Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (197)
Iva Bryndová: 10 % (46)
Lukáš Dubský: 10 % (162)
Pavla Haflantová: 10 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 2.7.2018)
Přiznávám, že na mě ten den trochu padala únava, takže mi chvíli trvalo se pořádně soustředit. Vyzdvihla bych herecké výkony J. Vlase a K. Krejčí. Výborná scéna M. Cpina a pohybové choreografie. V druhé půlce mě zamrazilo už víc a závěr byla tedy síla.
(zadáno: 22.10.2017)
Čekala jsem vzhledem k anotaci, že si budou ty tři části podobnější, ale takhle to asi bylo aspoň zábavnější. Text není nijak závratně objevný, zpracování a obsazení hru rozhodně pozvedá, i když na naší repríze šlo docela poznat, že se hraje po dlouhé době. Nejvíce se mi líbila L. Rybová a šanson I. Chmely. Spokojenost.
(zadáno: 9.5.2015)
Ryze anglická parodie na detektivku s perfektní atmosférou a především hereckými výkony. J. Plesl jako elegantní gentleman dokonalý, S. Babčáková mě hodně bavila, pánové Neužil a Novotný také měli své originální geniální momenty a klobouk dolů před jejich rychlými změnami rolí. Skvělá scéna, hudba, škoda jen menší ztráty tempa těsně po přestávce. Můžu doporučit, klidně bych zašla znovu :)
(zadáno: 22.10.2016)
Již jsem viděla hru v DD, takže jsem věděla, na co se můžu těšit. Výborný text však pozvedlo vyřešení scény a herci v čele s M. Isteníkem. Oceňuji vynalézavost tvůrců, zapálení herců a přidané gagy, Pevnost Boyard mě totálně odrovnala. Určitě doporučuji a ráda bych zašla znovu. (26.7.2016, Celetná)
(zadáno: 2.9.2016)
Naprostý souhlas s komentářem Lukáše Dubského. Pěkná scéna bohužel ve větším sále při pohledu z boku nefunguje. Navzdory dobrým hereckým výkonům poněkud zklamání ze samotné hry. Mezi ploty, 29.5.2016
(zadáno: 5.1.2018)
První představovací část je pochopitelně pomalejší, hra ale postupně graduje, atmosféra velmi houstne a pokud si stejně jako já úspěšně až do konce nevzpomenete/nevíte pointu, budete pravděpodobně napnutí až do konce. Výborný hudební podkres i scéna. Slušná kolektivní herecká práce. Detektivek by na divadle (zvlášť takhle povedených) mohlo být více.
(zadáno: 10.11.2014)
Poprvé naživo na Cimrmanech :) Ačkoliv mám hru dobře naposlouchanou, bavila jsem se výborně, tomu se člověk prostě směje opakovaně. Některé věci byly jinak a obsazení už bohužel také není původní a ani nemládne, ale já odcházela velmi spokojená! Příjemný večer.
(zadáno: 10.11.2014)
(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace s několika velice působivými momenty a kvalitními výkony J. Dvořáka, O. Brouska a I. Uhlířové. Velká scéna mi přišla na začátku zbytečné prázdná, ale má to svůj důvod. Rozjezd díky vyprávěcí formě bohužel trochu pomalejší. Přiznám se, že nápad s loutkohrou mě po chvíli přestal bavit. Velmi povedené závěry obou částí ale poměrně úspěšně dorovnávají vysoce nastavená očekávání. 75 %
Edit: Podruhé viděno s D. Ratajským, jeho podání je trochu civilnější, závěr ale stejně silný.
(zadáno: 31.3.2019)
Morávek opět ve velkém stylu, kostýmy, scéna, působivá hudební složka. Hraje se všude, až to někdy odvádí pozornost od hlavního dění. Donutil st. by sice místy mohl přidat na hlase, ale jinak byl vynikající! Díky za zas jednou vážnou roli. Donutil ml. také obstál, výborná byla i S. Zmrzlá. A plus za tématický song o přestávce. 85 %
(zadáno: 24.5.2019)
Na pohybové divadlo chodím velmi zřídka, ale Amazonky mě opravdu zaujaly a nalákaly na další. Choreografie je velmi nápaditá, využívá mnoho zajímavých prvků, díky bojovému umění je velmi akční. Smeknout musím před výkony tanečnic v čele s F. Barrouquére. Výborná byla i doprovodná živá hudba. Příběhy a symboly jsou poměrně dobře čitelné, ale diskuze s L. Vágnerovou po představení byla také přínosná.
(zadáno: 1.2.2013)
Po přečtení některých základních informací o hře a recenzích jsem váhala, jak se mi hra "od stolu z putyky" bude líbit a nečekala jsem mnoho, ale byla jsem nadšená a ráda ji ještě někdy uvidím znovu :) Všechny herecké výkony byly perfektní, vyzdvihnout musím hlavně Mejzlíka a Chmelu, který mě opět přesvědčil o tom, že je také vynikajícím zpěvákem. Rozhodně si to představení budu ještě dlouho pamatovat.
