Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (171)
Helena Grégrová: 10 % (196)
Iva Bryndová: 10 % (44)
Lukáš Dubský: 10 % (159)
Pavla Haflantová: 10 % (61)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.11.2018)
Výborně budované napětí, z D. Bambase šlo chvílemi až strach. A. Talacková skvěle vystihla vývoj postavy, měla by dostávat takovéto herecké výzvy na divadle častěji. J Maryško se také neztratil. Palec nahoru za scénu. Celkově velká spokojenost, inscenace ustojí i porovnání s legendárním filmem.
(zadáno: 10.11.2018)
Zajímavé nahlédnutí do soužití Olgy a V.H., i když forma mě trochu překvapila. Vynikající výkony všech herců v čele s P. Štorkovou. Výborné bylo scénické řešení, kostýmy a využití prostoru vily. 85 %
(zadáno: 10.11.2018)
Asi jsem byla na ne zcela povedené repríze v Mělníku, N. Řehořová úplně neměla svůj den. Text je to zajímavý, hlubší, než se na první pohled může zdát, pěkně je udělaná i scéna. Smích je tu poněkud hořký, kdo čeká plácání do kolen od začátku do konce, asi bude zklamán. 65 %
(zadáno: 10.11.2018)
Hlavními devizami inscenace je kvalitní text a komediální talent herců v čele se Š. Kozubem. Hra má dobrý spád a výborný závěr. Povedená oddechovka, která poněkud zamotá hlavu, kdo že to je, ten pán Schmitt :)
(zadáno: 1.11.2018)
Je dobré dopředu aspoň trochu vědět, do čeho jdete, ať nejste v takovém šoku, inscenace rozhodně nemusí sednout každému. Oceňuji informace v programu. Neříkám, že jsem porozuměla všemu a že mi nepřišly některé pasáže zdlouhavé, vše je ale vyváženo po všech stránkách vynikajícím výkonem M. Königa. Intenzivní divadelní zážitek.
(zadáno: 1.11.2018)
Zamilovala jsem si Khekovu vymazlenou inscenaci v MB, takže nemohu neporovnávat. Chyběla mi jistá poetičnost a chemie mezi ústřední dvojicí. Určitě ale oceňuji nasazení herců, výpravu a hudbu. Povedený počin.
(zadáno: 22.10.2018)
Po necelém půlroce od zhlédnutí už k tomu nedokážu říct víc, než že mi text přišel místy zvláštní a herecké výkony lehce ochotnické. Úplně mimo byla přednáška uprostřed. Ale nezapírám, že jsem se docela zasmála. 45 %
(zadáno: 22.10.2018)
Vosto5 mě prostě baví! A také to, že se očividně baví i herci :) Jedná se spíše o scénické čtení, ale to vůbec nevadí. Tentokrát po stopách ostravské kapely, úplně jsem viděla daná místa... Původně dost reálný příběh se začne vyvíjet krásně absurdně, s geniální fantazií, jak je u tohoto souboru zvykem.
(zadáno: 22.10.2018)
Co to bylo? :D Tak to jsem nečekala.. První část byla trochu jednotvárná, ale i tak zábavná, M. Hanuš je výborný. Druhá část byla jako z jiného světa, subjektivně ještě delší, asi jsem to zcela nepochopila, resp. propojení těchto textů. (Mezi ploty 2018)
(zadáno: 22.10.2018)
Úprava a provedení některých písní bylo skvělé. Méně už mi seděly některé vyprávěcí pasáže. Rozhodně má kouzlo, že se inscenace hraje zrovna v tomto sále. Z herců svůj komediální potenciál využili především V. Fridrich a Z. Kalina. 65 %
(zadáno: 22.10.2018)
Trochu jsem nečekala to pojetí, ale pobavila jsem se dobře, humor mi seděl. Některé skeče byly výborné, některé se povedly méně. Souhlasím, že scéna v lese mohla být kratší. Povedené písničky, herecky slušná kolektivní práce. 65 %
(zadáno: 19.9.2018)
M. Řezníček neskutečný, přesvědčivý a opravdový i pod takovým drobnohledem. Ten text je hutný sám o sobě, velká síla této inscenace spočívá ve velmi blízkém sepjetí s diváky, zpovídání se jim do očí. Moc se mi líbilo také vyřešení hudby. Když už bych měla porovnávat s Divadlem Letí, OLDstars vyhrává. Velmi intenzivní divadelní zážitek. Doporučuji!
(zadáno: 19.9.2018)
Inscenace je nápaditá, dobře vystavěná a představuje zajímavý příběh mně dosud neznámé umělkyni. T. Marečková válí, ale postava Vitky zůstala nesympatická, takže její pohnutý osud mě tolik nezasáhl. Z dalších herců bych vyzdvihla I. Hloužkovou a D. Hřebíčka. 75 %
(zadáno: 17.9.2018)
Poněkud náročnější hra, text jsem na 100 % celou dobu asi nezvládla vnímat. Nejvíce se mi líbila asi prostřední část. Nicméně každá je hodné odlišná formou i stylem a má něco do sebe. Herecky velmi podařené. Velmi zajímavý je výběr hudby.
