Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 27.2.2013)
Skvěle napsaná hra, plná černého humoru, který mě přivedl až k slzám smíchu, navíc nápaditě zrežírovaná (nemocnice!) a perfektně herecky podaná - M.Dlouhý exceluje, H. Lapčíková mu ale velice zdatně sekunduje. K. Lojdová se mi líbila snad ještě víc. Příbramské publikum dostalo cenný klenot a jsem ráda, že se o něj dělí na hostovačkách u Cimrmanů v Praze.
(zadáno: 12.4.2013)
Krásné představení, pro mě to byl nádherný zážitek, umocněný nevšedním umístěním hlediště a prací s prostorem. Herecké výkony byly přesné, jako vždy výborná T. Medvecká, ale smekám především před J. Dolanským! Tomu jsem věřila úplně všechno... Hudby bylo málo, ale když už, tak to stálo za to. Přiznávám, že hru jsem příliš neznala a nemám porovnání s jiným provedením, ale já jsem naprosto nadšená! Strhující představení...
(zadáno: 12.5.2013)
Nevím, co mám chválit dřív. Opět originální nápad se scénou, skvělá hudba, všichni 4 herci byli úžasní, přesvědčiví, postupně každý z nich dostal dostatek prostoru, aby předvedl své umění.
Nejvíc mi na hře připadalo zajímavé registrovat, jak jsou někteří diváci zděšení a zároveň druzí už se smějí. Z představení si také odnáším vědomí, že při takové koncentraci násilí po chvíli člověk otupí a ke konci se nad takovou brutalitou tolik nepozastavuje, děsivé...
Až to rozdýchám, půjdu znovu!
(zadáno: 31.3.2014)
Dokonalé! Pro mě jedna z nejlepších inscenací, kterou jsem zatím mohla vidět. Oba dva herecké výkony dechberoucí a naprosto přesvědčivé, ocenění Thálií a širší nominací na ni pro mě naprosto zasloužené (i když Krajčo má přece jen trochu víc prostoru a někdy jsem z něj fascinovaná nemohla spustit oči). Minimalistická výprava, stísněnost Ungeltu se sehranými herci na dosah ruky a máme tu geniální představení, které mě vážně zasáhlo. Tleskám!
(zadáno: 31.5.2014)
Prostě perfektní představení!! Tento muzikál a hudbu miluju, v Brně se ho podařilo nastudovat opravdu nádherně. Působivá scéna, výborné nápady (smrt Javerta, barikády). Výkony herců (až na pár drobných výjimek, nad kterými ale zavřu oko) vynikající, J. Ježek + P. Štěpán!! Hodně emotivní, husí kůže od první minuty, na konci už brečelo snad celé divadlo a při standing ovation i půlka účinkujících, kterým věřím, že se s tak nádherným kusem nechtělo loučit. Tleskám!
(zadáno: 10.11.2014)
Nekriticky miluju!! Konečně se mi podařilo hru vidět i naživo a byl to zážitek. Pánové si i po 23 letech hrají a baví sebe i diváky přidanými replikami a improvizacemi. A M. Čepelka se svými zapalujícími lýtky je prostě neodolatelný.
(zadáno: 14.12.2014)
I TV záznam se mi líbil, naživo to ale byla čirá radost, která proudila z jeviště. Představení skutečně pro celou rodinu, musela jsem se celou dobu usmívat :-) Perfektní hudební čísla, jsou to multitalenti! Báječné nápady, kouzelným iluzím rád podlehne i dospělý. Pavel Tesař je dokonalé roztomilé dítko i neodolatelný V. Neckář. Příští Vánoce se chci nechat dojmout i pobavit zas!!
(zadáno: 27.2.2015)
Vynikající to bylo!!! První půlka byla plná fórků, brečela jsem smíchy, neuvěřitelný humor, úprava prostě skvělá! No ale ta druhá polovina, ufff... I když všichni víme, jak ten příběh má skončit, tak jsem si to nedokázala představit v takto rozjetém představení. No a jako když utne - přišla na řadu vážná a až nepříjemně aktuální stránka věci a slzy z úplně jiných důvodů. Naprosto mě to rozložilo... A finále? Pecka! A už jsem se zmínila o hudbě? Tohle se vážně povedlo! Váhala jsem, jestli je to na plný počet, ale i za všechny ty emoce, které u mě představení vzbudilo, dávám 100 %.
