Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 12.9.2017)
Příjemná krátká komedie v povedeném zpracování 3D Company. Racka miluju, takže citace některých pasáží jsem ocenila a pokud v textu původně nebyly, byla tato úprava chytrým tahem. T. Kobra jsem viděla na divadle poprvé a hodně mě zaujal, byl perfektní! Ale i všichni ostatní s ním úspěšně drželi krok. Další zdařilý kousek z dílny tohoto souboru.
(zadáno: 8.10.2017)
Text jsem znala již z provedení jiného souboru a rozhodně se jedná o kvalitní konverzačku. V Míru si hra musí ještě trochu "sednout", důležité je tempo, které se určitě dalšími reprízami zlepší. Souhlasím, že prostor komornější inscenaci zrovna nepomáhá. Z hereckého kvarteta se mi líbili především J. Kaluža a K. Vainarová. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 22.10.2017)
Je zřetelné, že inscenace vznikala trochu jinak než první díl, stavba hry je přece jen jiná a posazená do budoucnosti. Kupodivu je postava J. Ovčáčka poněkud upozaděná, velkou pozornost na sebe strhává především Z. Julina v přesném ztvárnění A. Babiše. Neopomenutelná je také M. Jílková M. Bačíkové. Stále si velmi cením, že se zlínské divadlo do tohoto projektu znovu pustilo!
(zadáno: 22.10.2017)
Čekala jsem vzhledem k anotaci, že si budou ty tři části podobnější, ale takhle to asi bylo aspoň zábavnější. Text není nijak závratně objevný, zpracování a obsazení hru rozhodně pozvedá, i když na naší repríze šlo docela poznat, že se hraje po dlouhé době. Nejvíce se mi líbila L. Rybová a šanson I. Chmely. Spokojenost.
(zadáno: 3.11.2017)
Zábavná jednohubečka. Pánové do toho od začátku vlítnou na plno, za mě M. Němec dominuje, chvílemi jsem měla pocit, že mu i V. Jakoubek dává více prostoru. Bála jsem se interakce s diváky, ale polovina z ní se naštěstí odehrává v přítmí s hudbou mezi jednotlivými částmi. Závěrečná vážněji položená otázka celou párty uzemní, naštěstí na naší repríze se ozvala chytrá životní zkušenost, takže pozitivní dojem zůstal.
(zadáno: 5.11.2017)
Zajímavě napsaná hra, je jen na divákovi, jak se k položeným otázkám postaví či jak bude svůj náhled během hry měnit, rozhodně nutí přemýšlet. V polovině mi inscenace začala připadat už trošku statická, ale to se rychle změnilo. N. Boudová ve vážné roli mile překvapila, u mě ale vyhrál slizký a senzacechtivý O. Kavan. Ostatní dva herci také výborní. Vynikající závěr. 75 %
(zadáno: 6.12.2017)
Největším negativem této hry je určitě délka, trochu škrtání by pomohlo. Smeknout však musím před O. Brouskem, obdivuhodný výkon! A. Elsnerová a A. Černá také měly své silné chvilky, ale musím souhlasit, že jejich věková rovnost úplně nepomáhá. Moc se mi líbila scéna a samozřejmě hudba včetně nečekaného trollího výstupu. Inscenace je to sice náročná nejen pro herce, ale i pro diváky, poloprázdné hlediště si však nezaslouží.
(zadáno: 6.12.2017)
Také jsem měla vysoká očekávání, která nebyla zcela naplněna. Největší problém jsem měla se ztvárněním Gaňi (J. Mansfeld) a především pojetí Rogožina v první části. Na E. Vrbkovou jsem si musela taky chvilku zvykat. To P. Liška byl skvělý, na divadle mě v této roli oslovil asi nejvíc, možná i kvůli tomu, jak do celkově hlučné a expresivní inscenace svým projevem nezapadá. Čtení scénických poznámek bylo vzhledem k ne příliš měnící se scéně dobrý nápad. (Divadlo Archa) 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Čekala jsem trochu jiný vánoční příběh, závěrečný posun mě dost překvapil a taky zasáhl. Způsob vyprávění příběhu se mi líbil moc, stejně jako herecké výkony, maňásci a živá hudba a zpěv. Netradiční vánoční hra. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Všechny části mají něco do sebe a originálně zpracované koledy rovněž, hra pobaví nejen děti. Především u Dětí z Bullerbynu šlo krásně vidět, jak si herci představení užívají. Z herců musím vyzdvihnout skvělou M. Zoubkovou jako Barbuchu a J. Zadražila. Skvělé byly přídavky i občerstvení o pauze.
(zadáno: 5.1.2018)
Druhá část se mi určitě líbila víc, i když mi přišla zbytečně krátká a bylo mi líto, že P. Panzenberger si moc nezahrál. Divadlo na divadle je vděčné téma a jako celek se inscenace určitě povedla a já se dobře pobavila. Herecky povedené, ocenila bych především skvělý výkon mladého R. Ferra. 75 %
(zadáno: 16.1.2018)
Čekala jsem trochu více, bohužel mě to nedokázalo dostatečně vtáhnout, což bylo možná nedivadelním prostředím kavárny Jam Café i mou celkovou únavou. Smysl poměrně krátké inscenace chápu především v otevření debaty na téma mobbingu, za což jim patří velký dík.
