Profil uživatele

MMK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 14 % (58)
Pavla Haflantová: 15 % (14)
Jan Pařízek: 16 % (44)
Jiří Koula: 16 % (39)
Jiří Landa: 16 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 13.5.2019)
Zajímavé přirovnání de Sada k tomu, jak se korporace chovají ke svým zaměstnancům.
(zadáno: 3.5.2018)
(zadáno: 21.10.2019)
(zadáno: 14.11.2018)
O čem to vlastně bylo?
(zadáno: 8.1.2019)
Souhlasím s hodnocením P. Širmera. Rozvláčné s minimem zajímavých myšlenek, ale lidem se to zjevně líbí - nakonec byly ovace vestoje.
Bylo tam zajímavé dilema - královna několikrát podpoří premiéra, i když s jeho jednáním osobně nesouhlasí. Co ve hře chybí - nestává se tím "spolupachatelem" nepravosti, se kterou nesouhlasí?
(zadáno: 10.6.2020)
Velmi zajímavě podané, aktuální i dnes - přístup majority k jinakosti. Jen úvod o kouzelném tisu mohl být asi poloviční.
(zadáno: 25.3.2019)
Představení nenudí, ale ani nezanechá dojem. Nevím, zda to měla být parodie na horory nebo komedie, ale humor šel mimo mě, zato někteří diváci se smáli každé replice. Žádné poselství jsem si neodnesl, závěr naprosto nepřekvapivý.
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 16.3.2018)
Vynikající J. Böhm a I. Machalová. Výborně je zobrazené pokrytectví společnosti a upozorňuje se na riziko (a také pokrytectví) kresťanských náboženských fanatiků, které je v USA reálitou dne a v ČR také není vyloučené.
(zadáno: 5.3.2018)
Výborné, odvážně se objevila témata, která se dnes ve sdělovacích prostředcích objevují přesně naopak než k nim přistupoval Čapek.
Jediné mínus je za nadměrné kouření na jevišti. V několika scénách hulí 4 herci jak tovární komín, aniž by to cokoli říkalo k ději. Zdůvodnění se strany divadla je ubohé - v té době se kouřilo. Scheinpflugová byla blond a přesto M. Málková zůstala bruneta.
(zadáno: 16.3.2018)
Výborné. Jediná výtka je, že D. Šoltýsová mimo jiné postavy hraje muže.
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 18.12.2018)
Stále aktuální téma.
(zadáno: 7.5.2019)
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 12.3.2019)
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 2.12.2019)
Téma (tolerance vůči netypickým lidem a jejich snaha, aby je okolí akceptovalo) je zajímavé a pro Fidlovačku poměrně netypické, ale jeho realizace pokulhává. Chybí něco, co by chytlo za srdce. A samozřejmě nešvar českého divadla - reprodukovaná hudba hlasitostí útočí na zdraví sluchu (vibrovaly i sedačky). Ve srovnání s Transky, body, vteřiny (podobné téma) hodně slabé.
(zadáno: 20.11.2018)
Původní text mohl být zajímavý, ale zpracování mizerné. Metafora, že zaměstnanci na tom dnes nejsou o mnoho lépe než nuceně nasazení, je zajímavá. Ale proč se značná část děje musí odehrávat v levé části hlediště, tedy skrytá pro většinu diváků? Jestli měl hudební "doprovod" za úkol poškodit sluch diváků, téměř slavil úspěch. To opravdu nejde reproduktory ztišit?
(zadáno: 3.5.2018)
Ve srovnání s verzí ze začátku 90. let (B. Štěpánová jako Vlasta, S. Laurinová jako Šárka...) hluboký propad. Ačkoli se F. R. Čech vymezuje vůči humoru TV Prima, to, co předvádí na jevišti, je přesně on.
(zadáno: 22.1.2019)
Hezky podané téma pokrytectví, aktuální i dnes.
(zadáno: 28.3.2019)
Nebýt Simony Stašové, hodnocení by bylo mnohem vyšší. S.S. nepřirozeně přehrává, ani v nejmenším není uvěřitelná. Téma je zajímavé, výborně hraje H. Karochová, velmi dobře Č Gebouský. Díky nim (a navzdory S. Stašové) to bylo koukatelné.
(zadáno: 21.10.2019)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>