Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (199)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.12.2018)
Výborné představení! Herci skvělí, vážné pasáže měly sílu a dojímaly mě, ty vtipné pobavily a zároveň nebyly trapné, jak mi místy přišlo ve verzi Divadla R.B. Dobrý nápad je také využití autentických rozhlasových zpráv. Líbilo se.
(zadáno: 15.12.2018)
Na Nebeského je to nečekaně normální :) Výrazná stylizace tu sice je a T. Dočkalová plní svůj herecký úkol naprosto přesně, J. Teplý se poměrně úspěšně snaží držet krok. Chválím také scénu, hudební předěly už méně. 75 %
(zadáno: 13.1.2019)
Výborná studie různých lidských charakterů, vše působí zcela přirozeně, baví mě to povídání přes sebe apod. Opět skvělý humor, s hořkým podtextem. Sál vzhledem k uspořádání sezení a ruchu z ulice při otevřených oknech není nejlepší, ale co, stojí to za to vidět!
(zadáno: 23.1.2019)
Až doteď mi Tři sestry nepřišly jako komedie, v podání Arény ale z textu vyplynul na povrch trpký humor výborně. Inscenaci ještě pozvedávají herecké výkony, vypíchnu alespoň M. Cisovského, V. Lipinu a celé dámské osazenstvo v čele s P. Dostálovou se skvěle neobvykle posazeným hlasem. Pěkná scéna a kostýmy, povedené klasické zpracování. (Viděno v Komedii, Praha)
(zadáno: 5.3.2019)
Není nutno bát se antiky, v Dlouhé se povedla zpracovat výborně. Vyzdvihnu hudební složku s chóry a herecké výkony především dámské části souboru v čele se skvělou E. Hacurovou. Dobrý nápad byl také přisunout diváky blíž dění.
(zadáno: 5.3.2019)
N. Lichý byl výborný, jen je pravda, že jeho postava je divná od začátku, takže nějaká výrazná změna u něj bohužel není příliš vidět. Líbil se mi nápad s kontrabasy, scéna a hudba. Ačkoliv byla atmosféra výborná, je škoda, že závěr nemá takovou sílu a nedokáže šokovat nebo zasáhnout. Rozhodně ale stojí za vidění. 75 % (Celetná)
(zadáno: 5.3.2019)
Krásné emotivní komorní představení. Výprava je jednoduchá, ale funkční. Všichni tři herci jsou výborní, M. Mazur ve svém vlastním světě přesvědčivý, včetně hraní na housle. R. Ferro válí hned v několika postavách, ten každou rolí roste, ještě se u něj máme na co těšit :)
(zadáno: 31.3.2019)
Morávek opět ve velkém stylu, kostýmy, scéna, působivá hudební složka. Hraje se všude, až to někdy odvádí pozornost od hlavního dění. Donutil st. by sice místy mohl přidat na hlase, ale jinak byl vynikající! Díky za zas jednou vážnou roli. Donutil ml. také obstál, výborná byla i S. Zmrzlá. A plus za tématický song o přestávce. 85 %
(zadáno: 31.3.2019)
I s málem se dá vytvořit velké divadlo. Kromě výtvarně-scénického zpracování byla výborná i hudba a pěvecké výkony. Byla jsem na školním dopoledním představení, takže herci to neměli jednoduché, ale myslím, že se jim podařilo zaujmout a trochu vystrašit i toto obecenstvo. Ale rozhodně to není inscenace jen pro doplnění povinné četby! No už jsem zvědavá na verzi Skutrů.
(zadáno: 19.4.2019)
Klasické pojetí, které staví na hereckých výkonech. Musím velebit B. Polívku, A. Antalovou a M. Isteníka, hrají (si) s lehkostí, improvizují, nic si navzájem neulehčují a to je to, co nás diváky baví. (Viděno v Pardubicích)
(zadáno: 24.5.2019)
Na pohybové divadlo chodím velmi zřídka, ale Amazonky mě opravdu zaujaly a nalákaly na další. Choreografie je velmi nápaditá, využívá mnoho zajímavých prvků, díky bojovému umění je velmi akční. Smeknout musím před výkony tanečnic v čele s F. Barrouquére. Výborná byla i doprovodná živá hudba. Příběhy a symboly jsou poměrně dobře čitelné, ale diskuze s L. Vágnerovou po představení byla také přínosná.
(zadáno: 24.5.2019)
Nakonec milé překvapení! Text je sice zastaralý, ale přináší krásné příležitosti se vyblbnout a diváky pobavit, a to se ústřednímu triu (alt. L. Zahradnická) povedlo na jedničku, včetně několika improvizací. Chválím i výpravu.
