Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 5.3.2019)
N. Lichý byl výborný, jen je pravda, že jeho postava je divná od začátku, takže nějaká výrazná změna u něj bohužel není příliš vidět. Líbil se mi nápad s kontrabasy, scéna a hudba. Ačkoliv byla atmosféra výborná, je škoda, že závěr nemá takovou sílu a nedokáže šokovat nebo zasáhnout. Rozhodně ale stojí za vidění. 75 % (Celetná)
(zadáno: 5.3.2019)
Není nutno bát se antiky, v Dlouhé se povedla zpracovat výborně. Vyzdvihnu hudební složku s chóry a herecké výkony především dámské části souboru v čele se skvělou E. Hacurovou. Dobrý nápad byl také přisunout diváky blíž dění.
(zadáno: 31.1.2019)
Hru jsem předem vůbec neznala, možná ji víc ocení starší, očekávání byla asi větší a trochu tomu chybělo tempo. Na mé repríze v ŽDJC v Praze neměla J. Smutná úplně svůj den. Čtvrt roku od zhlédnutí si toho už moc nevybavuji, líbila se mi ale Z. Valchařová-Poulová a P. Výtvarová Krausová.
(zadáno: 23.1.2019)
Až doteď mi Tři sestry nepřišly jako komedie, v podání Arény ale z textu vyplynul na povrch trpký humor výborně. Inscenaci ještě pozvedávají herecké výkony, vypíchnu alespoň M. Cisovského, V. Lipinu a celé dámské osazenstvo v čele s P. Dostálovou se skvěle neobvykle posazeným hlasem. Pěkná scéna a kostýmy, povedené klasické zpracování. (Viděno v Komedii, Praha)
(zadáno: 13.1.2019)
Hra si držela od začátku dobré tempo, líbilo se mi střídání pohledů obou protagonistů. Oba herci si zaslouží pochvalu za ztvárnění více postav a jejich hlasy bych mohla poslouchat pořád! Jednoduchá funkční scéna, příjemná živá hudba a zpěv. Spokojenost.
(zadáno: 13.1.2019)
Po Huse a Astorce můj třetí Idiot a bohužel nejslabší, celkově mě inscenace nedokázala zasáhnout, potenciál nebyl zcela využit. Silným článkem je určitě A. Bilík, dále V. Dvořák či N. Horáková, jinak ale myslím, že na hru zanedlouho zapomenu.. 65 %
(zadáno: 13.1.2019)
Výborná studie různých lidských charakterů, vše působí zcela přirozeně, baví mě to povídání přes sebe apod. Opět skvělý humor, s hořkým podtextem. Sál vzhledem k uspořádání sezení a ruchu z ulice při otevřených oknech není nejlepší, ale co, stojí to za to vidět!
(zadáno: 13.1.2019)
Rozhodně není určeno pro konzervativní diváky. Celkově dost šílené, vžít se tady dá maximálně do postavy Toma, bláznivé jsou kostýmy a nepochopitelné je použití postavy Rádia. Vyzdvihla bych herecké výkony A. Čuby a R. Ferra. 65 %
(zadáno: 13.1.2019)
Ze začátku jsem se hned nechytla a možná mi nějaké podstatné informace unikly. Text je trochu na houpačce a bohužel se najdou hlušší nebo repetitivní místa, nicméně vynikající herecký výkon D. Krejčíka je důvodem, proč se snažit pochopit. Oproti jiným zde, mně přišla Z. Bydžovská umírněná a předvedla minimálně to, co měla. Závěrečná katarze velmi silná. Zbytečné mi přišly projekce. 75 %
(zadáno: 15.12.2018)
Souhlas s již vyřčeným - text sice není z nejlepších, ale pobaví černým humorem i zamrazí, rozhodně jsem se nenudila. Vše ale táhnou nahoru herci, především D. Krejčík, rozmanitost jeho repertoáru mě baví.
(zadáno: 15.12.2018)
Na Nebeského je to nečekaně normální :) Výrazná stylizace tu sice je a T. Dočkalová plní svůj herecký úkol naprosto přesně, J. Teplý se poměrně úspěšně snaží držet krok. Chválím také scénu, hudební předěly už méně. 75 %
(zadáno: 9.12.2018)
Myslím, že jsem ještě nikdy nebyla v divadle takhle rozložená. To, jak je hra vystavěná, je velmi chytré. Jak se cítí rodina, to si dokáže každý představit, takže zprostředkování pocitů nemocného člověka je obrovským přínosem této inscenace. A J. Vlasák? BRAVO!! Děkuji za silný zážitek.
(zadáno: 9.12.2018)
Výborné představení! Herci skvělí, vážné pasáže měly sílu a dojímaly mě, ty vtipné pobavily a zároveň nebyly trapné, jak mi místy přišlo ve verzi Divadla R.B. Dobrý nápad je také využití autentických rozhlasových zpráv. Líbilo se.
