Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.6.2017)
Aktuální a nečekaně vtipné. Inscenace si lehce pohrává s textem až téměř na hraně parodie, ale nesklouzne. Tempo drží velmi dobře téměř celou dobu. Skvělá tradiční scéna a použití projekcí a hudby. Herecky velmi dobře obsazené a podané, zaujali např. E. Hacurová, M. Matejka či M. Hanuš, jen A. Goldflam mi tam bohužel vůbec nezapadal.
(zadáno: 8.10.2017)
Tady jde maximum bodů oběma skvostným hereckým výkonům. V. Khek Kubařová a J. Plesl si nic nedarují a nechávají diváka do poslední chvíle na pochybách, komu a čemu věřit. Jejich souboj mě maximálně bavilo sledovat, nedostatky textu jsou díky tomu zcela zapomenuty.
(zadáno: 3.11.2017)
Na hru jsem šla trochu s obavami, někteří diváci asi po prvotním šoku výraznou stylizaci nepřijmou, já se naštěstí úspěšně naladila na správnou vlnu a bavila se dobře, i když výtky k některým scénám a tempu v druhé půli by byly. Rozhodně oceňuji herecké výkony v čele s J. Medunou a V. Lazorčákovou, kteří skvěle přepínali mezi různými (nejen hlasovými) polohami. Tleskám výpravě M. Cpina, opět. Myslím, že to před derniérou budu chtít stihnout ještě jednou :) 75 %
(zadáno: 3.11.2017)
Ta hra je prostě silná a nenechá diváka chladným. Viděla jsem již zpracování Divadla Komedie, u Polárky musím vyzdvihnout zvládnutí závěrečné dovyprávěcí části, která nebyla tolik statickou. Kolektivní herecká souhra výborná, překvapila nakonec i scéna. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 19.11.2017)
Zajímavé zpracování a využívání rekvizit. Přiznávám bez mučení, že toho o té době a aktérech tolik nevím, takže pro mě bylo zpracování příliš mnoho informací náročnější. Asi si načtu program a zhlédnu záznam. Ústřední trojice vynikající! Některé kabaretní sborové výstupy geniální (rozsudek). 85 % (La Fabrika)
(zadáno: 19.11.2017)
Není to úplně jednoduché rozklíčovat a vše pochopit, celkově zvláštní divadelní zážitek. Hravá scénografie, živá hudební složka, výrazná stylizace, čtyři výborní herci (pro mě vede M. Krátká). Mou koncentraci bohužel snižovalo značně nepohodlné sezení na zemi. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Velmi dobré propojení antické tragédie, současného manželského trojúhelníku a ironického humoru. Palec nahoru za slovenštinu Z. Stavné. Herecky nemám výtky k nikomu. Líbily se mi originální nápady obohacující klasický příběh. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
Tato inscenace většinu zaujme svým celkovým pojetím, iluze zúčastnění se soudního přelíčení je opravdu věrohodná. Je na každém, aby se k případu sám nějak postavil a odpověděl si na spoustu otázek. Velmi oceňuji nasazení této hry, která vzbuzuje takovou diskuzi. Z herců bych vyzdvihla Z. Kalinu. 75 %
(zadáno: 5.1.2018)
První představovací část je pochopitelně pomalejší, hra ale postupně graduje, atmosféra velmi houstne a pokud si stejně jako já úspěšně až do konce nevzpomenete/nevíte pointu, budete pravděpodobně napnutí až do konce. Výborný hudební podkres i scéna. Slušná kolektivní herecká práce. Detektivek by na divadle (zvlášť takhle povedených) mohlo být více.
(zadáno: 16.1.2018)
Při hře šlo sice poznat, že ne všichni diváci přijali Mikuláškovo moderní zpracování, mně se ale líbilo hodně. Proškrtaný text obstojí i v dnešní době a akcentuje zase jiná témata. Jako obvykle skvělá scéna M. Cpina, a i když vznášející se krychle není příliš objevná, funguje dobře. Masky sboru divák bez programu/dramatického úvodu nemusí vůbec pochopit. Herecky velmi zajímavé, P. Beretová výborná. A na vaření kávy na jevišti ND jen tak nezapomenu, vynikající moment.
(zadáno: 18.2.2018)
Obraz není čistokrevná komedie, trhliny mezi přáteli jsou dost vážné. Líbilo se mi použití světla, inscenace je však založena na slovu a herecké práci. Nikoho asi nedokážu vyzdvihnout, výborné od všech tří. Ráda bych viděla na menší scéně v Aréně. (Grand Festival smíchu, Pardubice) 75 %
(zadáno: 15.4.2018)
No, nečekala bych, že se u Macbetha tak zasměju. Zjednodušená angličtina a přehnaná výslovnost jsou zajímavé a zábavné, i když toho čekání na repliku bylo někdy moc aneb trochu málo slov na tu délku. Vyzdvihnout musím skvělé výkony M. Königa a J. Schmidtmajerové. Je trochu škoda, že motivace některých postav se ztrácí. Rozhodně ale chválím za odvahu a invenci.
