Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 5.9.2017)
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %
(zadáno: 25.8.2017)
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Jak Obchodu na korze přemístění do venkovního prostředí uškodilo, této hře to vyloženě pomohlo. M. Balcar vtipně reagoval na kolemjdoucí a promlouval k nim, jeho výkon je hlavní devízou inscenace. Na druhou stranu v divadle jistě dobře budují atmosféru světla a scénografie. Okolnosti příběhu nejsou zcela jednoznačné, takže záleží na každém divákovi, jak se k tomu postaví. Zajímavý počin. 65 %
(zadáno: 25.8.2017)
Viděno venku u Stalina, bohužel hluční turisté hře dost uškodili, ve sklepních prostorách bych si to určitě užila víc. Film jsem neviděla, takže srovnávat jsem naštěstí nemohla. Odlišení více rolí jednoho herce mi problém nedělalo. Expresivní pojetí není úplně můj šálek kávy, ale rozhodně oceňuji výkony herců v čele s M. Nechvátalem a G. Pyšnou a jejich nasazení navzdory rušivým elementům. 65 %
(zadáno: 29.6.2017)
Na takový druh divadla prakticky nechodím, bylo to pro mě trochu náročnější, délka byla ale příjemná. Viděno na nádraží v Bubnech, které má podobnou historii, prostředí a světla udělali svoje, atmosféra byla skvělá. Působivá byla také hudba. Výkony všech aktérů perfektní, vyzdvihla bych alespoň H. Varadzinovou.
(zadáno: 29.6.2017)
Jako obvykle u SKUTRů- krásná scéna, skvělá hudba, výrazná pohybová složka. Bohužel je první část hodně zdlouhavá a pro diváky poněkud ubíjející. Nevím, nakolik hře porozumí divák neznalý předlohy. Já jsem měla trochu problém s výkladem některých postav, inscenace mě bohužel nedokázala příliš emočně zasáhnout. Z herců zaujali K. Sedláčková-Oltová, P. Neškudla a P. Tesař, pro mě v úplně jiné poloze, než jsem ho znala dosud. Doporučuji přední řady, spousta scén se odehrává na zemi. 65 %
(zadáno: 15.6.2017)
Aktuální a nečekaně vtipné. Inscenace si lehce pohrává s textem až téměř na hraně parodie, ale nesklouzne. Tempo drží velmi dobře téměř celou dobu. Skvělá tradiční scéna a použití projekcí a hudby. Herecky velmi dobře obsazené a podané, zaujali např. E. Hacurová, M. Matejka či M. Hanuš, jen A. Goldflam mi tam bohužel vůbec nezapadal.
(zadáno: 15.6.2017)
Zajímavý text, i když mě nezasáhl tolik, jak by asi měl. Nicméně režii bych pochválila, hra měla dobrou dynamiku a spád, a to i díky střihům. Inscenaci vévodí ústřední dámské duo, rozehrávají velmi vyrovnaný a strhující souboj a ani D. Bambas se nenechá v druhé polovině zahanbit. 75 %
(zadáno: 7.6.2017)
Ten text je hodně zvláštní, ale M. Němec se s ním popral docela dobře, ačkoliv se střídaly skvělé scény s těmi slabšími, představení mělo správnou atmosféru. Naprosto geniální je scéna včetně akvárka a hudba. Herecky velmi dobré, D. Punčochář mě mile překvapil, byl správně démonický, i když pro postavu Baala tak úplně nemá to správné kouzlo, abyste uvěřili třeba veletoči postoje Nevěsty, jeho proces destrukce mohl být také lépe zdůrazněn.
(zadáno: 7.6.2017)
Příjemná konverzační komedie, kterou pozvedá především výborné ústřední trio J. Vlasák, J. Smutná a P. Štěpánek. Hra je sice předvídatelná a nijak objevná, ale pobaví.
(zadáno: 7.6.2017)
Vtipné, milé, krátké, příjemná jednohubka, která ale mohla být klidně víc rozehraná. (Mezi ploty)
(zadáno: 4.6.2017)
Aktuální hra k zamyšlení. Tempo inscenace není úplně vyrovnané, především v druhé půli je například pasáž se sny poněkud zdlouhavá. Každý z herců dostane svůj kousek prostoru, nejvíc mě zaujali A. Čuba a Š. Kozub. Nápad nechat postavám jména herců tomu všemu dodává zvláštní jiskru. Spokojenost.
