Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (193)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)
Veronika Boušová: 10 % (71)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 3.11.2017)
Viktor aneb Dítka u moci - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Na hru jsem šla trochu s obavami, někteří diváci asi po prvotním šoku výraznou stylizaci nepřijmou, já se naštěstí úspěšně naladila na správnou vlnu a bavila se dobře, i když výtky k některým scénám a tempu v druhé půli by byly. Rozhodně oceňuji herecké výkony v čele s J. Medunou a V. Lazorčákovou, kteří skvěle přepínali mezi různými (nejen hlasovými) polohami. Tleskám výpravě M. Cpina, opět. Myslím, že to před derniérou budu chtít stihnout ještě jednou :) 75 %
(zadáno: 22.10.2017)
3 verze života - Divadlo Verze: 70 %
Čekala jsem vzhledem k anotaci, že si budou ty tři části podobnější, ale takhle to asi bylo aspoň zábavnější. Text není nijak závratně objevný, zpracování a obsazení hru rozhodně pozvedá, i když na naší repríze šlo docela poznat, že se hraje po dlouhé době. Nejvíce se mi líbila L. Rybová a šanson I. Chmely. Spokojenost.
(zadáno: 22.10.2017)
Spříznění volbou - Dejvické divadlo: 60 %
V první minutě trochu šok ze zpracování. Nejvíce ubíjející je délka, jelikož zápletka vlastně není moc složitá, i když motivace postav se místy trochu ztrácí. Respekt před herci a jejich výkony, téměř každé slovo mělo promyšlenou intonaci, každý pohyb dotažený, perfektní provedení písní. 65 %
(zadáno: 22.10.2017)
Ovčáček miláček - Městské divadlo Zlín: 70 %
Je zřetelné, že inscenace vznikala trochu jinak než první díl, stavba hry je přece jen jiná a posazená do budoucnosti. Kupodivu je postava J. Ovčáčka poněkud upozaděná, velkou pozornost na sebe strhává především Z. Julina v přesném ztvárnění A. Babiše. Neopomenutelná je také M. Jílková M. Bačíkové. Stále si velmi cením, že se zlínské divadlo do tohoto projektu znovu pustilo!
(zadáno: 22.10.2017)
Smích zakázán - 3D Company: 60 %
Mírně nadprůměrná hra o milostném trojúhelníku, ale děj je z velké části předvídatelný. Prim hrají obě herečky, P. Stach mě tentokrát příliš nezaujal. Stand-upové promluvy mě moc neoslovily.
(zadáno: 8.10.2017)
Bůh masakru - Divadlo Mír: 70 %
Text jsem znala již z provedení jiného souboru a rozhodně se jedná o kvalitní konverzačku. V Míru si hra musí ještě trochu "sednout", důležité je tempo, které se určitě dalšími reprízami zlepší. Souhlasím, že prostor komornější inscenaci zrovna nepomáhá. Z hereckého kvarteta se mi líbili především J. Kaluža a K. Vainarová. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 8.10.2017)
AnderSen - Divadlo Na zábradlí: 50 %
Rozpaky, způsobené pravděpodobně snahou zkombinovat příliš mnoho věcí naráz. Více mě zaujaly Andersenovské postavy než noční můry herců, i když retro promítání potěší. Je obdivuhodné, jak je soubor kompaktní a ochotný k tomuto způsobu kolektivní tvorby a zkoušení. Já jako divák bych si už docela dala změnu. Každopádně potlesk pro M. Cpina!
(zadáno: 8.10.2017)
Interview - Dejvické divadlo: 80 %
Tady jde maximum bodů oběma skvostným hereckým výkonům. V. Khek Kubařová a J. Plesl si nic nedarují a nechávají diváka do poslední chvíle na pochybách, komu a čemu věřit. Jejich souboj mě maximálně bavilo sledovat, nedostatky textu jsou díky tomu zcela zapomenuty.
(zadáno: 8.10.2017)
Oddací list - Městská divadla pražská: 60 %
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
(zadáno: 8.10.2017)
Hovory na útěku - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Nějak nevím... Některé části se mi líbily hodně, naopak některé kabaretní výstupy jsem zrovna nepochopila. Moc se mi líbil M. Kopečný a provedení hudebních čísel vlastně taky. Text byl docela náročný, ale po měsíci si nepamatuji téměř nic, trochu ho zastiňují právě kabaretní čísla. Asi jsem nepřišla správně naladěná a zkoncentrovaná, u této inscenace je potřeba vědět, na co jdete.
(zadáno: 12.9.2017)
Čechov vs. Tolstoj aneb Manželská zkouška - 3D Company: 70 %
Příjemná krátká komedie v povedeném zpracování 3D Company. Racka miluju, takže citace některých pasáží jsem ocenila a pokud v textu původně nebyly, byla tato úprava chytrým tahem. T. Kobra jsem viděla na divadle poprvé a hodně mě zaujal, byl perfektní! Ale i všichni ostatní s ním úspěšně drželi krok. Další zdařilý kousek z dílny tohoto souboru.
