Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 22.10.2018)
Po necelém půlroce od zhlédnutí už k tomu nedokážu říct víc, než že mi text přišel místy zvláštní a herecké výkony lehce ochotnické. Úplně mimo byla přednáška uprostřed. Ale nezapírám, že jsem se docela zasmála. 45 %
(zadáno: 22.10.2018)
Vosto5 mě prostě baví! A také to, že se očividně baví i herci :) Jedná se spíše o scénické čtení, ale to vůbec nevadí. Tentokrát po stopách ostravské kapely, úplně jsem viděla daná místa... Původně dost reálný příběh se začne vyvíjet krásně absurdně, s geniální fantazií, jak je u tohoto souboru zvykem.
(zadáno: 22.10.2018)
Co to bylo? :D Tak to jsem nečekala.. První část byla trochu jednotvárná, ale i tak zábavná, M. Hanuš je výborný. Druhá část byla jako z jiného světa, subjektivně ještě delší, asi jsem to zcela nepochopila, resp. propojení těchto textů. (Mezi ploty 2018)
(zadáno: 22.10.2018)
Úprava a provedení některých písní bylo skvělé. Méně už mi seděly některé vyprávěcí pasáže. Rozhodně má kouzlo, že se inscenace hraje zrovna v tomto sále. Z herců svůj komediální potenciál využili především V. Fridrich a Z. Kalina. 65 %
(zadáno: 22.10.2018)
Trochu jsem nečekala to pojetí, ale pobavila jsem se dobře, humor mi seděl. Některé skeče byly výborné, některé se povedly méně. Souhlasím, že scéna v lese mohla být kratší. Povedené písničky, herecky slušná kolektivní práce. 65 %
(zadáno: 19.9.2018)
M. Řezníček neskutečný, přesvědčivý a opravdový i pod takovým drobnohledem. Ten text je hutný sám o sobě, velká síla této inscenace spočívá ve velmi blízkém sepjetí s diváky, zpovídání se jim do očí. Moc se mi líbilo také vyřešení hudby. Když už bych měla porovnávat s Divadlem Letí, OLDstars vyhrává. Velmi intenzivní divadelní zážitek. Doporučuji!
(zadáno: 19.9.2018)
Inscenace je nápaditá, dobře vystavěná a představuje zajímavý příběh mně dosud neznámé umělkyni. T. Marečková válí, ale postava Vitky zůstala nesympatická, takže její pohnutý osud mě tolik nezasáhl. Z dalších herců bych vyzdvihla I. Hloužkovou a D. Hřebíčka. 75 %
(zadáno: 17.9.2018)
Poněkud náročnější hra, text jsem na 100 % celou dobu asi nezvládla vnímat. Nejvíce se mi líbila asi prostřední část. Nicméně každá je hodné odlišná formou i stylem a má něco do sebe. Herecky velmi podařené. Velmi zajímavý je výběr hudby.
(zadáno: 3.9.2018)
Po inscenaci Enron M. Dočekal zpracoval další kapitolu z ekonomie dokumentární formou. Překvapivě ale mnohem víc jako rodinou ságu, odborné znalosti nijak zvlášť potřebovat nebudete. Velmi zajímavá je hudba a náročné scénické zpracování, po herecké stránce výborné, herci s přehledem a výstižně zvládájí spoustu postav. Hra má i přes svou délku velmi svižné tempo.
(zadáno: 3.9.2018)
Velmi autentický zážitek! Hraje se všude, hrají všichni, vlastně včetně diváků, roznáší se občerstvení, občas na vás někdo skoro spadne nebo se napije vašeho piva... Posuny v čase docíleny jemnými prostředky jsou velmi věrohodné, atmosféra výstižná. Katarze na závěr mohla být větší, ale lehko mi rozhodně nebylo. Oceňuji, že se do takových témat někdo vůbec pouští. Výborná kolektivní práce. (Sokolovna Řepy)
(zadáno: 3.9.2018)
Můj osobní problém - verzi z MDP znám až příliš dobře, takže jsem měla problém neporovnávat, a to jsou to inscenace velmi rozdílné. V čem se ale neliší, jsou kvalitní herecké výkony, jemně v čele s A. Čubou a M. Cisovským. Výborná je výprava, hra měla i díky absenci přestávky dobré tempo. Můžu doporučit a asi chci vidět znovu :) 85 %
(zadáno: 3.9.2018)
Tento horor na divadle byl pro mě rozhodně nevšedním zážitkem. Film jsem viděla, zde se mi moc líbilo komorní zpracování a celkové pojetí hry. Oba herci se předvedli velmi dobře a zvládli hned několik postav. Celá výprava, světla či hudba přispěly k napětí, atmosféra byla prostě perfektní. Určitě doporučuji.
