Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.2.2013)
Neobvyklé představení, plné spešl efektů, hlučné střelby i vtipných (někdy dobře skrytých) poznámek. Oceňuji hlavně promyšlené zpracování, výtvarnou stránku, některé herecké výkony pokulhávaly, pár hluchých míst ke konci se taky objevilo, ale i tak to stálo zato! Po druhém zhlédnutí zvyšuji hodnocení.
(zadáno: 6.2.2013)
Rozhodně zajímavá hra se skvělým Chmelou, Nohou, Spurnou, Hamplem a dalšími, herecké výkony vážně perfektní, režie neméně skvělá. Začátek má možná pomalejší rozjezd, ale druhá polovina mě přikovala do sedačky a zbytek hry jsem jen hltala. Mnou navštívené představení prý nebylo úplně standardní, vloudilo se tam pár chybiček (o rekvizitě, která prý měla být fyzicky na scéně, se jen mluvilo, změny textu atd.), ale já si teda kromě jednou zaseknutých výtahových dveří ničeho nevšimla, jsou to profíci. Asi budu muset navštívit ještě jednou :)
(zadáno: 14.3.2013)
Opravdu povedené představení, krásně jsem se nasmála :) Skvělá konverzačka W. Allena v super režii O. Sokola a (pro mě překvapivě) perfektní J. Hrušínský, role mu prostě sedla. Příjemná oddychovka, můžu doporučit!
(zadáno: 16.3.2013)
Tak tahle komedie mě vážně baví, především to, jak si s ní herci hrají. Představení jsem viděla nejdříve ze záznamu, poté dvakrát v divadle a hru jsem skoro nepoznávala. Herci si opravdu často přidávají či mění repliky, takže je každé představení jiné a já mám nutkání jít znovu, abych o něco nepřišla :) Hra samotná jinak není nic světoborného, ale je to moc příjemná oddechovka, u které se skvěle zasmějete. Z aktérů je vynikající především mužská část (duo Sokol-Holub!), která má také více prostoru. Pokud se chcete prostě zasmát, doporučuju!
(zadáno: 23.3.2013)
Hra je prostě o lásce a sexu, o kterém se dost a bez obalu mluví, představení na tom stojí, takže pokud s tím máte problém, ani tam nechoďte. První půlka opravdu vtipná, později už se začíná přiostřovat, dvěma vrcholy pro mě byly skvěle zahrané hádky obou párů. Líbilo se mi taky variabilní řešení scény a v závěru prolínání dějů. Viděno v kombinaci Issová, Vlasáková, Macháček, Dolanský a všichni byli naprosto perfektní! Půjdu zas :)
Edit: Zhlédnuto podruhé, s K. Bokovou, také výborná, ale u mě vyhrává asi K. Issová.
(zadáno: 9.6.2013)
Možná malinko pomalejší rozjezd, ale v druhé půli prostě pecka! Slzy smíchu, ale i silný závěr... Smekám před zručností herců při míchání karet i "kolečku". Také jsem se nemohla ubránit pocitu, že si herci představení užívají, což se pak odráží v jejich výkonu, všichni byli výborní! Líbila se mi také hudba a práce se světlem. 85 %
(zadáno: 11.6.2013)
Absurdní komedie se zajímavým textem a úvahou o moci, nenávisti, pravdě... Výborný především M. Finger a J. Dulava, ale i M. Procházková. Dobré využití scény, překvapila mě absence hudby, jsem ráda za kompletní text hry v programu, ráda si přečtu :)
(zadáno: 13.6.2013)
Začátek možná až příliš klidný, pomalý, ale o to víc pak vyniká změna chování postav po odhození společenských masek. Herecké výkony skvělé, režie také. Zaujalo mě, že hra oproti jiným nemá (snad) jediný "střih", prostě takový jeden večer v jednom obýváku. Vtipná konverzačka, ze života, bohužel.
(zadáno: 31.10.2013)
Spíš drama než komedie, celou dobu se ve vzduchu vznáší napětí, plné kostlivců ve skříni, sarkasmu, naschválů, vtipných poznámek. Výborná hra s pěknou hudbou, kostýmy, scénou a především výkony.
(zadáno: 5.11.2017)
Již díky přenosu NT Live z Londýna jsem věděla, že je tato nová McDonaghova hra poměrně jinak napsaná, takže divák, který zná jeho ostatní hry, může být trošku překvapen. Tempo v první části je volnější, i když oproti londýnské verzi mi zde hospodské scény nepřišly tak zdlouhavé a ani žádná z rolí přebytečná. Herci mě bavili všichni do jednoho, vykreslení postav je precizní, vyzdvihnu alespoň M. Fingera, V. Šandu a D. Černou. Na malé jeviště ČK se narvala poměrně velká scéna, která ale občas znesnadňuje výhled. Chválím také hudbu a projekce.