Doporučení - berte aspoň 3. řadu, z první šlo vidět opravdu špatně (teda jak na co :D )
(zadáno: 19.5.2015)
(Premiéra) Asi to byl záměr, resp. tato hra je především o náročném textu, ale začátek byl hoodně pozvolný. Naštěstí pak představení chytlo tempo a ve druhé půlce už děj jen gradoval. Líbilo se mi vyřešení scény, kostýmy, z herců mě velmi bavil O. Sokol. 75 %
(zadáno: 5.3.2019)
Zážitek! M. Dočekal a kol. si opět hrají s výraznou černobílou scénou a jejími změnami během hry, výborná hudba i zpěv, krásně to vše funguje, ve skvělém tempu. Herecky výborné, M. Donutil válí. No už jsem i díky pravidelným hostovačkám v Praze pochopila, že Husa má prostě kvalitní soubor. Vložená báseň ke konci je zajímavým (i když trochu diskutabilním) nápadem. Závěr je trochu zdlouhavý a nečitelný, ale co taky s ním, když není, že :)
(zadáno: 27.5.2015)
Další z her DNz spíše na téma, než s nějakým příběhem, takže opět vynikající momenty občas vystřídaly slabší scénky. Zcizovací efekty tomu dodávaly ještě více absurdity aneb "Gratuluji, tahle scéna nedává absolutně žádný smysl". Občas jsem sice nestíhala všechno, ale bavila jsem se dobře a nejen díky povedenému závěru ve mně zůstává pozitivní dojem. Dobrá herecká kolektivní práce, scéna a zvuk. 75 %
(zadáno: 23.10.2019)
Pokud předlohu neznáte, vřele doporučuji lektorský úvod, moc mi to pomohlo se zorientovat v souvislostech a politickém pozadí. M. Dočekalovi se podařilo velké dílo a to nemluvím jen o délce, která nakonec nebyla vůbec problém. Z herců musím vyzdvihnout alespoň T. Havlínka, kterého jsem do té doby příliš neznala, ale i ostatní byli výborní. Snové scény pro mě byly překvapivé. Oceňuji hudbu, scénu a vůbec odvahu! Asi si to dám někdy znovu. (10.3.2019)
(zadáno: 8.10.2017)
Rozpaky, způsobené pravděpodobně snahou zkombinovat příliš mnoho věcí naráz. Více mě zaujaly Andersenovské postavy než noční můry herců, i když retro promítání potěší. Je obdivuhodné, jak je soubor kompaktní a ochotný k tomuto způsobu kolektivní tvorby a zkoušení. Já jako divák bych si už docela dala změnu. Každopádně potlesk pro M. Cpina!
(zadáno: 11.2.2014)
Tohle bylo jiné, netradiční a rozhodně zajímavé! Odproštění od Ruska a doby dávno minulé bylo příjemné. Herecké výkony především hlavního milostného trojúhelníku skvělé! Asi to bylo mou únavou, ale občas jsem ztratila pozornost a nit.. Některé momenty bych z nepřímé řeči převedla na přímou a naopak. Poměrně velká výtka ale míří k opravdu nepříjemnému oslnivému světlu v několika obrazech. Jsem ráda, že jsem hru viděla, myslím, že stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 31.10.2014)
Měla jsem obavy, člověk se musí na ten příval slov a myšlenek soustředit, ale nakonec se mi to líbilo, pár zajímavých nápadů, i když konec jsem asi úplně nepochopila. Mám radost především z J. Ornesta, který se do hry vrátil, a také výstup L. Hampla pobavil. A lituju především O. Mataje, který se poměrně naběhá :D
(zadáno: 20.11.2014)
První Havlův text, který se mi fakt líbil. N. Lichý jednoduše geniální! 85 %
(zadáno: 17.5.2016)
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
(zadáno: 18.2.2018)
Ač z cirkusového prostředí, je to vlastně hrozně smutné a dojemné. Smích vyvolávají především slovní hrátky. Z. Kalina úžasně roztomilý a je hlavním důvodem, proč na inscenaci zajít. Každý mu musí fandit, že se mu podaří splnit si svůj sen. Kromě něj bych vyzdvihla V. Svojtkovou a J. Hofmana, i nasazení všech ostatních. Pěkná artistická čísla, ale taneční vložky nebyly zrovna můj šálek čaje a poněkud sráží mé hodnocení. 75 %
(zadáno: 9.2.2017)
Mohla bych do puntíku okopírovat hodnocení Eviika :) Akorát ještě vypíchnu výkon J. Kubáníka. 75 %
(zadáno: 7.6.2017)
Ten text je hodně zvláštní, ale M. Němec se s ním popral docela dobře, ačkoliv se střídaly skvělé scény s těmi slabšími, představení mělo správnou atmosféru. Naprosto geniální je scéna včetně akvárka a hudba. Herecky velmi dobré, D. Punčochář mě mile překvapil, byl správně démonický, i když pro postavu Baala tak úplně nemá to správné kouzlo, abyste uvěřili třeba veletoči postoje Nevěsty, jeho proces destrukce mohl být také lépe zdůrazněn.
(zadáno: 15.1.2015)
I Charmsem nepolíbená jsem se bavila velmi dobře! Perfektní vizuální podívaná, pěkná hudba a především skvělá herecká práce všech. Poslední obraz mě dostal.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>