Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 20.11.2014)
První Havlův text, který se mi fakt líbil. N. Lichý jednoduše geniální! 85 %
(zadáno: 22.11.2014)
Velice povedené, zvlášť druhá půlka mě rozplakala smíchy :D M. Dlouhý skvělý, přišlo mi, že naopak jeho občasné přehrávání a sklon k fraškovitosti tu bylo díky náročnosti poměrně potlačeno a když, tak to prostě sedlo :D J. Hána se mi taky moc líbil. A jinak v porovnání s českým prostředím je tam těch vulgarit snad ještě málo... 85 %
(zadáno: 15.1.2015)
I Charmsem nepolíbená jsem se bavila velmi dobře! Perfektní vizuální podívaná, pěkná hudba a především skvělá herecká práce všech. Poslední obraz mě dostal.
(zadáno: 16.1.2015)
Tato modernizace Shakespeara se dle mého povedla, i když díky škrtům to někdy šlo možná až příliš hopem, a souhlasím, že pauza mohla přijít dřív. Super scéna, skvělá hudba (a zpěv M. Borové - i celý její přesvědčivý výkon), Karel Dobrý pro mě jednoduše fascinující. Dojetí, zhnusení, pohoršení, smích, napětí - nikdy jsem nezažila v takto velkém divadle absolutní ticho, kdy se vám svírá hrdlo, stejně jako Desdemoně za okamžik na scéně.
(zadáno: 14.2.2015)
Kabaretní tak akorát, nečekaně zábavné, super hudba a zpěv, výborní M. König a P. Jeništa, ale i ostatní. Moc dobře jsem se bavila! 85 %
(zadáno: 18.2.2015)
Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale pak to stálo za to :D Pánové si představení užívají a já se bavila s nimi! Výborná oddechovka, i když tento humor možná není pro každého.
(zadáno: 7.3.2015)
McDonagh určitě napsal i lepší hry, ale mě ten jeho černý humor prostě baví :) Jen mám tedy pocit, že některé okamžiky, ze kterých mrazí, byly trochu skryty, a tak úplně nevyzněly. M. Rumla jsem upřímně litovala, to asi není nejpříjemnější role, ale popral se s tím skvěle. Kdo si ale určitě nejen mě okamžitě získal byl M. Hofmann. Palec nahoru za vyřešení předělů mezi scénami!
(zadáno: 22.3.2015)
TV záznam.
(zadáno: 9.4.2015)
Představení, po kterém vám to šrotuje v hlavě už při děkovačce. Zajímavý text, emočně náročné. Uhrančivý výkon K. Dobrého, F. Němec hrající s naprostou lehkostí, F. Rajmont krásně slizký, D. Matásek ne příliš výrazný, R. Mácha a P. Motloch akurátní. V Kolowratu nebo při sezení na jevišti to musel být ještě větší zážitek, nedokážu si představit, že bych seděla v zadních řadách Nové scény, protože pohled do očí Vincenta van Gogha byla síla. 85 %
(zadáno: 9.5.2015)
Ryze anglická parodie na detektivku s perfektní atmosférou a především hereckými výkony. J. Plesl jako elegantní gentleman dokonalý, S. Babčáková mě hodně bavila, pánové Neužil a Novotný také měli své originální geniální momenty a klobouk dolů před jejich rychlými změnami rolí. Skvělá scéna, hudba, škoda jen menší ztráty tempa těsně po přestávce. Můžu doporučit, klidně bych zašla znovu :)
(zadáno: 19.5.2015)
(Premiéra) Asi to byl záměr, resp. tato hra je především o náročném textu, ale začátek byl hoodně pozvolný. Naštěstí pak představení chytlo tempo a ve druhé půlce už děj jen gradoval. Líbilo se mi vyřešení scény, kostýmy, z herců mě velmi bavil O. Sokol. 75 %
(zadáno: 22.5.2015)
Super hudba a vizuální stránka s jednoduchou scénou, M. König v hlavní roli skvělý, dál mě zaujala postava fotografa a výkon L. Zahradnické. Jediný problém byl, že mě to nedokázalo zcela vtáhnout, i když byl M. König roztomilý, nejde jeho postavě moc fandit.
(zadáno: 22.5.2015)
Skutečně depresivní inscenace o (mně zcela neznámém, přiznám se bez mučení) P. Juráčkovi, s opět skvělou scénou M. Cpina a několika velmi působivými obrazy. Výborná spolupráce všech pěti herců, nejvíc se mi ale líbil H. Hájek. Další Mikuláškova podařená režie, kterou jsem mohla vidět, i když mi opět některé jeho asociace zůstaly skryty. 85 %
(zadáno: 29.5.2015)
Tato inscenace rozhodně umí překvapit :D Hodně filozofických monologů v krásné staré češtině jsem ocenila po druhém zhlédnuti, kdy mě tolik nerozptyloval vizuál. Úžasné kostýmy, pěkné použití projekce, zvláštní komika, z herců skvělí především M. Táborský a duo J. Vondráček & M. Němec. Po třetí části mě také už napadalo jedině slovo "úlet" a už dlouho jsem se tak nenasmála, jako po divadle u diskuze o ní, věrna myšlence "Vším opovrhovat, všemu se smát, se vším si hrát..."