(zadáno: 10.1.2014)
Vzhledem k místním komentářům jsem nečekala, že se budu bavit až takhle výborně! Líbila se mi i první polovina, výborné herecké výkony (především zaujme dikce J. Hájka, tradičně dobrý M. Finger a G. Míčová, přízvuk M. Dadáka). Vyřešení scény už tady bylo chváleno dost :) Několik geniálních momentů a hlášek (i když někdy dobře ukrytých) mě rozhodně nalákají jít znovu. Jediné, co bych vytkla, je ten zbytečný konec, klidně bych hru utla o 5 minut dřív s krásně absurdním otevřeným koncem...
(zadáno: 5.2.2014)
Ubu se baví a já s ním!! Vynikající nápad se scénou, hereckým obsazením, jedna hláška za druhou. Bylo to perfektní, strašná sranda, ale i zajímavá myšlenka, nevím, proč jsem na to nešla dřív, ale musela jsem znovu... Viděno v neobvyklé alternaci I. Luptáka jako kapitána, posléze i s jedinečným P. Čtvrtníčkem :)
(zadáno: 16.2.2014)
Silná hra, pěkné zpracování (světlo, hudba) a především geniální P. Lněnička!!
(zadáno: 9.3.2014)
(Premiéra) Poměrně krutá hra o vztazích, ale jako u všech Sokolových her se i dost nasmějete. Všechny tři herecké výkony výborné, skutečné vztahy mezi nimi tomu dávají zvláštní náboj. Zajímavé režijní nápady, hudba, kostýmy. Vzhledem k netradičnímu vyprávění děje chci vidět ještě jednou a těším se!
(zadáno: 17.3.2014)
Ačkoliv jsem si během hry postupně vybavovala děj díky dávno viděnému filmu, i tak se mi to líbilo moc! Je pravda, že zde je důraz hlavně na komediální stránku, ale i tak párkrát solidně zamrazí. Z herců bych vyzdvihla Z. Onufrákovou, K. Frejovou a M. Dlouhého. Perfektní scéna a hudba (a díky za seznam skladeb v programu, to by měli dělat všichni!)
(zadáno: 6.6.2014)
Výborné představení, skvěle jsem se nasmála, jen tenhle humor není pro každého. J. Hána jako ministr švihlé chůze naprosto geniální, V. Fridrich a V. Dvořák taky zářili. Pár skečů bych tam nedávala a vybrala jiné, škoda, že někdy přestavby scény příliš zpomalovaly tempo, videoprojekce ale perfektní. Myslím, že experiment se povedl :)
(zadáno: 15.6.2014)
Geniální K. Dobrý!! Vynikající výkon, chvílemi z něj šel strach, opravdu nepříjemné zkoumavé pohledy, náročný text a role. Výborně řešený prostor a působivá hudební složka. Hra jako celek opět náročná na pochopení, chce to minimálně vědět, kdo opričníci byli, o čem zhruba předloha je, a vnímat každé slovo, vysvětlivek ve hře zrovna moc není.
(zadáno: 10.11.2014)
Ujetá černá komedie, která i v českých poměrech začíná být aktuální... M. Finger a M. Taclík podávají již tradičně skvělý výkon. Bála jsem se, aby O. Sokol jako černoch nevyzněl jako parodie, ale naštěstí byla maska skvělá a Sokol přesvědčivý. Moc se mi líbilo taky pár zajímavých režijních nápadů.
(zadáno: 10.11.2014)
Herecký koncert E. Balzerové! Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 10.11.2014)
Poprvé naživo na Cimrmanech :) Ačkoliv mám hru dobře naposlouchanou, bavila jsem se výborně, tomu se člověk prostě směje opakovaně. Některé věci byly jinak a obsazení už bohužel také není původní a ani nemládne, ale já odcházela velmi spokojená! Příjemný večer.
(zadáno: 10.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
Anotace hru velmi dobře vystihuje - těžké téma, ale výborně odlehčeno. V některých chvílích mi nebylo moc lehko na duši, i když se lidé kolem mě smáli, za chvíli tomu bylo opačně. Asi si tam každý najde to své... Zatmívačky mě rušily jen chvíli ze začátku, pak už jen krásně poskytovaly prostor pro přemýšlení. Nádherná scéna, hudba, kostýmy, herecky vyrovnané. A jako většinou v DNz, moc zajímavé texty v programu k inscenaci. 85 %
(zadáno: 17.11.2014)
M. Němec opět ukazuje, že je to fakt skvělý herec! J. Plouhar po jeho boku neméně přesvědčivý. Bohužel Marla v podání A. Krausové mi přišla příliš jako jen naivní husa, pojetí T. Hofové mi už bylo bližší (přiznávám, že hodně porovnávám s filmem, od kterého se některé scény i finále poněkud liší - asi je výhoda příběh znát, pointa je zde trochu hůře čitelná). Vynikající je ale především náročná pohybová složka, to teda klobouk dolů, pánové si dávají slušně do těla! Líbila se mi i scéna a hudba. Občas sice tempo trochu polevilo, ale představení splnilo vysoká očekávání :) 85 %