Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu
(zadáno: 12.1.2015)
Text znám dobře a na provedení Činoherního klubu nedám dopustit, takže srovnání jsem se nevyhnula. Po druhém zhlédnutí (premiéra + rok poté) mírně upravuji hodnocení, herci na sebe sice slyší už lépe, ale mohlo by to být ještě lepší, dnešní uvedení mělo své mouchy. Každopádně moc mě bavil především M. Ruml a gradace děje v poslední části. Škoda podle mě pár zdlouhavých opon a přesunů nábytku. 75 %
(zadáno: 22.2.2015)
TV záznam.
(zadáno: 5.3.2015)
V. Fridrich a J. Hána neměli chybu!! Spokojená jsem odcházela především díky nim a dalším hercům. Jistá rozkouskovanost ubírá inscenaci na tempu, přesuny a zatmívačky po dialogu o pár větách už byly ke konci poněkud otravné, ale líp už by to asi nešlo, scéna byla vyřešena skvěle. Humor asi ne pro každého, já se pobavila dobře.
(zadáno: 15.3.2015)
Moc se mi líbily režijní nápady a choreografie (teda kromě zbytečné a natažené scény s číšníky). I. Chýlková a J. Dulava mě jako obvykle pobavili, dvojka J. Meduny a K. Hádka byla roztomilá, škoda jen, že K. Hádek to pěvecky moc nezvládl. Skvělá živá hudba! Příjemná zábava, zvlášť v první polovině.
(zadáno: 25.3.2015)
Skvělá hudba, dobrá scéna (včetně sezení diváků kolem dokola) a především výborný I. Lupták. Text mi sice během představení přišel docela jednoduchý, ale silné téma ve mně dlouho zůstalo, je nad čím přemýšlet. 75 %
(zadáno: 2.4.2015)
TV záznam. 75 %
(zadáno: 9.4.2015)
Trochu méně humoru a více krutosti, než jsem u McDonagha zvyklá. Pomalejší rozjezd vyvážilo několik nečekaných zvratů. Výkony dobré, především A. Fišerová a J. Jankovský se mi líbili. Režie nepříliš nápaditá, dojem trochu srážely i poněkud ochotnické kulisy, použití některé hudby zvláštní. Že herečky hrají vlastně o 20 let starší postavy se divák neznalý předlohy dozví sice až poměrně pozdě, ale nijak mi to nevadilo, spokojenost. 75 %
(zadáno: 14.5.2015)
Dle diváckých hodnocení jsem byla připravena na vše a nakonec jsem odcházela spokojena a velmi pobavena. Moliere zde byl opravdu jen námětem, ale vůbec mi to nevadilo. Herecky mě bavila především ústřední trojice K. Dobrý, D. Prachař, K. Winterová, skvěle zazpíval R. Mácha. Super živá hudba. 75 %
(zadáno: 27.5.2015)
Další z her DNz spíše na téma, než s nějakým příběhem, takže opět vynikající momenty občas vystřídaly slabší scénky. Zcizovací efekty tomu dodávaly ještě více absurdity aneb "Gratuluji, tahle scéna nedává absolutně žádný smysl". Občas jsem sice nestíhala všechno, ale bavila jsem se dobře a nejen díky povedenému závěru ve mně zůstává pozitivní dojem. Dobrá herecká kolektivní práce, scéna a zvuk. 75 %
(zadáno: 2.6.2015)
Taková oddychová jednohubka :) Tleskám Š. Vaculíkové, povedlo se jí to, ať už jde o samotný text, režii, či herecké ztvárnění několika postav, docela mě překvapila. Příjemná živá hudba, v tomto ohledu pouze výtka týkající se zbytečně přepáleného, poněkud ohlušujícího zpěvu.
(zadáno: 11.6.2015)
Pro diváka neznalého předlohy občas náročnější, forma střídajících se vypravěčů dokáže děj dobře posouvat, ale i tak jsem měla pocit, že se vychází z příliš obsáhlého románu a mohlo se škrtat víc. Opět super scéna, hudba, víc se mi líbila druhá část, z herců především S. Majer a J. Plodková.
(zadáno: 18.6.2015)
Krásný Molierův stále aktuální text! Pěkná scéna a kostýmy, skvělý F. Čapka s E. Josefíkovou se mi líbili moc, jen to chtělo pár scén trochu proškrtat. Spokojenost! 75 %
(zadáno: 20.8.2015)
Začátek hodně pozvolný, ale postupným odhalováním souvislostí atmosféra houstne. Herecky se mi to líbilo hodně, v čele s výbornou J. Čvančarovou, O. Novák se svým sobectvím byl na facku, M. Hofmann většinu času uvěřitelný, ale nejen s postavou Kuřete si dle mého mohl režisér ještě trochu pohrát.
