Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 5.11.2017)
Tak tohle mě úplně rozložilo. Nemluvím jen o pohnutém osudu K. Čapka a iracionální nenávisti vůči Židům/Němcům v minulém století. Ten text je tak vysoce aktuální, že to bolí. Silný text podpořila skvělá režie i jednoduchá proměnlivá scéna s projekcemi. Vysvětlující pasáže jsou užitečné a vůbec neruší. Herecky velmi kvalitní, vypíchla bych alespoň skvělého J. Hánu, V. Dvořáka, který se neuchýlil ke karikatuře V. Havla, či M. Kačmarčíka, který mě moc mile překvapil. Doporučuji všem!
(zadáno: 5.11.2017)
Již díky přenosu NT Live z Londýna jsem věděla, že je tato nová McDonaghova hra poměrně jinak napsaná, takže divák, který zná jeho ostatní hry, může být trošku překvapen. Tempo v první části je volnější, i když oproti londýnské verzi mi zde hospodské scény nepřišly tak zdlouhavé a ani žádná z rolí přebytečná. Herci mě bavili všichni do jednoho, vykreslení postav je precizní, vyzdvihnu alespoň M. Fingera, V. Šandu a D. Černou. Na malé jeviště ČK se narvala poměrně velká scéna, která ale občas znesnadňuje výhled. Chválím také hudbu a projekce.
(zadáno: 3.11.2017)
Zábavná jednohubečka. Pánové do toho od začátku vlítnou na plno, za mě M. Němec dominuje, chvílemi jsem měla pocit, že mu i V. Jakoubek dává více prostoru. Bála jsem se interakce s diváky, ale polovina z ní se naštěstí odehrává v přítmí s hudbou mezi jednotlivými částmi. Závěrečná vážněji položená otázka celou párty uzemní, naštěstí na naší repríze se ozvala chytrá životní zkušenost, takže pozitivní dojem zůstal.
(zadáno: 3.11.2017)
Asi jsem nepřišla dostatečně koncentrovaná, což tato adaptace bohužel vyžaduje, neboť děj se posouvá především vyprávěním ústřední postavy a navíc skáče v čase. M. Finger a M. Štípková se mi nicméně líbili hodně, pobavila i živá píseň. Zajímavé bylo také využití kamery.
(zadáno: 3.11.2017)
Ta hra je prostě silná a nenechá diváka chladným. Viděla jsem již zpracování Divadla Komedie, u Polárky musím vyzdvihnout zvládnutí závěrečné dovyprávěcí části, která nebyla tolik statickou. Kolektivní herecká souhra výborná, překvapila nakonec i scéna. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 3.11.2017)
Hru jsem již viděla v provedení LSS a tehdy jsem odcházela dost zklamaná. V Dlouhé mě proto mile překvapili, posun do dnešní doby hru osvěžil, scéna je opět moc povedená, stejně jako živá hudba. Výrazný počet bodů jde za M. Němcem, málem bych zapomněla, jak skvělý komediální talent v něm dříme :) Je dobře, že E. Hacurová dostává velké role, umí si s nimi hravě poradit. Mám podezření, že scénu s policisty tam Shakespearovi prostě někdo připsal, ale v Dlouhé to ukočírovali ještě docela dobře. 65 %
(zadáno: 3.11.2017)
Na hru jsem šla trochu s obavami, někteří diváci asi po prvotním šoku výraznou stylizaci nepřijmou, já se naštěstí úspěšně naladila na správnou vlnu a bavila se dobře, i když výtky k některým scénám a tempu v druhé půli by byly. Rozhodně oceňuji herecké výkony v čele s J. Medunou a V. Lazorčákovou, kteří skvěle přepínali mezi různými (nejen hlasovými) polohami. Tleskám výpravě M. Cpina, opět. Myslím, že to před derniérou budu chtít stihnout ještě jednou :) 75 %
(zadáno: 22.10.2017)
Čekala jsem vzhledem k anotaci, že si budou ty tři části podobnější, ale takhle to asi bylo aspoň zábavnější. Text není nijak závratně objevný, zpracování a obsazení hru rozhodně pozvedá, i když na naší repríze šlo docela poznat, že se hraje po dlouhé době. Nejvíce se mi líbila L. Rybová a šanson I. Chmely. Spokojenost.
(zadáno: 22.10.2017)
V první minutě trochu šok ze zpracování. Nejvíce ubíjející je délka, jelikož zápletka vlastně není moc složitá, i když motivace postav se místy trochu ztrácí. Respekt před herci a jejich výkony, téměř každé slovo mělo promyšlenou intonaci, každý pohyb dotažený, perfektní provedení písní. 65 %
(zadáno: 22.10.2017)
Je zřetelné, že inscenace vznikala trochu jinak než první díl, stavba hry je přece jen jiná a posazená do budoucnosti. Kupodivu je postava J. Ovčáčka poněkud upozaděná, velkou pozornost na sebe strhává především Z. Julina v přesném ztvárnění A. Babiše. Neopomenutelná je také M. Jílková M. Bačíkové. Stále si velmi cením, že se zlínské divadlo do tohoto projektu znovu pustilo!
(zadáno: 22.10.2017)
Mírně nadprůměrná hra o milostném trojúhelníku, ale děj je z velké části předvídatelný. Prim hrají obě herečky, P. Stach mě tentokrát příliš nezaujal. Stand-upové promluvy mě moc neoslovily.
