Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 23.3.2017)
Moc příjemný večer, ale oddechovka to vlastně není! Musíte totiž pořádně poslouchat a zapojit mozek, aby vám neunikly krásné slovní hříčky :) Nejvíce se mi líbila prostřední část, souhlasím, že konec možná malinko padá. Herci ale jako tým moc baví a přestavení rozhodně nalákalo na další inscenace souboru. Můžu doporučit.
(zadáno: 18.3.2017)
Hodně nevyrovnaný text. První třetina nudná, oživení přinášely zcizovací momenty a několik rovin děje, nicméně vulgarity zbytečně odvádějí od dobře ukrytých myšlenek. Nejlepší častí byly závěrečné monology. Herecky jsou týden po premiéře zatím rezervy. Postava ďábla se mi taky nelíbila. A sledování scény se světelnými pruhy chvílemi vyloženě nepříjemné pro oči.
(zadáno: 2.3.2017)
Lehký nadprůměr. Začátek hodně rozvleklý, příliš mnoho postav bez dostatečného prostoru, říkala jsem si, proč vůbec takovou hru dnes uvádět. V druhé polovině začala hra více gradovat a závěrečný zvrat mě překvapil. P. Nárožný kraluje, dále bych ocenila výkon D. Černé a S. Zindulky. co se týče Z. Stavné, tak mě víceméně přesvědčila.
(zadáno: 2.3.2017)
Narozdíl od některých jiných McDonaghových her se v této hře o násilí nejen mluví, ale i provozuje, takže nic pro citlivé povahy. Některé pasáže by šly trochu zrychlit, na druhou stranu díky škrtům šlo něco až moc hopem. Z herců výborné především ústřední trio J. Dolanský, L. Hampl a I. Chmela.
(zadáno: 2.3.2017)
Ať už je to kouzlem uzavřeného prostoru Řeznické, vysokou kvalitou textu či povedenou úspornou režií, tento příběh jsem s postavami plně prožívala a rozhodně mě nenechal chladným. Všechny herecké výkony výborné, D. Krejčíka ale musím vyzdvihnout extra, 100% uvěřitelný, nominace na ceny jsou zasloužené :) Jediné, co mi nesedělo, byla použitá hudba v první části inscenace. Pokud vás nepohoršuje ostřejší slovník (viz samotný název), rozhodně doporučuju!
(zadáno: 10.2.2017)
Aktualizace funguje, líbila se mi hudba, scéna a použití stínohry. Vyzvednout musím herecké výkony ďábelského O. Veselého, který si zasluhuje akorát opovržení, stejně jako úslužného a rozpolceného R. Valenty (včetně skvělé hudební vsuvky) či výrazné T. Dočkalové. Většina ostatních postav byla buď divně uchopená nebo napsaná. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 9.2.2017)
Mohla bych do puntíku okopírovat hodnocení Eviika :) Akorát ještě vypíchnu výkon J. Kubáníka. 75 %
(zadáno: 8.2.2017)
Politické divadlo se u nás moc nedělá a že je to škoda! S tímhle materiálem... Jak říkali tvůrci, 80 % jsou skutečné výroky, 10 % Havlova Zahradní slavnost a 10 % jejich text. Výborné zpracování a nápady, možná malinko pomalejší rozjezd. K zasmání i zamyšlení, z anonymních výroků běhá mráz po zádech. Ušito horkou jehlou, ale přesto to skvěle funguje, jsem ráda, že nakonec kabaret byl uveden víckrát, než bylo původně v plánu. (Divadlo Za plotem) 85 %
(zadáno: 7.2.2017)
Počáteční groteskní pojetí mě trochu překvapilo nepřipravenou, ale tohle zákulisní představení M.A. v režii D. Špinara mě moc bavilo. Velmi zdařilá inscenace, od kostýmů, přes scénu či hudbu až po výborné herecké výkony. P. Štorková skutečně kraluje, je úžasná v komediální i vážné poloze, lehce si udrží divákovu pozornost po celou dobu. (derniéra, Švandovo divadlo) 85 %
(zadáno: 30.1.2017)
Jen na vlastní nebezpečí, viz anotace :) J. Jankovský se role režiséra zhostil velmi dobře, představení mělo dobrou atmosféru. Pochválit musím scénu a výkony C. Götze a V. Hanzla, ten mě dostal především ve druhé polovině, kdy děj graduje. Jako fanynka McDonagha děkuji za nastudování této jeho méně uváděné hry a doporučuji. (Divadlo v Celetné)
(zadáno: 20.1.2017)
Moc pěkné klasické zpracování s výbornou atmosférou, pocitem zmaru a beznaděje - dramatizace vynikajícího Kafkova románu se povedla. Líbila se mi scéna i použitá hudba. J. Jankovský, M. Steinmasslová a J. Maryško u mě vedou. A díky za anglické titulky, v některých chvílích šlo totiž ve velkých prostorách Jatek 78 hůře rozumět.
