Profil uživatele

Michvon

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 7 % (22)
Pavla Haflantová: 8 % (34)
Veronika Boušová: 8 % (38)
Helena Grégrová: 9 % (110)
Jan Pařízek: 9 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8  >  >>
(zadáno: 3.5.2019)
Zas jen taková blbůstka, ale místy se smějete tak, až padáte pod židli. Do studia Palm-off se chodím uvolnit, zasmát, protože i když je to někdy jednodušší a tzv. o ničem, nikdy to není blbé a nevkusné.
(zadáno: 4.10.2017)
64,99 %. Nebýt druhé poloviny a neznat verzi Buranteatru, dám klidně 80 %. První půlka šlape velmi dobře, svižně, je to vtipné a poměrně chytré, filmové odkazy baví. V druhé půli je to horší... Ze hry se stává místy trapná taškařice, kreace V. Neužila v roli recepční je vysloveně laciná. Narážka na Ptáky zbytečná.
Vím, že je dejvická verze starší, ale buranská proti ní ční do nebes... Míň je víc, navíc Isteník má v sobě křehkost a opravdovost, díky níž je snadné se s hrdinou ztotožnit. Plesl je skvělý, ale jeho Hannay je v podstatě jen otravný, znuděný floutek, jemuž fandit je o dost těžší.
(zadáno: 27.7.2016)
Minimalistická scéna a výprava v kombinaci s maximálním nasazením všech herců vytváří velmi zábavné a svižné představení. Je to něco mezi filmem noir, Trhákem a Pevností Boyard. Honička ve vlaku geniální! Bouřlivý aplaus si představení bezpochyby zasloužilo.
(zadáno: 29.1.2020)
Představení se zvláštní snovou atmosférou. Některé části zábavné a dojemné, jiné trochu zdlouhavé (J. Pokorná a její dopisy). Výborná scéna, skvělá hudba - hlavně Filip Cíl. Herecky přesvědčil zejména - jako téměř vždy - výstižný Miroslav Hanuš.
(zadáno: 3.5.2019)
Tohle tedy není úplně Kafka, co si budeme povídat. Je to dlouhé, konec divný, proč Hloužková hraje muže, Zmrzlá místy výborná, ale jako Klára tragická, Donutil je výborný po celou dobu. velmi podařená scéna.
(zadáno: 13.9.2019)
Od prvního okamžiku chytlo a nepustilo. Rozdělení jedné role mezi dvě herečky je velmi funkční, jejich souhra je navíc doslova dechberoucí. Jeden z top zážitků.
(zadáno: 13.12.2017)
Ač jsem fanda Špinarovy práce, toto mě úplně nechytlo. Chybělo mi tam to Rusko, které je prapříčinou toho, proč jsou postavy z Anny Kareniny takové, jaké jsou. Oceňuji výkon Terezy Vilišové.
(zadáno: 3.5.2019)
Místy vtipné, místy trapné, bohužel diváci se nejvíc smáli Cardovi a jeho trochu klacinému předvádění telefonického hovoru. Ale na druhou stranu mají všichni pánové přehršel energie a dobře na sebe slyší. Kdyby takováto představení byla v komerčních divadlech staandard, bylo by to krásné!
(zadáno: 16.10.2016)
Ač text zastaral, stále má co říci. Inscenace je ale bohužel absolutně bez nápadu, náboje, lehkosti. Zatuchlost, doslovnost a těžkopádnost z ní čiší na sto honů. Scéna hnusná až k smíchu. Neodešli jsme jen z úcty k autorovi. Srovnám-li s aktuálně uváděnou hrou Protest/Rest ve Švandově divadle, zasloužil by si Protest tak 300 %.
(zadáno: 16.10.2016)
V podstatě milé překvapení. Ač je hra velmi statická, založená pouze na dialozích povětšinou sedících postav, nudné to překvapivě není. Scéna krásně zapadá do Stavovského divadla. Herecké výkony výborné. Příjemná hudba, geniální kostýmy. Ale ta délka! Zkrácení o půl hodiny by hře prospělo.
(zadáno: 10.11.2021)
Ježíš, tak tohle byl teda mega vtipný kousek. Teda ne až tak úplně, že.
