Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 9.3.2014)
(Premiéra) Poměrně krutá hra o vztazích, ale jako u všech Sokolových her se i dost nasmějete. Všechny tři herecké výkony výborné, skutečné vztahy mezi nimi tomu dávají zvláštní náboj. Zajímavé režijní nápady, hudba, kostýmy. Vzhledem k netradičnímu vyprávění děje chci vidět ještě jednou a těším se!
(zadáno: 20.2.2014)
Kvalitní inscenace, kterou určitě více ocení ti, kteří příběh neznají. Několik velice silných obrazů, nadprůměrný výkon V. Kubařové, jen O. Vízner asi zrovna neměl svůj den. Ale celkově můžu doporučit :)
(zadáno: 16.2.2014)
Silná hra, pěkné zpracování (světlo, hudba) a především geniální P. Lněnička!!
(zadáno: 11.2.2014)
Tohle bylo jiné, netradiční a rozhodně zajímavé! Odproštění od Ruska a doby dávno minulé bylo příjemné. Herecké výkony především hlavního milostného trojúhelníku skvělé! Asi to bylo mou únavou, ale občas jsem ztratila pozornost a nit.. Některé momenty bych z nepřímé řeči převedla na přímou a naopak. Poměrně velká výtka ale míří k opravdu nepříjemnému oslnivému světlu v několika obrazech. Jsem ráda, že jsem hru viděla, myslím, že stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 5.2.2014)
Ubu se baví a já s ním!! Vynikající nápad se scénou, hereckým obsazením, jedna hláška za druhou. Bylo to perfektní, strašná sranda, ale i zajímavá myšlenka, nevím, proč jsem na to nešla dřív, ale musela jsem znovu... Viděno v neobvyklé alternaci I. Luptáka jako kapitána, posléze i s jedinečným P. Čtvrtníčkem :)
(zadáno: 22.1.2014)
Působivé!! Místy jsem koukala s otevřenou pusou a běhal mi mráz po zádech. Náročné na soustředění a zorientování v postavách, ale zajímavé myšlenky, budu to muset vidět víckrát. Z větší části geniální herecké výkony, několik obrazů, které mě přikovaly do sedačky (teda do židle.. přátelská rada - první 4 řady jsou jen ze židlí, což by někomu při 4hodinové náloži nemuselo vyhovovat..). Skvělá atmosféra, hudba, moc se mi líbilo využití scény a všech herců. Zážitek, který si ráda zopakuju.
(zadáno: 18.1.2014)
Magická úvodní scéna představuje silné stránky inscenace - úžasné sbory, pěknou scénu a kostýmy. Až na pár dalších okamžiků mě hra nedokázala pořádně vtáhnout, po delší době jsem se v divadle dívala chvílemi jen na to, jak herci hrají a neprožívala příběh postav... Obávám se, že na hru rychle zapomenu. Z herců se mi nejvíce líbil T. Novotný, kterému jsem jeho roli beze zbytku věřila.
(zadáno: 16.1.2014)
Jsem moc ráda, že jsem se předem podívala na dokument Radokova Trojská válka, takže jsem věděla, co nečekat (zaměření na jednotlivé postavy, romantický příběh), a o co naopak Radokovi šlo. A to, co si vytyčil, se mu rozhodně povedlo. Hra to je náročná na soustředění, ale v monolozích se skrývá hodně zajímavých a překvapivě současných myšlenek. Herecké výkony byly až na pár výjimek skvělé. Působivá scéna i kostýmy! Jen mě mrzí ta děkovačka...
(zadáno: 15.1.2014)
Zprvu se hra tváří jako velká komedie, pak se to začne lámat.. Zděšení, znechucení, běžná praxe? Výborná Beretová! Škoda, že je to opravdu jen taková skica, snesla bych delší stopáž a větší nahlédnutí pod povrch. Ale líbilo se, především moderní adaptace.
(zadáno: 10.1.2014)
Vzhledem k místním komentářům jsem nečekala, že se budu bavit až takhle výborně! Líbila se mi i první polovina, výborné herecké výkony (především zaujme dikce J. Hájka, tradičně dobrý M. Finger a G. Míčová, přízvuk M. Dadáka). Vyřešení scény už tady bylo chváleno dost :) Několik geniálních momentů a hlášek (i když někdy dobře ukrytých) mě rozhodně nalákají jít znovu. Jediné, co bych vytkla, je ten zbytečný konec, klidně bych hru utla o 5 minut dřív s krásně absurdním otevřeným koncem...
(zadáno: 9.1.2014)
Líbily se mi hlavně písničky a výkony všech 4 účastníků, několik jednotlivých pasáží. Jako celek mi to ale moc nedrželo dohromady, i ta hodina mi přišla dost dlouhá.. Nějak mi to nesedlo, podruhé bych nešla.
(zadáno: 15.12.2013)
Je pravda, že první půlka má možná pár slabších míst, ale rozhodně není k nepřečkání. Hlavně si divák musí zvyknout, že představení asi vypadá jinak, než si představoval... Druhá půlka je přeci jen více činoherní a Karel Roden je prostě skvělý! Jediné, co mi asi vadilo, bylo vyslovování jména Scrooge a také postava vypravěčky byla občas možná zbytečná, příp. nereflektovala skutečné dění na jevišti. Jinak to ale byla prostě nádhera... Husí kůže i slza dojetí, krásná hudba, perfektní výprava, skvělé vánoční naladění!
