Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 26.10.2015)
Příjemný oddechový večer. O. Sokol si představení pěkně zrežíroval a především zábavně odvykládal. Nástup byl efektní a začátek ve velkém stylu, později se tempo trošku zpomalilo, ale věřím, že s postupem času to bude lepší. Čekala jsem trochu jiné příběhy, navíc jako velký fanoušek, který čte rozhovory s O. Sokolem, jsem bohužel několik historek už znala. Jsem zvědavá, kam se to bude vyvíjet dál. 75 %
(zadáno: 19.10.2015)
Budu opakovat to, co už tady zaznělo. Poctivé tradiční divadlo s citlivou režií podpořenou výbornou scénou, krásnou hudbou včetně sborů a hereckými výkony v čele s E. Pacolákovou, J. Smutnou a V. Fridrichem, který mě po X komediálních rolích vážně dostal. Jen škoda trochu rychlého závěru. 85 %
(zadáno: 17.10.2015)
Rozporuplné dojmy. Několik výborných nápadů vystřídalo pár hodně ujetých scén a jako celek mi to nějak nepasovalo dohromady. Navzdory svým očekáváním jsem nebyla nijak zvlášť znechucená nebo pohoršená, ale oproti jiným hrám v DNz mi chybělo nějaké sdělení. Dobrá kolektivní práce, nejvíc ale vynikli J. Vyorálek a H. Hájek.
(zadáno: 14.10.2015)
Nazkoušet tuhle hru v takových prostorách byl perfektní nápad. Bytové divadlo se vším všudy, až si připadáte jako voyeři na nepatřičné návštěvě. Silná hra se třemi velmi dobrými hereckými výkony, jen některé pohnutky Helen mohly být trochu lépe objasněny. Aktuální téma pro zamyšlení, intenzivní divadelní zážitek. 85 %
(zadáno: 14.10.2015)
V porovnání s ostatními hrami O. Sokola mi přišla jeho režie umírněnější, čistší. A vůbec to nebylo na škodu! Začátek byl trochu pozvolnější, ale především druhá půlka mě do sebe vtáhla. R. Fišarové jsem na začátku taky občas nerozuměla, víc se mi líbil P. Strenáčik, O. Sokol jako Perón svým velmi solidním výkonem mile překvapil. Supr hudba, scéna a práce s prostorem. A neodpustím si jednu velkou výtku - kdo dal do těch projekcí tolik čárek ve větě navíc??
(zadáno: 21.9.2015)
Moc pěkný text s perfektním hereckým podáním. Zdánlivě banální zápletka postupně naráží na odlišnosti postav, jejich sbližování bylo krásné a dojemné pozorovat. S. Zindulka neskutečný, člověk mu to všechno až do děkovačky naprosto věří, M. Hádek mě svým přesvědčivým výkonem taky potěšil. Škoda jen, že to tak rychle uteklo... Vřele doporučuji!
(zadáno: 19.9.2015)
Hodně silný příběh v jasném čistém zpracování. Při propojení s aktuálními problémy a hrozbami docela děsivé. Dobrá kolektivní práce, několik působivých scén a obrazů způsobily mrazivé ticho v sále. Jen statická poslední část byla při delší stopáži na ne zrovna pohodlných sedadlech malinko natažená. Nebylo mi ze hry úplně dobře, přesto musím doporučit.
(zadáno: 8.9.2015)
Náročná hra, nejen na divákovo soustředění kvůli velkému množství poetického textu, ale v druhé půli i emočně. První kratší část byla takové "intro", které mě poněkud zaskočilo nepřipravenou, část po přestávce jsem si ale díky kávě a většímu rozhýbání děje už naplno užívala :) Krásné po výtvarné stránce, kostýmy, scéna, světla, skvělá režie! Herecky úžasné, H. Dvořáková válí a M. Němec se nenechává zahanbit.
(zadáno: 20.8.2015)
Začátek hodně pozvolný, ale postupným odhalováním souvislostí atmosféra houstne. Herecky se mi to líbilo hodně, v čele s výbornou J. Čvančarovou, O. Novák se svým sobectvím byl na facku, M. Hofmann většinu času uvěřitelný, ale nejen s postavou Kuřete si dle mého mohl režisér ještě trochu pohrát.
(zadáno: 20.8.2015)
Výstižný název. Hru jsem neznala, takže jsem se bála zmatení v postavách a ději, ale nebyla šance, plytké, velmi jednoduchá zápletka. Pěkné klasické kostýmy, herecky solidní, zaujala především P. Horváthová s V. Jílkem, P. Čtvrtníček opět nepřehlédnutelný :) Ale jinak bohužel bez nápadu a na komedii vlastně docela málo humoru.
(zadáno: 16.7.2015)
Viděno v rámci Open Air areny na Betlémském náměstí, s absencí T. Jeřábka. Povedená improvizace, chtělo by to vidět aspoň ještě jednou. 75 %
(zadáno: 2.7.2015)
Opravdu velké množství vulgarismů mě docela zaskočilo, ale až na pár výjimek prostě seděly. Herecky skvěle odvedená práce, těžko někoho vyzdvihovat. Bavila jsem se skvěle, i když poslední scéna by tam ani být nemusela. Díky představení mimořádně hranému na jiném místě nešlo všechno skvěle vidět/slyšet, tak holt zajdu ještě jednou no :)
(zadáno: 22.6.2015)
Velmi dobře napsaná hra, i když k závěru bych měla menší výhrady. V první půlce větší komedie, než jsem čekala, ve druhé už mnohem vážnější struna, i když někteří diváci si toho asi jaksi nevšimli... Skvělá scéna, hudba, geniální M. Myšička, dál mě zaujali H. Čermák a K. Melíšková. Můžu doporučit!