(zadáno: 15.4.2015)
Nečekané. Text je skvělý a český překlad se povedl. Začalo to zvolna, ale pak to jelo strhujícím způsobem až do perfektního finále. Chtělo se mi smát, plakat, běhal mi mráz po celém těle, velké napětí a vtažení do děje, i když občasnému ztracení v záplavě slov jsem se při prvním zhlédnutí nevyhla. Úsporná režie s jednoduchou a funkční scénou, skvělá hudba a světla. Neskutečný L. Hampl hrál do roztrhání těla, B. Lukešová drsná i neuvěřitelně křehká zároveň, A. Doláková také přesvědčivá, i když T. Rumlová u mě výrazně vyhrává, vynikající! Díky ní zvedám na plný počet.
(zadáno: 15.4.2018)
Beatles jsou prostě srdcovka. Aranže se mi líbily moc, zajímavé bylo prolínání s cimbálovkou. Příběh včetně snových pasáží je slušně bláznivý, ale výborně funguje, umístění děje se stává zdrojem řady vtipných momentů. D. Vitázek je opravdu bůh! Dále bych vyzdvihla L. Janotu, duo V. Skála & A. Novotný a skvělé pěvecké číslo V. Matušovové. Mladí kluci na mé repríze neměli úplně den a při dvou písničkách se trochu ztráceli, ale jinak hráli s velkým nasazením. 95 %
(zadáno: 9.12.2018)
Myslím, že jsem ještě nikdy nebyla v divadle takhle rozložená. To, jak je hra vystavěná, je velmi chytré. Jak se cítí rodina, to si dokáže každý představit, takže zprostředkování pocitů nemocného člověka je obrovským přínosem této inscenace. A J. Vlasák? BRAVO!! Děkuji za silný zážitek.
(zadáno: 1.2.2013)
Skvělá hra, režie a herecký koncert! Drsná slova, drsné činy, že se člověk někdy diví sám sobě, že se během toho směje. Dostala jsem před představením dobrou radu vzít si s sebou pytlík brambůrků, takže ji předávám dál :)
PS: Doporučuju nezjišťovat si o hře příliš informací, některé scény pak pro vás nebudou mít ten správný efekt.
(zadáno: 16.2.2013)
Hodně zajímavě pojatá hra o stavu divadla, kultury a společnosti. Netradiční vrstvení textu, neskutečný příval slov, která jsou bohužel pravdivá... První půlka hry byla hodně dobrá, ale ta druhá! Výstup V. Žilkové skvělý, pan Kukura fenomenální, má u mě za tuto náročnou roli veliký obdiv. A po příchodu perfektně vedené loutky jsem už jen zírala s otevřenou pusou. Podle mě rozhodně nedoceněná a málo navštěvovaná hra z nabitého repertoáru Činoherního klubu.
(zadáno: 17.2.2013)
Pro mě rozhodně zajímavé téma, o kterém jsem vlastně nic předtím nevěděla. Zaujala mě pěkně vyřešená scéna a krásná hudba, vyzdvihnout bych chtěla asi hlavně V. Hybnerovou a T. Medveckou, i když všechny herečky podaly super výkon. Opravdu povedená inscenace, která mě vtáhla do sebe a musela jsem pak o ní ještě hodně přemýšlet.
Edit: Po druhém zhlédnutí zvedám hodnocení, tentokrát excelovala I. Janžurová. Chvílemi mi běhal mráz po zádech, draly se slzy do očí a nejeden výbuch smíchu. Výborná kombinace.
(zadáno: 25.2.2013)
Pokud budete po první "půlce" (přestávka už asi po 70min) trochu rozpačití, protože se v ní vlastně nic moc nestalo a spíše jste se snažili zorientovat ve vztazích postav a kochali nádhernými kostýmy, počkejte se soudy! Druhá část je úplně jiná - místo 10 lidí na jevišti nyní pouze max dialogy 2 postav, velmi vtipné, ale i vypjaté, postavy dostávají více prostoru, děj postupně graduje a čas letí jako splašený... Vynikající byli především I. Chmela a T. Medvecká, moc se mi líbila i scéna a podmanivá hudba. Zpětně nevyváženost obou částí představení odpouštím a chápu a rozhodně chci vidět znovu!
(zadáno: 5.3.2013)
Skvělá komedie, která je zároveň hodně drsná a snaží se něco sdělit. První část je celkem krátká, ale stojí na skvělých třech (resp. čtyřech) monolozích, které výborně vykreslují charaktery postav. Po náročném vybudování zajímavě řešené scény pak hra dostává grády a lítá všechno možné (i nechtěně židle téměř do první řady :D ). Musím vyseknout pochvalu hlavně režii O. Sokola a M. Suchánkovi, který mě svým vážným a přesným výkonem opravdu mile překvapil. Ačkoliv v této hře prostě NENÍ slabých herců, všichni byli perfektní!