(zadáno: 14.12.2013)
Komedie i depka.. Ostatně takový je alkohol. Oproti filmu je hra více odlehčena, ale stejně z toho mrazí.
Moc se mi líbily kulisy, hudba, z herců především tradičně výborný I. Chmela, P. Čtvrtníček, M. Mejzlík (ta podoba s filmovým F. Smolíkem!) a dámy K. Beranová a M. Sidonová. Je mi fakt líto, že tuhle hru stáhli po asi 6 reprízách, hra by si ještě určitě víc "sedla"..
(zadáno: 12.12.2013)
Příjemná oddechovka, která sice nemá moc děje, ale zaručeně pobaví :) Především J. Prachař má Nadala nastudovaného krásně, M. Taclík jako Federer zas úžasně bojuje s přiženěnou slovenskou rodinou.. Další epizodní role a taneční vsuvky super! Žádné náročné divadlo, ale fajn zábava nejen pro fanoušky tenisu.
(zadáno: 18.11.2013)
Viděno z TV záznamu. Forbína mě trochu šokla, následně jsem se občas ztrácela, ale postupně to dostávalo grády. Nejen z I. Uhlířové šel krásný strach.
(zadáno: 18.11.2013)
Nejsem novopečený, ani nastávající rodič, ale bavila jsem se výborně! Fajn oddechovka, kdy není třeba dumat vůbec nad ničím, maximálně porovnávat s vlastními zážitky.
(zadáno: 31.10.2013)
Spíš drama než komedie, celou dobu se ve vzduchu vznáší napětí, plné kostlivců ve skříni, sarkasmu, naschválů, vtipných poznámek. Výborná hra s pěknou hudbou, kostýmy, scénou a především výkony.
(zadáno: 26.10.2013)
Viděno jen díky TV záznamu, ale i přesto obrovský zážitek!! M. Finger byl opravdu geniální, před jeho výkonem si sedám na zadek... Neméně skvělá byla i režie. Hra ve mně nechala silný dojem a lituju, že jsem ji neviděla naživo.
(zadáno: 18.10.2013)
Vynikající J. Potměšil!! Příběh jsem neznala a vážně mě dojal. Výborná hudba, režie i ostatní herci. Rozhodně můžu doporučit!
PS. Po shlédnutí představení jsem se vrhla i na knihu a určitě doporučuju tento postup, ne naopak! Ale kniha se nedá číst v MHD, půlku jsem proslzela...
(zadáno: 13.10.2013)
Tak tohle byla síla... Výjimečný zážitek (dříve intimněji s diváky na jevišti), kdy se nám Marmeladov do očí svěřuje se svým životem, propojení v závěru se Zločinem a trestem mi docvaklo až po 4. zhlédnutí. V druhé části jsme svědky složitého manželského "rozhovoru"... Souhlasím, že M. Šoposká i E. Josefíková byly i bez jediného slova skvělé a vyjádřily vše. M. Hofmanna jsem v této inscenaci viděla na divadle poprvé a byl úžasný! Něha, nenávist, zoufalství, tolik emocí, ještě ta harmonika... Navíc oceňuji to, že i když někdy mluvil opravdu rychle, pořád mu šlo výborně rozumět.. Doporučuju!
(zadáno: 8.10.2013)
Zvláštní hra, ale podle místních hodnocení jsem to čekala horší... Časové a dějové skoky jsou celkem komplikované a nevím, jestli jsem to úplně stíhala. Moc se mi líbila živá hudba a zpěv. Z herců jednoznačně nejlepší D. Punčochář! Asi bych to pro správné pochopení potřebovala vidět ještě jednou, ale tak nějak už se mi nechce...
(zadáno: 5.10.2013)
Tak potřetí a naposled... Pro mě nezapomenutelná inscenace, při které mi běhá mráz po zádech. Richard Krajčo je fenomenální, vkládá do role vše a jde to vidět. Skvělý výkon podává i T. Medvecká, J. Preissová, D. Prachař a další. Moc se mi líbí scénografie i hudba, závěrečná scéna se opravdu povedla. Škoda derniéry, ráda bych viděla minimálně ještě jednou! Procenta dolů jen za jednu hodně nepovedenou reprízu ze strany I. Janžurové a O. Pavelky.
(zadáno: 20.9.2013)
Nenáročná oddychovka, K. Roden mě moc bavil. Škoda těch přeřeků, chyb v nahazování si replik a taky celkem krátké stopáže se zbytečnou přestávkou.
(zadáno: 20.9.2013)
(Veř. gen.) Děj se dá shrnout v několika větách. Jako komedie to na mě nefungovalo tak, jak by asi mělo, jako romance/drama mi to přišlo příliš plytké a zkratkovité. Krátké výstupy J. Strykové jsem asi nepochopila, jejich hlavní smysl byla snaha odvést pozornost od přesunů v pozadí, byť za cenu trapnosti. Herci se ale snažili, jak to jen šlo, a námět taky není špatný, jen ho víc propracovat, třeba i jako konverzačku, přesunout na menší jeviště a bylo by to super... Ale to by už byla vlastně úplně jiná hra, že...
(zadáno: 15.9.2013)
Příjemná komedie založená na slovním, ne zrovna korektním humoru, několik skvělých hlášek padlo, já se bavila velice dobře :)

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>