Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 22.3.2016)
Solidní komorní inscenace, která se poměrně obstojně popasovala i s velkým sálem divadla. Z herců mě nejvíc přesvědčil G. Řezníček, Ray P. Vacka mi bohužel moc nesedl. Ženské duo mělo své vynikající momenty. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi poslední scéna líbila, nebo to ztvárnění bylo zbytečné. Každopádně jsem ráda, že se zlínské divadlo nebojí takových her, a je škoda, že ji tak brzo stahují z repertoáru. Publikum bylo sice z počátku hodně zaražené, ale na přidané závěrečné diskuzi s herci inscenaci ocenilo.
(zadáno: 15.3.2016)
Výjimečně dobře napsaný text, který i přes své intimní téma nesklouzává k prvoplánovému lacinému humoru. Ona to vlastně skoro není komedie, i když divák se nasměje dosyta. Výborné herecké výkony, každý má tu svoji chvilku. Komorní činohra mě vážně začíná bavit :) 85 %
(zadáno: 15.3.2016)
Výborná kompaktní inscenace s pěti vyrovnanými hereckými výkony a kvalitním textem, založeným na dobrém nápadu spojení různých životních osudů a postojů. Špičkování hereček pobaví, v ostatních chvílích hra nedá vydechnout. Program doporučuji číst až po zhlédnutí hry. 85 %
(zadáno: 15.3.2016)
Pokud jste viděli film nebo víte o Fridě to podstatné, text pro vás asi příliš objevný nebude. Rozhodně ale zaujme výkon D. Šoltýsové, dokáže velmi dobře udržet pozornost diváka. Omezený prostor zkušebny ŽDJC byl také velmi dobře využit. 65 %
(zadáno: 15.3.2016)
Jak se dalo čekat podle názvu, obsah poněkud ustoupil formě. Text znám ale dobře, takže mi to nijak zvlášť nevadilo, věřím, že jinak to bylo pro diváka nepřehledné. Začátek s motýly slabší, ale koukat bylo pořád na co. Moc se mi líbila hudba se sbory, celá práce s prostorem a vizuál, repetice mi nevadily. Nasazení herců obdivuhodné. Škoda vyškrtnutí mravenců, to je dle mého asi nejzajímavější část předlohy. 65 %
(zadáno: 10.3.2016)
Dvě velmi příjemné jednoaktovky. V první jsem si opět ověřila, že V. Fridrich mě začíná čím dál víc bavit a zahraje toho hodně. Opilecká komedie s vážným podtónem. Ve druhé pro změnu exceluje M. Ruml jako Hitler, v jednu chvíli se mu až nebezpečně podobal. V malém prostoru režie postavená na dobrém textu a hercích absolutně stačí, rozhodně spokojenost. 75 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hlavně ze začátku až nepříjemně hlučné, solidně střelené s dobrými momenty. Pěkné použití rýže, vizuál celkově zajímavý. Trochu jsem čekala propadák, ale příjemná stopáž a povedený závěr tomu zabránily.
(zadáno: 9.3.2016)
Veřejná generálka. Mé hodnocení sráží fakt, že velkou část textu herci četli. Spolu s tématem, které mi nijak moc nesedlo, to určitě ovlivnilo celkový dojem. Nicméně se mi moc líbily písničky a herecký výkon J. Langmajera, kterého jsem viděla na divadle prvně, jako dárek ke svému výročí říkám proč ne. 65 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hra je pro diváka určitě zajímavá svým tématem. Dost vážný podtext a doba se mísí s vtípky. Herecky jako obvykle velmi dobré, vysoce nerušivé řešení přestaveb scény, koncert byl působivý. Nevím sice, kde bych krátila, ale na můj vkus trochu dlouhé. Očekávání byla vysoká, ale po tolika letech se jim to občas trochu rozjíždí. 75 %
(zadáno: 23.2.2016)
Krásně hravé představení s chytlavými písničkami. Spousta povedených nápadů, ať už pojetí úvodu, samotné scény a použití slovních hříček. Možná chybělo nějaké hlubší sdělení, ale bavila jsem se velmi dobře.
(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace s několika velice působivými momenty a kvalitními výkony J. Dvořáka, O. Brouska a I. Uhlířové. Velká scéna mi přišla na začátku zbytečné prázdná, ale má to svůj důvod. Rozjezd díky vyprávěcí formě bohužel trochu pomalejší. Přiznám se, že nápad s loutkohrou mě po chvíli přestal bavit. Velmi povedené závěry obou částí ale poměrně úspěšně dorovnávají vysoce nastavená očekávání. 75 %
Edit: Podruhé viděno s D. Ratajským, jeho podání je trochu civilnější, závěr ale stejně silný.
(zadáno: 4.2.2016)
Svižná inscenace s výbornými výkony Z. Velena a především přirozeného V. Fridricha. Zkrácení prospělo údernosti, jednoduchá scéna úplně postačila. Body navíc všem, že ustáli naprosto neuvěřitelné divačky nahlas komentující z první řady polovinu představení. Zopakovala bych si to, leč derniéra...