(zadáno: 22.10.2019)
Upřímně řečeno jsem myslela, že jdu spíš na grotesku, takže mě abstraktní a filozofické pasáže v druhé půli poněkud zaskočily nepřipravenou. Byl to nicméně zajímavý počin se skvělými výkony V. Poláka a H. Hájka. (3.3.2019)
(zadáno: 22.10.2019)
Skutři jsou jako vždy sví, oproti oblíbené Schormově dramatizaci si z mnohovrstevnatého románu vybrali i jiné dějové linky - tu s Iljušou oceňuji, výstupy otce Zosimy bych ale proškrtala. Více prostoru dostal Aljoša (věrohodný S. Jacques). Z herců mě dále zaujali J. Zapletal či J. Sklenář. Výborná je scéna, kostýmy, hudební složka - působivá inscenace. (7.3.2019, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 23.10.2019)
Pokud předlohu neznáte, vřele doporučuji lektorský úvod, moc mi to pomohlo se zorientovat v souvislostech a politickém pozadí. M. Dočekalovi se podařilo velké dílo a to nemluvím jen o délce, která nakonec nebyla vůbec problém. Z herců musím vyzdvihnout alespoň T. Havlínka, kterého jsem do té doby příliš neznala, ale i ostatní byli výborní. Snové scény pro mě byly překvapivé. Oceňuji hudbu, scénu a vůbec odvahu! Asi si to dám někdy znovu. (10.3.2019)
(zadáno: 13.2.2020)
Ten příběh se fakticky dá shrnout 3 větami, ale H. Burešová ho krásně rozehrála. Scéna, hudba, sbory i světla výborně budují atmosféru a napětí, závěr je opravdu silný. M. Poulová je ve své obvyklé poloze ztřeštěné puberťačky, nicméně zde se to hodí a v důležitých chvílích se umí ztišit. P. Neškudla velmi přesvědčivý. Velká spokojenost! (26.3.2019)
(zadáno: 13.2.2020)
Silný text o dvou těžkých osudech, do té doby jsem ani jednoho neznala. Jednoduché divadelní prostředky a dva výborné herecké výkony (alt. M. Dancingerová), nic moc víc netřeba, aby byl divák spokojen. 75 % (19.3.2019)
(zadáno: 23.2.2020)
Vynikající text, nečekaný vývoj a pointa. Oba herci výborní, sehraní, klidně bych si zopakovala, kdyby to šlo. 85 % (27.3.2019, Celetná)
(zadáno: 3.9.2020)
Svéráznou osobnost M. Tichého jsem do té doby neznala, bohužel ani jeho fotografie. Nelze nesmeknout před výkonem I. Hloužkové, byla k nepoznání! Zajímavé i výpravou, velká spokojenost! (6.4.2019, Divadlo Archa)
(zadáno: 1.2.2013)
Hodnocení u představení, které je pokaždé jiné, je irelevantní, ale nevadí... Milostný trojúhelník se nyní hraje v Akropoli a Na Dobešce. Byla jsem na dvou představeních, na prvním jsem málem umřela smíchy už při úvodním výstupu, podruhé to bylo slabší. Celé představení závisí na tom, co si diváci vymyslí, a když padne dobrá kombinace, je vystaráno. Ale i v opačném případě se budete bavit.
(zadáno: 20.2.2013)
Mně se to líbilo, bavila jsem se dobře. Moc pěkná scéna, hudba a herecké výkony především hlavní mužské trojice - výborný byl hlavně I. Bareš. Text je poměrně náročný, opakované zhlédnutí bylo úplně jiné, líbilo se mi to mnohem víc než poprvé. Spousta vtípků, ale i okamžiků, ze kterých zamrazí. 75 %
(zadáno: 14.3.2013)
Představení se mi líbilo, ale z nějakého důvodu mě nezasáhlo tak, jak by určitě vzhledem k tématu mohlo. Herecké výkony byly moc dobré, stejně tak scéna, práce s prostorem i hudba. Nemám porovnání s filmem, ale myslím, že by se z představení dalo "vytřískat" víc, ty hrůzy, které se na scéně dějí (byť i pod rouškou humoru), by mohly mít na diváka větší dopad. Celková spokojenost, ale myslím, že na představení bohužel brzo zapomenu...
(zadáno: 2.4.2013)
Nějak nevím, co k této hře napsat... Ač klasika, přiznávám svou neznalost, nevěděla jsem příliš, co očekávat. Z divadla jsem pak odcházela mírně deprimovaná, bylo mi z té beznaděje a marnosti poněkud ouzko. Což je ale fajn, divadlo má vyvolávat emoce a toto není zrovna veselohra, i když zasmějete se určitě i tak.
Z herců musím vyzdvihnout jednoznačně M. Pechláta, ten byl perfektní, ale také I. Bareše, který kupodivu dostal méně prostoru, nebo L. Žáčkovou.
(zadáno: 5.4.2013)
Trochu cáklé představení, ale mně se to líbilo. Ze začátku jsem poněkud bojovala se vztahy mezi postavami a snad i tou neobvyklou směsicí veršovaného textu a odkazů na Nedvědy atd. Takže pokud trváte na klasickém provedení Moliera, asi budete mít problém.
Viděla jsem, když alternoval I. Chmela, ten se mi líbil moc! Nad obsazením M. Königa se trochu podivuju, ale budiž. Výborný i P. Liška nebo N. Řehořová a její hantec! Jsem ráda za dlouhou děkovačku, byla zasloužená!
PS: První řada stojí za to!
(zadáno: 7.4.2013)
Bavila jsem se od začátku do konce! Ano, je to totálně ujeté představení, ale já byla spokojená. Skvělé písničky, zajímavá režie, z herců možná více zaujmou dámy, ale pánové jim velice zdatně sekundují. Některé vtípky jsem asi nechytla a některé věci nepochopila, nevadí, napravím příště :)