Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 10.11.2014)
Herecký koncert E. Balzerové! Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 10.11.2014)
Ujetá černá komedie, která i v českých poměrech začíná být aktuální... M. Finger a M. Taclík podávají již tradičně skvělý výkon. Bála jsem se, aby O. Sokol jako černoch nevyzněl jako parodie, ale naštěstí byla maska skvělá a Sokol přesvědčivý. Moc se mi líbilo taky pár zajímavých režijních nápadů.
(zadáno: 31.10.2014)
Měla jsem obavy, člověk se musí na ten příval slov a myšlenek soustředit, ale nakonec se mi to líbilo, pár zajímavých nápadů, i když konec jsem asi úplně nepochopila. Mám radost především z J. Ornesta, který se do hry vrátil, a také výstup L. Hampla pobavil. A lituju především O. Mataje, který se poměrně naběhá :D
(zadáno: 23.10.2014)
Já nějak nevím, co napsat... Moc mi nesedla asi hra jako taková, jen tak kolem mě bez většího zaujetí proplula. A asi je škoda, že ze hry o beznadějném čekání na spasitele si člověk pak pamatuje hlavně vtipné výstupy herců. Ale herecky super, zaujal mě především D. Matásek. A bohužel nepochopím, proč u takové hry obsadí první řady školy, kde se pak studenti nudí, hru blbě komentují a kazí tak zážitek ostatním divákům, kteří tam nejsou z donucení. 65 %
(zadáno: 17.10.2014)
Vynikající!! Nečekala jsem, že budu takhle brečet smíchy a smát se tomu celou cestu domů, i druhý den, neskutečný :D Pánové M. Hofmann a M. Němec na sebe výborně slyší, o jejich talentu jsem nepochybovala, ale že jsou to takoví komedianti?! Zbylí tři herci mě ale pobavili neméně! Jen škoda, že ta druhá část je tak kraťounká, klidně bych si ještě minimálně hodinku přidala :)
"Kryju vás!"
(zadáno: 7.10.2014)
Vynikající herecké výkony a atmosféra! Díky Bohu??, že jsem to před derniérou ještě stihla ;) Intenzivní zážitek!
(zadáno: 27.9.2014)
Velmi jednoduchá zápletka a vlastně i poněkud šablonovité charaktery, které se ukazovaly, když každý z herců dostal chvíli prostoru. Nejvíce pobaví asi ostravák I. Chmela. Hra je opravdu jen na pobavení bez extra přemýšlení a i když se možná snaží vzbudit dojem, že řeší hlubší problémy, žádnou velkou psychologii postav nečekejte.
(zadáno: 20.9.2014)
Tohle rozhodně není lehká látka ke zdramatizování... Ale já odcházela spokojená :) Náročné dlouhé monology, zajímavé projekce, výtvarná stránka. Jen jsem měla občas problém pořádně vnímat význam slov, když se na scéně dělo tolik věcí. 75 %
(zadáno: 27.6.2014)
Takhle si já představuju poctivé klasické divadlo. Nádherná předloha, ještě k tomu ve verších, vynikající herecké výkony (D. Prachař je opravdu úžasný Cyrano!!, J. Janěková ml., S. Rašilov a další), krásné kostýmy, velká a zároveň funkční scéna, pořádně využitá. Pár takových kousků by Národní divadlo prostě mít mělo, velká spokojenost!
(zadáno: 15.6.2014)
Geniální K. Dobrý!! Vynikající výkon, chvílemi z něj šel strach, opravdu nepříjemné zkoumavé pohledy, náročný text a role. Výborně řešený prostor a působivá hudební složka. Hra jako celek opět náročná na pochopení, chce to minimálně vědět, kdo opričníci byli, o čem zhruba předloha je, a vnímat každé slovo, vysvětlivek ve hře zrovna moc není.
(zadáno: 6.6.2014)
Výborné představení, skvěle jsem se nasmála, jen tenhle humor není pro každého. J. Hána jako ministr švihlé chůze naprosto geniální, V. Fridrich a V. Dvořák taky zářili. Pár skečů bych tam nedávala a vybrala jiné, škoda, že někdy přestavby scény příliš zpomalovaly tempo, videoprojekce ale perfektní. Myslím, že experiment se povedl :)
(zadáno: 31.5.2014)
Prostě perfektní představení!! Tento muzikál a hudbu miluju, v Brně se ho podařilo nastudovat opravdu nádherně. Působivá scéna, výborné nápady (smrt Javerta, barikády). Výkony herců (až na pár drobných výjimek, nad kterými ale zavřu oko) vynikající, J. Ježek + P. Štěpán!! Hodně emotivní, husí kůže od první minuty, na konci už brečelo snad celé divadlo a při standing ovation i půlka účinkujících, kterým věřím, že se s tak nádherným kusem nechtělo loučit. Tleskám!
(zadáno: 13.5.2014)
Na představení jsem šla poněkud s obavami, ale naprosto zbytečnými... Bylo to vynikající! Absurdní či spíše metaforické tak akorát, takže jsem se snad příliš neztrácela. Nečekaně zábavná hra, především v první půli, herecké výkony víceméně super - především D. Prachař, V. Postránecký a R. Mácha. Proměny v nosorožce neměly chybu. Zajímavá scéna, hudba, práce se světlem. Líbilo a moc lituju, že jsem šla až na derniéru, zopakovala bych si to!
