Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 6.12.2017)
Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli to bylo super, nebo průšvih :D Tahle komiksová sci-fi parodie baví svou nápaditostí a hravostí. Délka premiéry byla něco přes 2 hodiny a musím říct, že mi to přišlo dost dlouhé, hlavně kvůli často zbytečným přestavbám, střihům i opakujícím se fórkům. Moje druhé setkání s Divadlem Aqualung a dojmy jsou de facto stejné, takže kdo je naladěn na jejich tvorbu, zřejmě bude spokojen více.
(zadáno: 6.12.2017)
Největším negativem této hry je určitě délka, trochu škrtání by pomohlo. Smeknout však musím před O. Brouskem, obdivuhodný výkon! A. Elsnerová a A. Černá také měly své silné chvilky, ale musím souhlasit, že jejich věková rovnost úplně nepomáhá. Moc se mi líbila scéna a samozřejmě hudba včetně nečekaného trollího výstupu. Inscenace je to sice náročná nejen pro herce, ale i pro diváky, poloprázdné hlediště si však nezaslouží.
(zadáno: 19.11.2017)
Není to úplně jednoduché rozklíčovat a vše pochopit, celkově zvláštní divadelní zážitek. Hravá scénografie, živá hudební složka, výrazná stylizace, čtyři výborní herci (pro mě vede M. Krátká). Mou koncentraci bohužel snižovalo značně nepohodlné sezení na zemi. 75 %
(zadáno: 19.11.2017)
Zajímavé zpracování a využívání rekvizit. Přiznávám bez mučení, že toho o té době a aktérech tolik nevím, takže pro mě bylo zpracování příliš mnoho informací náročnější. Asi si načtu program a zhlédnu záznam. Ústřední trojice vynikající! Některé kabaretní sborové výstupy geniální (rozsudek). 85 % (La Fabrika)
(zadáno: 19.11.2017)
Tohle byla opravdu síla. Vyrovnává se s tím těžko, když ten napřažený prst ukazuje na nás a ti špatní tentokrát nejsou jen "oni". Program v tomto případě doporučuji číst až po představení. Všechny tři části se dobře střídají a celé soukolí Vůjtek-Krejčí-soubor Arény opět skvěle šlape. Herecky je to výborné od všech, dovolím si však vypíchnout M. Čapku. Někdy se půjdu zdeptat, zapřemýšlet i pobavit znovu, tentokrát snad s diváky, kteří nebudou tolik rušit a rozptylovat :-/ (La Fabrika) 95 %
(zadáno: 5.11.2017)
Zajímavě napsaná hra, je jen na divákovi, jak se k položeným otázkám postaví či jak bude svůj náhled během hry měnit, rozhodně nutí přemýšlet. V polovině mi inscenace začala připadat už trošku statická, ale to se rychle změnilo. N. Boudová ve vážné roli mile překvapila, u mě ale vyhrál slizký a senzacechtivý O. Kavan. Ostatní dva herci také výborní. Vynikající závěr. 75 %
(zadáno: 5.11.2017)
Tak tohle mě úplně rozložilo. Nemluvím jen o pohnutém osudu K. Čapka a iracionální nenávisti vůči Židům/Němcům v minulém století. Ten text je tak vysoce aktuální, že to bolí. Silný text podpořila skvělá režie i jednoduchá proměnlivá scéna s projekcemi. Vysvětlující pasáže jsou užitečné a vůbec neruší. Herecky velmi kvalitní, vypíchla bych alespoň skvělého J. Hánu, V. Dvořáka, který se neuchýlil ke karikatuře V. Havla, či M. Kačmarčíka, který mě moc mile překvapil. Doporučuji všem!
(zadáno: 5.11.2017)
Již díky přenosu NT Live z Londýna jsem věděla, že je tato nová McDonaghova hra poměrně jinak napsaná, takže divák, který zná jeho ostatní hry, může být trošku překvapen. Tempo v první části je volnější, i když oproti londýnské verzi mi zde hospodské scény nepřišly tak zdlouhavé a ani žádná z rolí přebytečná. Herci mě bavili všichni do jednoho, vykreslení postav je precizní, vyzdvihnu alespoň M. Fingera, V. Šandu a D. Černou. Na malé jeviště ČK se narvala poměrně velká scéna, která ale občas znesnadňuje výhled. Chválím také hudbu a projekce.
(zadáno: 3.11.2017)
Zábavná jednohubečka. Pánové do toho od začátku vlítnou na plno, za mě M. Němec dominuje, chvílemi jsem měla pocit, že mu i V. Jakoubek dává více prostoru. Bála jsem se interakce s diváky, ale polovina z ní se naštěstí odehrává v přítmí s hudbou mezi jednotlivými částmi. Závěrečná vážněji položená otázka celou párty uzemní, naštěstí na naší repríze se ozvala chytrá životní zkušenost, takže pozitivní dojem zůstal.
(zadáno: 3.11.2017)
Asi jsem nepřišla dostatečně koncentrovaná, což tato adaptace bohužel vyžaduje, neboť děj se posouvá především vyprávěním ústřední postavy a navíc skáče v čase. M. Finger a M. Štípková se mi nicméně líbili hodně, pobavila i živá píseň. Zajímavé bylo také využití kamery.