(zadáno: 26.10.2015)
Příjemný oddechový večer. O. Sokol si představení pěkně zrežíroval a především zábavně odvykládal. Nástup byl efektní a začátek ve velkém stylu, později se tempo trošku zpomalilo, ale věřím, že s postupem času to bude lepší. Čekala jsem trochu jiné příběhy, navíc jako velký fanoušek, který čte rozhovory s O. Sokolem, jsem bohužel několik historek už znala. Jsem zvědavá, kam se to bude vyvíjet dál. 75 %
(zadáno: 22.11.2015)
Neznat díky filmu děj, bylo by hodnocení možná vyšší. Jde o zábavnou jednohubku se třemi výbornými hereckými výkony. Využití prostředí baru bylo super. A smekám pře Z. Stavnou, že se nezabila v těch šatech a botech na rubínovských schodech! 75 %
(zadáno: 23.11.2015)
Upřímně řečeno jsem čekala, že tentokrát díky blízkosti tématu častěji rozklíčuju, co tím chtěl autor říci, nevadí. Jako obvykle povedená scéna a ani herci nezklamali. Každopádně zajímavý vhled do hereckého a divadelního zákulisí.
(zadáno: 13.12.2015)
Začínalo to tak nevinně a pak se to zvrhlo v tak crazy komedii :D Souhlas s J. Koulou. Oddechová komedie pro příjemný večer. 75 %
(zadáno: 18.12.2015)
Škoda, že předloha nebyla ještě více rozpracována, děj celého muzikálu je velmi stručný. Krásná hudba K. Marka mi trochu připomínala Vánoční koledu, duety v druhé půli byly nádherné. Z P. Strenáčika jsem nemohla spustit oči, vynikající! Dál mě velmi překvapil svým zpěvem P. Stach. Uvěřitelná Z. Stavná, čeština A. Šiškové mi taky trochu vadila. Dialogy Anděla a Štěstěny tam byly snad omylem, vůbec mi tam neseděly. Ale ten trik R. Štabrňáka! Nevím, jestli je to úplně muzikál pro děti, nebýt závěrečné písničky při děkovačce neodcházím vzhledem ke smutnému příběhu asi tak příjemně naladěna. 75 %
(zadáno: 12.1.2016)
První polovina mě velmi mile překvapila, z té jsem byla nadšená, ve druhé přišlo docela zklamání. Z vyprávění lidských příběhů se staly víceméně jen taneční klipy s několika lacinými momenty a vynucenou party na konci. Taneční výkony se mi ale líbily a docela ráda bych viděla ten šrumec v zákulisí při tolika změnách postav. A jedno postesknutí bokem - diváci by si měli uvědomit, že i když ve hře nejsou dialogy, jejich hovor velmi ruší :(
(zadáno: 20.1.2016)
Tato inscenace mi již několik dní leží v hlavě, byl to zvláštní zážitek. Ze začátku docela nepříjemné pocity a vnitřní uvědomování si hranice, čemu se můžu a chci smát. Chytře zvolená přestávka pro oddych či vytracení z divadla již po 45 min. Druhá část se mi líbila víc, s výhradami ke konci té první souhlasím. Obrovská poklona ale před všemi herci, výborná kolektivní práce, jde vidět, že smyslu inscenace věří a jdou do toho naplno, i když se z hlediště ozývají všemožné reakce. 75 %
(zadáno: 22.1.2016)
Krásně absurdní, bavila jsem se výborně. Jen trochu jednodušší a ne příliš nápadité zpracování.
(zadáno: 2.2.2016)
Příjemná oddechovka, pobavila jsem se velmi dobře, i když ani větší socio-drama by mi nevadilo. Ústřední herecké duo výborné, zbytek taky fajn, jen Z. Benešová mi bohužel příliš neseděla. Jednoduchá, ale postačující scéna, svižná inscenace, za mě spokojenost. 75 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hra je pro diváka určitě zajímavá svým tématem. Dost vážný podtext a doba se mísí s vtípky. Herecky jako obvykle velmi dobré, vysoce nerušivé řešení přestaveb scény, koncert byl působivý. Nevím sice, kde bych krátila, ale na můj vkus trochu dlouhé. Očekávání byla vysoká, ale po tolika letech se jim to občas trochu rozjíždí. 75 %
(zadáno: 10.3.2016)
Dvě velmi příjemné jednoaktovky. V první jsem si opět ověřila, že V. Fridrich mě začíná čím dál víc bavit a zahraje toho hodně. Opilecká komedie s vážným podtónem. Ve druhé pro změnu exceluje M. Ruml jako Hitler, v jednu chvíli se mu až nebezpečně podobal. V malém prostoru režie postavená na dobrém textu a hercích absolutně stačí, rozhodně spokojenost. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>