Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

(zadáno: 15.3.2016)
Jak se dalo čekat podle názvu, obsah poněkud ustoupil formě. Text znám ale dobře, takže mi to nijak zvlášť nevadilo, věřím, že jinak to bylo pro diváka nepřehledné. Začátek s motýly slabší, ale koukat bylo pořád na co. Moc se mi líbila hudba se sbory, celá práce s prostorem a vizuál, repetice mi nevadily. Nasazení herců obdivuhodné. Škoda vyškrtnutí mravenců, to je dle mého asi nejzajímavější část předlohy. 65 %
(zadáno: 15.3.2016)
Pokud jste viděli film nebo víte o Fridě to podstatné, text pro vás asi příliš objevný nebude. Rozhodně ale zaujme výkon D. Šoltýsové, dokáže velmi dobře udržet pozornost diváka. Omezený prostor zkušebny ŽDJC byl také velmi dobře využit. 65 %
(zadáno: 22.3.2016)
Solidní komorní inscenace, která se poměrně obstojně popasovala i s velkým sálem divadla. Z herců mě nejvíc přesvědčil G. Řezníček, Ray P. Vacka mi bohužel moc nesedl. Ženské duo mělo své vynikající momenty. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi poslední scéna líbila, nebo to ztvárnění bylo zbytečné. Každopádně jsem ráda, že se zlínské divadlo nebojí takových her, a je škoda, že ji tak brzo stahují z repertoáru. Publikum bylo sice z počátku hodně zaražené, ale na přidané závěrečné diskuzi s herci inscenaci ocenilo.
(zadáno: 27.4.2016)
Hravá inscenace a myslím, že odehraná s nadšením. Fantasy jsem na divadle ještě neviděla a vida, jde to! Pár dokonalých fórků, funkční scéna (i když někdy možná zbytečně přestavovaná - někdy skoro nešel poznat rozdíl), mohlo to být trošku kratší. Z herců nejvíc zaujal M. Dusbaba. Fajn oddychovka. 65 %
(zadáno: 27.4.2016)
Vidím v tom spíš ten drsný smutný příběh než komedii, i když černého humoru je tam dost a ne že bych se nezasmála :) Zápletka zajímavá, ale možná jsem ji čekala ještě zajímavější. Každopádně závěr napínavý, kulisy výborné, dobré kostýmy. Překvapilo mě, že I. Chmela měl méně prostoru, nejvíce zaujali I. Lupták a především skvělá A. Fialová.
(zadáno: 29.4.2016)
První půlhodina mě moc nebavila, ale druhá část byla výrazně lepší. Napětí, hutná atmosféra, skutečné tragédie. Dobrá scéna, světla, hudba, použití dětských postav parádní. Z herců nejvíc zaujali J. Vlasák s několika velmi silnými momenty, A. Procházka a V. Dvořák. Text jsem pořádně neznala a musím říct, že myšlenkami to je pro mě rozhodně nejzajímavější Shakespeare. A v MDP se ho podařilo zinscenovat solidně a klasicky.
(zadáno: 9.9.2016)
Malý prostor divadla Rokoko inscenaci vyloženě sluší a scénografie je kouzelná. V. Fridrich skvělý, nezaostal ani A. Procházka nebo N. Horáková. Řekla bych, že ty klasicky zpracované klasiky se MDP daří docela obstojně (alespoň co jsem mohla dosud vidět) a já Čechova navíc miluju. Jen je tahle inscenace poněkud rozvleklá a já mám z textu vždycky trochu depku :) 75 % (6.6.2016)
(zadáno: 1.12.2016)
Smyslový zážitek. Je ale pravda, že hudba i vizuál mi připomínaly třeba operu Z mrtvého domu v ND. Forma hraje prim, ale s neúplným a neuspořádaným textem se SKUTŘi dle mého vypořádali dobře, i když inscenace vyžaduje plné soustředění, ze začátku jsem se nemohla chytnout. P. Neškudla skvělý. Poslední výjev se mi zaryl do paměti. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 15.12.2016)
Hodně mě zaujal samotný text, mladí herci se se střídáním různých rolí a poloh poprali dobře, dobrá kolektivní práce. M. Řezníček v hlavní roli mě mile překvapil. Oceňuji také živou hudbu. Líbilo se mi to, ale kupodivu musím po 3 měsících hodně vzpomínat, o čem to vlastně bylo. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 16.12.2016)
