Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (199)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.2.2017)
Počáteční groteskní pojetí mě trochu překvapilo nepřipravenou, ale tohle zákulisní představení M.A. v režii D. Špinara mě moc bavilo. Velmi zdařilá inscenace, od kostýmů, přes scénu či hudbu až po výborné herecké výkony. P. Štorková skutečně kraluje, je úžasná v komediální i vážné poloze, lehce si udrží divákovu pozornost po celou dobu. (derniéra, Švandovo divadlo) 85 %
(zadáno: 8.2.2017)
Politické divadlo se u nás moc nedělá a že je to škoda! S tímhle materiálem... Jak říkali tvůrci, 80 % jsou skutečné výroky, 10 % Havlova Zahradní slavnost a 10 % jejich text. Výborné zpracování a nápady, možná malinko pomalejší rozjezd. K zasmání i zamyšlení, z anonymních výroků běhá mráz po zádech. Ušito horkou jehlou, ale přesto to skvěle funguje, jsem ráda, že nakonec kabaret byl uveden víckrát, než bylo původně v plánu. (Divadlo Za plotem) 85 %
(zadáno: 2.3.2017)
Ať už je to kouzlem uzavřeného prostoru Řeznické, vysokou kvalitou textu či povedenou úspornou režií, tento příběh jsem s postavami plně prožívala a rozhodně mě nenechal chladným. Všechny herecké výkony výborné, D. Krejčíka ale musím vyzdvihnout extra, 100% uvěřitelný, nominace na ceny jsou zasloužené :) Jediné, co mi nesedělo, byla použitá hudba v první části inscenace. Pokud vás nepohoršuje ostřejší slovník (viz samotný název), rozhodně doporučuju!
(zadáno: 25.4.2017)
TV záznam. Geniální ztvárnění a pojetí Fjodora Karamazova. 85 %
(zadáno: 15.5.2017)
Podobně jako ostatní se neubráním srovnávání s Dlouhou. Aréna inscenaci pojala vážněji, není to takový úlet (ačkoliv ta komedie tam samozřejmě zůstává též!) a díky tomu některé pasáže vyzněly jinak a na mě hra dopadla svou plnou vahou. Inscenace se v takové míře neopírá o masky, kostýmy či scénografii, vystačí si se skutečně vyrovnaným hereckým souborem. Pokud by někdo pochyboval o obsazení dvou nejnáročnějších rolí méně ostřílenými herci, pánové Š. Kozub a především Š. Krupa, který s přehledem vystihl celý vývoj jeho postavy, velmi rychle smetou jakékoliv obavy ze stolu. Tleskám! (DS Brno)
(zadáno: 4.6.2017)
Inscenace stojí na silném textu, který umí ostře tnout do živého, až mi několikrát trvalo pochopit, jaká krutost byla jen tak téměř mimochodem vlastně vyřčena. Režie měla hodně šťastnou ruku při obsazení jednotlivých postav, takže se může pevně opřít o vyrovnané herecké výkony v čele se skvělou M. Steinmasslovou a J. Nerudovou, která mě velmi mile překvapila. 85 %
(zadáno: 4.6.2017)
Oddechová komedie, která dává příležitost hercům i režii se krásně vyblbnout a na vhodných místech i improvizovat. Derniéra o takové momenty také nebyla ochuzena, herci jsou sladění a můžou si to dovolit. Ústřední trio T. Dočkalová, J. Kaluža a A. Čuba skutečně válí, oceňuji celkovou choreografii a smekám před pohybovými schopnostmi herců. Některé opakující se pasáže by se daly možná trochu urychlit, ale to je zřejmě jediná výtka. Moc se mi líbilo, jak se vypořádali se scénou. Ráda bych viděla znovu :(
(zadáno: 5.9.2017)
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %
(zadáno: 5.11.2017)
Tak tohle mě úplně rozložilo. Nemluvím jen o pohnutém osudu K. Čapka a iracionální nenávisti vůči Židům/Němcům v minulém století. Ten text je tak vysoce aktuální, že to bolí. Silný text podpořila skvělá režie i jednoduchá proměnlivá scéna s projekcemi. Vysvětlující pasáže jsou užitečné a vůbec neruší. Herecky velmi kvalitní, vypíchla bych alespoň skvělého J. Hánu, V. Dvořáka, který se neuchýlil ke karikatuře V. Havla, či M. Kačmarčíka, který mě moc mile překvapil. Doporučuji všem!
