Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 2.7.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale inscenace mě moc bavila a zaujala, asi málokdo tenhle příběh zná. Rozhodně bych se nebála tématu vědy, vše je podáno srozumitelně. E. Elsnerová v hlavní roli byla suverénní, role jí skvěle sedla, ale všichni muži jí zdatně sekundovali. Pěkná scénografie s projekcemi.
(zadáno: 17.5.2018)
Na jedné straně vtípky a dvojsmysly, někdy trochu moc složité pro diváka ne příliš dějepisně vzdělaného, na straně druhé vážné promluvy, na které jsem se nebyla schopna soustředit. Velmi příjemná délka lehce přes hodinu. Výborný Z. Kalina (především jako Václav IV.)
(zadáno: 17.5.2018)
M. Ruml - bravo!!! Ch. Chaplina má nastudovaného opravdu geniálně a jeho etudky jsou perlou inscenace. Nicméně hra celkově byla velmi zajímavá a poučná, co se týče Chaplinova života, závěr dojemný. Překvapila mě i poměrně velkolepá scéna, s použitou hudbou jsem se však úplně neztotožnila. Z dalších herců stojí za vyzdvihnutí P. Bucháček. Určitě doporučuji! (viděno na hostování na Kladně)
(zadáno: 17.5.2018)
Joo, rozmotat to, úkol nelehký. Stejně jako soustředit se na místy zacyklený text a musím říct, že i rozpohybování scény mě docela rušilo. Moc mě ale bavila I. Uhlířová, V. Fridrich je jí velmi slušným partnerem. Souhlasím, že by inscenaci slušel ještě menší sevřenější prostor.
(zadáno: 17.5.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale bavila jsem se opravdu výborně. Herecky i hudebně povedené, jak je v Dlouhé zvykem, skvělé provedení písní (např. duet Hacurové s Tesařem, píseň o fazolích). Hra zabrousí i do vážnějších témat, ale jen tak jemně. Moc příjemná zábava a určitě zajdu znovu. 85 %
(zadáno: 17.5.2018)
Těžké hodnocení. Některé momenty a nápady byly geniální, některé trochu WTF :D Vtipná práce s hudbou. Na mé repríze 17.2. mi přišla I. Hloužková trochu nesoustředěná, resp. možná ji rozptylovaly poněkud hysterické divačky v první řadě. Ač z jiné doby, velmi aktuální téma.
(zadáno: 15.4.2018)
Beatles jsou prostě srdcovka. Aranže se mi líbily moc, zajímavé bylo prolínání s cimbálovkou. Příběh včetně snových pasáží je slušně bláznivý, ale výborně funguje, umístění děje se stává zdrojem řady vtipných momentů. D. Vitázek je opravdu bůh! Dále bych vyzdvihla L. Janotu, duo V. Skála & A. Novotný a skvělé pěvecké číslo V. Matušovové. Mladí kluci na mé repríze neměli úplně den a při dvou písničkách se trochu ztráceli, ale jinak hráli s velkým nasazením. 95 %
(zadáno: 15.4.2018)
No, nečekala bych, že se u Macbetha tak zasměju. Zjednodušená angličtina a přehnaná výslovnost jsou zajímavé a zábavné, i když toho čekání na repliku bylo někdy moc aneb trochu málo slov na tu délku. Vyzdvihnout musím skvělé výkony M. Königa a J. Schmidtmajerové. Je trochu škoda, že motivace některých postav se ztrácí. Rozhodně ale chválím za odvahu a invenci.
(zadáno: 15.4.2018)
Povedená výprava napomáhá k vytvoření správné atmosféry a napětí. Pět chlapů ve vyhrocené situaci, pět přesvědčivých hereckých výkonů a nečekaný závěr. Spokojenost. 75 %
(zadáno: 15.4.2018)
Pro mě zklamání. Pohybová složka příliš vyčnívala, zajímavá byla scéna, kostýmy, hudba, ale to vše poněkud zastínilo příběh samotný. Pro někoho, kdo ho vůbec nezná, může být trochu nečitelný. Viděla jsem první reprízu a O. Kraus roli zvládl velmi dobře, předpokládám, že se s rolí ještě více sžije. Dále zaujal L. Veselý. T. Petřík se mi bohužel vůbec nelíbil, svým odlišným hereckým přístupem mezi ostatní nezapadá.
