Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

(zadáno: 12.1.2015)
Text znám dobře a na provedení Činoherního klubu nedám dopustit, takže srovnání jsem se nevyhnula. Po druhém zhlédnutí (premiéra + rok poté) mírně upravuji hodnocení, herci na sebe sice slyší už lépe, ale mohlo by to být ještě lepší, dnešní uvedení mělo své mouchy. Každopádně moc mě bavil především M. Ruml a gradace děje v poslední části. Škoda podle mě pár zdlouhavých opon a přesunů nábytku. 75 %
(zadáno: 24.5.2019)
Mé první setkání s tímto textem, uff.. Všichni jsme věděli, kam se děj ubírá, ale stejně jsem brečela jak želva. Citlivá režie a výborné herecké výkony to jen podpořily. Doporučuji všem, kteří chtějí od divadla emoce.
(zadáno: 9.12.2018)
Myslím, že jsem ještě nikdy nebyla v divadle takhle rozložená. To, jak je hra vystavěná, je velmi chytré. Jak se cítí rodina, to si dokáže každý představit, takže zprostředkování pocitů nemocného člověka je obrovským přínosem této inscenace. A J. Vlasák? BRAVO!! Děkuji za silný zážitek.
(zadáno: 20.9.2013)
Nenáročná oddychovka, K. Roden mě moc bavil. Škoda těch přeřeků, chyb v nahazování si replik a taky celkem krátké stopáže se zbytečnou přestávkou.
(zadáno: 16.1.2015)
Tato modernizace Shakespeara se dle mého povedla, i když díky škrtům to někdy šlo možná až příliš hopem, a souhlasím, že pauza mohla přijít dřív. Super scéna, skvělá hudba (a zpěv M. Borové - i celý její přesvědčivý výkon), Karel Dobrý pro mě jednoduše fascinující. Dojetí, zhnusení, pohoršení, smích, napětí - nikdy jsem nezažila v takto velkém divadle absolutní ticho, kdy se vám svírá hrdlo, stejně jako Desdemoně za okamžik na scéně.
(zadáno: 8.2.2017)
Politické divadlo se u nás moc nedělá a že je to škoda! S tímhle materiálem... Jak říkali tvůrci, 80 % jsou skutečné výroky, 10 % Havlova Zahradní slavnost a 10 % jejich text. Výborné zpracování a nápady, možná malinko pomalejší rozjezd. K zasmání i zamyšlení, z anonymních výroků běhá mráz po zádech. Ušito horkou jehlou, ale přesto to skvěle funguje, jsem ráda, že nakonec kabaret byl uveden víckrát, než bylo původně v plánu. (Divadlo Za plotem) 85 %
(zadáno: 22.10.2017)
Je zřetelné, že inscenace vznikala trochu jinak než první díl, stavba hry je přece jen jiná a posazená do budoucnosti. Kupodivu je postava J. Ovčáčka poněkud upozaděná, velkou pozornost na sebe strhává především Z. Julina v přesném ztvárnění A. Babiše. Neopomenutelná je také M. Jílková M. Bačíkové. Stále si velmi cením, že se zlínské divadlo do tohoto projektu znovu pustilo!
(zadáno: 17.5.2018)
Na jedné straně vtípky a dvojsmysly, někdy trochu moc složité pro diváka ne příliš dějepisně vzdělaného, na straně druhé vážné promluvy, na které jsem se nebyla schopna soustředit. Velmi příjemná délka lehce přes hodinu. Výborný Z. Kalina (především jako Václav IV.)
(zadáno: 12.5.2013)
Nevím, co mám chválit dřív. Opět originální nápad se scénou, skvělá hudba, všichni 4 herci byli úžasní, přesvědčiví, postupně každý z nich dostal dostatek prostoru, aby předvedl své umění.
Nejvíc mi na hře připadalo zajímavé registrovat, jak jsou někteří diváci zděšení a zároveň druzí už se smějí. Z představení si také odnáším vědomí, že při takové koncentraci násilí po chvíli člověk otupí a ke konci se nad takovou brutalitou tolik nepozastavuje, děsivé...
Až to rozdýchám, půjdu znovu!
(zadáno: 21.1.2015)
Pro mě největší kámen úrazu v textu, který mě teda moc neoslovil a v dnešní době mi přišel docela mimo a některé scény nevěrohodné. Nechápu, proč byla scéna prakticky holá, nefungovalo to. Hodně mě bavil V. Kotek, který do hry vnesl trochu života, dámy podaly solidní výkon.
(zadáno: 15.3.2016)
Výborná kompaktní inscenace s pěti vyrovnanými hereckými výkony a kvalitním textem, založeným na dobrém nápadu spojení různých životních osudů a postojů. Špičkování hereček pobaví, v ostatních chvílích hra nedá vydechnout. Program doporučuji číst až po zhlédnutí hry. 85 %
(zadáno: 6.12.2017)
Největším negativem této hry je určitě délka, trochu škrtání by pomohlo. Smeknout však musím před O. Brouskem, obdivuhodný výkon! A. Elsnerová a A. Černá také měly své silné chvilky, ale musím souhlasit, že jejich věková rovnost úplně nepomáhá. Moc se mi líbila scéna a samozřejmě hudba včetně nečekaného trollího výstupu. Inscenace je to sice náročná nejen pro herce, ale i pro diváky, poloprázdné hlediště si však nezaslouží.