(zadáno: 3.11.2017)
Ta hra je prostě silná a nenechá diváka chladným. Viděla jsem již zpracování Divadla Komedie, u Polárky musím vyzdvihnout zvládnutí závěrečné dovyprávěcí části, která nebyla tolik statickou. Kolektivní herecká souhra výborná, překvapila nakonec i scéna. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 3.11.2017)
Hru jsem již viděla v provedení LSS a tehdy jsem odcházela dost zklamaná. V Dlouhé mě proto mile překvapili, posun do dnešní doby hru osvěžil, scéna je opět moc povedená, stejně jako živá hudba. Výrazný počet bodů jde za M. Němcem, málem bych zapomněla, jak skvělý komediální talent v něm dříme :) Je dobře, že E. Hacurová dostává velké role, umí si s nimi hravě poradit. Mám podezření, že scénu s policisty tam Shakespearovi prostě někdo připsal, ale v Dlouhé to ukočírovali ještě docela dobře. 65 %
(zadáno: 3.11.2017)
Na hru jsem šla trochu s obavami, někteří diváci asi po prvotním šoku výraznou stylizaci nepřijmou, já se naštěstí úspěšně naladila na správnou vlnu a bavila se dobře, i když výtky k některým scénám a tempu v druhé půli by byly. Rozhodně oceňuji herecké výkony v čele s J. Medunou a V. Lazorčákovou, kteří skvěle přepínali mezi různými (nejen hlasovými) polohami. Tleskám výpravě M. Cpina, opět. Myslím, že to před derniérou budu chtít stihnout ještě jednou :) 75 %
(zadáno: 22.10.2017)
Čekala jsem vzhledem k anotaci, že si budou ty tři části podobnější, ale takhle to asi bylo aspoň zábavnější. Text není nijak závratně objevný, zpracování a obsazení hru rozhodně pozvedá, i když na naší repríze šlo docela poznat, že se hraje po dlouhé době. Nejvíce se mi líbila L. Rybová a šanson I. Chmely. Spokojenost.
(zadáno: 22.10.2017)
V první minutě trochu šok ze zpracování. Nejvíce ubíjející je délka, jelikož zápletka vlastně není moc složitá, i když motivace postav se místy trochu ztrácí. Respekt před herci a jejich výkony, téměř každé slovo mělo promyšlenou intonaci, každý pohyb dotažený, perfektní provedení písní. 65 %
(zadáno: 22.10.2017)
Je zřetelné, že inscenace vznikala trochu jinak než první díl, stavba hry je přece jen jiná a posazená do budoucnosti. Kupodivu je postava J. Ovčáčka poněkud upozaděná, velkou pozornost na sebe strhává především Z. Julina v přesném ztvárnění A. Babiše. Neopomenutelná je také M. Jílková M. Bačíkové. Stále si velmi cením, že se zlínské divadlo do tohoto projektu znovu pustilo!
(zadáno: 22.10.2017)
Mírně nadprůměrná hra o milostném trojúhelníku, ale děj je z velké části předvídatelný. Prim hrají obě herečky, P. Stach mě tentokrát příliš nezaujal. Stand-upové promluvy mě moc neoslovily.
(zadáno: 8.10.2017)
Text jsem znala již z provedení jiného souboru a rozhodně se jedná o kvalitní konverzačku. V Míru si hra musí ještě trochu "sednout", důležité je tempo, které se určitě dalšími reprízami zlepší. Souhlasím, že prostor komornější inscenaci zrovna nepomáhá. Z hereckého kvarteta se mi líbili především J. Kaluža a K. Vainarová. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 8.10.2017)
Rozpaky, způsobené pravděpodobně snahou zkombinovat příliš mnoho věcí naráz. Více mě zaujaly Andersenovské postavy než noční můry herců, i když retro promítání potěší. Je obdivuhodné, jak je soubor kompaktní a ochotný k tomuto způsobu kolektivní tvorby a zkoušení. Já jako divák bych si už docela dala změnu. Každopádně potlesk pro M. Cpina!
(zadáno: 8.10.2017)
Tady jde maximum bodů oběma skvostným hereckým výkonům. V. Khek Kubařová a J. Plesl si nic nedarují a nechávají diváka do poslední chvíle na pochybách, komu a čemu věřit. Jejich souboj mě maximálně bavilo sledovat, nedostatky textu jsou díky tomu zcela zapomenuty.
(zadáno: 8.10.2017)
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
(zadáno: 8.10.2017)
Nějak nevím... Některé části se mi líbily hodně, naopak některé kabaretní výstupy jsem zrovna nepochopila. Moc se mi líbil M. Kopečný a provedení hudebních čísel vlastně taky. Text byl docela náročný, ale po měsíci si nepamatuji téměř nic, trochu ho zastiňují právě kabaretní čísla. Asi jsem nepřišla správně naladěná a zkoncentrovaná, u této inscenace je potřeba vědět, na co jdete.
(zadáno: 12.9.2017)
Příjemná krátká komedie v povedeném zpracování 3D Company. Racka miluju, takže citace některých pasáží jsem ocenila a pokud v textu původně nebyly, byla tato úprava chytrým tahem. T. Kobra jsem viděla na divadle poprvé a hodně mě zaujal, byl perfektní! Ale i všichni ostatní s ním úspěšně drželi krok. Další zdařilý kousek z dílny tohoto souboru.
(zadáno: 5.9.2017)
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %
(zadáno: 25.8.2017)
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>