(zadáno: 27.7.2018)
Maryša klasicky a moc povedeně. Skvělá atmosféra také díky výpravě a hudbě, jen některé kostýmy byly tak trochu z jiné doby. Moc se mi líbily některé detaily ve výrazu, gestu, které význam posouvaly jinam. Oproti verzi ND je tady zdůrazněna důležitost náboženství. Vynikající je P. Gajdošíková a ostatní s ní velmi dobře drží krok. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 27.7.2018)
Mé první setkání s touto hrou, text je to rozhodně zajímavý. Nemohla jsem se ale odprostit od myšlenky, že bych to měla konečně vidět v ČK s L. Žáčkovou, protože mně naopak Z. Benešová typově nepřišla jako nejlepší volba. Větší úspěch u mne měli spíš pánové M. Vykus a J. Koudela.
(zadáno: 27.7.2018)
M. Pechlát je hodně jiný Kopfrkingl, než má člověk zafixováno z filmu, řekla bych "normálnější" a možná i o to děsivější. Mikulášek opět pracuje s mnoha symboly, není to ze začátku pro diváka úplně jednoduché nejen rozklíčovat, ale také vše stihnout, děje se tam toho hodně naráz. Místy rozvleklé, ale závěr výborný.
(zadáno: 2.7.2018)
Přiznávám, že na mě ten den trochu padala únava, takže mi chvíli trvalo se pořádně soustředit. Vyzdvihla bych herecké výkony J. Vlase a K. Krejčí. Výborná scéna M. Cpina a pohybové choreografie. V druhé půlce mě zamrazilo už víc a závěr byla tedy síla.
(zadáno: 2.7.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale inscenace mě moc bavila a zaujala, asi málokdo tenhle příběh zná. Rozhodně bych se nebála tématu vědy, vše je podáno srozumitelně. E. Elsnerová v hlavní roli byla suverénní, role jí skvěle sedla, ale všichni muži jí zdatně sekundovali. Pěkná scénografie s projekcemi.
(zadáno: 17.5.2018)
Na jedné straně vtípky a dvojsmysly, někdy trochu moc složité pro diváka ne příliš dějepisně vzdělaného, na straně druhé vážné promluvy, na které jsem se nebyla schopna soustředit. Velmi příjemná délka lehce přes hodinu. Výborný Z. Kalina (především jako Václav IV.)
(zadáno: 17.5.2018)
M. Ruml - bravo!!! Ch. Chaplina má nastudovaného opravdu geniálně a jeho etudky jsou perlou inscenace. Nicméně hra celkově byla velmi zajímavá a poučná, co se týče Chaplinova života, závěr dojemný. Překvapila mě i poměrně velkolepá scéna, s použitou hudbou jsem se však úplně neztotožnila. Z dalších herců stojí za vyzdvihnutí P. Bucháček. Určitě doporučuji! (viděno na hostování na Kladně)
(zadáno: 17.5.2018)
Joo, rozmotat to, úkol nelehký. Stejně jako soustředit se na místy zacyklený text a musím říct, že i rozpohybování scény mě docela rušilo. Moc mě ale bavila I. Uhlířová, V. Fridrich je jí velmi slušným partnerem. Souhlasím, že by inscenaci slušel ještě menší sevřenější prostor.
(zadáno: 17.5.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale bavila jsem se opravdu výborně. Herecky i hudebně povedené, jak je v Dlouhé zvykem, skvělé provedení písní (např. duet Hacurové s Tesařem, píseň o fazolích). Hra zabrousí i do vážnějších témat, ale jen tak jemně. Moc příjemná zábava a určitě zajdu znovu. 85 %
(zadáno: 17.5.2018)
Těžké hodnocení. Některé momenty a nápady byly geniální, některé trochu WTF :D Vtipná práce s hudbou. Na mé repríze 17.2. mi přišla I. Hloužková trochu nesoustředěná, resp. možná ji rozptylovaly poněkud hysterické divačky v první řadě. Ač z jiné doby, velmi aktuální téma.
(zadáno: 15.4.2018)
Beatles jsou prostě srdcovka. Aranže se mi líbily moc, zajímavé bylo prolínání s cimbálovkou. Příběh včetně snových pasáží je slušně bláznivý, ale výborně funguje, umístění děje se stává zdrojem řady vtipných momentů. D. Vitázek je opravdu bůh! Dále bych vyzdvihla L. Janotu, duo V. Skála & A. Novotný a skvělé pěvecké číslo V. Matušovové. Mladí kluci na mé repríze neměli úplně den a při dvou písničkách se trochu ztráceli, ale jinak hráli s velkým nasazením. 95 %
(zadáno: 15.4.2018)
No, nečekala bych, že se u Macbetha tak zasměju. Zjednodušená angličtina a přehnaná výslovnost jsou zajímavé a zábavné, i když toho čekání na repliku bylo někdy moc aneb trochu málo slov na tu délku. Vyzdvihnout musím skvělé výkony M. Königa a J. Schmidtmajerové. Je trochu škoda, že motivace některých postav se ztrácí. Rozhodně ale chválím za odvahu a invenci.
(zadáno: 15.4.2018)
Povedená výprava napomáhá k vytvoření správné atmosféry a napětí. Pět chlapů ve vyhrocené situaci, pět přesvědčivých hereckých výkonů a nečekaný závěr. Spokojenost. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>