(zadáno: 6.9.2013)
Nářez :D Neskutečné, co tři herci zvládnou, tolik textu, tolik rolí, tolik poloh, a to vše ve zběsilém tempu s pouze jednou "občerstvovací pauzou" :D Takže klobouk dolů před jejich výkonem! Některé vtípky či hry byly slabší, ale stejně jsem se bavila výborně a rapovaného Othella jen tak z hlavy nedostanu :)
(zadáno: 8.9.2013)
Když depka, tak ať to stojí za to! Mě to prostě dostalo... Samotná hra i téma je silné samo o sobě, ale ten způsob provedení a umístění na Bubenské nádraží k tomu...
Z herců mě rozhodně zaujali především 3 hlavní představitelé - O. Kavan, D. Sitek a D. Pfauserová, výborný byl i R. Valenta.
Pro mě to byl rozhodně zážitek, doufám, že tento projekt bude dál úspěšně pokračovat i příští rok!
(zadáno: 5.10.2013)
Tak potřetí a naposled... Pro mě nezapomenutelná inscenace, při které mi běhá mráz po zádech. Richard Krajčo je fenomenální, vkládá do role vše a jde to vidět. Skvělý výkon podává i T. Medvecká, J. Preissová, D. Prachař a další. Moc se mi líbí scénografie i hudba, závěrečná scéna se opravdu povedla. Škoda derniéry, ráda bych viděla minimálně ještě jednou! Procenta dolů jen za jednu hodně nepovedenou reprízu ze strany I. Janžurové a O. Pavelky.
(zadáno: 13.10.2013)
Tak tohle byla síla... Výjimečný zážitek (dříve intimněji s diváky na jevišti), kdy se nám Marmeladov do očí svěřuje se svým životem, propojení v závěru se Zločinem a trestem mi docvaklo až po 4. zhlédnutí. V druhé části jsme svědky složitého manželského "rozhovoru"... Souhlasím, že M. Šoposká i E. Josefíková byly i bez jediného slova skvělé a vyjádřily vše. M. Hofmanna jsem v této inscenaci viděla na divadle poprvé a byl úžasný! Něha, nenávist, zoufalství, tolik emocí, ještě ta harmonika... Navíc oceňuji to, že i když někdy mluvil opravdu rychle, pořád mu šlo výborně rozumět.. Doporučuju!
(zadáno: 18.10.2013)
Vynikající J. Potměšil!! Příběh jsem neznala a vážně mě dojal. Výborná hudba, režie i ostatní herci. Rozhodně můžu doporučit!
PS. Po shlédnutí představení jsem se vrhla i na knihu a určitě doporučuju tento postup, ne naopak! Ale kniha se nedá číst v MHD, půlku jsem proslzela...
(zadáno: 26.10.2013)
Viděno jen díky TV záznamu, ale i přesto obrovský zážitek!! M. Finger byl opravdu geniální, před jeho výkonem si sedám na zadek... Neméně skvělá byla i režie. Hra ve mně nechala silný dojem a lituju, že jsem ji neviděla naživo.
(zadáno: 15.12.2013)
Je pravda, že první půlka má možná pár slabších míst, ale rozhodně není k nepřečkání. Hlavně si divák musí zvyknout, že představení asi vypadá jinak, než si představoval... Druhá půlka je přeci jen více činoherní a Karel Roden je prostě skvělý! Jediné, co mi asi vadilo, bylo vyslovování jména Scrooge a také postava vypravěčky byla občas možná zbytečná, příp. nereflektovala skutečné dění na jevišti. Jinak to ale byla prostě nádhera... Husí kůže i slza dojetí, krásná hudba, perfektní výprava, skvělé vánoční naladění!
(zadáno: 22.1.2014)
Působivé!! Místy jsem koukala s otevřenou pusou a běhal mi mráz po zádech. Náročné na soustředění a zorientování v postavách, ale zajímavé myšlenky, budu to muset vidět víckrát. Z větší části geniální herecké výkony, několik obrazů, které mě přikovaly do sedačky (teda do židle.. přátelská rada - první 4 řady jsou jen ze židlí, což by někomu při 4hodinové náloži nemuselo vyhovovat..). Skvělá atmosféra, hudba, moc se mi líbilo využití scény a všech herců. Zážitek, který si ráda zopakuju.
(zadáno: 26.4.2014)
Výborná komedie, do které se typické herectví M. Dlouhého podle mě hodí. K. Halbich také skvělý, bavil mě T. Pavelka, ale i ostatní. Opět super hudba, jen trochu mnoho střihů a přestaveb. Pobavila jsem se ale skvěle, v druhé půlce obzvlášť. Jako oddechovku pro zasmání určitě můžu doporučit!

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>