Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 1.12.2016)
Smyslový zážitek. Je ale pravda, že hudba i vizuál mi připomínaly třeba operu Z mrtvého domu v ND. Forma hraje prim, ale s neúplným a neuspořádaným textem se SKUTŘi dle mého vypořádali dobře, i když inscenace vyžaduje plné soustředění, ze začátku jsem se nemohla chytnout. P. Neškudla skvělý. Poslední výjev se mi zaryl do paměti. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 1.12.2016)
Příjemná oddechovka na léto, i když na specifickou češtinu je třeba se trochu soustředit. Jako ostatní chválím skvělou scénu, přestávku, herecky také velmi solidní, klobouk dolů před artistickými čísly. Rozhodně spokojenost. (17.8.2016) 75 %
(zadáno: 22.10.2016)
Již jsem viděla hru v DD, takže jsem věděla, na co se můžu těšit. Výborný text však pozvedlo vyřešení scény a herci v čele s M. Isteníkem. Oceňuji vynalézavost tvůrců, zapálení herců a přidané gagy, Pevnost Boyard mě totálně odrovnala. Určitě doporučuji a ráda bych zašla znovu. (26.7.2016, Celetná)
(zadáno: 22.10.2016)
I když jsem si při úvodní klauniádě beze slov říkala, co to sakra je, nakonec se mi tahle část líbila snad nejvíc. Na to, že hra nemá moc děj, má skutečně vražednou stopáž. Herecky to taky až na pár výjimek (P. Florián) pokulhává, i když se všichni snaží a fyzicky ze sebe vydají opravdu dost. Nemůžu popřít, že jsem se i docela zasmála, ale některé fórky byly opravdu laciné a bylo mi spíš trapno. Nemám Goldoniho zrovna v oblibě, ale myslím, že se dá udělat i na úrovni. (21.6.2016, ŽDJC)
(zadáno: 22.10.2016)
Souhlas s komentářem M. Nováka. Posun do současnosti funguje na jedničku, Oblomovů je nás tady pořád dost. Skvělá byla J. Matoušková, líbil se mi i L. Noha a J. Vyorálek. Obešla bych se ale bez výstupů P. Vančury a P. Čtvrtníčka. Skvělá byla i Nirvana s velkým N, ta s malým už méně. (15.6.2016)
(zadáno: 9.9.2016)
Malý prostor divadla Rokoko inscenaci vyloženě sluší a scénografie je kouzelná. V. Fridrich skvělý, nezaostal ani A. Procházka nebo N. Horáková. Řekla bych, že ty klasicky zpracované klasiky se MDP daří docela obstojně (alespoň co jsem mohla dosud vidět) a já Čechova navíc miluju. Jen je tahle inscenace poněkud rozvleklá a já mám z textu vždycky trochu depku :) 75 % (6.6.2016)
(zadáno: 2.9.2016)
Bála jsem se, že to bude příliš filozofující, ale text o vztazích mezi pohlavími, režisérem a herečkami, dětmi a rodiči a samotném divadle se mi líbil moc. M. Huba je prostě geniální a ani obě dvě herečky se nenechaly zahanbit. Při scéně zkoušení jsem málem zapomněla dýchat. Zopakovala bych si! (30.5.2016) 85 %
(zadáno: 2.9.2016)
Naprostý souhlas s komentářem Lukáše Dubského. Pěkná scéna bohužel ve větším sále při pohledu z boku nefunguje. Navzdory dobrým hereckým výkonům poněkud zklamání ze samotné hry. Mezi ploty, 29.5.2016
(zadáno: 1.9.2016)
Divadlo, které má smysl. Ty tři tečky za jménem J. Potměšila u obsazení jsou velmi málo - princ v podání J. Roskota se mi velmi líbil, hlavními hvězdami této inscenace jsou však nadšení mladí herci s Downovým syndromem, ze kterých čiší upřímná radost z toho, co dělají.
(zadáno: 1.9.2016)
Kombinace absurdní zápletky, otázky morální viny, vykoupení, humoru a dvou výborných hereckých výkonů, přičemž ten starší ze Zindulků exceluje. Krátká, ale výživná inscenace, ve stísněném prostoru Divadla v Řeznické to musí být ještě větší zážitek. 75 % (Mezi ploty, 29.5.2016)
(zadáno: 1.9.2016)
Nečekaný zásah do černého. Zpověď talentovaných mladých herců, ve které se každý někde musí najít. Hra provede všemi možnými emocemi a ani na okamžik nedá vydechnout. Závěr krásný. Jen by mě zajímalo, jak momentálně obvykle hra vypadá, protože na našem představení bylo jen cca 9 herců z avizovaných 12. (Mezi ploty, 28.5.2016)
(zadáno: 1.9.2016)
Viděno 28.5.2016 na festivalu Mezi ploty a bohužel díky hraní venku šlo občas hůře rozumět. Na druhou stranu bylo aspoň místo autentické. Několik pěkných písniček i hereckých výkonů a ačkoliv tuto Shakespearovu hru nemám příliš v oblibě, bylo to příjemné letní vystoupení.
