19.4.2017)
Taková oddychovka. Pěkná scéna, geniální!!! choreografie, je to celé lehké, svěží a vtipné. Do role Elizabeth by mi více z ansámblu ND sedla Pavlína Štorková, ale nic proti Magdaléně Borové. Jako vždy potěšil F. Rajmont. Celý Dwayne Dibley :-)
(zadáno: 19.4.2017)
Moje vysoké hodnocení je trochu ovlivněno tím, že jsme viděli derniéru, a herci si představení viditelně užívali. Zejména Filip Čapka a Eva Josefíková podávali vynikající výkon, ale i ostatní hráli velmi dobře. Jednoduchá, funkční scéna, hezké kostýmy. Vydařené představení.
(zadáno: 12.4.2017)
Jedním slovem výborné. Pavlína Štorková exceluje, ale její herečtí kolegové za ní nezaostávají. Nedoporučuji pouze těm, kdo jsou extrémně citliví na cigaretový dým. Vylezli jsme úplně vyuzení.