Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 24.11.2018)
Viděno jako letní open air produkce u Betlémské kaple, velmi komorní zpověď pro několik málo svědků-diváků. Většina bodů jde za sugestivním výkonem F. Tellera, který ten silný srdcervoucí příběh odžije. 75 %
(zadáno: 24.11.2018)
Tempo inscenace poněkud kolísá, stejně jako u Chaplina jsem se vždy těšila na pantomimu. Scéna u soudu je opravdu perfektní, R. Madeja za ztvárnění Deburaua rozhodně zaslouží pochvalu. Nicméně musím vytknout jistou proškrtanost a nečitelnost hl. postavy (možná to byl záměr?), bohužel mě Pierotův smutný osud nezasáhl tolik jako u seriálu s geniálním V. Javorským.
(zadáno: 15.12.2018)
Souhlas s již vyřčeným - text sice není z nejlepších, ale pobaví černým humorem i zamrazí, rozhodně jsem se nenudila. Vše ale táhnou nahoru herci, především D. Krejčík, rozmanitost jeho repertoáru mě baví.
(zadáno: 13.1.2019)
Ze začátku jsem se hned nechytla a možná mi nějaké podstatné informace unikly. Text je trochu na houpačce a bohužel se najdou hlušší nebo repetitivní místa, nicméně vynikající herecký výkon D. Krejčíka je důvodem, proč se snažit pochopit. Oproti jiným zde, mně přišla Z. Bydžovská umírněná a předvedla minimálně to, co měla. Závěrečná katarze velmi silná. Zbytečné mi přišly projekce. 75 %
(zadáno: 13.1.2019)
Hra si držela od začátku dobré tempo, líbilo se mi střídání pohledů obou protagonistů. Oba herci si zaslouží pochvalu za ztvárnění více postav a jejich hlasy bych mohla poslouchat pořád! Jednoduchá funkční scéna, příjemná živá hudba a zpěv. Spokojenost.
(zadáno: 5.3.2019)
Hru jsem neznala, řekla bych, že ji trochu více ocení starší ročníky. Nicméně, ačkoliv se jedná na první pohled o banální situace a rozhovory a o smích není nouze, hraje se i o vážných problémech a trápeních. Z. Kronerová i D. Sitek obstáli dobře, s dalšími reprízami to bude jistě ještě lepší (viděna 1. repríza).
(zadáno: 5.3.2019)
Moje čtvrtá Maryša, taková nejúspornější. Rozhodně jsem už dlouho nebyla na tak subjektivně tichém představení, více hudby mi tu vyloženě chybělo. Herecky povedené, postavy prošly vývojem a nejen vypjaté scény byly velmi přesvědčivé, vyzdvihnu alespoň A. Fixovou a T. Töpfera. Závěrečný obraz bych škrtla. Spokojenost.
(zadáno: 5.3.2019)
Šla jsem s obavami, ale bavila jsem se výborně. D. Drábek se nebojí strefovat do ničeho. Je to ujeté, plné hlášek, občas za hranou, scéna s V.K. na mě byla trochu moc. Vynikající je hudba a především scéna! V. Hybnerová, J. Hána a E. Leinweberová výborní. Závěr luxusní. Tohle určitě stojí za vidění.
(zadáno: 31.3.2019)
Zajímavá forma divadla, doplněná pouze kostýmy a krásnou hudbou. Nejvíce mě zaujal přednes A. Petráše s I. Svobodovou, Š. Coufala a E. Elsnerové. Povedená inscenace.
(zadáno: 19.4.2019)
Viděna premiéra. Ačkoliv byla na M. Stropnickém vidět tréma, mile mě překvapil. To, že tvoří s D. Krejčíkem (jako vždy výborným) skutečný pár, dle mého moc nepomáhá, ale s dalšími reprízami si to pravděpodobně ještě sedne. Nemohu opomenout ani S. Novákovou, která se nenechala zastínit. Co se týče režijního pojetí a aktualizace, je to moderní, neotřelé a promlouvá to k dnešním divákům. Jsem trochu zatížená klasičtější verzí P. Kheka, ale takto ani nemohu srovnávat :) Výrazný vizuál, kostýmy, projekce, jako celek funguje velmi dobře. A ani osekání na tři herce rozhodně nevadilo.