(zadáno: 7.5.2014)
Opravdu tragikomedie, zasmála jsem se celkem dost, i když spousta vtípků v přívalu slov zapadne. Ne příliš překvapivá pointa, ale ke konci jsem přece jen zamačkávala slzu. Ohledně hereckých výkonů bych mohla okopírovat komentář Čika, naprostý souhlas. 65 %
(zadáno: 29.4.2014)
"Ublížil jsem hodně lidem. Ale ještě jich spousta zbývá." Na hru jsem šla s velkými obavami a byla jsem nakonec příjemně překvapena, sedlo mi to.. Hra je sice poněkud zvláštní, ale zajímavá a pro mě příjemně plynula. Ne zrovna optimistické téma výborně odlehčeno různými vtípky (podržíte mi to?), takže jsem se i zasmála. P. Liška a I. Lupták výborní, krásná hudba. Neříkám, že jsem pochopila vše, ale tak nějak se mi na to hezky dívalo. A vidět po dlouhé době pana Ornesta na jevišti bylo dojemné :)
(zadáno: 27.4.2014)
Takovou párty ve Staváku jsem nečekala... Interakce s diváky výborná, stejně tak hudba R. Zacha a herecké výkony v čele s V. Javorským! Text jsem bohužel neznala, takže možná škrty způsobily to, že jsem se místy v přívalu slov ztrácela a ke konci pozornost už dost upadala, asi jsem nepřišla ve správném intelektuálním rozpoložení. Ale jinak krásně absurdní. 55 %
(zadáno: 26.4.2014)
Výborná komedie, do které se typické herectví M. Dlouhého podle mě hodí. K. Halbich také skvělý, bavil mě T. Pavelka, ale i ostatní. Opět super hudba, jen trochu mnoho střihů a přestaveb. Pobavila jsem se ale skvěle, v druhé půlce obzvlášť. Jako oddechovku pro zasmání určitě můžu doporučit!
(zadáno: 25.4.2014)
Z programu: "Mysl se vždy snaží najít strukturu v nesmyslných údajích. Skutečnost je mozkem aktivně vytvářena."
Díky, tak aspoň vím, že v tom hledám smysl asi zbytečně.. Výborná scéna, hudba, klobouk dolů před chudáky herci (především L. Noha), několik zajímavých režijních nápadů.. Po Sedmdesátkách jsem sice vytrénovaná, ale forma mě vážně překvapila. A ať mi hlavou během představení běhalo cokoliv, konec mě dostal :D Souhlas s Fedorocko, já se pobavila dobře, ale myslím, že to zde bude kandidát na "kontroverzní" představení.
(zadáno: 18.4.2014)
Bylo to takové prostě "milé" :) Nic náročného, text žádný zázrak, ale příjemná oddychovka, radost svými výkony mi udělali pánové Nárožný a Vetchý.
(zadáno: 15.4.2014)
Škoda, že to jako celek úplně nedrží, ale jednotlivé scény pobaví. Kdybych uměla více jazyků a rozuměla všemu vyřčenému, pobavila bych se určitě ještě víc. Ale tento druh nekorektního humoru se mi trefil do noty, dvojice Lněnička-Noha neměla chybu! 65 %
(zadáno: 4.4.2014)
Víceméně tu souhlasím se vším vyřčeným... Asi to byl záměr, odcházet s hlavou plnou otázek, rozhozená, vztáhnout si to vše k sobě. Nicméně by to mohlo trochu lépe držet pohromadě. Výborná část s videoprojekcí! Pro K. Rodena mám slabost a byl to zážitek, takhle zblízka, procítěný zpěv :) Jen jsem o něj měla v některých chvílích celkem obavy, co tam vyváděl... :D
(zadáno: 1.4.2014)
Inscenace, která mě zaujala už jenom tím, že jsem nikdy takovou neviděla... Spousta dobrých nápadů, i když ne všechny metafory jsem rozklíčovala vzhledem k ne zrovna velké znalosti doby. První půlka se mi líbila víc, druhá mi přišla strašně krátká. Bavila jsem se ale dobře, myslím, že si tam každý najde něco jiného, stojí za vidění!
(zadáno: 31.3.2014)
Dokonalé! Pro mě jedna z nejlepších inscenací, kterou jsem zatím mohla vidět. Oba dva herecké výkony dechberoucí a naprosto přesvědčivé, ocenění Thálií a širší nominací na ni pro mě naprosto zasloužené (i když Krajčo má přece jen trochu víc prostoru a někdy jsem z něj fascinovaná nemohla spustit oči). Minimalistická výprava, stísněnost Ungeltu se sehranými herci na dosah ruky a máme tu geniální představení, které mě vážně zasáhlo. Tleskám!
(zadáno: 20.3.2014)
Další hra na Zábradlí, kde jsem koukala v němém úžasu, co si zase vymysleli, ale mě tohle prostě baví. A nečekala jsem, že se opět tolik zasměju. Paralela s koncem jedné éry DNz byla zajímavá a poměrně dojemná. Herecky mě zaujala N. Drabiščáková a S. Majer, kterého jsem dosud viděla jen ve velmi malých rolích. Asi potřebuju vidět ještě jednou...
(zadáno: 17.3.2014)
Ačkoliv jsem si během hry postupně vybavovala děj díky dávno viděnému filmu, i tak se mi to líbilo moc! Je pravda, že zde je důraz hlavně na komediální stránku, ale i tak párkrát solidně zamrazí. Z herců bych vyzdvihla Z. Onufrákovou, K. Frejovou a M. Dlouhého. Perfektní scéna a hudba (a díky za seznam skladeb v programu, to by měli dělat všichni!)

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>