Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 1.9.2016)
Kombinace absurdní zápletky, otázky morální viny, vykoupení, humoru a dvou výborných hereckých výkonů, přičemž ten starší ze Zindulků exceluje. Krátká, ale výživná inscenace, ve stísněném prostoru Divadla v Řeznické to musí být ještě větší zážitek. 75 % (Mezi ploty, 29.5.2016)
(zadáno: 1.9.2016)
Nečekaný zásah do černého. Zpověď talentovaných mladých herců, ve které se každý někde musí najít. Hra provede všemi možnými emocemi a ani na okamžik nedá vydechnout. Závěr krásný. Jen by mě zajímalo, jak momentálně obvykle hra vypadá, protože na našem představení bylo jen cca 9 herců z avizovaných 12. (Mezi ploty, 28.5.2016)
(zadáno: 1.9.2016)
Viděno 28.5.2016 na festivalu Mezi ploty a bohužel díky hraní venku šlo občas hůře rozumět. Na druhou stranu bylo aspoň místo autentické. Několik pěkných písniček i hereckých výkonů a ačkoliv tuto Shakespearovu hru nemám příliš v oblibě, bylo to příjemné letní vystoupení.
(zadáno: 1.9.2016)
Pěkně zpracovaná klasika. M. Isteník v hlavní roli nechává na jevišti vše, byl výborný! V. Lazorčáková pak okouzlí nejen svým zpěvem. Celkově se mi líbila hudba a sborové scény. Tempo možná v první půlce zakolísalo, ale přehnaně dlouhé mi to nepřišlo a rozhodně jsem se nenudila. (viděno 24.5.2016)
(zadáno: 24.5.2016)
Trochu jsem se bála zde zmiňované nudy, ale docela mile mě to překvapilo. Beznadějné osamocení a touha po blízkosti odlehčeny, po slušné gradaci ale hra na konci ztratila švih. Herecky výborné, nejvíce zaujala P. Špalková a J. Boušková. Spokojenost. 65 %
(zadáno: 17.5.2016)
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
(zadáno: 5.5.2016)
Především díky aktualizaci a úpravě textu velmi příjemný Goldoni, připsané hlášky byly nejlepší. J. Vondráček perfektní, moc se mi líbil také P. Tesař či J. Wohanka. Skvělá i scéna včetně funkčního kanálu či karnevalové kostýmy, hudby za mě mohlo být klidně míň. Začátky obou částí byly trošku pomalejší a některé detaily v posunu do současnosti moc nefungovaly, ale nezapomenutelný závěrečný monolog to úspěšně smazal.
(zadáno: 4.5.2016)
Klasická italská fraška plná hádavých ženských, divných vztahů a sázky na jistotu v podobě B. Klepla. Žádná sofistikovaná věc, možná bych trochu krátila, ale pobavila jsem se. Scéna i kostýmy klasické, herecky mě nejvíc zaujal P. Pěknic. 65 %
(zadáno: 4.5.2016)
Po delší době jsem odcházela z DNz nespokojená, ta hodina a půl byla dlouhá.. Pár scén se opravdu povedlo, ale spoustu výstupů jsem jednoduše nepochopila a nějaké sdělení mi taky unikalo. Nevím, jestli to bylo tím, že hra vznikala a měnila se na poslední chvíli (viz fota v programu, reportáž ČT či odložení premiéry). Jako obvykle ale musím pochválit scénu M. Cpina, hercům v čele s J. Plodkovou také není co vytknout, bohužel jsem se s duem Mikulášek & Viceníková tentokrát nepotkala.
(zadáno: 29.4.2016)
První půlhodina mě moc nebavila, ale druhá část byla výrazně lepší. Napětí, hutná atmosféra, skutečné tragédie. Dobrá scéna, světla, hudba, použití dětských postav parádní. Z herců nejvíc zaujali J. Vlasák s několika velmi silnými momenty, A. Procházka a V. Dvořák. Text jsem pořádně neznala a musím říct, že myšlenkami to je pro mě rozhodně nejzajímavější Shakespeare. A v MDP se ho podařilo zinscenovat solidně a klasicky.
(zadáno: 28.4.2016)
Příjemná zábava a především skvělé artistické výkony všech.
(zadáno: 27.4.2016)
Vidím v tom spíš ten drsný smutný příběh než komedii, i když černého humoru je tam dost a ne že bych se nezasmála :) Zápletka zajímavá, ale možná jsem ji čekala ještě zajímavější. Každopádně závěr napínavý, kulisy výborné, dobré kostýmy. Překvapilo mě, že I. Chmela měl méně prostoru, nejvíce zaujali I. Lupták a především skvělá A. Fialová.
(zadáno: 27.4.2016)
Některým divákům z velké části jen recitování titulků nemusí sednout, já jsem ale věděla, na co se chystám, a tenhle průlet posledním čtvrtstoletím se mi líbil. Herecky super od všech (u mě vede Železný a Paroubek S. Rašilova). Bezva sbory a celkový vizuál. Nezařazení přestávky naopak oceňuji, hra se aspoň nedrobila.