(zadáno: 20.1.2017)
Kdo román zná, nejspíš inscenaci ocení více, mám pocit, že některé snové surrealistické odbočky byly jen lehce nastíněny a proto nemusely tak vyznít. Stejně jako ostatní oceňuji skvělou scénu (byť prakticky neměnnou), kostýmy a hudbu včetně živé kapely. Druhá hutnější polovina se mi líbila víc a závěrečná scéna excelentní. Za tu zaokrouhlím nahoru :) 75 % (15.1., Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 4.6.2017)
Oddechová komedie, která dává příležitost hercům i režii se krásně vyblbnout a na vhodných místech i improvizovat. Derniéra o takové momenty také nebyla ochuzena, herci jsou sladění a můžou si to dovolit. Ústřední trio T. Dočkalová, J. Kaluža a A. Čuba skutečně válí, oceňuji celkovou choreografii a smekám před pohybovými schopnostmi herců. Některé opakující se pasáže by se daly možná trochu urychlit, ale to je zřejmě jediná výtka. Moc se mi líbilo, jak se vypořádali se scénou. Ráda bych viděla znovu :(
(zadáno: 24.5.2019)
Nakonec milé překvapení! Text je sice zastaralý, ale přináší krásné příležitosti se vyblbnout a diváky pobavit, a to se ústřednímu triu (alt. L. Zahradnická) povedlo na jedničku, včetně několika improvizací. Chválím i výpravu.
(zadáno: 2.2.2013)
Neobvyklé představení, plné spešl efektů, hlučné střelby i vtipných (někdy dobře skrytých) poznámek. Oceňuji hlavně promyšlené zpracování, výtvarnou stránku, některé herecké výkony pokulhávaly, pár hluchých míst ke konci se taky objevilo, ale i tak to stálo zato! Po druhém zhlédnutí zvyšuji hodnocení.
(zadáno: 2.4.2015)
TV záznam. 75 %
(zadáno: 15.4.2018)
Povedená výprava napomáhá k vytvoření správné atmosféry a napětí. Pět chlapů ve vyhrocené situaci, pět přesvědčivých hereckých výkonů a nečekaný závěr. Spokojenost. 75 %
(zadáno: 25.2.2013)
Pokud budete po první "půlce" (přestávka už asi po 70min) trochu rozpačití, protože se v ní vlastně nic moc nestalo a spíše jste se snažili zorientovat ve vztazích postav a kochali nádhernými kostýmy, počkejte se soudy! Druhá část je úplně jiná - místo 10 lidí na jevišti nyní pouze max dialogy 2 postav, velmi vtipné, ale i vypjaté, postavy dostávají více prostoru, děj postupně graduje a čas letí jako splašený... Vynikající byli především I. Chmela a T. Medvecká, moc se mi líbila i scéna a podmanivá hudba. Zpětně nevyváženost obou částí představení odpouštím a chápu a rozhodně chci vidět znovu!
(zadáno: 5.3.2019)
Krásné emotivní komorní představení. Výprava je jednoduchá, ale funkční. Všichni tři herci jsou výborní, M. Mazur ve svém vlastním světě přesvědčivý, včetně hraní na housle. R. Ferro válí hned v několika postavách, ten každou rolí roste, ještě se u něj máme na co těšit :)
(zadáno: 23.3.2017)
Moc příjemný večer, ale oddechovka to vlastně není! Musíte totiž pořádně poslouchat a zapojit mozek, aby vám neunikly krásné slovní hříčky :) Nejvíce se mi líbila prostřední část, souhlasím, že konec možná malinko padá. Herci ale jako tým moc baví a přestavení rozhodně nalákalo na další inscenace souboru. Můžu doporučit.
(zadáno: 22.1.2016)
Krásně absurdní, bavila jsem se výborně. Jen trochu jednodušší a ne příliš nápadité zpracování.
(zadáno: 15.5.2017)
Takto to vypadá, když i nejabsurdněji vystavěný text pozvedne geniální myšlenka režiséra. Přesun do televizního prostředí funguje skvěle, Sama doma, reklamy, soutěže, jak přesné... Herecky opět výborné, pochválila bych i scénu a světla. Velmi milé překvapení, bavila jsem se skvěle! PS. Když založím ohýnek, přijde taky takový požárník?! :D
(zadáno: 28.4.2016)
Příjemná zábava a především skvělé artistické výkony všech.
(zadáno: 25.3.2015)
Skvělá hudba, dobrá scéna (včetně sezení diváků kolem dokola) a především výborný I. Lupták. Text mi sice během představení přišel docela jednoduchý, ale silné téma ve mně dlouho zůstalo, je nad čím přemýšlet. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>