Některé příběhy fungují lépe (rozlučka se svobodou), některé méně (dva manželská páry), takže tempo hry kolísá, propojování v druhé části je ale zajímavé. Nejvíce zaujal výstup M. Hofmanna. I vzhledem k jazyku určitě ne hra pro každého. Líbila se mi i jednoduchá funkční scéna. Viděno na veřejné generálce, tak třeba si ještě hra trochu lépe sedne. (28.9.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Ibsen-Nebeský, dvojka asi ne pro každého. Rozhodně nápadité, moc se mi líbilo scénické zpracování, bavily mě kostýmy, všemožné metafory,... Z herců mě nejvíc zaujali L. Trmíková a R. Mikluš. Úplně bych vyškrtla postavu M. Turkové a předčítání do hry nezapadajícího textu. 75 % (17.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Chválím kostýmy i celou výpravu či netradiční (ale vydařené) obsazení hlavní role K. Cibulkovou. Druhá polovina podařenější, několik velmi zajímavých obrazů, u této inscenace to rozhodně chce zapřemýšlet. 75 % (5.12.2016)
(zadáno: 9.2.2017)
Mohla bych do puntíku okopírovat hodnocení Eviika :) Akorát ještě vypíchnu výkon J. Kubáníka. 75 %
(zadáno: 10.2.2017)
Aktualizace funguje, líbila se mi hudba, scéna a použití stínohry. Vyzvednout musím herecké výkony ďábelského O. Veselého, který si zasluhuje akorát opovržení, stejně jako úslužného a rozpolceného R. Valenty (včetně skvělé hudební vsuvky) či výrazné T. Dočkalové. Většina ostatních postav byla buď divně uchopená nebo napsaná. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 2.3.2017)
Narozdíl od některých jiných McDonaghových her se v této hře o násilí nejen mluví, ale i provozuje, takže nic pro citlivé povahy. Některé pasáže by šly trochu zrychlit, na druhou stranu díky škrtům šlo něco až moc hopem. Z herců výborné především ústřední trio J. Dolanský, L. Hampl a I. Chmela.
(zadáno: 14.4.2017)
A co bych se vypisovala, souhlasím s hodnocením uživatele JirkaS :)
(zadáno: 14.4.2017)
Tak ten chlap byl pěkně na zabití! Velmi zajímavá hra svým obsahem, forma částečného scénického čtení mi vůbec nevadila, herci hráli i tak docela dost a hlavně pěkně. Obsazení možná trochu překvapivé, ale dle mého funguje dobře. Spokojenost.
(zadáno: 4.6.2017)
Aktuální hra k zamyšlení. Tempo inscenace není úplně vyrovnané, především v druhé půli je například pasáž se sny poněkud zdlouhavá. Každý z herců dostane svůj kousek prostoru, nejvíc mě zaujali A. Čuba a Š. Kozub. Nápad nechat postavám jména herců tomu všemu dodává zvláštní jiskru. Spokojenost.
(zadáno: 7.6.2017)
Vtipné, milé, krátké, příjemná jednohubka, která ale mohla být klidně víc rozehraná. (Mezi ploty)
(zadáno: 7.6.2017)
Příjemná konverzační komedie, kterou pozvedá především výborné ústřední trio J. Vlasák, J. Smutná a P. Štěpánek. Hra je sice předvídatelná a nijak objevná, ale pobaví.
(zadáno: 15.6.2017)
Zajímavý text, i když mě nezasáhl tolik, jak by asi měl. Nicméně režii bych pochválila, hra měla dobrou dynamiku a spád, a to i díky střihům. Inscenaci vévodí ústřední dámské duo, rozehrávají velmi vyrovnaný a strhující souboj a ani D. Bambas se nenechá v druhé polovině zahanbit. 75 %
(zadáno: 29.6.2017)
Jako obvykle u SKUTRů- krásná scéna, skvělá hudba, výrazná pohybová složka. Bohužel je první část hodně zdlouhavá a pro diváky poněkud ubíjející. Nevím, nakolik hře porozumí divák neznalý předlohy. Já jsem měla trochu problém s výkladem některých postav, inscenace mě bohužel nedokázala příliš emočně zasáhnout. Z herců zaujali K. Sedláčková-Oltová, P. Neškudla a P. Tesař, pro mě v úplně jiné poloze, než jsem ho znala dosud. Doporučuji přední řady, spousta scén se odehrává na zemi. 65 %
(zadáno: 29.6.2017)
Na takový druh divadla prakticky nechodím, bylo to pro mě trochu náročnější, délka byla ale příjemná. Viděno na nádraží v Bubnech, které má podobnou historii, prostředí a světla udělali svoje, atmosféra byla skvělá. Působivá byla také hudba. Výkony všech aktérů perfektní, vyzdvihla bych alespoň H. Varadzinovou.
(zadáno: 25.8.2017)
Viděno venku u Stalina, bohužel hluční turisté hře dost uškodili, ve sklepních prostorách bych si to určitě užila víc. Film jsem neviděla, takže srovnávat jsem naštěstí nemohla. Odlišení více rolí jednoho herce mi problém nedělalo. Expresivní pojetí není úplně můj šálek kávy, ale rozhodně oceňuji výkony herců v čele s M. Nechvátalem a G. Pyšnou a jejich nasazení navzdory rušivým elementům. 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>