Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 10.1.2015)
Pár scén mě hodně zaujalo, ale jinak to působilo poněkud roztříštěně.. Několikrát mě od textu úplně odpoutalo dění na jevišti a jen jsem se dívala, takže některé pasáže mě minuly. Herecky zdařilé, párkrát jsem se i zasmála, ale výrazněji mě to neoslovilo.
(zadáno: 18.1.2015)
Co se týče hudební a vizuální stránky, scény a práce s prostorem, skutečně působivé. Ale toť skoro vše.. Zřejmě i na úkor tohoto kolem mě text jen tak prolétl a nějaké to poselství vykouklo jen na okamžik. Z herců se mi líbil především F. Rajmont, R. Mácha a V. Polívka. (A jen taková otázka bokem - tak náročná scéna, kostýmy a po půl roce derniéra??)
(zadáno: 21.1.2015)
Pro mě největší kámen úrazu v textu, který mě teda moc neoslovil a v dnešní době mi přišel docela mimo a některé scény nevěrohodné. Nechápu, proč byla scéna prakticky holá, nefungovalo to. Hodně mě bavil V. Kotek, který do hry vnesl trochu života, dámy podaly solidní výkon.
(zadáno: 18.4.2015)
Chtělo to trochu škrtat, první půlka měla dost nudných pasáží, po pauze mě to bavilo o dost víc až do povedeného závěru. Asi jsem se nepotkala s viděním režiséra, co se týče především ženských postav, nepochopila jsem ani některé jeho nápady, něco mi přišlo už trochu moc... Oceňuju více prostoru pro Lízu I. Uhlířové, z herců bych dále vyzdvihla H. Hájka, M. Fingera a J. Kukuru. Pro někoho, kdo předlohu vůbec nezná, to ale musí být docela náročné.
(zadáno: 17.10.2015)
Rozporuplné dojmy. Několik výborných nápadů vystřídalo pár hodně ujetých scén a jako celek mi to nějak nepasovalo dohromady. Navzdory svým očekáváním jsem nebyla nijak zvlášť znechucená nebo pohoršená, ale oproti jiným hrám v DNz mi chybělo nějaké sdělení. Dobrá kolektivní práce, nejvíc ale vynikli J. Vyorálek a H. Hájek.
(zadáno: 9.3.2016)
Veřejná generálka. Mé hodnocení sráží fakt, že velkou část textu herci četli. Spolu s tématem, které mi nijak moc nesedlo, to určitě ovlivnilo celkový dojem. Nicméně se mi moc líbily písničky a herecký výkon J. Langmajera, kterého jsem viděla na divadle prvně, jako dárek ke svému výročí říkám proč ne. 65 %
(zadáno: 9.3.2016)
Hlavně ze začátku až nepříjemně hlučné, solidně střelené s dobrými momenty. Pěkné použití rýže, vizuál celkově zajímavý. Trochu jsem čekala propadák, ale příjemná stopáž a povedený závěr tomu zabránily.
(zadáno: 4.5.2016)
Klasická italská fraška plná hádavých ženských, divných vztahů a sázky na jistotu v podobě B. Klepla. Žádná sofistikovaná věc, možná bych trochu krátila, ale pobavila jsem se. Scéna i kostýmy klasické, herecky mě nejvíc zaujal P. Pěknic. 65 %
(zadáno: 24.5.2016)
Trochu jsem se bála zde zmiňované nudy, ale docela mile mě to překvapilo. Beznadějné osamocení a touha po blízkosti odlehčeny, po slušné gradaci ale hra na konci ztratila švih. Herecky výborné, nejvíce zaujala P. Špalková a J. Boušková. Spokojenost. 65 %
(zadáno: 1.9.2016)
Viděno 28.5.2016 na festivalu Mezi ploty a bohužel díky hraní venku šlo občas hůře rozumět. Na druhou stranu bylo aspoň místo autentické. Několik pěkných písniček i hereckých výkonů a ačkoliv tuto Shakespearovu hru nemám příliš v oblibě, bylo to příjemné letní vystoupení.
(zadáno: 1.9.2016)
Divadlo, které má smysl. Ty tři tečky za jménem J. Potměšila u obsazení jsou velmi málo - princ v podání J. Roskota se mi velmi líbil, hlavními hvězdami této inscenace jsou však nadšení mladí herci s Downovým syndromem, ze kterých čiší upřímná radost z toho, co dělají.
(zadáno: 15.12.2016)
Nezúčastnit se dramaturgického úvodu, bylo by hodnocení nižší, protože bych nejspíš záměr tvůrců nepochopila. Groteskní stylizace z větší části funguje, bohužel se ale inscenaci nepodařilo udržet moji pozornost celou dobu, druhá půlka výrazně lepší. Výtvarně se mi to líbilo, z herců bych vypíchla J. Strykovou a V. Lazorčákovou. (19.9.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
S odstupem času hodnotím níž, než bych udělala těsně po zhlédnutí, představení mi zapadlo mezi ostatní, je škoda, že plně nevyužilo svůj potenciál a více nezasáhlo. Některé příběhy zaujaly více, některé méně, herecky opět kvalitní spolupráce, bavil T. Červinek a dobrý byl i jeho hudební přínos. (30.9.2016)
(zadáno: 2.3.2017)
Lehký nadprůměr. Začátek hodně rozvleklý, příliš mnoho postav bez dostatečného prostoru, říkala jsem si, proč vůbec takovou hru dnes uvádět. V druhé polovině začala hra více gradovat a závěrečný zvrat mě překvapil. P. Nárožný kraluje, dále bych ocenila výkon D. Černé a S. Zindulky. co se týče Z. Stavné, tak mě víceméně přesvědčila.