(zadáno: 20.1.2017)
Vysoká očekávání naplněna :) Dobře zrežírovaný povedený text T. Brussiga podal L. Hampl velmi přesvědčivě, s plným zapálením i improvizační lehkostí. Věřím, že ani ti, co fotbalu nijak neholdují, se výborně pobaví, skvělá oddechovka! 85 %
(zadáno: 20.1.2017)
Text rozhodně není špatný, ale co naplat, když tomu vůbec nepomáhá režie, velká scéna a bohužel hlavně některé herecké výkony. Nad nimi proto hodně nápadně vyčnívá standardně výborný A. Procházka. I kvůli jeho většímu zapojení je druhá polovina mnohem lepší a spěje k pěknému finále. Proto radím o pauze se nevzdávat, bude líp ;)
(zadáno: 20.1.2017)
Kdo román zná, nejspíš inscenaci ocení více, mám pocit, že některé snové surrealistické odbočky byly jen lehce nastíněny a proto nemusely tak vyznít. Stejně jako ostatní oceňuji skvělou scénu (byť prakticky neměnnou), kostýmy a hudbu včetně živé kapely. Druhá hutnější polovina se mi líbila víc a závěrečná scéna excelentní. Za tu zaokrouhlím nahoru :) 75 % (15.1., Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 30.12.2016)
TV záznam. 85 %
(zadáno: 30.12.2016)
Chválím kostýmy i celou výpravu či netradiční (ale vydařené) obsazení hlavní role K. Cibulkovou. Druhá polovina podařenější, několik velmi zajímavých obrazů, u této inscenace to rozhodně chce zapřemýšlet. 75 % (5.12.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Já bych se příště nebála do toho Shakespeara trochu sáhnout, klidně škrtnout zbytečné postavy nebo aspoň části a urychlit tak poněkud zdlouhavý úvod. Druhá část byla mnohem lepší. Z herců rozhodně zaujme geniálním střídáním dvou rolí Š. Kozub, dále pak A. Čuba či M. Cisovský. U V. Georgieva jsem až do samotné děkovačky pochybovala o jeho skutečné střízlivosti, naprosto přesvědčivé. 75 % (22.11.2016, La Fabrika)
(zadáno: 30.12.2016)
Toto filozofování i hádání o malířích, umění obecně i samotném životě určitě dokáže strhnout i méně zasvěceného diváka. Komorní dramata v Řeznické mě moc baví, i tento příběh je hutný a naprosto pohltí. Inscenaci pomáhá i samotný prostor divadla a práce se světlem. Nejsem zrovna fanynkou ani jednoho z herců, ale jejich souhra byla výborná, skvělý herecký výkon M. Etzlera se mi vryl hluboce do paměti. (24.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Komorní drama na velkém jevišti funguje skvěle díky krásným veršům (možná i jejich proškrtání a překvapivé délce bez přestávky), emotivnímu závěru a vynikajícím hereckým výkonům (P. Děrgel, R. Mácha a především P. Štorková). Nádherné výtvarně a řekla bych, že inscenace by nemusela pohoršovat ani konzervativnějšího diváka ND obeznámeného se Špinarovým stylem. Určitě zajdu znovu, třeba na jinou hereckou kombinaci. (19.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Ibsen-Nebeský, dvojka asi ne pro každého. Rozhodně nápadité, moc se mi líbilo scénické zpracování, bavily mě kostýmy, všemožné metafory,... Z herců mě nejvíc zaujali L. Trmíková a R. Mikluš. Úplně bych vyškrtla postavu M. Turkové a předčítání do hry nezapadajícího textu. 75 % (17.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Zajímavě vystavěná hra, ale některé monology jsou dlooouhé, škrtat se mělo, aby divák neztrácel tolik pozornost. O Sarah Bernhardtové jsem předem nevěděla absolutně nic, ale myslím, že to nijak zásadně nevadí. Na hru se vyplatí jít především kvůli hereckým výkonům, na kterých hra stojí a padá, a to jak božské I. Janžurové, tak K. Hádka v několika různých postavách ztvárněných opravdu skvěle. (13.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
S odstupem času hodnotím níž, než bych udělala těsně po zhlédnutí, představení mi zapadlo mezi ostatní, je škoda, že plně nevyužilo svůj potenciál a více nezasáhlo. Některé příběhy zaujaly více, některé méně, herecky opět kvalitní spolupráce, bavil T. Červinek a dobrý byl i jeho hudební přínos. (30.9.2016)
(zadáno: 16.12.2016)
Některé příběhy fungují lépe (rozlučka se svobodou), některé méně (dva manželská páry), takže tempo hry kolísá, propojování v druhé části je ale zajímavé. Nejvíce zaujal výstup M. Hofmanna. I vzhledem k jazyku určitě ne hra pro každého. Líbila se mi i jednoduchá funkční scéna. Viděno na veřejné generálce, tak třeba si ještě hra trochu lépe sedne. (28.9.2016)
(zadáno: 15.12.2016)
Nezúčastnit se dramaturgického úvodu, bylo by hodnocení nižší, protože bych nejspíš záměr tvůrců nepochopila. Groteskní stylizace z větší části funguje, bohužel se ale inscenaci nepodařilo udržet moji pozornost celou dobu, druhá půlka výrazně lepší. Výtvarně se mi to líbilo, z herců bych vypíchla J. Strykovou a V. Lazorčákovou. (19.9.2016)
(zadáno: 15.12.2016)
Hodně mě zaujal samotný text, mladí herci se se střídáním různých rolí a poloh poprali dobře, dobrá kolektivní práce. M. Řezníček v hlavní roli mě mile překvapil. Oceňuji také živou hudbu. Líbilo se mi to, ale kupodivu musím po 3 měsících hodně vzpomínat, o čem to vlastně bylo. (10.9.2016) 75 %

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>