(zadáno: 19.11.2017)
Tohle byla opravdu síla. Vyrovnává se s tím těžko, když ten napřažený prst ukazuje na nás a ti špatní tentokrát nejsou jen "oni". Program v tomto případě doporučuji číst až po představení. Všechny tři části se dobře střídají a celé soukolí Vůjtek-Krejčí-soubor Arény opět skvěle šlape. Herecky je to výborné od všech, dovolím si však vypíchnout M. Čapku. Někdy se půjdu zdeptat, zapřemýšlet i pobavit znovu, tentokrát snad s diváky, kteří nebudou tolik rušit a rozptylovat :-/ (La Fabrika) 95 %
(zadáno: 16.1.2018)
Tohle byla nálož. Inscenace mě solidně rozložila a dlouho ve mně zůstala. Od souboru 11:55 jsem zatím viděla dvě inscenace, které obě vznikly ještě v Disku, obě mě mile překvapily osobním vkladem herců a očividnou kolektivní prací při zkoušení. Herci jdou až na dřeň. Ne všechny scénky jsou stejně úderné či správně dlouhé, větší část mě ale spíše mrazilo, závěr skvělý. Výborná hudba a scéna. 85 %
(zadáno: 17.5.2018)
M. Ruml - bravo!!! Ch. Chaplina má nastudovaného opravdu geniálně a jeho etudky jsou perlou inscenace. Nicméně hra celkově byla velmi zajímavá a poučná, co se týče Chaplinova života, závěr dojemný. Překvapila mě i poměrně velkolepá scéna, s použitou hudbou jsem se však úplně neztotožnila. Z dalších herců stojí za vyzdvihnutí P. Bucháček. Určitě doporučuji! (viděno na hostování na Kladně)
(zadáno: 27.7.2018)
Maryša klasicky a moc povedeně. Skvělá atmosféra také díky výpravě a hudbě, jen některé kostýmy byly tak trochu z jiné doby. Moc se mi líbily některé detaily ve výrazu, gestu, které význam posouvaly jinam. Oproti verzi ND je tady zdůrazněna důležitost náboženství. Vynikající je P. Gajdošíková a ostatní s ní velmi dobře drží krok. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 3.9.2018)
Tento horor na divadle byl pro mě rozhodně nevšedním zážitkem. Film jsem viděla, zde se mi moc líbilo komorní zpracování a celkové pojetí hry. Oba herci se předvedli velmi dobře a zvládli hned několik postav. Celá výprava, světla či hudba přispěly k napětí, atmosféra byla prostě perfektní. Určitě doporučuji.
(zadáno: 3.9.2018)
Velmi autentický zážitek! Hraje se všude, hrají všichni, vlastně včetně diváků, roznáší se občerstvení, občas na vás někdo skoro spadne nebo se napije vašeho piva... Posuny v čase docíleny jemnými prostředky jsou velmi věrohodné, atmosféra výstižná. Katarze na závěr mohla být větší, ale lehko mi rozhodně nebylo. Oceňuji, že se do takových témat někdo vůbec pouští. Výborná kolektivní práce. (Sokolovna Řepy)
(zadáno: 3.9.2018)
Po inscenaci Enron M. Dočekal zpracoval další kapitolu z ekonomie dokumentární formou. Překvapivě ale mnohem víc jako rodinou ságu, odborné znalosti nijak zvlášť potřebovat nebudete. Velmi zajímavá je hudba a náročné scénické zpracování, po herecké stránce výborné, herci s přehledem a výstižně zvládájí spoustu postav. Hra má i přes svou délku velmi svižné tempo.
(zadáno: 19.9.2018)
M. Řezníček neskutečný, přesvědčivý a opravdový i pod takovým drobnohledem. Ten text je hutný sám o sobě, velká síla této inscenace spočívá ve velmi blízkém sepjetí s diváky, zpovídání se jim do očí. Moc se mi líbilo také vyřešení hudby. Když už bych měla porovnávat s Divadlem Letí, OLDstars vyhrává. Velmi intenzivní divadelní zážitek. Doporučuji!