(zadáno: 3.9.2018)
Po inscenaci Enron M. Dočekal zpracoval další kapitolu z ekonomie dokumentární formou. Překvapivě ale mnohem víc jako rodinou ságu, odborné znalosti nijak zvlášť potřebovat nebudete. Velmi zajímavá je hudba a náročné scénické zpracování, po herecké stránce výborné, herci s přehledem a výstižně zvládájí spoustu postav. Hra má i přes svou délku velmi svižné tempo.
(zadáno: 3.9.2018)
Velmi autentický zážitek! Hraje se všude, hrají všichni, vlastně včetně diváků, roznáší se občerstvení, občas na vás někdo skoro spadne nebo se napije vašeho piva... Posuny v čase docíleny jemnými prostředky jsou velmi věrohodné, atmosféra výstižná. Katarze na závěr mohla být větší, ale lehko mi rozhodně nebylo. Oceňuji, že se do takových témat někdo vůbec pouští. Výborná kolektivní práce. (Sokolovna Řepy)
(zadáno: 3.9.2018)
Můj osobní problém - verzi z MDP znám až příliš dobře, takže jsem měla problém neporovnávat, a to jsou to inscenace velmi rozdílné. V čem se ale neliší, jsou kvalitní herecké výkony, jemně v čele s A. Čubou a M. Cisovským. Výborná je výprava, hra měla i díky absenci přestávky dobré tempo. Můžu doporučit a asi chci vidět znovu :) 85 %
(zadáno: 3.9.2018)
Tento horor na divadle byl pro mě rozhodně nevšedním zážitkem. Film jsem viděla, zde se mi moc líbilo komorní zpracování a celkové pojetí hry. Oba herci se předvedli velmi dobře a zvládli hned několik postav. Celá výprava, světla či hudba přispěly k napětí, atmosféra byla prostě perfektní. Určitě doporučuji.
(zadáno: 27.7.2018)
Maryša klasicky a moc povedeně. Skvělá atmosféra také díky výpravě a hudbě, jen některé kostýmy byly tak trochu z jiné doby. Moc se mi líbily některé detaily ve výrazu, gestu, které význam posouvaly jinam. Oproti verzi ND je tady zdůrazněna důležitost náboženství. Vynikající je P. Gajdošíková a ostatní s ní velmi dobře drží krok. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 27.7.2018)
Mé první setkání s touto hrou, text je to rozhodně zajímavý. Nemohla jsem se ale odprostit od myšlenky, že bych to měla konečně vidět v ČK s L. Žáčkovou, protože mně naopak Z. Benešová typově nepřišla jako nejlepší volba. Větší úspěch u mne měli spíš pánové M. Vykus a J. Koudela.
(zadáno: 27.7.2018)
M. Pechlát je hodně jiný Kopfrkingl, než má člověk zafixováno z filmu, řekla bych "normálnější" a možná i o to děsivější. Mikulášek opět pracuje s mnoha symboly, není to ze začátku pro diváka úplně jednoduché nejen rozklíčovat, ale také vše stihnout, děje se tam toho hodně naráz. Místy rozvleklé, ale závěr výborný.
(zadáno: 2.7.2018)
Přiznávám, že na mě ten den trochu padala únava, takže mi chvíli trvalo se pořádně soustředit. Vyzdvihla bych herecké výkony J. Vlase a K. Krejčí. Výborná scéna M. Cpina a pohybové choreografie. V druhé půlce mě zamrazilo už víc a závěr byla tedy síla.
(zadáno: 2.7.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale inscenace mě moc bavila a zaujala, asi málokdo tenhle příběh zná. Rozhodně bych se nebála tématu vědy, vše je podáno srozumitelně. E. Elsnerová v hlavní roli byla suverénní, role jí skvěle sedla, ale všichni muži jí zdatně sekundovali. Pěkná scénografie s projekcemi.
(zadáno: 17.5.2018)
Na jedné straně vtípky a dvojsmysly, někdy trochu moc složité pro diváka ne příliš dějepisně vzdělaného, na straně druhé vážné promluvy, na které jsem se nebyla schopna soustředit. Velmi příjemná délka lehce přes hodinu. Výborný Z. Kalina (především jako Václav IV.)
(zadáno: 17.5.2018)
M. Ruml - bravo!!! Ch. Chaplina má nastudovaného opravdu geniálně a jeho etudky jsou perlou inscenace. Nicméně hra celkově byla velmi zajímavá a poučná, co se týče Chaplinova života, závěr dojemný. Překvapila mě i poměrně velkolepá scéna, s použitou hudbou jsem se však úplně neztotožnila. Z dalších herců stojí za vyzdvihnutí P. Bucháček. Určitě doporučuji! (viděno na hostování na Kladně)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>