(zadáno: 8.10.2017)
Text jsem znala již z provedení jiného souboru a rozhodně se jedná o kvalitní konverzačku. V Míru si hra musí ještě trochu "sednout", důležité je tempo, které se určitě dalšími reprízami zlepší. Souhlasím, že prostor komornější inscenaci zrovna nepomáhá. Z hereckého kvarteta se mi líbili především J. Kaluža a K. Vainarová. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 8.10.2017)
Rozpaky, způsobené pravděpodobně snahou zkombinovat příliš mnoho věcí naráz. Více mě zaujaly Andersenovské postavy než noční můry herců, i když retro promítání potěší. Je obdivuhodné, jak je soubor kompaktní a ochotný k tomuto způsobu kolektivní tvorby a zkoušení. Já jako divák bych si už docela dala změnu. Každopádně potlesk pro M. Cpina!
(zadáno: 8.10.2017)
Tady jde maximum bodů oběma skvostným hereckým výkonům. V. Khek Kubařová a J. Plesl si nic nedarují a nechávají diváka do poslední chvíle na pochybách, komu a čemu věřit. Jejich souboj mě maximálně bavilo sledovat, nedostatky textu jsou díky tomu zcela zapomenuty.
(zadáno: 8.10.2017)
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
(zadáno: 8.10.2017)
Nějak nevím... Některé části se mi líbily hodně, naopak některé kabaretní výstupy jsem zrovna nepochopila. Moc se mi líbil M. Kopečný a provedení hudebních čísel vlastně taky. Text byl docela náročný, ale po měsíci si nepamatuji téměř nic, trochu ho zastiňují právě kabaretní čísla. Asi jsem nepřišla správně naladěná a zkoncentrovaná, u této inscenace je potřeba vědět, na co jdete.
(zadáno: 12.9.2017)
Příjemná krátká komedie v povedeném zpracování 3D Company. Racka miluju, takže citace některých pasáží jsem ocenila a pokud v textu původně nebyly, byla tato úprava chytrým tahem. T. Kobra jsem viděla na divadle poprvé a hodně mě zaujal, byl perfektní! Ale i všichni ostatní s ním úspěšně drželi krok. Další zdařilý kousek z dílny tohoto souboru.
(zadáno: 5.9.2017)
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %
(zadáno: 25.8.2017)
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Jak Obchodu na korze přemístění do venkovního prostředí uškodilo, této hře to vyloženě pomohlo. M. Balcar vtipně reagoval na kolemjdoucí a promlouval k nim, jeho výkon je hlavní devízou inscenace. Na druhou stranu v divadle jistě dobře budují atmosféru světla a scénografie. Okolnosti příběhu nejsou zcela jednoznačné, takže záleží na každém divákovi, jak se k tomu postaví. Zajímavý počin. 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Viděno venku u Stalina, bohužel hluční turisté hře dost uškodili, ve sklepních prostorách bych si to určitě užila víc. Film jsem neviděla, takže srovnávat jsem naštěstí nemohla. Odlišení více rolí jednoho herce mi problém nedělalo. Expresivní pojetí není úplně můj šálek kávy, ale rozhodně oceňuji výkony herců v čele s M. Nechvátalem a G. Pyšnou a jejich nasazení navzdory rušivým elementům. 65 %
(zadáno: 29.6.2017)
Na takový druh divadla prakticky nechodím, bylo to pro mě trochu náročnější, délka byla ale příjemná. Viděno na nádraží v Bubnech, které má podobnou historii, prostředí a světla udělali svoje, atmosféra byla skvělá. Působivá byla také hudba. Výkony všech aktérů perfektní, vyzdvihla bych alespoň H. Varadzinovou.
(zadáno: 29.6.2017)
Jako obvykle u SKUTRů- krásná scéna, skvělá hudba, výrazná pohybová složka. Bohužel je první část hodně zdlouhavá a pro diváky poněkud ubíjející. Nevím, nakolik hře porozumí divák neznalý předlohy. Já jsem měla trochu problém s výkladem některých postav, inscenace mě bohužel nedokázala příliš emočně zasáhnout. Z herců zaujali K. Sedláčková-Oltová, P. Neškudla a P. Tesař, pro mě v úplně jiné poloze, než jsem ho znala dosud. Doporučuji přední řady, spousta scén se odehrává na zemi. 65 %
(zadáno: 15.6.2017)
Aktuální a nečekaně vtipné. Inscenace si lehce pohrává s textem až téměř na hraně parodie, ale nesklouzne. Tempo drží velmi dobře téměř celou dobu. Skvělá tradiční scéna a použití projekcí a hudby. Herecky velmi dobře obsazené a podané, zaujali např. E. Hacurová, M. Matejka či M. Hanuš, jen A. Goldflam mi tam bohužel vůbec nezapadal.
(zadáno: 15.6.2017)
Zajímavý text, i když mě nezasáhl tolik, jak by asi měl. Nicméně režii bych pochválila, hra měla dobrou dynamiku a spád, a to i díky střihům. Inscenaci vévodí ústřední dámské duo, rozehrávají velmi vyrovnaný a strhující souboj a ani D. Bambas se nenechá v druhé polovině zahanbit. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>