Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 11 12 13 14 15 16 >

(zadáno: 21.5.2013)
Tak tahle hra mě moc neoslovila, resp. ve mně zanechala celkem nepříjemný pocit... Hudba mě vyloženě otravovala. Místy jsem se nudila, ale objevilo se i několik opravdu silných momentů. Procenta nahoru ale rozhodně dávám za výkon B. Bohdanové a především S. Zindulky, patří jim můj obdiv!
(zadáno: 14.5.2013)
Naprosto chápu, proč je toto představení momentálně na prvním místě mezi kontroverzními. I já jsem trochu rozpolcená... Několik výborných hlášek a situací, slzy smíchu, ale na druhé straně bych klidně ještě škrtala (viděla jsem generálku a zkrácení výrazně pomohlo), na některých místech bych omezila lacině nastrčená sprostá slova. Ale ve výsledku převládá spokojenost, tu písničku dostanu zas jen horkotěžko z hlavy :D
Herecké obsazení super, jen se mi příliš nelíbila I. Wojtylová. A jako vždy u Sokolových režií musím pochválit výběr hudby.
(zadáno: 12.5.2013)
Nevím, co mám chválit dřív. Opět originální nápad se scénou, skvělá hudba, všichni 4 herci byli úžasní, přesvědčiví, postupně každý z nich dostal dostatek prostoru, aby předvedl své umění.
Nejvíc mi na hře připadalo zajímavé registrovat, jak jsou někteří diváci zděšení a zároveň druzí už se smějí. Z představení si také odnáším vědomí, že při takové koncentraci násilí po chvíli člověk otupí a ke konci se nad takovou brutalitou tolik nepozastavuje, děsivé...
Až to rozdýchám, půjdu znovu!
(zadáno: 12.4.2013)
Krásné představení, pro mě to byl nádherný zážitek, umocněný nevšedním umístěním hlediště a prací s prostorem. Herecké výkony byly přesné, jako vždy výborná T. Medvecká, ale smekám především před J. Dolanským! Tomu jsem věřila úplně všechno... Hudby bylo málo, ale když už, tak to stálo za to. Přiznávám, že hru jsem příliš neznala a nemám porovnání s jiným provedením, ale já jsem naprosto nadšená! Strhující představení...
(zadáno: 7.4.2013)
Tak tahle hra se mi úplně netrefila do chuti... Mám pocit, že v názvu by ta Carmen ani být nemusela, představení s ní nemá moc společného, ačkoli to jsem ani nečekala. Jednotlivé výjevy spolu moc nedrží, příjemným zpestřením jsou písničky. Jinak mě nejvíc zaujala scéna s dezerty a z herců pak R. Blumaier. Délka akorát, ačkoliv konec mi přišel zvláštně useknutý. Ale jo, zasmála jsem se, celkem pobavila, ale podruhé bych nešla.
(zadáno: 7.4.2013)
Bavila jsem se od začátku do konce! Ano, je to totálně ujeté představení, ale já byla spokojená. Skvělé písničky, zajímavá režie, z herců možná více zaujmou dámy, ale pánové jim velice zdatně sekundují. Některé vtípky jsem asi nechytla a některé věci nepochopila, nevadí, napravím příště :)
(zadáno: 5.4.2013)
Trochu cáklé představení, ale mně se to líbilo. Ze začátku jsem poněkud bojovala se vztahy mezi postavami a snad i tou neobvyklou směsicí veršovaného textu a odkazů na Nedvědy atd. Takže pokud trváte na klasickém provedení Moliera, asi budete mít problém.
Viděla jsem, když alternoval I. Chmela, ten se mi líbil moc! Nad obsazením M. Königa se trochu podivuju, ale budiž. Výborný i P. Liška nebo N. Řehořová a její hantec! Jsem ráda za dlouhou děkovačku, byla zasloužená!
PS: První řada stojí za to!
(zadáno: 2.4.2013)
Nějak nevím, co k této hře napsat... Ač klasika, přiznávám svou neznalost, nevěděla jsem příliš, co očekávat. Z divadla jsem pak odcházela mírně deprimovaná, bylo mi z té beznaděje a marnosti poněkud ouzko. Což je ale fajn, divadlo má vyvolávat emoce a toto není zrovna veselohra, i když zasmějete se určitě i tak.
Z herců musím vyzdvihnout jednoznačně M. Pechláta, ten byl perfektní, ale také I. Bareše, který kupodivu dostal méně prostoru, nebo L. Žáčkovou.
