Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 12 13 14 15 16

(zadáno: 8.10.2017)
Rozpaky, způsobené pravděpodobně snahou zkombinovat příliš mnoho věcí naráz. Více mě zaujaly Andersenovské postavy než noční můry herců, i když retro promítání potěší. Je obdivuhodné, jak je soubor kompaktní a ochotný k tomuto způsobu kolektivní tvorby a zkoušení. Já jako divák bych si už docela dala změnu. Každopádně potlesk pro M. Cpina!
(zadáno: 15.4.2018)
Pro mě zklamání. Pohybová složka příliš vyčnívala, zajímavá byla scéna, kostýmy, hudba, ale to vše poněkud zastínilo příběh samotný. Pro někoho, kdo ho vůbec nezná, může být trochu nečitelný. Viděla jsem první reprízu a O. Kraus roli zvládl velmi dobře, předpokládám, že se s rolí ještě více sžije. Dále zaujal L. Veselý. T. Petřík se mi bohužel vůbec nelíbil, svým odlišným hereckým přístupem mezi ostatní nezapadá.
(zadáno: 17.5.2018)
Na jedné straně vtípky a dvojsmysly, někdy trochu moc složité pro diváka ne příliš dějepisně vzdělaného, na straně druhé vážné promluvy, na které jsem se nebyla schopna soustředit. Velmi příjemná délka lehce přes hodinu. Výborný Z. Kalina (především jako Václav IV.)
(zadáno: 22.10.2018)
Co to bylo? :D Tak to jsem nečekala.. První část byla trochu jednotvárná, ale i tak zábavná, M. Hanuš je výborný. Druhá část byla jako z jiného světa, subjektivně ještě delší, asi jsem to zcela nepochopila, resp. propojení těchto textů. (Mezi ploty 2018)
(zadáno: 5.3.2019)
A opravdu velká porce procent dolů jde za nekvalitní nazvučení v první půli, kdy jsem polovině textu nerozuměla a spíš odezírala, asi jsme jen chytly špatnou reprízu (10.11.2018), ale tohle by se nemělo stávat, je mi líto. M. Harich se opravdu snaží a ta čeština není tak špatná, jak jsem se obávala, ale dokázala bych si představit lepšího představitele. Mile mě překvapil M. Stránský. Dojem z celého muzikálu vylepšují árie (Ch. Pščolková!) a duety v závěru. 55 %
(zadáno: 20.9.2013)
(Veř. gen.) Děj se dá shrnout v několika větách. Jako komedie to na mě nefungovalo tak, jak by asi mělo, jako romance/drama mi to přišlo příliš plytké a zkratkovité. Krátké výstupy J. Strykové jsem asi nepochopila, jejich hlavní smysl byla snaha odvést pozornost od přesunů v pozadí, byť za cenu trapnosti. Herci se ale snažili, jak to jen šlo, a námět taky není špatný, jen ho víc propracovat, třeba i jako konverzačku, přesunout na menší jeviště a bylo by to super... Ale to by už byla vlastně úplně jiná hra, že...
(zadáno: 4.5.2016)
Po delší době jsem odcházela z DNz nespokojená, ta hodina a půl byla dlouhá.. Pár scén se opravdu povedlo, ale spoustu výstupů jsem jednoduše nepochopila a nějaké sdělení mi taky unikalo. Nevím, jestli to bylo tím, že hra vznikala a měnila se na poslední chvíli (viz fota v programu, reportáž ČT či odložení premiéry). Jako obvykle ale musím pochválit scénu M. Cpina, hercům v čele s J. Plodkovou také není co vytknout, bohužel jsem se s duem Mikulášek & Viceníková tentokrát nepotkala.
(zadáno: 18.3.2017)
Hodně nevyrovnaný text. První třetina nudná, oživení přinášely zcizovací momenty a několik rovin děje, nicméně vulgarity zbytečně odvádějí od dobře ukrytých myšlenek. Nejlepší častí byly závěrečné monology. Herecky jsou týden po premiéře zatím rezervy. Postava ďábla se mi taky nelíbila. A sledování scény se světelnými pruhy chvílemi vyloženě nepříjemné pro oči.
(zadáno: 22.10.2018)
Po necelém půlroce od zhlédnutí už k tomu nedokážu říct víc, než že mi text přišel místy zvláštní a herecké výkony lehce ochotnické. Úplně mimo byla přednáška uprostřed. Ale nezapírám, že jsem se docela zasmála. 45 %
(zadáno: 21.11.2019)
Nevím, jestli jsem někdy přišla z divadla takhle naštvaná. Tempo bylo vražedné - vražedně pomalé, neustálé zatmívačky či scény beze slov mě prostě udolaly. Absolutně jsem nesouzněla s pojetím, text by možná nebyl tak špatný, ale aktualizace/závěrečný apel byl na konci naroubovaný opravdu nečekaně, nefungovalo to. Scéna byla krásná, ale za dvě hodiny se taky okouká. Vyzdvihnout tak můžu pouze herecké výkony v čele s C. Drozdou. (17.3.2019, Komedie)
(zadáno: 22.10.2016)
I když jsem si při úvodní klauniádě beze slov říkala, co to sakra je, nakonec se mi tahle část líbila snad nejvíc. Na to, že hra nemá moc děj, má skutečně vražednou stopáž. Herecky to taky až na pár výjimek (P. Florián) pokulhává, i když se všichni snaží a fyzicky ze sebe vydají opravdu dost. Nemůžu popřít, že jsem se i docela zasmála, ale některé fórky byly opravdu laciné a bylo mi spíš trapno. Nemám Goldoniho zrovna v oblibě, ale myslím, že se dá udělat i na úrovni. (21.6.2016, ŽDJC)

Další stránky hodnocení: << < 12 13 14 15 16