Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 7.6.2017)
Ten text je hodně zvláštní, ale M. Němec se s ním popral docela dobře, ačkoliv se střídaly skvělé scény s těmi slabšími, představení mělo správnou atmosféru. Naprosto geniální je scéna včetně akvárka a hudba. Herecky velmi dobré, D. Punčochář mě mile překvapil, byl správně démonický, i když pro postavu Baala tak úplně nemá to správné kouzlo, abyste uvěřili třeba veletoči postoje Nevěsty, jeho proces destrukce mohl být také lépe zdůrazněn.
(zadáno: 7.6.2017)
Příjemná konverzační komedie, kterou pozvedá především výborné ústřední trio J. Vlasák, J. Smutná a P. Štěpánek. Hra je sice předvídatelná a nijak objevná, ale pobaví.
(zadáno: 7.6.2017)
Vtipné, milé, krátké, příjemná jednohubka, která ale mohla být klidně víc rozehraná. (Mezi ploty)
(zadáno: 4.6.2017)
Aktuální hra k zamyšlení. Tempo inscenace není úplně vyrovnané, především v druhé půli je například pasáž se sny poněkud zdlouhavá. Každý z herců dostane svůj kousek prostoru, nejvíc mě zaujali A. Čuba a Š. Kozub. Nápad nechat postavám jména herců tomu všemu dodává zvláštní jiskru. Spokojenost.
(zadáno: 4.6.2017)
Oddechová komedie, která dává příležitost hercům i režii se krásně vyblbnout a na vhodných místech i improvizovat. Derniéra o takové momenty také nebyla ochuzena, herci jsou sladění a můžou si to dovolit. Ústřední trio T. Dočkalová, J. Kaluža a A. Čuba skutečně válí, oceňuji celkovou choreografii a smekám před pohybovými schopnostmi herců. Některé opakující se pasáže by se daly možná trochu urychlit, ale to je zřejmě jediná výtka. Moc se mi líbilo, jak se vypořádali se scénou. Ráda bych viděla znovu :(
(zadáno: 4.6.2017)
Inscenace stojí na silném textu, který umí ostře tnout do živého, až mi několikrát trvalo pochopit, jaká krutost byla jen tak téměř mimochodem vlastně vyřčena. Režie měla hodně šťastnou ruku při obsazení jednotlivých postav, takže se může pevně opřít o vyrovnané herecké výkony v čele se skvělou M. Steinmasslovou a J. Nerudovou, která mě velmi mile překvapila. 85 %
(zadáno: 15.5.2017)
Takto to vypadá, když i nejabsurdněji vystavěný text pozvedne geniální myšlenka režiséra. Přesun do televizního prostředí funguje skvěle, Sama doma, reklamy, soutěže, jak přesné... Herecky opět výborné, pochválila bych i scénu a světla. Velmi milé překvapení, bavila jsem se skvěle! PS. Když založím ohýnek, přijde taky takový požárník?! :D
(zadáno: 15.5.2017)
Podobně jako ostatní se neubráním srovnávání s Dlouhou. Aréna inscenaci pojala vážněji, není to takový úlet (ačkoliv ta komedie tam samozřejmě zůstává též!) a díky tomu některé pasáže vyzněly jinak a na mě hra dopadla svou plnou vahou. Inscenace se v takové míře neopírá o masky, kostýmy či scénografii, vystačí si se skutečně vyrovnaným hereckým souborem. Pokud by někdo pochyboval o obsazení dvou nejnáročnějších rolí méně ostřílenými herci, pánové Š. Kozub a především Š. Krupa, který s přehledem vystihl celý vývoj jeho postavy, velmi rychle smetou jakékoliv obavy ze stolu. Tleskám! (DS Brno)
(zadáno: 12.5.2017)
Dlouhá opět využívá skvělého muzikálního potenciálu svého souboru, některá čísla jsou prostě nezapomenutelná. Inscenaci v některých pasážích trochu padá řemen, ale dojem ze slabší scény rychle napraví například některá z geniálních karikatur školního sboru (K. Sedláčková-Oltová!). Na diváka, který v té době nebyl ještě ani na světě, asi působí inscenace trochu míň, ale i tak mě to zvládlo pořádně rozesmát i dojmout. Kromě kolektivní práce souboru vyzdvihuji také kostýmy. 85 %
(zadáno: 12.5.2017)
Tento román je asi prostě těžší převést na divadelní prkna... První polovina mi přišla neskutečně dlouhá, druhá to naštěstí podstatně zachraňovala. Bohužel M. Ligač mě v těžké monologové úloze nepřesvědčil, což celkovému dojmu hodně uškodilo. Na druhé straně rozhodně zaujal R. Štabrňák a i J. Nosek. Scéna viditelně nízkorozpočtovější, ale proč ne. Moc pěkná hudba.
