Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 30.1.2017)
Jen na vlastní nebezpečí, viz anotace :) J. Jankovský se role režiséra zhostil velmi dobře, představení mělo dobrou atmosféru. Pochválit musím scénu a výkony C. Götze a V. Hanzla, ten mě dostal především ve druhé polovině, kdy děj graduje. Jako fanynka McDonagha děkuji za nastudování této jeho méně uváděné hry a doporučuji. (Divadlo v Celetné)
(zadáno: 20.1.2017)
Moc pěkné klasické zpracování s výbornou atmosférou, pocitem zmaru a beznaděje - dramatizace vynikajícího Kafkova románu se povedla. Líbila se mi scéna i použitá hudba. J. Jankovský, M. Steinmasslová a J. Maryško u mě vedou. A díky za anglické titulky, v některých chvílích šlo totiž ve velkých prostorách Jatek 78 hůře rozumět.
(zadáno: 20.1.2017)
Vysoká očekávání naplněna :) Dobře zrežírovaný povedený text T. Brussiga podal L. Hampl velmi přesvědčivě, s plným zapálením i improvizační lehkostí. Věřím, že ani ti, co fotbalu nijak neholdují, se výborně pobaví, skvělá oddechovka! 85 %
(zadáno: 20.1.2017)
Text rozhodně není špatný, ale co naplat, když tomu vůbec nepomáhá režie, velká scéna a bohužel hlavně některé herecké výkony. Nad nimi proto hodně nápadně vyčnívá standardně výborný A. Procházka. I kvůli jeho většímu zapojení je druhá polovina mnohem lepší a spěje k pěknému finále. Proto radím o pauze se nevzdávat, bude líp ;)
(zadáno: 20.1.2017)
Kdo román zná, nejspíš inscenaci ocení více, mám pocit, že některé snové surrealistické odbočky byly jen lehce nastíněny a proto nemusely tak vyznít. Stejně jako ostatní oceňuji skvělou scénu (byť prakticky neměnnou), kostýmy a hudbu včetně živé kapely. Druhá hutnější polovina se mi líbila víc a závěrečná scéna excelentní. Za tu zaokrouhlím nahoru :) 75 % (15.1., Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 30.12.2016)
TV záznam. 85 %
(zadáno: 30.12.2016)
Chválím kostýmy i celou výpravu či netradiční (ale vydařené) obsazení hlavní role K. Cibulkovou. Druhá polovina podařenější, několik velmi zajímavých obrazů, u této inscenace to rozhodně chce zapřemýšlet. 75 % (5.12.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Já bych se příště nebála do toho Shakespeara trochu sáhnout, klidně škrtnout zbytečné postavy nebo aspoň části a urychlit tak poněkud zdlouhavý úvod. Druhá část byla mnohem lepší. Z herců rozhodně zaujme geniálním střídáním dvou rolí Š. Kozub, dále pak A. Čuba či M. Cisovský. U V. Georgieva jsem až do samotné děkovačky pochybovala o jeho skutečné střízlivosti, naprosto přesvědčivé. 75 % (22.11.2016, La Fabrika)
(zadáno: 30.12.2016)
Toto filozofování i hádání o malířích, umění obecně i samotném životě určitě dokáže strhnout i méně zasvěceného diváka. Komorní dramata v Řeznické mě moc baví, i tento příběh je hutný a naprosto pohltí. Inscenaci pomáhá i samotný prostor divadla a práce se světlem. Nejsem zrovna fanynkou ani jednoho z herců, ale jejich souhra byla výborná, skvělý herecký výkon M. Etzlera se mi vryl hluboce do paměti. (24.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Komorní drama na velkém jevišti funguje skvěle díky krásným veršům (možná i jejich proškrtání a překvapivé délce bez přestávky), emotivnímu závěru a vynikajícím hereckým výkonům (P. Děrgel, R. Mácha a především P. Štorková). Nádherné výtvarně a řekla bych, že inscenace by nemusela pohoršovat ani konzervativnějšího diváka ND obeznámeného se Špinarovým stylem. Určitě zajdu znovu, třeba na jinou hereckou kombinaci. (19.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Ibsen-Nebeský, dvojka asi ne pro každého. Rozhodně nápadité, moc se mi líbilo scénické zpracování, bavily mě kostýmy, všemožné metafory,... Z herců mě nejvíc zaujali L. Trmíková a R. Mikluš. Úplně bych vyškrtla postavu M. Turkové a předčítání do hry nezapadajícího textu. 75 % (17.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Zajímavě vystavěná hra, ale některé monology jsou dlooouhé, škrtat se mělo, aby divák neztrácel tolik pozornost. O Sarah Bernhardtové jsem předem nevěděla absolutně nic, ale myslím, že to nijak zásadně nevadí. Na hru se vyplatí jít především kvůli hereckým výkonům, na kterých hra stojí a padá, a to jak božské I. Janžurové, tak K. Hádka v několika různých postavách ztvárněných opravdu skvěle. (13.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