(zadáno: 5.9.2017)
Natašin sen - OLDstars: 90 %
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %
(zadáno: 25.8.2017)
Rozmarné léto - bonus - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Tu noc těsně před lesy - Studio Rote: 60 %
Jak Obchodu na korze přemístění do venkovního prostředí uškodilo, této hře to vyloženě pomohlo. M. Balcar vtipně reagoval na kolemjdoucí a promlouval k nim, jeho výkon je hlavní devízou inscenace. Na druhou stranu v divadle jistě dobře budují atmosféru světla a scénografie. Okolnosti příběhu nejsou zcela jednoznačné, takže záleží na každém divákovi, jak se k tomu postaví. Zajímavý počin. 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Obchod na korze - Divadlo X10: 70 %
Viděno venku u Stalina, bohužel hluční turisté hře dost uškodili, ve sklepních prostorách bych si to určitě užila víc. Film jsem neviděla, takže srovnávat jsem naštěstí nemohla. Odlišení více rolí jednoho herce mi problém nedělalo. Expresivní pojetí není úplně můj šálek kávy, ale rozhodně oceňuji výkony herců v čele s M. Nechvátalem a G. Pyšnou a jejich nasazení navzdory rušivým elementům. 65 %
(zadáno: 29.6.2017)
Čekárna - Farma v jeskyni: 70 %
Na takový druh divadla prakticky nechodím, bylo to pro mě trochu náročnější, délka byla ale příjemná. Viděno na nádraží v Bubnech, které má podobnou historii, prostředí a světla udělali svoje, atmosféra byla skvělá. Působivá byla také hudba. Výkony všech aktérů perfektní, vyzdvihla bych alespoň H. Varadzinovou.
(zadáno: 29.6.2017)
Racek - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Jako obvykle u SKUTRů- krásná scéna, skvělá hudba, výrazná pohybová složka. Bohužel je první část hodně zdlouhavá a pro diváky poněkud ubíjející. Nevím, nakolik hře porozumí divák neznalý předlohy. Já jsem měla trochu problém s výkladem některých postav, inscenace mě bohužel nedokázala příliš emočně zasáhnout. Z herců zaujali K. Sedláčková-Oltová, P. Neškudla a P. Tesař, pro mě v úplně jiné poloze, než jsem ho znala dosud. Doporučuji přední řady, spousta scén se odehrává na zemi. 65 %
(zadáno: 15.6.2017)
Lucerna - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Aktuální a nečekaně vtipné. Inscenace si lehce pohrává s textem až téměř na hraně parodie, ale nesklouzne. Tempo drží velmi dobře téměř celou dobu. Skvělá tradiční scéna a použití projekcí a hudby. Herecky velmi dobře obsazené a podané, zaujali např. E. Hacurová, M. Matejka či M. Hanuš, jen A. Goldflam mi tam bohužel vůbec nezapadal.
(zadáno: 15.6.2017)
Žena a Megera - Komorní činohra: 70 %
Zajímavý text, i když mě nezasáhl tolik, jak by asi měl. Nicméně režii bych pochválila, hra měla dobrou dynamiku a spád, a to i díky střihům. Inscenaci vévodí ústřední dámské duo, rozehrávají velmi vyrovnaný a strhující souboj a ani D. Bambas se nenechá v druhé polovině zahanbit. 75 %
(zadáno: 7.6.2017)
Baal - Švandovo divadlo: 60 %
Ten text je hodně zvláštní, ale M. Němec se s ním popral docela dobře, ačkoliv se střídaly skvělé scény s těmi slabšími, představení mělo správnou atmosféru. Naprosto geniální je scéna včetně akvárka a hudba. Herecky velmi dobré, D. Punčochář mě mile překvapil, byl správně démonický, i když pro postavu Baala tak úplně nemá to správné kouzlo, abyste uvěřili třeba veletoči postoje Nevěsty, jeho proces destrukce mohl být také lépe zdůrazněn.
(zadáno: 7.6.2017)
Dobře rozehraná partie - Městská divadla pražská: 70 %
Příjemná konverzační komedie, kterou pozvedá především výborné ústřední trio J. Vlasák, J. Smutná a P. Štěpánek. Hra je sice předvídatelná a nijak objevná, ale pobaví.
(zadáno: 7.6.2017)
Dating v osmi - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Vtipné, milé, krátké, příjemná jednohubka, která ale mohla být klidně víc rozehraná. (Mezi ploty)
(zadáno: 4.6.2017)
Top Dogs - Komorní scéna Aréna: 70 %
Aktuální hra k zamyšlení. Tempo inscenace není úplně vyrovnané, především v druhé půli je například pasáž se sny poněkud zdlouhavá. Každý z herců dostane svůj kousek prostoru, nejvíc mě zaujali A. Čuba a Š. Kozub. Nápad nechat postavám jména herců tomu všemu dodává zvláštní jiskru. Spokojenost.
(zadáno: 4.6.2017)
Pension pro svobodné pány - Komorní scéna Aréna: 90 %
Oddechová komedie, která dává příležitost hercům i režii se krásně vyblbnout a na vhodných místech i improvizovat. Derniéra o takové momenty také nebyla ochuzena, herci jsou sladění a můžou si to dovolit. Ústřední trio T. Dočkalová, J. Kaluža a A. Čuba skutečně válí, oceňuji celkovou choreografii a smekám před pohybovými schopnostmi herců. Některé opakující se pasáže by se daly možná trochu urychlit, ale to je zřejmě jediná výtka. Moc se mi líbilo, jak se vypořádali se scénou. Ráda bych viděla znovu :(
(zadáno: 4.6.2017)
Srpen v zemi indiánů - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Inscenace stojí na silném textu, který umí ostře tnout do živého, až mi několikrát trvalo pochopit, jaká krutost byla jen tak téměř mimochodem vlastně vyřčena. Režie měla hodně šťastnou ruku při obsazení jednotlivých postav, takže se může pevně opřít o vyrovnané herecké výkony v čele se skvělou M. Steinmasslovou a J. Nerudovou, která mě velmi mile překvapila. 85 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>