Profil uživatele

Mimouch

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (14)
Lukáš Dubský: 10 % (15)
Michal Novák: 10 % (11)
Jan Pařízek: 12 % (36)
Jiří Koula: 14 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 5.5.2017)
Sorryjako... ale nízká hodnocení nějak nechápu. Za mně je Slast výtečné Rubínovské představení. Vtipná hra, odehraná s nadšením a ve velmi svižném tempu, poutavá audiovizuální scéna, překvapivé pěvecké výkony obou mužských protagonistů a v neposlední řadě i určitý přesah, podnět k zamyšlení.
(zadáno: 27.3.2017)
Souhlasím, že první půle by mohla být trochu svižnější, ale není to nijak vážná výtka. Slušné moderní divadlo, já jsem se pobavil. Formát spíše do Dejvic než do ČHK, ale proč škatulkovat?
(zadáno: 4.9.2019)
Silný příběh, výborný výkon obou hereček a zajímavé pojetí, ve kterém jsem se ale chvílemi trochu ztrácel.
(zadáno: 25.3.2017)
Nečekal jsem od tohoto představení žádný "povznášející duchovní zážitek", ale od Ondřeje Sokola jsem asi přece jen čekal trochu chytřejší humor. Představení určitě nezatracuji, vtipné momenty tam byly, nicméně nad propadem do trapnosti to chvílemi držel jen Sokolův "řemeslný um". Řehtající se hlediště ale jasně indikuje, že mně osobně se to prostě jen netrefilo do vkusu.
(zadáno: 26.3.2017)
Velmi osvěžující divadlo. Vážné téma pojaté s vtipným nadhledem,který jej však nezlehčuje. Jednoduchá scéna, filmové střihy a "převtělování" postav dávají ději velmi svižné tempo a na všech třech aktérkách je vidět, že si představení užívají stejně jako diváci.
(zadáno: 3.4.2018)
Láska, nerozhodnost, manipulace... Dobře napsané, přesně zrežírované a skvěle zahrané divadlo. Představení má dobré tempo, výborné dialogy mají spád i humor a stále komplikovanější vztah mezi hlavními hrdiny přináší napětí, které cítí diváci až v poslední řadě. 84%.
(zadáno: 25.3.2017)
Napoprvé mi tohle představení trochu vyrazilo dech. Připraven na klasickou "Rubínovku", tedy svižnou, vtipnou a nenáročnou hru, jsem na Dámu s Camelkami prvních 10 minut koukal s otevřenou pusou. Potom jsem se ale velmi rád přepnul do režimu luštění toho, co mi představení chce sdělit a opravdu si to užil. Práce se scénou na malém prostoru je pro Rubín tradičně výborná. Tomáš Kobr jako protivné svědomí trochu zastiňuje své kolegy, kteří jsou ale při bližším pohledu objektivně velmi dobří. Na představení jsem šel po "odležení" ještě jednou a opět skvělé. Vyrazím i potřetí.
(zadáno: 22.1.2018)
Skvělé představení. Zábavné, vtipné, svižné, překvapující. Dobře napsané a výtečně zahrané postavy na jevišti vytvářejí výborně fungující organismus, který dokonale zapadá do celého pojetí hry. Určitě stojí za to vidět. 95%.
(zadáno: 19.12.2017)
Představení bez špetky humoru, představení, které samo sebe bere příliš vážně. Není to o těch mladých lidech. A už vůbec to není o reality show. Je to upozornění, protest proti něčemu, co autor vnímá jako fenomén dnešní doby. Střet bezohledné touhy po penězích a moci, konzumu, morálky a lidské důstojnosti. Prvoplánově šokující a trochu absurdní alegorii si můžete napasovat na cokoliv chcete. Pro mně osobně je to obsahově trochu moc urputné a přitom divadelně trochu ploché.
(zadáno: 27.3.2017)
Dobře uchopená a výtečně zahraná klasika, která spolehlivě pobaví a potěší i dnes. Představení bez slabých míst. Vizuálně dobře pojatá scéna, zejména ve druhé polovině dobré tempo a velmi přesvědčiví herci, na nichž je vidět, že je to na jevišti opravdu baví. M. Dlouhý se do své role opřel opravdu naplno, nicméně nikdo z jeho kolegů na jevišti se nenechal zastínit.
(zadáno: 29.3.2017)
75% Nenáročné, ale vtipné a zábavné představení. Kdo čeká nějaký hlubší dosah, může být zklamán. Kdo jde za zábavou a skvělými herci, které to na jevišti očividně baví, ten si představení užije.
(zadáno: 8.2.2018)
Zajímavě vystavěné a pojaté představení balancující na hraně scénického čtení a činohry. Příběh o tom, že pro někoho může být iluze jeho života sdílená na sociálních sítích důležitější, než reálný život sám. Sonda do mužské duše, která může být stejně křehká jako ta ženská, ale "pořádný chlap", resp. jeho virtuální obraz, to nemůže dát najevo. M. König výborný, jeho "pozérství" je divákovi protivné od prvního okamžiku. Jako čtyřicátníka mě téma úplně netrefilo, nicméně představení bylo rozhodně dobré. 74,99%
(zadáno: 5.12.2017)
Hry v režii O. Sokola mě v ČHK baví. Kati nebyli výjimkou. Velmi zajímavě pojatá scéna, atraktivní hudební podkres, svižně ubíhající děj s gradací, která v divákovi vzbuzuje zvědavost a každou další minutu tak sleduje s napětím. A samozřejmě skvělé obsazení a vyrovnaně dobré herecké výkony, kde ovšem musím vyzdvihnout O. Malého. 85%