(zadáno: 26.4.2017)
Přiznávám, že to na mě bylo ten den trochu náročné, pořádně pod povrch jsem asi nedohlédla. Absurdní text plný symbolů a metafor rozhodně není oddechovkou, i když trocha odlehčení se také najde, strach, rozklad a sebeklam tíží všechny. Líbila se mi výprava i všechny herecké výkony. Nadšení není, ale ráda jsem zhlédla derniéru. 65 %
(zadáno: 7.6.2017)
Ten text je hodně zvláštní, ale M. Němec se s ním popral docela dobře, ačkoliv se střídaly skvělé scény s těmi slabšími, představení mělo správnou atmosféru. Naprosto geniální je scéna včetně akvárka a hudba. Herecky velmi dobré, D. Punčochář mě mile překvapil, byl správně démonický, i když pro postavu Baala tak úplně nemá to správné kouzlo, abyste uvěřili třeba veletoči postoje Nevěsty, jeho proces destrukce mohl být také lépe zdůrazněn.
(zadáno: 25.8.2017)
Jak Obchodu na korze přemístění do venkovního prostředí uškodilo, této hře to vyloženě pomohlo. M. Balcar vtipně reagoval na kolemjdoucí a promlouval k nim, jeho výkon je hlavní devízou inscenace. Na druhou stranu v divadle jistě dobře budují atmosféru světla a scénografie. Okolnosti příběhu nejsou zcela jednoznačné, takže záleží na každém divákovi, jak se k tomu postaví. Zajímavý počin. 65 %
(zadáno: 8.10.2017)
Nějak nevím... Některé části se mi líbily hodně, naopak některé kabaretní výstupy jsem zrovna nepochopila. Moc se mi líbil M. Kopečný a provedení hudebních čísel vlastně taky. Text byl docela náročný, ale po měsíci si nepamatuji téměř nic, trochu ho zastiňují právě kabaretní čísla. Asi jsem nepřišla správně naladěná a zkoncentrovaná, u této inscenace je potřeba vědět, na co jdete.
(zadáno: 8.10.2017)
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
(zadáno: 22.10.2017)
Mírně nadprůměrná hra o milostném trojúhelníku, ale děj je z velké části předvídatelný. Prim hrají obě herečky, P. Stach mě tentokrát příliš nezaujal. Stand-upové promluvy mě moc neoslovily.
(zadáno: 22.10.2017)
V první minutě trochu šok ze zpracování. Nejvíce ubíjející je délka, jelikož zápletka vlastně není moc složitá, i když motivace postav se místy trochu ztrácí. Respekt před herci a jejich výkony, téměř každé slovo mělo promyšlenou intonaci, každý pohyb dotažený, perfektní provedení písní. 65 %
(zadáno: 3.11.2017)
Hru jsem již viděla v provedení LSS a tehdy jsem odcházela dost zklamaná. V Dlouhé mě proto mile překvapili, posun do dnešní doby hru osvěžil, scéna je opět moc povedená, stejně jako živá hudba. Výrazný počet bodů jde za M. Němcem, málem bych zapomněla, jak skvělý komediální talent v něm dříme :) Je dobře, že E. Hacurová dostává velké role, umí si s nimi hravě poradit. Mám podezření, že scénu s policisty tam Shakespearovi prostě někdo připsal, ale v Dlouhé to ukočírovali ještě docela dobře. 65 %
(zadáno: 3.11.2017)
Asi jsem nepřišla dostatečně koncentrovaná, což tato adaptace bohužel vyžaduje, neboť děj se posouvá především vyprávěním ústřední postavy a navíc skáče v čase. M. Finger a M. Štípková se mi nicméně líbili hodně, pobavila i živá píseň. Zajímavé bylo také využití kamery.
(zadáno: 6.12.2017)
Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli to bylo super, nebo průšvih :D Tahle komiksová sci-fi parodie baví svou nápaditostí a hravostí. Délka premiéry byla něco přes 2 hodiny a musím říct, že mi to přišlo dost dlouhé, hlavně kvůli často zbytečným přestavbám, střihům i opakujícím se fórkům. Moje druhé setkání s Divadlem Aqualung a dojmy jsou de facto stejné, takže kdo je naladěn na jejich tvorbu, zřejmě bude spokojen více.
(zadáno: 15.4.2018)
Nějak nevím, co o této inscenaci napsat, nedokázalo mě to pořádně vtáhnout. Některé pasáže a myšlenky byly vynikající, ale možná jich tam bylo až příliš na vstřebání, celkově trochu dlouhé. Jako vždy na Zábradlí výborné herecky i scénograficky. 65 %

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>