(zadáno: 23.3.2013)
Hra je prostě o lásce a sexu, o kterém se dost a bez obalu mluví, představení na tom stojí, takže pokud s tím máte problém, ani tam nechoďte. První půlka opravdu vtipná, později už se začíná přiostřovat, dvěma vrcholy pro mě byly skvěle zahrané hádky obou párů. Líbilo se mi taky variabilní řešení scény a v závěru prolínání dějů. Viděno v kombinaci Issová, Vlasáková, Macháček, Dolanský a všichni byli naprosto perfektní! Půjdu zas :)
Edit: Zhlédnuto podruhé, s K. Bokovou, také výborná, ale u mě vyhrává asi K. Issová.
(zadáno: 16.3.2013)
Tak tahle komedie mě vážně baví, především to, jak si s ní herci hrají. Představení jsem viděla nejdříve ze záznamu, poté dvakrát v divadle a hru jsem skoro nepoznávala. Herci si opravdu často přidávají či mění repliky, takže je každé představení jiné a já mám nutkání jít znovu, abych o něco nepřišla :) Hra samotná jinak není nic světoborného, ale je to moc příjemná oddechovka, u které se skvěle zasmějete. Z aktérů je vynikající především mužská část (duo Sokol-Holub!), která má také více prostoru. Pokud se chcete prostě zasmát, doporučuju!
(zadáno: 14.3.2013)
Představení se mi líbilo, ale z nějakého důvodu mě nezasáhlo tak, jak by určitě vzhledem k tématu mohlo. Herecké výkony byly moc dobré, stejně tak scéna, práce s prostorem i hudba. Nemám porovnání s filmem, ale myslím, že by se z představení dalo "vytřískat" víc, ty hrůzy, které se na scéně dějí (byť i pod rouškou humoru), by mohly mít na diváka větší dopad. Celková spokojenost, ale myslím, že na představení bohužel brzo zapomenu...
(zadáno: 14.3.2013)
Opravdu povedené představení, krásně jsem se nasmála :) Skvělá konverzačka W. Allena v super režii O. Sokola a (pro mě překvapivě) perfektní J. Hrušínský, role mu prostě sedla. Příjemná oddychovka, můžu doporučit!
(zadáno: 5.3.2013)
Skvělá komedie, která je zároveň hodně drsná a snaží se něco sdělit. První část je celkem krátká, ale stojí na skvělých třech (resp. čtyřech) monolozích, které výborně vykreslují charaktery postav. Po náročném vybudování zajímavě řešené scény pak hra dostává grády a lítá všechno možné (i nechtěně židle téměř do první řady :D ). Musím vyseknout pochvalu hlavně režii O. Sokola a M. Suchánkovi, který mě svým vážným a přesným výkonem opravdu mile překvapil. Ačkoliv v této hře prostě NENÍ slabých herců, všichni byli perfektní!
(zadáno: 27.2.2013)
Skvěle napsaná hra, plná černého humoru, který mě přivedl až k slzám smíchu, navíc nápaditě zrežírovaná (nemocnice!) a perfektně herecky podaná - M.Dlouhý exceluje, H. Lapčíková mu ale velice zdatně sekunduje. K. Lojdová se mi líbila snad ještě víc. Příbramské publikum dostalo cenný klenot a jsem ráda, že se o něj dělí na hostovačkách u Cimrmanů v Praze.
(zadáno: 25.2.2013)
Pokud budete po první "půlce" (přestávka už asi po 70min) trochu rozpačití, protože se v ní vlastně nic moc nestalo a spíše jste se snažili zorientovat ve vztazích postav a kochali nádhernými kostýmy, počkejte se soudy! Druhá část je úplně jiná - místo 10 lidí na jevišti nyní pouze max dialogy 2 postav, velmi vtipné, ale i vypjaté, postavy dostávají více prostoru, děj postupně graduje a čas letí jako splašený... Vynikající byli především I. Chmela a T. Medvecká, moc se mi líbila i scéna a podmanivá hudba. Zpětně nevyváženost obou částí představení odpouštím a chápu a rozhodně chci vidět znovu!
(zadáno: 20.2.2013)
Mně se to líbilo, bavila jsem se dobře. Moc pěkná scéna, hudba a herecké výkony především hlavní mužské trojice - výborný byl hlavně I. Bareš. Text je poměrně náročný, opakované zhlédnutí bylo úplně jiné, líbilo se mi to mnohem víc než poprvé. Spousta vtípků, ale i okamžiků, ze kterých zamrazí. 75 %
(zadáno: 17.2.2013)
Pro mě rozhodně zajímavé téma, o kterém jsem vlastně nic předtím nevěděla. Zaujala mě pěkně vyřešená scéna a krásná hudba, vyzdvihnout bych chtěla asi hlavně V. Hybnerovou a T. Medveckou, i když všechny herečky podaly super výkon. Opravdu povedená inscenace, která mě vtáhla do sebe a musela jsem pak o ní ještě hodně přemýšlet.