(zadáno: 2.2.2016)
Příjemná oddechovka, pobavila jsem se velmi dobře, i když ani větší socio-drama by mi nevadilo. Ústřední herecké duo výborné, zbytek taky fajn, jen Z. Benešová mi bohužel příliš neseděla. Jednoduchá, ale postačující scéna, svižná inscenace, za mě spokojenost. 75 %
(zadáno: 22.1.2016)
Krásně absurdní, bavila jsem se výborně. Jen trochu jednodušší a ne příliš nápadité zpracování.
(zadáno: 20.1.2016)
Tato inscenace mi již několik dní leží v hlavě, byl to zvláštní zážitek. Ze začátku docela nepříjemné pocity a vnitřní uvědomování si hranice, čemu se můžu a chci smát. Chytře zvolená přestávka pro oddych či vytracení z divadla již po 45 min. Druhá část se mi líbila víc, s výhradami ke konci té první souhlasím. Obrovská poklona ale před všemi herci, výborná kolektivní práce, jde vidět, že smyslu inscenace věří a jdou do toho naplno, i když se z hlediště ozývají všemožné reakce. 75 %
(zadáno: 12.1.2016)
První polovina mě velmi mile překvapila, z té jsem byla nadšená, ve druhé přišlo docela zklamání. Z vyprávění lidských příběhů se staly víceméně jen taneční klipy s několika lacinými momenty a vynucenou party na konci. Taneční výkony se mi ale líbily a docela ráda bych viděla ten šrumec v zákulisí při tolika změnách postav. A jedno postesknutí bokem - diváci by si měli uvědomit, že i když ve hře nejsou dialogy, jejich hovor velmi ruší :(
(zadáno: 12.1.2016)
Inscenace, která se tématem a vážností docela vymyká z repertoáru ABC, mě hodně zaujala. Velkými klady jsou herecké výkony především V. Fridricha a J. Vlasáka, působivá scéna i hudba. Pokud si nechcete jen vyčistit hlavu, můžu doporučit. 75%
(zadáno: 18.12.2015)
Škoda, že předloha nebyla ještě více rozpracována, děj celého muzikálu je velmi stručný. Krásná hudba K. Marka mi trochu připomínala Vánoční koledu, duety v druhé půli byly nádherné. Z P. Strenáčika jsem nemohla spustit oči, vynikající! Dál mě velmi překvapil svým zpěvem P. Stach. Uvěřitelná Z. Stavná, čeština A. Šiškové mi taky trochu vadila. Dialogy Anděla a Štěstěny tam byly snad omylem, vůbec mi tam neseděly. Ale ten trik R. Štabrňáka! Nevím, jestli je to úplně muzikál pro děti, nebýt závěrečné písničky při děkovačce neodcházím vzhledem ke smutnému příběhu asi tak příjemně naladěna. 75 %
(zadáno: 13.12.2015)
Začínalo to tak nevinně a pak se to zvrhlo v tak crazy komedii :D Souhlas s J. Koulou. Oddechová komedie pro příjemný večer. 75 %
(zadáno: 13.12.2015)
Velmi dobře vystavěný text, napínavý, téma nechá málokoho chladným. J. Štěpnička odehrál svůj kvalitní standard, ale z J. Pidrmanové jsem nemohla spustit oči, hodně mě překvapila! Vzhledem k ději byla, myslím, hysterická přiměřeně. Povedená komorní hra.
(zadáno: 23.11.2015)
Upřímně řečeno jsem čekala, že tentokrát díky blízkosti tématu častěji rozklíčuju, co tím chtěl autor říci, nevadí. Jako obvykle povedená scéna a ani herci nezklamali. Každopádně zajímavý vhled do hereckého a divadelního zákulisí.
(zadáno: 22.11.2015)
Osekat ne zrovna známého Shakespeara na 80 minut nebyl dobrý nápad. I díky střídání postav jsem se docela úspěšně ztrácela. Pojetí Francouzů chvíli bavilo, ale pochopení to taky neusnadňovalo. Herecky ne úplně vyvážené, jednodušší výpravu vzhledem k nelehké situaci v Ústí neřeším.
(zadáno: 22.11.2015)
Neznat díky filmu děj, bylo by hodnocení možná vyšší. Jde o zábavnou jednohubku se třemi výbornými hereckými výkony. Využití prostředí baru bylo super. A smekám pře Z. Stavnou, že se nezabila v těch šatech a botech na rubínovských schodech! 75 %
(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 26.10.2015)
Příjemný oddechový večer. O. Sokol si představení pěkně zrežíroval a především zábavně odvykládal. Nástup byl efektní a začátek ve velkém stylu, později se tempo trošku zpomalilo, ale věřím, že s postupem času to bude lepší. Čekala jsem trochu jiné příběhy, navíc jako velký fanoušek, který čte rozhovory s O. Sokolem, jsem bohužel několik historek už znala. Jsem zvědavá, kam se to bude vyvíjet dál. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>