(zadáno: 18.6.2015)
Vynikající nápad střídání herců v rolích, když se oslavovaný Trigorin s Arkadinovou v závěru střetnou jako zlomený Treplev s Ninou, je to tak výstižné! Neskutečná chemie byla ve 2. dějství mezi J. Kropáčkem a A. Břenkovou. E. Pinkasová šla spolu s J. Kropáčkem (velký talent!) do scény ve 3. dějství zcela naplno. A. Hessová jako Nina v závěru uhrančivá - Racek! Postava Máši prošla skvělým vývojem, na zbytek mi tu žel nezbývá prostor. Krásná hudba!
Trochu mě svazovalo, že jsem představení zhlédla den po derniéře ve Staváku, Racek osekaný na milostný mnohoúhelník ale své kouzlo neztratil.
(zadáno: 18.6.2015)
Krásný Molierův stále aktuální text! Pěkná scéna a kostýmy, skvělý F. Čapka s E. Josefíkovou se mi líbili moc, jen to chtělo pár scén trochu proškrtat. Spokojenost! 75 %
(zadáno: 11.6.2015)
Pro diváka neznalého předlohy občas náročnější, forma střídajících se vypravěčů dokáže děj dobře posouvat, ale i tak jsem měla pocit, že se vychází z příliš obsáhlého románu a mohlo se škrtat víc. Opět super scéna, hudba, víc se mi líbila druhá část, z herců především S. Majer a J. Plodková.
(zadáno: 9.6.2015)
Pohlazení po duši. E. Viklický je famózní klavírista, D. Prachař herec a na ságo hraje také s velkým prožitkem. To spojení krásné živé hudby s poutavým životním příběhem jsem si užívala nejvíc. Na mé repríze navíc bonus o přestávce - Summertime v podání obou pánů doplněný o Viklického vnučku hrající na příčnou flétnu. Krása!
(zadáno: 4.6.2015)
Šla jsem především kvůli textu McDonagha, ale odcházela jsem z této drsné černé komedie s trochou parodie a spoustou násilí spokojená i díky zpracování a podařené režii. Herecky se mi líbili především M. Šmidrkal a R. Šedivý. Palec nahoru za hudbu, ani by mě nenapadlo, že máme tolik tematických písniček :D
(zadáno: 3.6.2015)
Téma mě ze začátku docela odrazovalo, ale nakonec jsem ráda, že jsem šla. Komedií bych to tedy nenazvala, ale úplná depka to taky není. Velmi černého humoru je tam hodně, odlehčení přináší i revuální výstupy, i když některé už jsou docela na hranici. Vynikající D. Batulková, J. Hána a R. Fidlerová. Na mé repríze bylo hlediště prázdnější už na začátku, tak snad si tato hra brzo najde své diváky. 75 %
(zadáno: 2.6.2015)
Taková oddychová jednohubka :) Tleskám Š. Vaculíkové, povedlo se jí to, ať už jde o samotný text, režii, či herecké ztvárnění několika postav, docela mě překvapila. Příjemná živá hudba, v tomto ohledu pouze výtka týkající se zbytečně přepáleného, poněkud ohlušujícího zpěvu.
(zadáno: 29.5.2015)
Tato inscenace rozhodně umí překvapit :D Hodně filozofických monologů v krásné staré češtině jsem ocenila po druhém zhlédnuti, kdy mě tolik nerozptyloval vizuál. Úžasné kostýmy, pěkné použití projekce, zvláštní komika, z herců skvělí především M. Táborský a duo J. Vondráček & M. Němec. Po třetí části mě také už napadalo jedině slovo "úlet" a už dlouho jsem se tak nenasmála, jako po divadle u diskuze o ní, věrna myšlence "Vším opovrhovat, všemu se smát, se vším si hrát..."
(zadáno: 27.5.2015)
Další z her DNz spíše na téma, než s nějakým příběhem, takže opět vynikající momenty občas vystřídaly slabší scénky. Zcizovací efekty tomu dodávaly ještě více absurdity aneb "Gratuluji, tahle scéna nedává absolutně žádný smysl". Občas jsem sice nestíhala všechno, ale bavila jsem se dobře a nejen díky povedenému závěru ve mně zůstává pozitivní dojem. Dobrá herecká kolektivní práce, scéna a zvuk. 75 %
(zadáno: 22.5.2015)
Skutečně depresivní inscenace o (mně zcela neznámém, přiznám se bez mučení) P. Juráčkovi, s opět skvělou scénou M. Cpina a několika velmi působivými obrazy. Výborná spolupráce všech pěti herců, nejvíc se mi ale líbil H. Hájek. Další Mikuláškova podařená režie, kterou jsem mohla vidět, i když mi opět některé jeho asociace zůstaly skryty. 85 %
(zadáno: 22.5.2015)
Super hudba a vizuální stránka s jednoduchou scénou, M. König v hlavní roli skvělý, dál mě zaujala postava fotografa a výkon L. Zahradnické. Jediný problém byl, že mě to nedokázalo zcela vtáhnout, i když byl M. König roztomilý, nejde jeho postavě moc fandit.

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>