(zadáno: 27.4.2016)
Hravá inscenace a myslím, že odehraná s nadšením. Fantasy jsem na divadle ještě neviděla a vida, jde to! Pár dokonalých fórků, funkční scéna (i když někdy možná zbytečně přestavovaná - někdy skoro nešel poznat rozdíl), mohlo to být trošku kratší. Z herců nejvíc zaujal M. Dusbaba. Fajn oddychovka. 65 %
(zadáno: 27.4.2016)
Nejen fyzicky náročných rolí se P. Mikeska a M. Ruml ujali skvěle. Víc se mi líbila hutnější druhá polovina a obzvlášť P. Mikeska mě v závěru skutečně dostal. Zaujala i scéna, nápad s dopisováním básně a nádherná taneční scéna ústředního dua. Rozhodně ne oddechovka, ale moc doporučuji.
(zadáno: 1.4.2016)
(Revival Evening v březnu 2016) Nevím, na kolik to bylo kvůli "svérazně pojaté oslavě", ale nečekala jsem tolik odlehčení. Každopádně dramatické momenty si zachovaly svou sílu. Klobouk dolů za tak kvalitní výkon všech i 5 let po derniéře. Kromě výborného J. Potměšila musím vyzdvihnout aspoň M. Steinmasslovou. Velmi příjemný večer.
(zadáno: 22.3.2016)
Solidní komorní inscenace, která se poměrně obstojně popasovala i s velkým sálem divadla. Z herců mě nejvíc přesvědčil G. Řezníček, Ray P. Vacka mi bohužel moc nesedl. Ženské duo mělo své vynikající momenty. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi poslední scéna líbila, nebo to ztvárnění bylo zbytečné. Každopádně jsem ráda, že se zlínské divadlo nebojí takových her, a je škoda, že ji tak brzo stahují z repertoáru. Publikum bylo sice z počátku hodně zaražené, ale na přidané závěrečné diskuzi s herci inscenaci ocenilo.
(zadáno: 15.3.2016)
Výjimečně dobře napsaný text, který i přes své intimní téma nesklouzává k prvoplánovému lacinému humoru. Ona to vlastně skoro není komedie, i když divák se nasměje dosyta. Výborné herecké výkony, každý má tu svoji chvilku. Komorní činohra mě vážně začíná bavit :) 85 %
(zadáno: 15.3.2016)
Výborná kompaktní inscenace s pěti vyrovnanými hereckými výkony a kvalitním textem, založeným na dobrém nápadu spojení různých životních osudů a postojů. Špičkování hereček pobaví, v ostatních chvílích hra nedá vydechnout. Program doporučuji číst až po zhlédnutí hry. 85 %
(zadáno: 15.3.2016)
Pokud jste viděli film nebo víte o Fridě to podstatné, text pro vás asi příliš objevný nebude. Rozhodně ale zaujme výkon D. Šoltýsové, dokáže velmi dobře udržet pozornost diváka. Omezený prostor zkušebny ŽDJC byl také velmi dobře využit. 65 %
(zadáno: 15.3.2016)
Jak se dalo čekat podle názvu, obsah poněkud ustoupil formě. Text znám ale dobře, takže mi to nijak zvlášť nevadilo, věřím, že jinak to bylo pro diváka nepřehledné. Začátek s motýly slabší, ale koukat bylo pořád na co. Moc se mi líbila hudba se sbory, celá práce s prostorem a vizuál, repetice mi nevadily. Nasazení herců obdivuhodné. Škoda vyškrtnutí mravenců, to je dle mého asi nejzajímavější část předlohy. 65 %
(zadáno: 10.3.2016)
Dvě velmi příjemné jednoaktovky. V první jsem si opět ověřila, že V. Fridrich mě začíná čím dál víc bavit a zahraje toho hodně. Opilecká komedie s vážným podtónem. Ve druhé pro změnu exceluje M. Ruml jako Hitler, v jednu chvíli se mu až nebezpečně podobal. V malém prostoru režie postavená na dobrém textu a hercích absolutně stačí, rozhodně spokojenost. 75 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hlavně ze začátku až nepříjemně hlučné, solidně střelené s dobrými momenty. Pěkné použití rýže, vizuál celkově zajímavý. Trochu jsem čekala propadák, ale příjemná stopáž a povedený závěr tomu zabránily.
(zadáno: 9.3.2016)
Veřejná generálka. Mé hodnocení sráží fakt, že velkou část textu herci četli. Spolu s tématem, které mi nijak moc nesedlo, to určitě ovlivnilo celkový dojem. Nicméně se mi moc líbily písničky a herecký výkon J. Langmajera, kterého jsem viděla na divadle prvně, jako dárek ke svému výročí říkám proč ne. 65 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hra je pro diváka určitě zajímavá svým tématem. Dost vážný podtext a doba se mísí s vtípky. Herecky jako obvykle velmi dobré, vysoce nerušivé řešení přestaveb scény, koncert byl působivý. Nevím sice, kde bych krátila, ale na můj vkus trochu dlouhé. Očekávání byla vysoká, ale po tolika letech se jim to občas trochu rozjíždí. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>