Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 21.11.2019)
Taková typická Řeznická... nosný text, trio kvalitních herců (L. Štěpánková!), reálné osobnosti z nevšedního úhlu pohledu, trocha humoru i vážných debat a dilemat. Stojí za vidění. 75 % (18.3.2019)
(zadáno: 21.11.2019)
Nevím, jestli jsem někdy přišla z divadla takhle naštvaná. Tempo bylo vražedné - vražedně pomalé, neustálé zatmívačky či scény beze slov mě prostě udolaly. Absolutně jsem nesouzněla s pojetím, text by možná nebyl tak špatný, ale aktualizace/závěrečný apel byl na konci naroubovaný opravdu nečekaně, nefungovalo to. Scéna byla krásná, ale za dvě hodiny se taky okouká. Vyzdvihnout tak můžu pouze herecké výkony v čele s C. Drozdou. (17.3.2019, Komedie)
(zadáno: 21.11.2019)
Problémem je jistá repetitivnost a trochu vysoké tempo, na hře je rozhodně nejzajímavější forma, využití scény, kostýmy, masky, pohybová složka (vtažení Tondy je po pár měsících od zhlédnutí pro mě stále nezapomenutelným highlightem inscenace), atmosféru se podařilo vykouzlit správnou. Herecky dobře typově obsazené. 75 % (12.3.2019, Celetná)
(zadáno: 23.10.2019)
Pokud předlohu neznáte, vřele doporučuji lektorský úvod, moc mi to pomohlo se zorientovat v souvislostech a politickém pozadí. M. Dočekalovi se podařilo velké dílo a to nemluvím jen o délce, která nakonec nebyla vůbec problém. Z herců musím vyzdvihnout alespoň T. Havlínka, kterého jsem do té doby příliš neznala, ale i ostatní byli výborní. Snové scény pro mě byly překvapivé. Oceňuji hudbu, scénu a vůbec odvahu! Asi si to dám někdy znovu. (10.3.2019)
(zadáno: 22.10.2019)
Skutři jsou jako vždy sví, oproti oblíbené Schormově dramatizaci si z mnohovrstevnatého románu vybrali i jiné dějové linky - tu s Iljušou oceňuji, výstupy otce Zosimy bych ale proškrtala. Více prostoru dostal Aljoša (věrohodný S. Jacques). Z herců mě dále zaujali J. Zapletal či J. Sklenář. Výborná je scéna, kostýmy, hudební složka - působivá inscenace. (7.3.2019, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 22.10.2019)
Upřímně řečeno jsem myslela, že jdu spíš na grotesku, takže mě abstraktní a filozofické pasáže v druhé půli poněkud zaskočily nepřipravenou. Byl to nicméně zajímavý počin se skvělými výkony V. Poláka a H. Hájka. (3.3.2019)
(zadáno: 27.5.2019)
Zkrácený TV záznam. 75 %
(zadáno: 24.5.2019)
Viděla jsem verzi divadla 6-16 a nutno uznat, že Mír výrazně vyhrává. Ať už velkolepě pojatou scénou i nečekaným závěrem. Herecky výborné od všech (alt. A. Čuba), viděna derniéra z toho šíleného bloku repríz za sebou a žádné otrávení nebo únava na nich nebyla znát. Ačkoliv to asi neviděli všichni diváci Míru stejně, já oceňuji odvahu divadla nasadit zcela odlišnou hru od obvyklého repertoáru a děkuji, takhle dlouho jsme o žádné inscenaci snad ještě nedebatovali.
(zadáno: 24.5.2019)
Viděno na hostovačce v Dlouhé, výhled opravdu nebyl nejlepší a dojem zkazil. Je super taková témata otevírat, především pro školáky s následnou diskuzí, ačkoliv v našich poměrech to pořád působí trochu přehnaně, pro mě bylo složité se do toho nějak dostat a prožívat. Po herecké stránce slušné.
(zadáno: 24.5.2019)
Mé první setkání s tímto textem, uff.. Všichni jsme věděli, kam se děj ubírá, ale stejně jsem brečela jak želva. Citlivá režie a výborné herecké výkony to jen podpořily. Doporučuji všem, kteří chtějí od divadla emoce.
(zadáno: 24.5.2019)
Nakonec milé překvapení! Text je sice zastaralý, ale přináší krásné příležitosti se vyblbnout a diváky pobavit, a to se ústřednímu triu (alt. L. Zahradnická) povedlo na jedničku, včetně několika improvizací. Chválím i výpravu.
(zadáno: 24.5.2019)
Na pohybové divadlo chodím velmi zřídka, ale Amazonky mě opravdu zaujaly a nalákaly na další. Choreografie je velmi nápaditá, využívá mnoho zajímavých prvků, díky bojovému umění je velmi akční. Smeknout musím před výkony tanečnic v čele s F. Barrouquére. Výborná byla i doprovodná živá hudba. Příběhy a symboly jsou poměrně dobře čitelné, ale diskuze s L. Vágnerovou po představení byla také přínosná.