(zadáno: 1.9.2016)
Pěkně zpracovaná klasika. M. Isteník v hlavní roli nechává na jevišti vše, byl výborný! V. Lazorčáková pak okouzlí nejen svým zpěvem. Celkově se mi líbila hudba a sborové scény. Tempo možná v první půlce zakolísalo, ale přehnaně dlouhé mi to nepřišlo a rozhodně jsem se nenudila. (viděno 24.5.2016)
(zadáno: 24.5.2016)
Trochu jsem se bála zde zmiňované nudy, ale docela mile mě to překvapilo. Beznadějné osamocení a touha po blízkosti odlehčeny, po slušné gradaci ale hra na konci ztratila švih. Herecky výborné, nejvíce zaujala P. Špalková a J. Boušková. Spokojenost. 65 %
(zadáno: 17.5.2016)
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
(zadáno: 5.5.2016)
Především díky aktualizaci a úpravě textu velmi příjemný Goldoni, připsané hlášky byly nejlepší. J. Vondráček perfektní, moc se mi líbil také P. Tesař či J. Wohanka. Skvělá i scéna včetně funkčního kanálu či karnevalové kostýmy, hudby za mě mohlo být klidně míň. Začátky obou částí byly trošku pomalejší a některé detaily v posunu do současnosti moc nefungovaly, ale nezapomenutelný závěrečný monolog to úspěšně smazal.
(zadáno: 4.5.2016)
Klasická italská fraška plná hádavých ženských, divných vztahů a sázky na jistotu v podobě B. Klepla. Žádná sofistikovaná věc, možná bych trochu krátila, ale pobavila jsem se. Scéna i kostýmy klasické, herecky mě nejvíc zaujal P. Pěknic. 65 %
(zadáno: 4.5.2016)
Po delší době jsem odcházela z DNz nespokojená, ta hodina a půl byla dlouhá.. Pár scén se opravdu povedlo, ale spoustu výstupů jsem jednoduše nepochopila a nějaké sdělení mi taky unikalo. Nevím, jestli to bylo tím, že hra vznikala a měnila se na poslední chvíli (viz fota v programu, reportáž ČT či odložení premiéry). Jako obvykle ale musím pochválit scénu M. Cpina, hercům v čele s J. Plodkovou také není co vytknout, bohužel jsem se s duem Mikulášek & Viceníková tentokrát nepotkala.
(zadáno: 29.4.2016)
První půlhodina mě moc nebavila, ale druhá část byla výrazně lepší. Napětí, hutná atmosféra, skutečné tragédie. Dobrá scéna, světla, hudba, použití dětských postav parádní. Z herců nejvíc zaujali J. Vlasák s několika velmi silnými momenty, A. Procházka a V. Dvořák. Text jsem pořádně neznala a musím říct, že myšlenkami to je pro mě rozhodně nejzajímavější Shakespeare. A v MDP se ho podařilo zinscenovat solidně a klasicky.
(zadáno: 28.4.2016)
Příjemná zábava a především skvělé artistické výkony všech.
(zadáno: 27.4.2016)
Vidím v tom spíš ten drsný smutný příběh než komedii, i když černého humoru je tam dost a ne že bych se nezasmála :) Zápletka zajímavá, ale možná jsem ji čekala ještě zajímavější. Každopádně závěr napínavý, kulisy výborné, dobré kostýmy. Překvapilo mě, že I. Chmela měl méně prostoru, nejvíce zaujali I. Lupták a především skvělá A. Fialová.
(zadáno: 27.4.2016)
Některým divákům z velké části jen recitování titulků nemusí sednout, já jsem ale věděla, na co se chystám, a tenhle průlet posledním čtvrtstoletím se mi líbil. Herecky super od všech (u mě vede Železný a Paroubek S. Rašilova). Bezva sbory a celkový vizuál. Nezařazení přestávky naopak oceňuji, hra se aspoň nedrobila.
(zadáno: 27.4.2016)
Hravá inscenace a myslím, že odehraná s nadšením. Fantasy jsem na divadle ještě neviděla a vida, jde to! Pár dokonalých fórků, funkční scéna (i když někdy možná zbytečně přestavovaná - někdy skoro nešel poznat rozdíl), mohlo to být trošku kratší. Z herců nejvíc zaujal M. Dusbaba. Fajn oddychovka. 65 %
(zadáno: 27.4.2016)
Nejen fyzicky náročných rolí se P. Mikeska a M. Ruml ujali skvěle. Víc se mi líbila hutnější druhá polovina a obzvlášť P. Mikeska mě v závěru skutečně dostal. Zaujala i scéna, nápad s dopisováním básně a nádherná taneční scéna ústředního dua. Rozhodně ne oddechovka, ale moc doporučuji.
(zadáno: 1.4.2016)
(Revival Evening v březnu 2016) Nevím, na kolik to bylo kvůli "svérazně pojaté oslavě", ale nečekala jsem tolik odlehčení. Každopádně dramatické momenty si zachovaly svou sílu. Klobouk dolů za tak kvalitní výkon všech i 5 let po derniéře. Kromě výborného J. Potměšila musím vyzdvihnout aspoň M. Steinmasslovou. Velmi příjemný večer.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>