(zadáno: 18.2.2018)
Velmi milá jednohubka, bavila jsem se výborně. Skvělé tempo hry, divák (a hlavně herci) si ani chvíli neodpočine, jen ten konec mi přišel trochu rychlý. Oba herci výborní, především kreace J. Noska sklidí u diváků úspěch. Určitě můžu doporučit :) 75 %
(zadáno: 18.2.2018)
Ač z cirkusového prostředí, je to vlastně hrozně smutné a dojemné. Smích vyvolávají především slovní hrátky. Z. Kalina úžasně roztomilý a je hlavním důvodem, proč na inscenaci zajít. Každý mu musí fandit, že se mu podaří splnit si svůj sen. Kromě něj bych vyzdvihla V. Svojtkovou a J. Hofmana, i nasazení všech ostatních. Pěkná artistická čísla, ale taneční vložky nebyly zrovna můj šálek čaje a poněkud sráží mé hodnocení. 75 %
(zadáno: 15.4.2018)
Souhlasím s Denisou, že konec neměl ten správný dopad. Jinak si inscenace drží dobré tempo a napětí, herci skvěle střídají jednotlivé postavy, i když pro mě bylo náročnější si zapamatovat všechna jména a neztratit se v tom. Rozhodně ale spokojenost. (viděno ve Venuši ve Švehlovce)
(zadáno: 15.4.2018)
Povedená výprava napomáhá k vytvoření správné atmosféry a napětí. Pět chlapů ve vyhrocené situaci, pět přesvědčivých hereckých výkonů a nečekaný závěr. Spokojenost. 75 %
(zadáno: 17.5.2018)
Těžké hodnocení. Některé momenty a nápady byly geniální, některé trochu WTF :D Vtipná práce s hudbou. Na mé repríze 17.2. mi přišla I. Hloužková trochu nesoustředěná, resp. možná ji rozptylovaly poněkud hysterické divačky v první řadě. Ač z jiné doby, velmi aktuální téma.
(zadáno: 17.5.2018)
Joo, rozmotat to, úkol nelehký. Stejně jako soustředit se na místy zacyklený text a musím říct, že i rozpohybování scény mě docela rušilo. Moc mě ale bavila I. Uhlířová, V. Fridrich je jí velmi slušným partnerem. Souhlasím, že by inscenaci slušel ještě menší sevřenější prostor.
(zadáno: 27.7.2018)
M. Pechlát je hodně jiný Kopfrkingl, než má člověk zafixováno z filmu, řekla bych "normálnější" a možná i o to děsivější. Mikulášek opět pracuje s mnoha symboly, není to ze začátku pro diváka úplně jednoduché nejen rozklíčovat, ale také vše stihnout, děje se tam toho hodně naráz. Místy rozvleklé, ale závěr výborný.
(zadáno: 19.9.2018)
Inscenace je nápaditá, dobře vystavěná a představuje zajímavý příběh mně dosud neznámé umělkyni. T. Marečková válí, ale postava Vitky zůstala nesympatická, takže její pohnutý osud mě tolik nezasáhl. Z dalších herců bych vyzdvihla I. Hloužkovou a D. Hřebíčka. 75 %
(zadáno: 1.11.2018)
Zamilovala jsem si Khekovu vymazlenou inscenaci v MB, takže nemohu neporovnávat. Chyběla mi jistá poetičnost a chemie mezi ústřední dvojicí. Určitě ale oceňuji nasazení herců, výpravu a hudbu. Povedený počin.
(zadáno: 10.11.2018)
Divadelní útržkovitá báseň, něco funguje skvěle, něco méně. Pokud se člověk správně nenaladí, bude se asi hodně nudit, tempo je pozvolné, snové. Ale věřím, že každému se vybaví nějaká podobná vzpomínka. Líbila se mi scéna a hudba, dobrá kolektivní práce herců, i při vzniku inscenace.
(zadáno: 11.11.2018)
M. Dlouhému role Cyrana sedla, obzvlášť v těch nejdůležitějších pasážích byl výborný, M. Tichý mu byl také obstojným partnerem. A. Mohylová bohužel moc přesvědčivá nebyla. Také se mi posun v druhé polovině nelíbil, zato konec byl krásný. Tato venkovní produkce každopádně má své kouzlo a kvality. 75 %
(zadáno: 11.11.2018)
Klasika, nečekala jsem mnoho, ale dostala jsem docela hodně, takže spokojenost. Téma je těžké, komedií bych to rozhodně nenazvala. Nesouhlasím, že se tam mnoho nestane, hra vyžaduje soustředění diváka, jednoduchá scéna a minimální použití hudby ponechávají důraz na text. Z herců u mě vyhrává M. Táborský v pro mě neobvyklé roli. (Letní scéna)
(zadáno: 24.11.2018)
Budu opakovat již vyřčené - hra je díky škrtům svižnější, ale něco prostě chybí (Ofélie). Bavilo mě originální pojetí Horatia a vložené vtípky a moderní prvky. Herecky výborné především od J. Plesla, L. Vlasákové a L. Hampla. Výtku k prostoru bych také měla, ale naštěstí jsem seděla blízko, zadní část hlediště si představení užije asi mnohem méně, škoda.

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>