(zadáno: 4.6.2017)
Oddechová komedie, která dává příležitost hercům i režii se krásně vyblbnout a na vhodných místech i improvizovat. Derniéra o takové momenty také nebyla ochuzena, herci jsou sladění a můžou si to dovolit. Ústřední trio T. Dočkalová, J. Kaluža a A. Čuba skutečně válí, oceňuji celkovou choreografii a smekám před pohybovými schopnostmi herců. Některé opakující se pasáže by se daly možná trochu urychlit, ale to je zřejmě jediná výtka. Moc se mi líbilo, jak se vypořádali se scénou. Ráda bych viděla znovu :(
(zadáno: 4.6.2017)
Inscenace stojí na silném textu, který umí ostře tnout do živého, až mi několikrát trvalo pochopit, jaká krutost byla jen tak téměř mimochodem vlastně vyřčena. Režie měla hodně šťastnou ruku při obsazení jednotlivých postav, takže se může pevně opřít o vyrovnané herecké výkony v čele se skvělou M. Steinmasslovou a J. Nerudovou, která mě velmi mile překvapila. 85 %
(zadáno: 15.5.2017)
Takto to vypadá, když i nejabsurdněji vystavěný text pozvedne geniální myšlenka režiséra. Přesun do televizního prostředí funguje skvěle, Sama doma, reklamy, soutěže, jak přesné... Herecky opět výborné, pochválila bych i scénu a světla. Velmi milé překvapení, bavila jsem se skvěle! PS. Když založím ohýnek, přijde taky takový požárník?! :D
(zadáno: 15.5.2017)
Podobně jako ostatní se neubráním srovnávání s Dlouhou. Aréna inscenaci pojala vážněji, není to takový úlet (ačkoliv ta komedie tam samozřejmě zůstává též!) a díky tomu některé pasáže vyzněly jinak a na mě hra dopadla svou plnou vahou. Inscenace se v takové míře neopírá o masky, kostýmy či scénografii, vystačí si se skutečně vyrovnaným hereckým souborem. Pokud by někdo pochyboval o obsazení dvou nejnáročnějších rolí méně ostřílenými herci, pánové Š. Kozub a především Š. Krupa, který s přehledem vystihl celý vývoj jeho postavy, velmi rychle smetou jakékoliv obavy ze stolu. Tleskám! (DS Brno)
(zadáno: 12.5.2017)
Dlouhá opět využívá skvělého muzikálního potenciálu svého souboru, některá čísla jsou prostě nezapomenutelná. Inscenaci v některých pasážích trochu padá řemen, ale dojem ze slabší scény rychle napraví například některá z geniálních karikatur školního sboru (K. Sedláčková-Oltová!). Na diváka, který v té době nebyl ještě ani na světě, asi působí inscenace trochu míň, ale i tak mě to zvládlo pořádně rozesmát i dojmout. Kromě kolektivní práce souboru vyzdvihuji také kostýmy. 85 %
(zadáno: 12.5.2017)
Tento román je asi prostě těžší převést na divadelní prkna... První polovina mi přišla neskutečně dlouhá, druhá to naštěstí podstatně zachraňovala. Bohužel M. Ligač mě v těžké monologové úloze nepřesvědčil, což celkovému dojmu hodně uškodilo. Na druhé straně rozhodně zaujal R. Štabrňák a i J. Nosek. Scéna viditelně nízkorozpočtovější, ale proč ne. Moc pěkná hudba.
(zadáno: 26.4.2017)
Přiznávám, že to na mě bylo ten den trochu náročné, pořádně pod povrch jsem asi nedohlédla. Absurdní text plný symbolů a metafor rozhodně není oddechovkou, i když trocha odlehčení se také najde, strach, rozklad a sebeklam tíží všechny. Líbila se mi výprava i všechny herecké výkony. Nadšení není, ale ráda jsem zhlédla derniéru. 65 %
(zadáno: 25.4.2017)
TV záznam. Geniální ztvárnění a pojetí Fjodora Karamazova. 85 %
(zadáno: 24.4.2017)
Divadlo Mír se toho nebojí a pro svou první hru vůbec si vybralo velmi zajímavý text, ačkoliv pro některé diváky může být poněkud kontroverzní a až příliš absurdní. Nejvíce pobaví scény pánského dua. Po herecké stránce je inscenace vyvážená, nemůžu však nevyzdvihnout Š. Kozuba a jeho skvělou mimiku, gesta či práci s hlasem. Scéna je sice hodně jednoduchá, ale vystačí, hudba ukončující některé obrazy mi moc neseděla. Výborná, ale ne hloupá oddechovka, rozhodně doporučuji! 85 %
(zadáno: 24.4.2017)
První polovina strašně zdlouhavá, druhá díkybohu měla o dost lepší tempo. M. Kačmarčík jako Macbeth mi moc neseděl a nepřesvědčil, často jsem ani pořádně nerozuměla. D. Šoltýsová pěkně děsivá v druhé půli, nejvíc mě ale zaujali A. Bilík a R. Madeja. Moc pěkná scéna a zajímavé pojetí třech čarodějnic. Tvůrčí záměr nastíněný v programu se do inscenace bohužel téměř nepromítl, škoda.
(zadáno: 14.4.2017)
Tak ten chlap byl pěkně na zabití! Velmi zajímavá hra svým obsahem, forma částečného scénického čtení mi vůbec nevadila, herci hráli i tak docela dost a hlavně pěkně. Obsazení možná trochu překvapivé, ale dle mého funguje dobře. Spokojenost.
(zadáno: 14.4.2017)
A co bych se vypisovala, souhlasím s hodnocením uživatele JirkaS :)
(zadáno: 9.4.2017)
Další úderný text M. O'Rowea, který klade velké nároky na herce a vlastně i na diváka. J. Holík a O. Rychlý se s tím popasovali až na pár drobností skvěle, jejich nasazení je obdivuhodné. Oproti Terminovi je hra méně snová, režie je umírněnější a vyloženě soustředěná na herce. Vtipná hra sice zpočátku je, ale postupně úsměv zamrzá... Závěr mě dostal, pecka.
Podruhé viděno v Ungeltu, kde se hrálo na zcela holé scéně, tudíž závěrečný efekt nebyl, velká škoda. Nicméně zvedám hodnocení o 5 % díky hercům, intenzivní zážitek zblízka. 85 %

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>