Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.11.2014)
Herecký koncert E. Balzerové! Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 14.3.2013)
Opravdu povedené představení, krásně jsem se nasmála :) Skvělá konverzačka W. Allena v super režii O. Sokola a (pro mě překvapivě) perfektní J. Hrušínský, role mu prostě sedla. Příjemná oddychovka, můžu doporučit!
(zadáno: 23.3.2013)
Hra je prostě o lásce a sexu, o kterém se dost a bez obalu mluví, představení na tom stojí, takže pokud s tím máte problém, ani tam nechoďte. První půlka opravdu vtipná, později už se začíná přiostřovat, dvěma vrcholy pro mě byly skvěle zahrané hádky obou párů. Líbilo se mi taky variabilní řešení scény a v závěru prolínání dějů. Viděno v kombinaci Issová, Vlasáková, Macháček, Dolanský a všichni byli naprosto perfektní! Půjdu zas :)
Edit: Zhlédnuto podruhé, s K. Bokovou, také výborná, ale u mě vyhrává asi K. Issová.
(zadáno: 19.10.2015)
Budu opakovat to, co už tady zaznělo. Poctivé tradiční divadlo s citlivou režií podpořenou výbornou scénou, krásnou hudbou včetně sborů a hereckými výkony v čele s E. Pacolákovou, J. Smutnou a V. Fridrichem, který mě po X komediálních rolích vážně dostal. Jen škoda trochu rychlého závěru. 85 %
(zadáno: 1.2.2013)
Aktuální hra, pro někoho možná z nudného business prostředí. Funkční scéna a pěkné kostýmy, zajímavé nápady. Z herců byl úžasný Matásek a hlavně Dolanský, kterému role naprosto sedla! Pokud můžete, určitě zajděte na některou z posledních repríz (derniéra v červnu), stojí za to vidět!
(zadáno: 4.2.2016)
Svižná inscenace s výbornými výkony Z. Velena a především přirozeného V. Fridricha. Zkrácení prospělo údernosti, jednoduchá scéna úplně postačila. Body navíc všem, že ustáli naprosto neuvěřitelné divačky nahlas komentující z první řady polovinu představení. Zopakovala bych si to, leč derniéra...
(zadáno: 2.2.2013)
Neobvyklé představení, plné spešl efektů, hlučné střelby i vtipných (někdy dobře skrytých) poznámek. Oceňuji hlavně promyšlené zpracování, výtvarnou stránku, některé herecké výkony pokulhávaly, pár hluchých míst ke konci se taky objevilo, ale i tak to stálo zato! Po druhém zhlédnutí zvyšuji hodnocení.
(zadáno: 18.2.2015)
Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale pak to stálo za to :D Pánové si představení užívají a já se bavila s nimi! Výborná oddechovka, i když tento humor možná není pro každého.
(zadáno: 1.2.2013)
Po přečtení některých základních informací o hře a recenzích jsem váhala, jak se mi hra "od stolu z putyky" bude líbit a nečekala jsem mnoho, ale byla jsem nadšená a ráda ji ještě někdy uvidím znovu :) Všechny herecké výkony byly perfektní, vyzdvihnout musím hlavně Mejzlíka a Chmelu, který mě opět přesvědčil o tom, že je také vynikajícím zpěvákem. Rozhodně si to představení budu ještě dlouho pamatovat.
Doporučení - berte aspoň 3. řadu, z první šlo vidět opravdu špatně (teda jak na co :D )
(zadáno: 8.9.2015)
Náročná hra, nejen na divákovo soustředění kvůli velkému množství poetického textu, ale v druhé půli i emočně. První kratší část byla takové "intro", které mě poněkud zaskočilo nepřipravenou, část po přestávce jsem si ale díky kávě a většímu rozhýbání děje už naplno užívala :) Krásné po výtvarné stránce, kostýmy, scéna, světla, skvělá režie! Herecky úžasné, H. Dvořáková válí a M. Němec se nenechává zahanbit.
(zadáno: 2.7.2015)
Opravdu velké množství vulgarismů mě docela zaskočilo, ale až na pár výjimek prostě seděly. Herecky skvěle odvedená práce, těžko někoho vyzdvihovat. Bavila jsem se skvěle, i když poslední scéna by tam ani být nemusela. Díky představení mimořádně hranému na jiném místě nešlo všechno skvěle vidět/slyšet, tak holt zajdu ještě jednou no :)
(zadáno: 5.1.2018)
Velmi dobré propojení antické tragédie, současného manželského trojúhelníku a ironického humoru. Palec nahoru za slovenštinu Z. Stavné. Herecky nemám výtky k nikomu. Líbily se mi originální nápady obohacující klasický příběh. 75 %
(zadáno: 22.3.2015)
TV záznam.
(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace s několika velice působivými momenty a kvalitními výkony J. Dvořáka, O. Brouska a I. Uhlířové. Velká scéna mi přišla na začátku zbytečné prázdná, ale má to svůj důvod. Rozjezd díky vyprávěcí formě bohužel trochu pomalejší. Přiznám se, že nápad s loutkohrou mě po chvíli přestal bavit. Velmi povedené závěry obou částí ale poměrně úspěšně dorovnávají vysoce nastavená očekávání. 75 %
Edit: Podruhé viděno s D. Ratajským, jeho podání je trochu civilnější, závěr ale stejně silný.
