Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 23.2.2016)
Krásně hravé představení s chytlavými písničkami. Spousta povedených nápadů, ať už pojetí úvodu, samotné scény a použití slovních hříček. Možná chybělo nějaké hlubší sdělení, ale bavila jsem se velmi dobře.
(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace s několika velice působivými momenty a kvalitními výkony J. Dvořáka, O. Brouska a I. Uhlířové. Velká scéna mi přišla na začátku zbytečné prázdná, ale má to svůj důvod. Rozjezd díky vyprávěcí formě bohužel trochu pomalejší. Přiznám se, že nápad s loutkohrou mě po chvíli přestal bavit. Velmi povedené závěry obou částí ale poměrně úspěšně dorovnávají vysoce nastavená očekávání. 75 %
Edit: Podruhé viděno s D. Ratajským, jeho podání je trochu civilnější, závěr ale stejně silný.
(zadáno: 4.2.2016)
Svižná inscenace s výbornými výkony Z. Velena a především přirozeného V. Fridricha. Zkrácení prospělo údernosti, jednoduchá scéna úplně postačila. Body navíc všem, že ustáli naprosto neuvěřitelné divačky nahlas komentující z první řady polovinu představení. Zopakovala bych si to, leč derniéra...
(zadáno: 2.2.2016)
Příjemná oddechovka, pobavila jsem se velmi dobře, i když ani větší socio-drama by mi nevadilo. Ústřední herecké duo výborné, zbytek taky fajn, jen Z. Benešová mi bohužel příliš neseděla. Jednoduchá, ale postačující scéna, svižná inscenace, za mě spokojenost. 75 %
(zadáno: 22.1.2016)
Krásně absurdní, bavila jsem se výborně. Jen trochu jednodušší a ne příliš nápadité zpracování.
(zadáno: 20.1.2016)
Tato inscenace mi již několik dní leží v hlavě, byl to zvláštní zážitek. Ze začátku docela nepříjemné pocity a vnitřní uvědomování si hranice, čemu se můžu a chci smát. Chytře zvolená přestávka pro oddych či vytracení z divadla již po 45 min. Druhá část se mi líbila víc, s výhradami ke konci té první souhlasím. Obrovská poklona ale před všemi herci, výborná kolektivní práce, jde vidět, že smyslu inscenace věří a jdou do toho naplno, i když se z hlediště ozývají všemožné reakce. 75 %
(zadáno: 12.1.2016)
První polovina mě velmi mile překvapila, z té jsem byla nadšená, ve druhé přišlo docela zklamání. Z vyprávění lidských příběhů se staly víceméně jen taneční klipy s několika lacinými momenty a vynucenou party na konci. Taneční výkony se mi ale líbily a docela ráda bych viděla ten šrumec v zákulisí při tolika změnách postav. A jedno postesknutí bokem - diváci by si měli uvědomit, že i když ve hře nejsou dialogy, jejich hovor velmi ruší :(
(zadáno: 12.1.2016)
Inscenace, která se tématem a vážností docela vymyká z repertoáru ABC, mě hodně zaujala. Velkými klady jsou herecké výkony především V. Fridricha a J. Vlasáka, působivá scéna i hudba. Pokud si nechcete jen vyčistit hlavu, můžu doporučit. 75%
(zadáno: 18.12.2015)
Škoda, že předloha nebyla ještě více rozpracována, děj celého muzikálu je velmi stručný. Krásná hudba K. Marka mi trochu připomínala Vánoční koledu, duety v druhé půli byly nádherné. Z P. Strenáčika jsem nemohla spustit oči, vynikající! Dál mě velmi překvapil svým zpěvem P. Stach. Uvěřitelná Z. Stavná, čeština A. Šiškové mi taky trochu vadila. Dialogy Anděla a Štěstěny tam byly snad omylem, vůbec mi tam neseděly. Ale ten trik R. Štabrňáka! Nevím, jestli je to úplně muzikál pro děti, nebýt závěrečné písničky při děkovačce neodcházím vzhledem ke smutnému příběhu asi tak příjemně naladěna. 75 %
(zadáno: 13.12.2015)
Začínalo to tak nevinně a pak se to zvrhlo v tak crazy komedii :D Souhlas s J. Koulou. Oddechová komedie pro příjemný večer. 75 %
(zadáno: 13.12.2015)
Velmi dobře vystavěný text, napínavý, téma nechá málokoho chladným. J. Štěpnička odehrál svůj kvalitní standard, ale z J. Pidrmanové jsem nemohla spustit oči, hodně mě překvapila! Vzhledem k ději byla, myslím, hysterická přiměřeně. Povedená komorní hra.
(zadáno: 23.11.2015)
Upřímně řečeno jsem čekala, že tentokrát díky blízkosti tématu častěji rozklíčuju, co tím chtěl autor říci, nevadí. Jako obvykle povedená scéna a ani herci nezklamali. Každopádně zajímavý vhled do hereckého a divadelního zákulisí.
(zadáno: 22.11.2015)
Osekat ne zrovna známého Shakespeara na 80 minut nebyl dobrý nápad. I díky střídání postav jsem se docela úspěšně ztrácela. Pojetí Francouzů chvíli bavilo, ale pochopení to taky neusnadňovalo. Herecky ne úplně vyvážené, jednodušší výpravu vzhledem k nelehké situaci v Ústí neřeším.