(zadáno: 17.5.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale bavila jsem se opravdu výborně. Herecky i hudebně povedené, jak je v Dlouhé zvykem, skvělé provedení písní (např. duet Hacurové s Tesařem, píseň o fazolích). Hra zabrousí i do vážnějších témat, ale jen tak jemně. Moc příjemná zábava a určitě zajdu znovu. 85 %
(zadáno: 2.7.2018)
Ani jsem to tak nečekala, ale inscenace mě moc bavila a zaujala, asi málokdo tenhle příběh zná. Rozhodně bych se nebála tématu vědy, vše je podáno srozumitelně. E. Elsnerová v hlavní roli byla suverénní, role jí skvěle sedla, ale všichni muži jí zdatně sekundovali. Pěkná scénografie s projekcemi.
(zadáno: 2.7.2018)
Přiznávám, že na mě ten den trochu padala únava, takže mi chvíli trvalo se pořádně soustředit. Vyzdvihla bych herecké výkony J. Vlase a K. Krejčí. Výborná scéna M. Cpina a pohybové choreografie. V druhé půlce mě zamrazilo už víc a závěr byla tedy síla.
(zadáno: 3.9.2018)
Můj osobní problém - verzi z MDP znám až příliš dobře, takže jsem měla problém neporovnávat, a to jsou to inscenace velmi rozdílné. V čem se ale neliší, jsou kvalitní herecké výkony, jemně v čele s A. Čubou a M. Cisovským. Výborná je výprava, hra měla i díky absenci přestávky dobré tempo. Můžu doporučit a asi chci vidět znovu :) 85 %
(zadáno: 17.9.2018)
Poněkud náročnější hra, text jsem na 100 % celou dobu asi nezvládla vnímat. Nejvíce se mi líbila asi prostřední část. Nicméně každá je hodné odlišná formou i stylem a má něco do sebe. Herecky velmi podařené. Velmi zajímavý je výběr hudby.
(zadáno: 22.10.2018)
Vosto5 mě prostě baví! A také to, že se očividně baví i herci :) Jedná se spíše o scénické čtení, ale to vůbec nevadí. Tentokrát po stopách ostravské kapely, úplně jsem viděla daná místa... Původně dost reálný příběh se začne vyvíjet krásně absurdně, s geniální fantazií, jak je u tohoto souboru zvykem.
(zadáno: 1.11.2018)
Je dobré dopředu aspoň trochu vědět, do čeho jdete, ať nejste v takovém šoku, inscenace rozhodně nemusí sednout každému. Oceňuji informace v programu. Neříkám, že jsem porozuměla všemu a že mi nepřišly některé pasáže zdlouhavé, vše je ale vyváženo po všech stránkách vynikajícím výkonem M. Königa. Intenzivní divadelní zážitek.
(zadáno: 10.11.2018)
Hlavními devizami inscenace je kvalitní text a komediální talent herců v čele se Š. Kozubem. Hra má dobrý spád a výborný závěr. Povedená oddechovka, která poněkud zamotá hlavu, kdo že to je, ten pán Schmitt :)
(zadáno: 10.11.2018)
Zajímavé nahlédnutí do soužití Olgy a V.H., i když forma mě trochu překvapila. Vynikající výkony všech herců v čele s P. Štorkovou. Výborné bylo scénické řešení, kostýmy a využití prostoru vily. 85 %
(zadáno: 10.11.2018)
Výborně budované napětí, z D. Bambase šlo chvílemi až strach. A. Talacková skvěle vystihla vývoj postavy, měla by dostávat takovéto herecké výzvy na divadle častěji. J Maryško se také neztratil. Palec nahoru za scénu. Celkově velká spokojenost, inscenace ustojí i porovnání s legendárním filmem.
(zadáno: 10.11.2018)
Mě ten jejich humor prostě baví, ať už je v originálním textu, nebo výsledkem improvizace či reakcí na aktuální dění. Na druhou stranu jsem se i trochu dovzdělala a dojmout jsem se také stihla. Výborné také bylo využití různých divadelních prostředků. Super zábava i během parného léta.
(zadáno: 11.11.2018)
Viděno venku na festivalu Za dveřmi, mělo to atmosféru. Humor, poetika a artistické umění obou souborů se krásně prolnuly. 85 %
(zadáno: 24.11.2018)
Tohle je přesně to přestavení "buď, anebo". Já ho viděla během krásného letního večera přímo na Horním náměstí a tam se perfektně hodilo, už dlouho jsem se tak nezasmála. Možná je dobré předem vědět, že je to komedie prošpikovaná popkulturními odkazy přes Matrix až k Popelce. Některé písně se povedly více, některé méně. Z herců vyzdvihnu T. Krejčího a především V. Lipinu, vynikající! Líbila se mi také hudba a scéna, možná se někdy zajdu podívat, jak to funguje v kamenném divadle.