(zadáno: 5.3.2019)
Zážitek! M. Dočekal a kol. si opět hrají s výraznou černobílou scénou a jejími změnami během hry, výborná hudba i zpěv, krásně to vše funguje, ve skvělém tempu. Herecky výborné, M. Donutil válí. No už jsem i díky pravidelným hostovačkám v Praze pochopila, že Husa má prostě kvalitní soubor. Vložená báseň ke konci je zajímavým (i když trochu diskutabilním) nápadem. Závěr je trochu zdlouhavý a nečitelný, ale co taky s ním, když není, že :)
(zadáno: 24.5.2019)
Mé první setkání s tímto textem, uff.. Všichni jsme věděli, kam se děj ubírá, ale stejně jsem brečela jak želva. Citlivá režie a výborné herecké výkony to jen podpořily. Doporučuji všem, kteří chtějí od divadla emoce.
(zadáno: 24.5.2019)
Viděla jsem verzi divadla 6-16 a nutno uznat, že Mír výrazně vyhrává. Ať už velkolepě pojatou scénou i nečekaným závěrem. Herecky výborné od všech (alt. A. Čuba), viděna derniéra z toho šíleného bloku repríz za sebou a žádné otrávení nebo únava na nich nebyla znát. Ačkoliv to asi neviděli všichni diváci Míru stejně, já oceňuji odvahu divadla nasadit zcela odlišnou hru od obvyklého repertoáru a děkuji, takhle dlouho jsme o žádné inscenaci snad ještě nedebatovali.
(zadáno: 23.2.2020)
Norbert Lichý parádní! A ostatní herci také. O J. Demlovi jsem do té doby neslyšela a byl to hutný životní příběh a zajímavý vhled do jeho života a duše, zasáhlo mě to. Režijní pojetí mě zaujalo, zvířata, masky, scéna, celkové velmi silný dojem. Přijeďte zas někdy! (4.4.2019, Celetná)
(zadáno: 4.4.2017)
Další audiovizuální bonbónek v podání dua SKUTR. Tentokrát mi ale i přes neznalost předlohy, minimum textu a značné použití metafor přišel děj jasný a čitelný. Úžasné je uchopení hudební složky, která naznačuje, že podobný příběh se může odehrát kdekoliv a kdykoliv. Herecky dobrá kolektivní práce. Vytknout můžu příliš dlouhou první část, kdy i tempo místy kolísalo. Jinak velká spokojenost. Děkuji také ND+ za stále častější doprovodné akce, které umožňují lépe pochopit a přijmout tvůrčí záměr.
(zadáno: 1.2.2013)
profláklá klasika, ale nakonec mě toto představení mile překvapilo :) krásná scéna, sbory, skvělé herecké výkony skoro nemusím zmiňovat, stačí se podívat na obsazení, a to i těch menších rolí (Medvecká!)... já se bavila moc, můžu doporučit!
(zadáno: 1.2.2013)
Aktuální hra, pro někoho možná z nudného business prostředí. Funkční scéna a pěkné kostýmy, zajímavé nápady. Z herců byl úžasný Matásek a hlavně Dolanský, kterému role naprosto sedla! Pokud můžete, určitě zajděte na některou z posledních repríz (derniéra v červnu), stojí za to vidět!
(zadáno: 1.2.2013)
Po přečtení některých základních informací o hře a recenzích jsem váhala, jak se mi hra "od stolu z putyky" bude líbit a nečekala jsem mnoho, ale byla jsem nadšená a ráda ji ještě někdy uvidím znovu :) Všechny herecké výkony byly perfektní, vyzdvihnout musím hlavně Mejzlíka a Chmelu, který mě opět přesvědčil o tom, že je také vynikajícím zpěvákem. Rozhodně si to představení budu ještě dlouho pamatovat.
Doporučení - berte aspoň 3. řadu, z první šlo vidět opravdu špatně (teda jak na co :D )