(zadáno: 22.11.2015)
Neznat díky filmu děj, bylo by hodnocení možná vyšší. Jde o zábavnou jednohubku se třemi výbornými hereckými výkony. Využití prostředí baru bylo super. A smekám pře Z. Stavnou, že se nezabila v těch šatech a botech na rubínovských schodech! 75 %
(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 26.10.2015)
Příjemný oddechový večer. O. Sokol si představení pěkně zrežíroval a především zábavně odvykládal. Nástup byl efektní a začátek ve velkém stylu, později se tempo trošku zpomalilo, ale věřím, že s postupem času to bude lepší. Čekala jsem trochu jiné příběhy, navíc jako velký fanoušek, který čte rozhovory s O. Sokolem, jsem bohužel několik historek už znala. Jsem zvědavá, kam se to bude vyvíjet dál. 75 %
(zadáno: 19.10.2015)
Budu opakovat to, co už tady zaznělo. Poctivé tradiční divadlo s citlivou režií podpořenou výbornou scénou, krásnou hudbou včetně sborů a hereckými výkony v čele s E. Pacolákovou, J. Smutnou a V. Fridrichem, který mě po X komediálních rolích vážně dostal. Jen škoda trochu rychlého závěru. 85 %
(zadáno: 17.10.2015)
Rozporuplné dojmy. Několik výborných nápadů vystřídalo pár hodně ujetých scén a jako celek mi to nějak nepasovalo dohromady. Navzdory svým očekáváním jsem nebyla nijak zvlášť znechucená nebo pohoršená, ale oproti jiným hrám v DNz mi chybělo nějaké sdělení. Dobrá kolektivní práce, nejvíc ale vynikli J. Vyorálek a H. Hájek.
(zadáno: 14.10.2015)
Nazkoušet tuhle hru v takových prostorách byl perfektní nápad. Bytové divadlo se vším všudy, až si připadáte jako voyeři na nepatřičné návštěvě. Silná hra se třemi velmi dobrými hereckými výkony, jen některé pohnutky Helen mohly být trochu lépe objasněny. Aktuální téma pro zamyšlení, intenzivní divadelní zážitek. 85 %
(zadáno: 14.10.2015)
V porovnání s ostatními hrami O. Sokola mi přišla jeho režie umírněnější, čistší. A vůbec to nebylo na škodu! Začátek byl trochu pozvolnější, ale především druhá půlka mě do sebe vtáhla. R. Fišarové jsem na začátku taky občas nerozuměla, víc se mi líbil P. Strenáčik, O. Sokol jako Perón svým velmi solidním výkonem mile překvapil. Supr hudba, scéna a práce s prostorem. A neodpustím si jednu velkou výtku - kdo dal do těch projekcí tolik čárek ve větě navíc??
(zadáno: 21.9.2015)
Moc pěkný text s perfektním hereckým podáním. Zdánlivě banální zápletka postupně naráží na odlišnosti postav, jejich sbližování bylo krásné a dojemné pozorovat. S. Zindulka neskutečný, člověk mu to všechno až do děkovačky naprosto věří, M. Hádek mě svým přesvědčivým výkonem taky potěšil. Škoda jen, že to tak rychle uteklo... Vřele doporučuji!
(zadáno: 19.9.2015)
Hodně silný příběh v jasném čistém zpracování. Při propojení s aktuálními problémy a hrozbami docela děsivé. Dobrá kolektivní práce, několik působivých scén a obrazů způsobily mrazivé ticho v sále. Jen statická poslední část byla při delší stopáži na ne zrovna pohodlných sedadlech malinko natažená. Nebylo mi ze hry úplně dobře, přesto musím doporučit.
(zadáno: 8.9.2015)
Náročná hra, nejen na divákovo soustředění kvůli velkému množství poetického textu, ale v druhé půli i emočně. První kratší část byla takové "intro", které mě poněkud zaskočilo nepřipravenou, část po přestávce jsem si ale díky kávě a většímu rozhýbání děje už naplno užívala :) Krásné po výtvarné stránce, kostýmy, scéna, světla, skvělá režie! Herecky úžasné, H. Dvořáková válí a M. Němec se nenechává zahanbit.
(zadáno: 20.8.2015)
Začátek hodně pozvolný, ale postupným odhalováním souvislostí atmosféra houstne. Herecky se mi to líbilo hodně, v čele s výbornou J. Čvančarovou, O. Novák se svým sobectvím byl na facku, M. Hofmann většinu času uvěřitelný, ale nejen s postavou Kuřete si dle mého mohl režisér ještě trochu pohrát.
(zadáno: 20.8.2015)
Výstižný název. Hru jsem neznala, takže jsem se bála zmatení v postavách a ději, ale nebyla šance, plytké, velmi jednoduchá zápletka. Pěkné klasické kostýmy, herecky solidní, zaujala především P. Horváthová s V. Jílkem, P. Čtvrtníček opět nepřehlédnutelný :) Ale jinak bohužel bez nápadu a na komedii vlastně docela málo humoru.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>