(zadáno: 26.4.2017)
Přiznávám, že to na mě bylo ten den trochu náročné, pořádně pod povrch jsem asi nedohlédla. Absurdní text plný symbolů a metafor rozhodně není oddechovkou, i když trocha odlehčení se také najde, strach, rozklad a sebeklam tíží všechny. Líbila se mi výprava i všechny herecké výkony. Nadšení není, ale ráda jsem zhlédla derniéru. 65 %
(zadáno: 25.4.2017)
TV záznam. Geniální ztvárnění a pojetí Fjodora Karamazova. 85 %
(zadáno: 24.4.2017)
Divadlo Mír se toho nebojí a pro svou první hru vůbec si vybralo velmi zajímavý text, ačkoliv pro některé diváky může být poněkud kontroverzní a až příliš absurdní. Nejvíce pobaví scény pánského dua. Po herecké stránce je inscenace vyvážená, nemůžu však nevyzdvihnout Š. Kozuba a jeho skvělou mimiku, gesta či práci s hlasem. Scéna je sice hodně jednoduchá, ale vystačí, hudba ukončující některé obrazy mi moc neseděla. Výborná, ale ne hloupá oddechovka, rozhodně doporučuji! 85 %
(zadáno: 24.4.2017)
První polovina strašně zdlouhavá, druhá díkybohu měla o dost lepší tempo. M. Kačmarčík jako Macbeth mi moc neseděl a nepřesvědčil, často jsem ani pořádně nerozuměla. D. Šoltýsová pěkně děsivá v druhé půli, nejvíc mě ale zaujali A. Bilík a R. Madeja. Moc pěkná scéna a zajímavé pojetí třech čarodějnic. Tvůrčí záměr nastíněný v programu se do inscenace bohužel téměř nepromítl, škoda.
(zadáno: 14.4.2017)
Tak ten chlap byl pěkně na zabití! Velmi zajímavá hra svým obsahem, forma částečného scénického čtení mi vůbec nevadila, herci hráli i tak docela dost a hlavně pěkně. Obsazení možná trochu překvapivé, ale dle mého funguje dobře. Spokojenost.
(zadáno: 14.4.2017)
A co bych se vypisovala, souhlasím s hodnocením uživatele JirkaS :)
(zadáno: 9.4.2017)
Další úderný text M. O'Rowea, který klade velké nároky na herce a vlastně i na diváka. J. Holík a O. Rychlý se s tím popasovali až na pár drobností skvěle, jejich nasazení je obdivuhodné. Oproti Terminovi je hra méně snová, režie je umírněnější a vyloženě soustředěná na herce. Vtipná hra sice zpočátku je, ale postupně úsměv zamrzá... Závěr mě dostal, pecka.