(zadáno: 20.4.2017)
74% Povedená transpozice klasického dramatu do současnosti. Svižná, nekomplikovaná, zábavná a vtipná hra bez hluchých míst. Dobré obsazení, herci tradičně odvádějí 100% a je radost vidět jejich nadšení. Klasická "rubínovka".
(zadáno: 4.2.2019)
Několik prvních minut přineslo lehké rozpaky. Postavy na jevišti sypou z rukávů jednoduché vtípky, R. Hrušínskému role svůdníka a čerstvého otce rozhodně není psaná na tělo (nic proti němu) a celkově se "moc tlačí na pilu". Po chvíli se ale divák rozkouká, přivykne obsazení i tempu hry a pokud má rád nekomplikovaný a lehce prvoplánový humor, bude se celkem bavit. Na jevišti vyčnívá Z. Žák, který de facto celé představení drží nad vodou.
(zadáno: 29.5.2017)
Dlouhá noc, dusná atmosféra, představení, které diváka pohltí a vtáhne do děje, až mu v některých momentech běhá mráz po zádech. Do detailu propracované postavy podtrhují výborné výkony celé čtveřice, ovšem už vzhledem k tomu, jak jsou postavy napsány, V. Gajerová s A. Procházkou na jevišti dominují.
(zadáno: 29.3.2017)
Nadčasový a slušně vystavěný dramatický vztahový příběh, ze kterého L. Smoček dokázal stvořit zábavné a svěží představení. K tomu ovšem výrazně přispívají výrazné herecké výkony, kde excelují zejména P. Nárožný a O. Vetchý, kteří brilantně balancují na hranici komedie a psychologického dramatu.
(zadáno: 10.5.2017)
Toto představení mě trochu minulo. Vtipných momentů bylo poskrovnu (subjektivně, řada diváků se smála celé představení), příběh byl trochu matný, O. Kavan se snažil herectví své kolegyně dohánět nasazením na hraně přehrávání a vulgarity, ač mi obecně nevadí, zde v řadě momentů působily prvoplánově. Ale abych jen nehaněl - J. Ježková se předvedla v několika polohách a ve všech byla dobrá. Vzájemné moderování obou protagonistů bylo svěžím prvkem a představení mělo celkem slušné tempo, kdy jsem pozapomínal i na ne úplně přesvědčivý příběh. Ale možná se mi jen autor/režisér netrefili do vkusu.
(zadáno: 19.4.2017)
Mám rád izraelské divadlo. Hra Mikve je jeho dokonalou ukázkou. Silný příběh, který je sondou nejen do komunity ortodoxních Židů, ale také jejích vnitřních rozporů a jejího vztahu k většinové izraelské společnosti. Ovšem příběh vystavěný tak nadčasově, s takovým přesahem a s takovou dávkou nadhledu, že osloví i diváka zcela neznalého problematiky. Drama sestávající z tolika vrstev a linií, že nevíte, nad čím se zamýšlet dříve. Zpracování MDMB vynikající. Promyšlená scéna, výkony všech hereček brilantní a naprosto vyrovnané. Představení bez jediného hluchého místa a s dokonalou gradací.
(zadáno: 20.5.2017)
Výborná věc! Ulítlé až bizarní představení, u nějž jsem se bavil od začátku do konce. Hra má velmi nejsaný děj, ale o to lepší tempo a hromady vtipných momentů a hlášek. Celá čtveřice (viděno s B. Kohoutovou) na jevišti předvádí maximum, ale nelze mezi nimi nevyzdvihnout P. Vančuru, který dostal nejvíce prostoru a bezezbytku jej využil. Jeho pěvecká árie byla naprosto dokonalá :)
(zadáno: 4.9.2019)
Upřímně, nebýt E. Balzerové, nestálo by toto představení za řeč. Ale možná je to tím, že nejsem rozvedená padesátnice :)
(zadáno: 15.11.2017)
Doprdele! Tohle bylo výborné! Představení vymakané do posledního detailu. I prach a třísky z podlahy, které se v průběhu hry lepí Nataše na oděv, hrají svou roli. Nataša nechává brilantně rozehrát i charaktery postav, které ani nejsou na scéně a její emocionální výlevy, provázející celé představení, jsou herecky fenomenální. Tohle prostě musíte vidět!
(zadáno: 26.3.2017)
Svižně ubíhající a zábavné představení s mnoha přesahy, které diváka přivedou k zamyšlení se. Ale zase ne tak moc, aby zapomněl, že má pod židlí pivo. Zkrátka Rubín v plné parádě. Velmi úsporná, ale propracovaná scéna, obě herečky předvádí skvělý výkon a je na nich vidět, že je hraní baví. Vulgarity v textu mi určitě nevadí. Nejsou prvoplánové, do propracovaných dialogů přirozeně zapadají a dotvářejí nejen charaktery postav, ale i celé doby, jež reprezentují. Kdyby to šlo, dal bych 85%.
(zadáno: 8.4.2017)
85% Nekomplikovaná, ale opravdu zábavná hra. Velmi svižný děj plný propracovaného a místy dosti nekorektného humoru, rubínovsky jednoduchá scéna a skvělé výkony všech 3 protagonistů. Pokud nepřicházíte s očekáváním nějakých zásadních hlubokých myšlenek, odejdete z Rubínu nadšeni stejně jako já.
(zadáno: 3.5.2017)
"Vymakaná" komedie se svižným tempem, vkusným humorem a dobrými hereckými výkony. Výborné představení bez hluchých míst, kdy se divák baví od začátku do konce. 85%

Další stránky hodnocení: 1 2 >