Edit: Po druhém zhlédnutí zvedám hodnocení, tentokrát excelovala I. Janžurová. Chvílemi mi běhal mráz po zádech, draly se slzy do očí a nejeden výbuch smíchu. Výborná kombinace.
(zadáno: 16.2.2013)
Hodně zajímavě pojatá hra o stavu divadla, kultury a společnosti. Netradiční vrstvení textu, neskutečný příval slov, která jsou bohužel pravdivá... První půlka hry byla hodně dobrá, ale ta druhá! Výstup V. Žilkové skvělý, pan Kukura fenomenální, má u mě za tuto náročnou roli veliký obdiv. A po příchodu perfektně vedené loutky jsem už jen zírala s otevřenou pusou. Podle mě rozhodně nedoceněná a málo navštěvovaná hra z nabitého repertoáru Činoherního klubu.
(zadáno: 6.2.2013)
Rozhodně zajímavá hra se skvělým Chmelou, Nohou, Spurnou, Hamplem a dalšími, herecké výkony vážně perfektní, režie neméně skvělá. Začátek má možná pomalejší rozjezd, ale druhá polovina mě přikovala do sedačky a zbytek hry jsem jen hltala. Mnou navštívené představení prý nebylo úplně standardní, vloudilo se tam pár chybiček (o rekvizitě, která prý měla být fyzicky na scéně, se jen mluvilo, změny textu atd.), ale já si teda kromě jednou zaseknutých výtahových dveří ničeho nevšimla, jsou to profíci. Asi budu muset navštívit ještě jednou :)
(zadáno: 2.2.2013)
Tahle hra je aktuální asi pořád, tak to prostě v politice chodí.. Příjemná komedie, herecké výkony fajn (Postránecký!!), ale že by mi tak hra nějak utkvěla v paměti nebo mě nějak zasáhla, to se bohužel nestalo.
(zadáno: 2.2.2013)
Neobvyklé představení, plné spešl efektů, hlučné střelby i vtipných (někdy dobře skrytých) poznámek. Oceňuji hlavně promyšlené zpracování, výtvarnou stránku, některé herecké výkony pokulhávaly, pár hluchých míst ke konci se taky objevilo, ale i tak to stálo zato! Po druhém zhlédnutí zvyšuji hodnocení.
(zadáno: 1.2.2013)
Po přečtení některých základních informací o hře a recenzích jsem váhala, jak se mi hra "od stolu z putyky" bude líbit a nečekala jsem mnoho, ale byla jsem nadšená a ráda ji ještě někdy uvidím znovu :) Všechny herecké výkony byly perfektní, vyzdvihnout musím hlavně Mejzlíka a Chmelu, který mě opět přesvědčil o tom, že je také vynikajícím zpěvákem. Rozhodně si to představení budu ještě dlouho pamatovat.
Doporučení - berte aspoň 3. řadu, z první šlo vidět opravdu špatně (teda jak na co :D )
(zadáno: 1.2.2013)
Hodnocení u představení, které je pokaždé jiné, je irelevantní, ale nevadí... Milostný trojúhelník se nyní hraje v Akropoli a Na Dobešce. Byla jsem na dvou představeních, na prvním jsem málem umřela smíchy už při úvodním výstupu, podruhé to bylo slabší. Celé představení závisí na tom, co si diváci vymyslí, a když padne dobrá kombinace, je vystaráno. Ale i v opačném případě se budete bavit.
(zadáno: 1.2.2013)
Skvělá hra, režie a herecký koncert! Drsná slova, drsné činy, že se člověk někdy diví sám sobě, že se během toho směje. Dostala jsem před představením dobrou radu vzít si s sebou pytlík brambůrků, takže ji předávám dál :)
PS: Doporučuju nezjišťovat si o hře příliš informací, některé scény pak pro vás nebudou mít ten správný efekt.
(zadáno: 1.2.2013)
Zajímavá scéna, režie, herecké výkony velice dobré, jen ta hra jako taková mi přijde trochu slabší. Spokojenost, ale ne nadšení.

Další stránky hodnocení: << < 11 12 13 14 15 16 >