Podruhé viděno v Ungeltu, kde se hrálo na zcela holé scéně, tudíž závěrečný efekt nebyl, velká škoda. Nicméně zvedám hodnocení o 5 % díky hercům, intenzivní zážitek zblízka. 85 %
(zadáno: 4.4.2017)
Zinscenovat takto vystavěný text, aby to opravdu fungovalo, to je kumšt. Příběh mě udržel celou dobu v napětí, hlavním představitelům jsem fandila a doufala v happy end. Přesvědčivé civilní herecké výkony, které máte na dosah, povedená jednoduchá scéna a obdivuhodný timing technické složky. Velká spokojenost.
(zadáno: 4.4.2017)
Další audiovizuální bonbónek v podání dua SKUTR. Tentokrát mi ale i přes neznalost předlohy, minimum textu a značné použití metafor přišel děj jasný a čitelný. Úžasné je uchopení hudební složky, která naznačuje, že podobný příběh se může odehrát kdekoliv a kdykoliv. Herecky dobrá kolektivní práce. Vytknout můžu příliš dlouhou první část, kdy i tempo místy kolísalo. Jinak velká spokojenost. Děkuji také ND+ za stále častější doprovodné akce, které umožňují lépe pochopit a přijmout tvůrčí záměr.
(zadáno: 23.3.2017)
Moc příjemný večer, ale oddechovka to vlastně není! Musíte totiž pořádně poslouchat a zapojit mozek, aby vám neunikly krásné slovní hříčky :) Nejvíce se mi líbila prostřední část, souhlasím, že konec možná malinko padá. Herci ale jako tým moc baví a přestavení rozhodně nalákalo na další inscenace souboru. Můžu doporučit.
(zadáno: 18.3.2017)
Hodně nevyrovnaný text. První třetina nudná, oživení přinášely zcizovací momenty a několik rovin děje, nicméně vulgarity zbytečně odvádějí od dobře ukrytých myšlenek. Nejlepší častí byly závěrečné monology. Herecky jsou týden po premiéře zatím rezervy. Postava ďábla se mi taky nelíbila. A sledování scény se světelnými pruhy chvílemi vyloženě nepříjemné pro oči.
(zadáno: 2.3.2017)
Lehký nadprůměr. Začátek hodně rozvleklý, příliš mnoho postav bez dostatečného prostoru, říkala jsem si, proč vůbec takovou hru dnes uvádět. V druhé polovině začala hra více gradovat a závěrečný zvrat mě překvapil. P. Nárožný kraluje, dále bych ocenila výkon D. Černé a S. Zindulky. co se týče Z. Stavné, tak mě víceméně přesvědčila.
(zadáno: 2.3.2017)
Narozdíl od některých jiných McDonaghových her se v této hře o násilí nejen mluví, ale i provozuje, takže nic pro citlivé povahy. Některé pasáže by šly trochu zrychlit, na druhou stranu díky škrtům šlo něco až moc hopem. Z herců výborné především ústřední trio J. Dolanský, L. Hampl a I. Chmela.
(zadáno: 2.3.2017)
Ať už je to kouzlem uzavřeného prostoru Řeznické, vysokou kvalitou textu či povedenou úspornou režií, tento příběh jsem s postavami plně prožívala a rozhodně mě nenechal chladným. Všechny herecké výkony výborné, D. Krejčíka ale musím vyzdvihnout extra, 100% uvěřitelný, nominace na ceny jsou zasloužené :) Jediné, co mi nesedělo, byla použitá hudba v první části inscenace. Pokud vás nepohoršuje ostřejší slovník (viz samotný název), rozhodně doporučuju!
(zadáno: 10.2.2017)
Aktualizace funguje, líbila se mi hudba, scéna a použití stínohry. Vyzvednout musím herecké výkony ďábelského O. Veselého, který si zasluhuje akorát opovržení, stejně jako úslužného a rozpolceného R. Valenty (včetně skvělé hudební vsuvky) či výrazné T. Dočkalové. Většina ostatních postav byla buď divně uchopená nebo napsaná. Určitě stojí za vidění.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>