(zadáno: 23.4.2019)
Poněkud nevyvážená inscenace, některé scénky výborné a bylo mi líto, že nebyly více rozehrány, jiné už jsem dávno zapomněla. Celkově jich bylo zbytečně moc, diváka (ne)vývoj časem omrzí. Herecky povedené, vyzdvihnu J. Hánu a L. Žáčkovou. 65 %
(zadáno: 19.4.2019)
Klasické pojetí, které staví na hereckých výkonech. Musím velebit B. Polívku, A. Antalovou a M. Isteníka, hrají (si) s lehkostí, improvizují, nic si navzájem neulehčují a to je to, co nás diváky baví. (Viděno v Pardubicích)
(zadáno: 19.4.2019)
Velmi vtipný a netradiční úvod vystřídá poněkud zdlouhavý monolog, myšlenka je docela zajímavá, ale text se trochu točí v kruhu. Nicméně S. Majer svým podáním dokáže upoutat, musím pochválit jeho výkon, stejně jako zbylé aktéry. Líbily se mi také některé režijní nápady a závěr.
(zadáno: 19.4.2019)
Viděna premiéra. Ačkoliv byla na M. Stropnickém vidět tréma, mile mě překvapil. To, že tvoří s D. Krejčíkem (jako vždy výborným) skutečný pár, dle mého moc nepomáhá, ale s dalšími reprízami si to pravděpodobně ještě sedne. Nemohu opomenout ani S. Novákovou, která se nenechala zastínit. Co se týče režijního pojetí a aktualizace, je to moderní, neotřelé a promlouvá to k dnešním divákům. Jsem trochu zatížená klasičtější verzí P. Kheka, ale takto ani nemohu srovnávat :) Výrazný vizuál, kostýmy, projekce, jako celek funguje velmi dobře. A ani osekání na tři herce rozhodně nevadilo.
(zadáno: 31.3.2019)
I s málem se dá vytvořit velké divadlo. Kromě výtvarně-scénického zpracování byla výborná i hudba a pěvecké výkony. Byla jsem na školním dopoledním představení, takže herci to neměli jednoduché, ale myslím, že se jim podařilo zaujmout a trochu vystrašit i toto obecenstvo. Ale rozhodně to není inscenace jen pro doplnění povinné četby! No už jsem zvědavá na verzi Skutrů.
(zadáno: 31.3.2019)
Morávek opět ve velkém stylu, kostýmy, scéna, působivá hudební složka. Hraje se všude, až to někdy odvádí pozornost od hlavního dění. Donutil st. by sice místy mohl přidat na hlase, ale jinak byl vynikající! Díky za zas jednou vážnou roli. Donutil ml. také obstál, výborná byla i S. Zmrzlá. A plus za tématický song o přestávce. 85 %
(zadáno: 31.3.2019)
Zajímavá forma divadla, doplněná pouze kostýmy a krásnou hudbou. Nejvíce mě zaujal přednes A. Petráše s I. Svobodovou, Š. Coufala a E. Elsnerové. Povedená inscenace.
(zadáno: 5.3.2019)
Krásné emotivní komorní představení. Výprava je jednoduchá, ale funkční. Všichni tři herci jsou výborní, M. Mazur ve svém vlastním světě přesvědčivý, včetně hraní na housle. R. Ferro válí hned v několika postavách, ten každou rolí roste, ještě se u něj máme na co těšit :)
(zadáno: 5.3.2019)
Šla jsem s obavami, ale bavila jsem se výborně. D. Drábek se nebojí strefovat do ničeho. Je to ujeté, plné hlášek, občas za hranou, scéna s V.K. na mě byla trochu moc. Vynikající je hudba a především scéna! V. Hybnerová, J. Hána a E. Leinweberová výborní. Závěr luxusní. Tohle určitě stojí za vidění.
(zadáno: 5.3.2019)
Moje čtvrtá Maryša, taková nejúspornější. Rozhodně jsem už dlouho nebyla na tak subjektivně tichém představení, více hudby mi tu vyloženě chybělo. Herecky povedené, postavy prošly vývojem a nejen vypjaté scény byly velmi přesvědčivé, vyzdvihnu alespoň A. Fixovou a T. Töpfera. Závěrečný obraz bych škrtla. Spokojenost.
(zadáno: 5.3.2019)
Hru jsem neznala, řekla bych, že ji trochu více ocení starší ročníky. Nicméně, ačkoliv se jedná na první pohled o banální situace a rozhovory a o smích není nouze, hraje se i o vážných problémech a trápeních. Z. Kronerová i D. Sitek obstáli dobře, s dalšími reprízami to bude jistě ještě lepší (viděna 1. repríza).
(zadáno: 5.3.2019)
Zážitek! M. Dočekal a kol. si opět hrají s výraznou černobílou scénou a jejími změnami během hry, výborná hudba i zpěv, krásně to vše funguje, ve skvělém tempu. Herecky výborné, M. Donutil válí. No už jsem i díky pravidelným hostovačkám v Praze pochopila, že Husa má prostě kvalitní soubor. Vložená báseň ke konci je zajímavým (i když trochu diskutabilním) nápadem. Závěr je trochu zdlouhavý a nečitelný, ale co taky s ním, když není, že :)
(zadáno: 5.3.2019)
A opravdu velká porce procent dolů jde za nekvalitní nazvučení v první půli, kdy jsem polovině textu nerozuměla a spíš odezírala, asi jsme jen chytly špatnou reprízu (10.11.2018), ale tohle by se nemělo stávat, je mi líto. M. Harich se opravdu snaží a ta čeština není tak špatná, jak jsem se obávala, ale dokázala bych si představit lepšího představitele. Mile mě překvapil M. Stránský. Dojem z celého muzikálu vylepšují árie (Ch. Pščolková!) a duety v závěru. 55 %

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>