S odstupem času hodnotím níž, než bych udělala těsně po zhlédnutí, představení mi zapadlo mezi ostatní, je škoda, že plně nevyužilo svůj potenciál a více nezasáhlo. Některé příběhy zaujaly více, některé méně, herecky opět kvalitní spolupráce, bavil T. Červinek a dobrý byl i jeho hudební přínos. (30.9.2016)
(zadáno: 16.12.2016)
Některé příběhy fungují lépe (rozlučka se svobodou), některé méně (dva manželská páry), takže tempo hry kolísá, propojování v druhé části je ale zajímavé. Nejvíce zaujal výstup M. Hofmanna. I vzhledem k jazyku určitě ne hra pro každého. Líbila se mi i jednoduchá funkční scéna. Viděno na veřejné generálce, tak třeba si ještě hra trochu lépe sedne. (28.9.2016)
(zadáno: 15.12.2016)
Nezúčastnit se dramaturgického úvodu, bylo by hodnocení nižší, protože bych nejspíš záměr tvůrců nepochopila. Groteskní stylizace z větší části funguje, bohužel se ale inscenaci nepodařilo udržet moji pozornost celou dobu, druhá půlka výrazně lepší. Výtvarně se mi to líbilo, z herců bych vypíchla J. Strykovou a V. Lazorčákovou. (19.9.2016)
(zadáno: 15.12.2016)
Hodně mě zaujal samotný text, mladí herci se se střídáním různých rolí a poloh poprali dobře, dobrá kolektivní práce. M. Řezníček v hlavní roli mě mile překvapil. Oceňuji také živou hudbu. Líbilo se mi to, ale kupodivu musím po 3 měsících hodně vzpomínat, o čem to vlastně bylo. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 1.12.2016)
Smyslový zážitek. Je ale pravda, že hudba i vizuál mi připomínaly třeba operu Z mrtvého domu v ND. Forma hraje prim, ale s neúplným a neuspořádaným textem se SKUTŘi dle mého vypořádali dobře, i když inscenace vyžaduje plné soustředění, ze začátku jsem se nemohla chytnout. P. Neškudla skvělý. Poslední výjev se mi zaryl do paměti. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 1.12.2016)
Příjemná oddechovka na léto, i když na specifickou češtinu je třeba se trochu soustředit. Jako ostatní chválím skvělou scénu, přestávku, herecky také velmi solidní, klobouk dolů před artistickými čísly. Rozhodně spokojenost. (17.8.2016) 75 %
(zadáno: 22.10.2016)
Již jsem viděla hru v DD, takže jsem věděla, na co se můžu těšit. Výborný text však pozvedlo vyřešení scény a herci v čele s M. Isteníkem. Oceňuji vynalézavost tvůrců, zapálení herců a přidané gagy, Pevnost Boyard mě totálně odrovnala. Určitě doporučuji a ráda bych zašla znovu. (26.7.2016, Celetná)
(zadáno: 22.10.2016)
I když jsem si při úvodní klauniádě beze slov říkala, co to sakra je, nakonec se mi tahle část líbila snad nejvíc. Na to, že hra nemá moc děj, má skutečně vražednou stopáž. Herecky to taky až na pár výjimek (P. Florián) pokulhává, i když se všichni snaží a fyzicky ze sebe vydají opravdu dost. Nemůžu popřít, že jsem se i docela zasmála, ale některé fórky byly opravdu laciné a bylo mi spíš trapno. Nemám Goldoniho zrovna v oblibě, ale myslím, že se dá udělat i na úrovni. (21.6.2016, ŽDJC)
(zadáno: 22.10.2016)
Souhlas s komentářem M. Nováka. Posun do současnosti funguje na jedničku, Oblomovů je nás tady pořád dost. Skvělá byla J. Matoušková, líbil se mi i L. Noha a J. Vyorálek. Obešla bych se ale bez výstupů P. Vančury a P. Čtvrtníčka. Skvělá byla i Nirvana s velkým N, ta s malým už méně. (15.6.2016)
(zadáno: 9.9.2016)
Malý prostor divadla Rokoko inscenaci vyloženě sluší a scénografie je kouzelná. V. Fridrich skvělý, nezaostal ani A. Procházka nebo N. Horáková. Řekla bych, že ty klasicky zpracované klasiky se MDP daří docela obstojně (alespoň co jsem mohla dosud vidět) a já Čechova navíc miluju. Jen je tahle inscenace poněkud rozvleklá a já mám z textu vždycky trochu depku :) 75 % (6.6.2016)
(zadáno: 2.9.2016)
Bála jsem se, že to bude příliš filozofující, ale text o vztazích mezi pohlavími, režisérem a herečkami, dětmi a rodiči a samotném divadle se mi líbil moc. M. Huba je prostě geniální a ani obě dvě herečky se nenechaly zahanbit. Při scéně zkoušení jsem málem zapomněla dýchat. Zopakovala bych si! (30.5.2016) 85 %
(zadáno: 2.9.2016)
Naprostý souhlas s komentářem Lukáše Dubského. Pěkná scéna bohužel ve větším sále při pohledu z boku nefunguje. Navzdory dobrým hereckým výkonům poněkud zklamání ze samotné hry. Mezi ploty, 29.5.2016
(zadáno: 1.9.2016)
Divadlo, které má smysl. Ty tři tečky za jménem J. Potměšila u obsazení jsou velmi málo - princ v podání J. Roskota se mi velmi líbil, hlavními hvězdami této inscenace jsou však nadšení mladí herci s Downovým syndromem, ze kterých čiší upřímná radost z toho, co dělají.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>