Je radost sledovat, když to hercům jde a když je to baví. Tohle byla paráda :-)
(zadáno: 24.11.2016)
Forma převýšila obsah. Hezké kostýmy, výprava, světelný design, hudba, výborná H. Čermáková, ale jinak bohužel veliké zklamání. Současné narážky trapné, nahota zbytečná, zpřeházená mluva otravná. Dějově poměrně nesrozumitelné. Herecké výkony mdlé. S Dostojevským to má společný leda tak název.
(zadáno: 12.2.2016)
Dospělí herci v rolích dětí překvapivě věrohodní. Onufráková hraje dobře, ale ten její přízvuk rve uši. Nějak jsem se do toho nemohla zpočátku dostat, i když znám předlohu. Celé to není zlé, jen to jaksi zůstalo na půli cesty. Psychologické vykreslení postav a situací by si zasloužilo vzhledem k tématu doladit. Vadila mi trochu vyumělkovaná scéna. Posledních cca 20 minut super.
(zadáno: 29.1.2020)
Další nezapomenutelný počin Palm-off, tentokrát se spojili s Igorem Orozovičem, který tam vnesl trochu jinou poetiku a jiný typ herectví, a funguje to. Jakub Albrecht je fakt super :-)
(zadáno: 13.12.2017)
Nepopsatelné. Nutno vidět. Praštěné, střelené, přisprostlé, smradlavé, hravé a veselé. Vlastně je to úplná blbost. Ale zábavná.
(zadáno: 3.5.2019)
Z mého hlediska dost přeceněná inscenace, mužští představitelé až na Sebastiana Jacquese mi lezli na nervy, hodně se tam křičí a hlučí, tlačí na pilu. Ženské postavy o trochu lepší - Anna Fialová výborná, líbila se mi i Sara Venclovská. Ze Zory valchařové - Zosimy jsem měla osypky, toto pojetí mi přišlo úplně zcestné. Je to celé udělané dost povrchně, rádoby efektně, na sílu.
(zadáno: 14.11.2018)
Ne, ne, ne. Poetika DD mě stále značně míjí. Nemám problém s crazy inscenacemi, ale tohle bylo dost o ničem, nuda. Vaření z vody. Scénky s Medvídkem Pú byly mnohem lepší než Stouni. A hudební čísla? Kdo někdy viděl jakékoli představení v Dlouhé, nemůže tohle brát vážně!
David Novotný, Hynek Čermák a Václav Neužil skvelí. Krobotovi naopak nic moc.
(zadáno: 5.1.2016)
Stokrát lepší než filmová adaptace. Dulava je herec par excellence!
(zadáno: 13.9.2019)
Co k tomu napsat? Velmi neortodoxní představení, které jde, aspoň mám ten dojem, dost na dřeň. Fakt jsem jim to věřila.
(zadáno: 6.8.2018)
Po všech stránkách výtečné. Aktuální až běda! Jiří Böhm podává fantastický výkon, ale i ostatní mu víc než zdatně sekundují.
(zadáno: 28.2.2018)
Výtečný Jiří Hána. Moc se mi líbila i Máša Málková. Oceňuji, že se představení vyhýbalo patosu. Čapek je má srdeční záležitost, měla jsem trochu obavy, ale zbytečně. Líbilo se mi i spojení s Havlem.
(zadáno: 13.9.2019)
Klasicky zpracovaná hra se silným tématem, vynikají především ženské herecké výkony.
(zadáno: 24.11.2016)
Hra přímo stvořená pro tak malý, intimní prostor, jako je Divadlo v Řeznické. Oba herci velmi přesvědčiví, téma zajímavé.
(zadáno: 29.1.2020)
Viděla jsem derniéru. Měla jsem za sebou hnusný, pekelný den, náladu na bodu mrazu. Ale Komorní činohra mi jako vždy úplně rozsvítila den. Tři ženské se životy naprd mi dokonale zvedly náladu!
Ještě se mi nestalo, že bych v Komorní činohře nebyla spokojená!
(zadáno: 25.9.2017)
Silné téma o vztazích, hledání sebe, slabošství, strachu, dobře uchopené, skvěle zahrané - hlavně zaujal Kryštof Rímský. Homo/bi/heterosexualita je vlastně to nejmíň důležité, co se ve hře řeší. V Řeznické jsem ještě neviděla slabou hru... Vadila jen hudba, ale to je detail. Skvělý zážitek.
1 2 3 4 5 6 7 8  >  >>