(zadáno: 19.11.2017)
Není to úplně jednoduché rozklíčovat a vše pochopit, celkově zvláštní divadelní zážitek. Hravá scénografie, živá hudební složka, výrazná stylizace, čtyři výborní herci (pro mě vede M. Krátká). Mou koncentraci bohužel snižovalo značně nepohodlné sezení na zemi. 75 %
(zadáno: 17.5.2016)
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
(zadáno: 3.6.2015)
Téma mě ze začátku docela odrazovalo, ale nakonec jsem ráda, že jsem šla. Komedií bych to tedy nenazvala, ale úplná depka to taky není. Velmi černého humoru je tam hodně, odlehčení přináší i revuální výstupy, i když některé už jsou docela na hranici. Vynikající D. Batulková, J. Hána a R. Fidlerová. Na mé repríze bylo hlediště prázdnější už na začátku, tak snad si tato hra brzo najde své diváky. 75 %
(zadáno: 14.11.2014)
Anotace hru velmi dobře vystihuje - těžké téma, ale výborně odlehčeno. V některých chvílích mi nebylo moc lehko na duši, i když se lidé kolem mě smáli, za chvíli tomu bylo opačně. Asi si tam každý najde to své... Zatmívačky mě rušily jen chvíli ze začátku, pak už jen krásně poskytovaly prostor pro přemýšlení. Nádherná scéna, hudba, kostýmy, herecky vyrovnané. A jako většinou v DNz, moc zajímavé texty v programu k inscenaci. 85 %
(zadáno: 31.3.2019)
I s málem se dá vytvořit velké divadlo. Kromě výtvarně-scénického zpracování byla výborná i hudba a pěvecké výkony. Byla jsem na školním dopoledním představení, takže herci to neměli jednoduché, ale myslím, že se jim podařilo zaujmout a trochu vystrašit i toto obecenstvo. Ale rozhodně to není inscenace jen pro doplnění povinné četby! No už jsem zvědavá na verzi Skutrů.
(zadáno: 7.3.2015)
McDonagh určitě napsal i lepší hry, ale mě ten jeho černý humor prostě baví :) Jen mám tedy pocit, že některé okamžiky, ze kterých mrazí, byly trochu skryty, a tak úplně nevyzněly. M. Rumla jsem upřímně litovala, to asi není nejpříjemnější role, ale popral se s tím skvěle. Kdo si ale určitě nejen mě okamžitě získal byl M. Hofmann. Palec nahoru za vyřešení předělů mezi scénami!
(zadáno: 14.10.2015)
V porovnání s ostatními hrami O. Sokola mi přišla jeho režie umírněnější, čistší. A vůbec to nebylo na škodu! Začátek byl trochu pozvolnější, ale především druhá půlka mě do sebe vtáhla. R. Fišarové jsem na začátku taky občas nerozuměla, víc se mi líbil P. Strenáčik, O. Sokol jako Perón svým velmi solidním výkonem mile překvapil. Supr hudba, scéna a práce s prostorem. A neodpustím si jednu velkou výtku - kdo dal do těch projekcí tolik čárek ve větě navíc??
(zadáno: 29.5.2015)
Tato inscenace rozhodně umí překvapit :D Hodně filozofických monologů v krásné staré češtině jsem ocenila po druhém zhlédnuti, kdy mě tolik nerozptyloval vizuál. Úžasné kostýmy, pěkné použití projekce, zvláštní komika, z herců skvělí především M. Táborský a duo J. Vondráček & M. Němec. Po třetí části mě také už napadalo jedině slovo "úlet" a už dlouho jsem se tak nenasmála, jako po divadle u diskuze o ní, věrna myšlence "Vším opovrhovat, všemu se smát, se vším si hrát..."
(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 1.11.2018)
Je dobré dopředu aspoň trochu vědět, do čeho jdete, ať nejste v takovém šoku, inscenace rozhodně nemusí sednout každému. Oceňuji informace v programu. Neříkám, že jsem porozuměla všemu a že mi nepřišly některé pasáže zdlouhavé, vše je ale vyváženo po všech stránkách vynikajícím výkonem M. Königa. Intenzivní divadelní zážitek.
(zadáno: 24.4.2017)
Divadlo Mír se toho nebojí a pro svou první hru vůbec si vybralo velmi zajímavý text, ačkoliv pro některé diváky může být poněkud kontroverzní a až příliš absurdní. Nejvíce pobaví scény pánského dua. Po herecké stránce je inscenace vyvážená, nemůžu však nevyzdvihnout Š. Kozuba a jeho skvělou mimiku, gesta či práci s hlasem. Scéna je sice hodně jednoduchá, ale vystačí, hudba ukončující některé obrazy mi moc neseděla. Výborná, ale ne hloupá oddechovka, rozhodně doporučuji! 85 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>