(zadáno: 24.11.2018)
Tempo inscenace poněkud kolísá, stejně jako u Chaplina jsem se vždy těšila na pantomimu. Scéna u soudu je opravdu perfektní, R. Madeja za ztvárnění Deburaua rozhodně zaslouží pochvalu. Nicméně musím vytknout jistou proškrtanost a nečitelnost hl. postavy (možná to byl záměr?), bohužel mě Pierotův smutný osud nezasáhl tolik jako u seriálu s geniálním V. Javorským.
(zadáno: 24.11.2018)
Viděno jako letní open air produkce u Betlémské kaple, velmi komorní zpověď pro několik málo svědků-diváků. Většina bodů jde za sugestivním výkonem F. Tellera, který ten silný srdcervoucí příběh odžije. 75 %
(zadáno: 24.11.2018)
Tohle je přesně to přestavení "buď, anebo". Já ho viděla během krásného letního večera přímo na Horním náměstí a tam se perfektně hodilo, už dlouho jsem se tak nezasmála. Možná je dobré předem vědět, že je to komedie prošpikovaná popkulturními odkazy přes Matrix až k Popelce. Některé písně se povedly více, některé méně. Z herců vyzdvihnu T. Krejčího a především V. Lipinu, vynikající! Líbila se mi také hudba a scéna, možná se někdy zajdu podívat, jak to funguje v kamenném divadle.
(zadáno: 24.11.2018)
Budu opakovat již vyřčené - hra je díky škrtům svižnější, ale něco prostě chybí (Ofélie). Bavilo mě originální pojetí Horatia a vložené vtípky a moderní prvky. Herecky výborné především od J. Plesla, L. Vlasákové a L. Hampla. Výtku k prostoru bych také měla, ale naštěstí jsem seděla blízko, zadní část hlediště si představení užije asi mnohem méně, škoda.
(zadáno: 11.11.2018)
Viděno venku na festivalu Za dveřmi, mělo to atmosféru. Humor, poetika a artistické umění obou souborů se krásně prolnuly. 85 %
(zadáno: 11.11.2018)
Klasika, nečekala jsem mnoho, ale dostala jsem docela hodně, takže spokojenost. Téma je těžké, komedií bych to rozhodně nenazvala. Nesouhlasím, že se tam mnoho nestane, hra vyžaduje soustředění diváka, jednoduchá scéna a minimální použití hudby ponechávají důraz na text. Z herců u mě vyhrává M. Táborský v pro mě neobvyklé roli. (Letní scéna)
(zadáno: 11.11.2018)
M. Dlouhému role Cyrana sedla, obzvlášť v těch nejdůležitějších pasážích byl výborný, M. Tichý mu byl také obstojným partnerem. A. Mohylová bohužel moc přesvědčivá nebyla. Také se mi posun v druhé polovině nelíbil, zato konec byl krásný. Tato venkovní produkce každopádně má své kouzlo a kvality. 75 %
(zadáno: 10.11.2018)
Mě ten jejich humor prostě baví, ať už je v originálním textu, nebo výsledkem improvizace či reakcí na aktuální dění. Na druhou stranu jsem se i trochu dovzdělala a dojmout jsem se také stihla. Výborné také bylo využití různých divadelních prostředků. Super zábava i během parného léta.
(zadáno: 10.11.2018)
Divadelní útržkovitá báseň, něco funguje skvěle, něco méně. Pokud se člověk správně nenaladí, bude se asi hodně nudit, tempo je pozvolné, snové. Ale věřím, že každému se vybaví nějaká podobná vzpomínka. Líbila se mi scéna a hudba, dobrá kolektivní práce herců, i při vzniku inscenace.
(zadáno: 10.11.2018)
Výborně budované napětí, z D. Bambase šlo chvílemi až strach. A. Talacková skvěle vystihla vývoj postavy, měla by dostávat takovéto herecké výzvy na divadle častěji. J Maryško se také neztratil. Palec nahoru za scénu. Celkově velká spokojenost, inscenace ustojí i porovnání s legendárním filmem.
(zadáno: 10.11.2018)
Zajímavé nahlédnutí do soužití Olgy a V.H., i když forma mě trochu překvapila. Vynikající výkony všech herců v čele s P. Štorkovou. Výborné bylo scénické řešení, kostýmy a využití prostoru vily. 85 %
(zadáno: 10.11.2018)
Asi jsem byla na ne zcela povedené repríze v Mělníku, N. Řehořová úplně neměla svůj den. Text je to zajímavý, hlubší, než se na první pohled může zdát, pěkně je udělaná i scéna. Smích je tu poněkud hořký, kdo čeká plácání do kolen od začátku do konce, asi bude zklamán. 65 %

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>