(zadáno: 3.6.2015)
Téma mě ze začátku docela odrazovalo, ale nakonec jsem ráda, že jsem šla. Komedií bych to tedy nenazvala, ale úplná depka to taky není. Velmi černého humoru je tam hodně, odlehčení přináší i revuální výstupy, i když některé už jsou docela na hranici. Vynikající D. Batulková, J. Hána a R. Fidlerová. Na mé repríze bylo hlediště prázdnější už na začátku, tak snad si tato hra brzo najde své diváky. 75 %
(zadáno: 9.6.2015)
Pohlazení po duši. E. Viklický je famózní klavírista, D. Prachař herec a na ságo hraje také s velkým prožitkem. To spojení krásné živé hudby s poutavým životním příběhem jsem si užívala nejvíc. Na mé repríze navíc bonus o přestávce - Summertime v podání obou pánů doplněný o Viklického vnučku hrající na příčnou flétnu. Krása!
(zadáno: 18.6.2015)
Vynikající nápad střídání herců v rolích, když se oslavovaný Trigorin s Arkadinovou v závěru střetnou jako zlomený Treplev s Ninou, je to tak výstižné! Neskutečná chemie byla ve 2. dějství mezi J. Kropáčkem a A. Břenkovou. E. Pinkasová šla spolu s J. Kropáčkem (velký talent!) do scény ve 3. dějství zcela naplno. A. Hessová jako Nina v závěru uhrančivá - Racek! Postava Máši prošla skvělým vývojem, na zbytek mi tu žel nezbývá prostor. Krásná hudba!
Trochu mě svazovalo, že jsem představení zhlédla den po derniéře ve Staváku, Racek osekaný na milostný mnohoúhelník ale své kouzlo neztratil.
(zadáno: 2.7.2015)
Opravdu velké množství vulgarismů mě docela zaskočilo, ale až na pár výjimek prostě seděly. Herecky skvěle odvedená práce, těžko někoho vyzdvihovat. Bavila jsem se skvěle, i když poslední scéna by tam ani být nemusela. Díky představení mimořádně hranému na jiném místě nešlo všechno skvěle vidět/slyšet, tak holt zajdu ještě jednou no :)
(zadáno: 16.7.2015)
Viděno v rámci Open Air areny na Betlémském náměstí, s absencí T. Jeřábka. Povedená improvizace, chtělo by to vidět aspoň ještě jednou. 75 %
(zadáno: 8.9.2015)
Náročná hra, nejen na divákovo soustředění kvůli velkému množství poetického textu, ale v druhé půli i emočně. První kratší část byla takové "intro", které mě poněkud zaskočilo nepřipravenou, část po přestávce jsem si ale díky kávě a většímu rozhýbání děje už naplno užívala :) Krásné po výtvarné stránce, kostýmy, scéna, světla, skvělá režie! Herecky úžasné, H. Dvořáková válí a M. Němec se nenechává zahanbit.
(zadáno: 14.10.2015)
V porovnání s ostatními hrami O. Sokola mi přišla jeho režie umírněnější, čistší. A vůbec to nebylo na škodu! Začátek byl trochu pozvolnější, ale především druhá půlka mě do sebe vtáhla. R. Fišarové jsem na začátku taky občas nerozuměla, víc se mi líbil P. Strenáčik, O. Sokol jako Perón svým velmi solidním výkonem mile překvapil. Supr hudba, scéna a práce s prostorem. A neodpustím si jednu velkou výtku - kdo dal do těch projekcí tolik čárek ve větě navíc??
(zadáno: 14.10.2015)
Nazkoušet tuhle hru v takových prostorách byl perfektní nápad. Bytové divadlo se vším všudy, až si připadáte jako voyeři na nepatřičné návštěvě. Silná hra se třemi velmi dobrými hereckými výkony, jen některé pohnutky Helen mohly být trochu lépe objasněny. Aktuální téma pro zamyšlení, intenzivní divadelní zážitek. 85 %
(zadáno: 19.10.2015)
Budu opakovat to, co už tady zaznělo. Poctivé tradiční divadlo s citlivou režií podpořenou výbornou scénou, krásnou hudbou včetně sborů a hereckými výkony v čele s E. Pacolákovou, J. Smutnou a V. Fridrichem, který mě po X komediálních rolích vážně dostal. Jen škoda trochu rychlého závěru. 85 %
(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 13.12.2015)
Velmi dobře vystavěný text, napínavý, téma nechá málokoho chladným. J. Štěpnička odehrál svůj kvalitní standard, ale z J. Pidrmanové jsem nemohla spustit oči, hodně mě překvapila! Vzhledem k ději byla, myslím, hysterická přiměřeně. Povedená komorní hra.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>