(zadáno: 15.4.2018)
Souhlasím s Denisou, že konec neměl ten správný dopad. Jinak si inscenace drží dobré tempo a napětí, herci skvěle střídají jednotlivé postavy, i když pro mě bylo náročnější si zapamatovat všechna jména a neztratit se v tom. Rozhodně ale spokojenost. (viděno ve Venuši ve Švehlovce)
(zadáno: 15.4.2018)
Nějak nevím, co o této inscenaci napsat, nedokázalo mě to pořádně vtáhnout. Některé pasáže a myšlenky byly vynikající, ale možná jich tam bylo až příliš na vstřebání, celkově trochu dlouhé. Jako vždy na Zábradlí výborné herecky i scénograficky. 65 %
(zadáno: 18.2.2018)
Ač z cirkusového prostředí, je to vlastně hrozně smutné a dojemné. Smích vyvolávají především slovní hrátky. Z. Kalina úžasně roztomilý a je hlavním důvodem, proč na inscenaci zajít. Každý mu musí fandit, že se mu podaří splnit si svůj sen. Kromě něj bych vyzdvihla V. Svojtkovou a J. Hofmana, i nasazení všech ostatních. Pěkná artistická čísla, ale taneční vložky nebyly zrovna můj šálek čaje a poněkud sráží mé hodnocení. 75 %
(zadáno: 18.2.2018)
Obraz není čistokrevná komedie, trhliny mezi přáteli jsou dost vážné. Líbilo se mi použití světla, inscenace je však založena na slovu a herecké práci. Nikoho asi nedokážu vyzdvihnout, výborné od všech tří. Ráda bych viděla na menší scéně v Aréně. (Grand Festival smíchu, Pardubice) 75 %
(zadáno: 18.2.2018)
Velmi milá jednohubka, bavila jsem se výborně. Skvělé tempo hry, divák (a hlavně herci) si ani chvíli neodpočine, jen ten konec mi přišel trochu rychlý. Oba herci výborní, především kreace J. Noska sklidí u diváků úspěch. Určitě můžu doporučit :) 75 %
(zadáno: 16.1.2018)
Čekala jsem trochu více, bohužel mě to nedokázalo dostatečně vtáhnout, což bylo možná nedivadelním prostředím kavárny Jam Café i mou celkovou únavou. Smysl poměrně krátké inscenace chápu především v otevření debaty na téma mobbingu, za což jim patří velký dík.
(zadáno: 16.1.2018)
Tohle byla nálož. Inscenace mě solidně rozložila a dlouho ve mně zůstala. Od souboru 11:55 jsem zatím viděla dvě inscenace, které obě vznikly ještě v Disku, obě mě mile překvapily osobním vkladem herců a očividnou kolektivní prací při zkoušení. Herci jdou až na dřeň. Ne všechny scénky jsou stejně úderné či správně dlouhé, větší část mě ale spíše mrazilo, závěr skvělý. Výborná hudba a scéna. 85 %
(zadáno: 16.1.2018)
Při hře šlo sice poznat, že ne všichni diváci přijali Mikuláškovo moderní zpracování, mně se ale líbilo hodně. Proškrtaný text obstojí i v dnešní době a akcentuje zase jiná témata. Jako obvykle skvělá scéna M. Cpina, a i když vznášející se krychle není příliš objevná, funguje dobře. Masky sboru divák bez programu/dramatického úvodu nemusí vůbec pochopit. Herecky velmi zajímavé, P. Beretová výborná. A na vaření kávy na jevišti ND jen tak nezapomenu, vynikající moment.
(zadáno: 5.1.2018)
Druhá část se mi určitě líbila víc, i když mi přišla zbytečně krátká a bylo mi líto, že P. Panzenberger si moc nezahrál. Divadlo na divadle je vděčné téma a jako celek se inscenace určitě povedla a já se dobře pobavila. Herecky povedené, ocenila bych především skvělý výkon mladého R. Ferra. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
První představovací část je pochopitelně pomalejší, hra ale postupně graduje, atmosféra velmi houstne a pokud si stejně jako já úspěšně až do konce nevzpomenete/nevíte pointu, budete pravděpodobně napnutí až do konce. Výborný hudební podkres i scéna. Slušná kolektivní herecká práce. Detektivek by na divadle (zvlášť takhle povedených) mohlo být více.
(zadáno: 5.1.2018)
Všechny části mají něco do sebe a originálně zpracované koledy rovněž, hra pobaví nejen děti. Především u Dětí z Bullerbynu šlo krásně vidět, jak si herci představení užívají. Z herců musím vyzdvihnout skvělou M. Zoubkovou jako Barbuchu a J. Zadražila. Skvělé byly přídavky i občerstvení o pauze.
(zadáno: 5.1.2018)
Tato inscenace většinu zaujme svým celkovým pojetím, iluze zúčastnění se soudního přelíčení je opravdu věrohodná. Je na každém, aby se k případu sám nějak postavil a odpověděl si na spoustu otázek. Velmi oceňuji nasazení této hry, která vzbuzuje takovou diskuzi. Z herců bych vyzdvihla Z. Kalinu. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Čekala jsem trochu jiný vánoční příběh, závěrečný posun mě dost překvapil a taky zasáhl. Způsob vyprávění příběhu se mi líbil moc, stejně jako herecké výkony, maňásci a živá hudba a zpěv. Netradiční vánoční hra. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Velmi dobré propojení antické tragédie, současného manželského trojúhelníku a ironického humoru. Palec nahoru za slovenštinu Z. Stavné. Herecky nemám výtky k nikomu. Líbily se mi originální nápady obohacující klasický příběh. 75 %
(zadáno: 6.12.2017)
Také jsem měla vysoká očekávání, která nebyla zcela naplněna. Největší problém jsem měla se ztvárněním Gaňi (J. Mansfeld) a především pojetí Rogožina v první části. Na E. Vrbkovou jsem si musela taky chvilku zvykat. To P. Liška byl skvělý, na divadle mě v této roli oslovil asi nejvíc, možná i kvůli tomu, jak do celkově hlučné a expresivní inscenace svým projevem nezapadá. Čtení scénických poznámek bylo vzhledem k ne příliš měnící se scéně dobrý nápad. (Divadlo Archa) 75 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>