(zadáno: 27.5.2019)
Zkrácený TV záznam. 75 %
(zadáno: 21.11.2019)
Problémem je jistá repetitivnost a trochu vysoké tempo, na hře je rozhodně nejzajímavější forma, využití scény, kostýmy, masky, pohybová složka (vtažení Tondy je po pár měsících od zhlédnutí pro mě stále nezapomenutelným highlightem inscenace), atmosféru se podařilo vykouzlit správnou. Herecky dobře typově obsazené. 75 % (12.3.2019, Celetná)
(zadáno: 21.11.2019)
Taková typická Řeznická... nosný text, trio kvalitních herců (L. Štěpánková!), reálné osobnosti z nevšedního úhlu pohledu, trocha humoru i vážných debat a dilemat. Stojí za vidění. 75 % (18.3.2019)
(zadáno: 23.2.2020)
Zběsilá jízda! Není to lehké představení ani na zhlédnutí, ani na hodnocení. Scéna pro mě fungovala geniálně, trefou do černého bylo obsazení S. Rašilova, vyzdvihnout musím dále M. Pechláta a P. Štorkovou. Spoustu věcí jsem asi nepochopila, místy to bylo trochu moc nebo tomu padal řemen, ale rozhodně to byl intenzivní zážitek. Názor si musí udělat každý sám. 75 % (31.3.2019)
(zadáno: 3.9.2020)
Viz hodnocení uživatele Krisglas, rozhodně to byl intenzivní zážitek. (5.4.2020, Divadlo Archa)
(zadáno: 1.2.2013)
Zajímavá scéna, režie, herecké výkony velice dobré, jen ta hra jako taková mi přijde trochu slabší. Spokojenost, ale ne nadšení.
(zadáno: 2.2.2013)
Tahle hra je aktuální asi pořád, tak to prostě v politice chodí.. Příjemná komedie, herecké výkony fajn (Postránecký!!), ale že by mi tak hra nějak utkvěla v paměti nebo mě nějak zasáhla, to se bohužel nestalo.
(zadáno: 14.5.2013)
Naprosto chápu, proč je toto představení momentálně na prvním místě mezi kontroverzními. I já jsem trochu rozpolcená... Několik výborných hlášek a situací, slzy smíchu, ale na druhé straně bych klidně ještě škrtala (viděla jsem generálku a zkrácení výrazně pomohlo), na některých místech bych omezila lacině nastrčená sprostá slova. Ale ve výsledku převládá spokojenost, tu písničku dostanu zas jen horkotěžko z hlavy :D
Herecké obsazení super, jen se mi příliš nelíbila I. Wojtylová. A jako vždy u Sokolových režií musím pochválit výběr hudby.
(zadáno: 21.5.2013)
Tak tahle hra mě moc neoslovila, resp. ve mně zanechala celkem nepříjemný pocit... Hudba mě vyloženě otravovala. Místy jsem se nudila, ale objevilo se i několik opravdu silných momentů. Procenta nahoru ale rozhodně dávám za výkon B. Bohdanové a především S. Zindulky, patří jim můj obdiv!
(zadáno: 18.1.2014)
Magická úvodní scéna představuje silné stránky inscenace - úžasné sbory, pěknou scénu a kostýmy. Až na pár dalších okamžiků mě hra nedokázala pořádně vtáhnout, po delší době jsem se v divadle dívala chvílemi jen na to, jak herci hrají a neprožívala příběh postav... Obávám se, že na hru rychle zapomenu. Z herců se mi nejvíce líbil T. Novotný, kterému jsem jeho roli beze zbytku věřila.
(zadáno: 15.4.2014)
Škoda, že to jako celek úplně nedrží, ale jednotlivé scény pobaví. Kdybych uměla více jazyků a rozuměla všemu vyřčenému, pobavila bych se určitě ještě víc. Ale tento druh nekorektního humoru se mi trefil do noty, dvojice Lněnička-Noha neměla chybu! 65 %
(zadáno: 27.4.2014)
Takovou párty ve Staváku jsem nečekala... Interakce s diváky výborná, stejně tak hudba R. Zacha a herecké výkony v čele s V. Javorským! Text jsem bohužel neznala, takže možná škrty způsobily to, že jsem se místy v přívalu slov ztrácela a ke konci pozornost už dost upadala, asi jsem nepřišla ve správném intelektuálním rozpoložení. Ale jinak krásně absurdní. 55 %
(zadáno: 7.5.2014)
Opravdu tragikomedie, zasmála jsem se celkem dost, i když spousta vtípků v přívalu slov zapadne. Ne příliš překvapivá pointa, ale ke konci jsem přece jen zamačkávala slzu. Ohledně hereckých výkonů bych mohla okopírovat komentář Čika, naprostý souhlas. 65 %
(zadáno: 23.10.2014)
Já nějak nevím, co napsat... Moc mi nesedla asi hra jako taková, jen tak kolem mě bez většího zaujetí proplula. A asi je škoda, že ze hry o beznadějném čekání na spasitele si člověk pak pamatuje hlavně vtipné výstupy herců. Ale herecky super, zaujal mě především D. Matásek. A bohužel nepochopím, proč u takové hry obsadí první řady školy, kde se pak studenti nudí, hru blbě komentují a kazí tak zážitek ostatním divákům, kteří tam nejsou z donucení. 65 %
(zadáno: 10.12.2014)
TV záznam.

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>