Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (199)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2018)
M. Řezníček neskutečný, přesvědčivý a opravdový i pod takovým drobnohledem. Ten text je hutný sám o sobě, velká síla této inscenace spočívá ve velmi blízkém sepjetí s diváky, zpovídání se jim do očí. Moc se mi líbilo také vyřešení hudby. Když už bych měla porovnávat s Divadlem Letí, OLDstars vyhrává. Velmi intenzivní divadelní zážitek. Doporučuji!
(zadáno: 15.12.2018)
Souhlas s již vyřčeným - text sice není z nejlepších, ale pobaví černým humorem i zamrazí, rozhodně jsem se nenudila. Vše ale táhnou nahoru herci, především D. Krejčík, rozmanitost jeho repertoáru mě baví.
(zadáno: 27.4.2016)
Některým divákům z velké části jen recitování titulků nemusí sednout, já jsem ale věděla, na co se chystám, a tenhle průlet posledním čtvrtstoletím se mi líbil. Herecky super od všech (u mě vede Železný a Paroubek S. Rašilova). Bezva sbory a celkový vizuál. Nezařazení přestávky naopak oceňuji, hra se aspoň nedrobila.
(zadáno: 2.9.2016)
Bála jsem se, že to bude příliš filozofující, ale text o vztazích mezi pohlavími, režisérem a herečkami, dětmi a rodiči a samotném divadle se mi líbil moc. M. Huba je prostě geniální a ani obě dvě herečky se nenechaly zahanbit. Při scéně zkoušení jsem málem zapomněla dýchat. Zopakovala bych si! (30.5.2016) 85 %
(zadáno: 8.9.2015)
Náročná hra, nejen na divákovo soustředění kvůli velkému množství poetického textu, ale v druhé půli i emočně. První kratší část byla takové "intro", které mě poněkud zaskočilo nepřipravenou, část po přestávce jsem si ale díky kávě a většímu rozhýbání děje už naplno užívala :) Krásné po výtvarné stránce, kostýmy, scéna, světla, skvělá režie! Herecky úžasné, H. Dvořáková válí a M. Němec se nenechává zahanbit.
(zadáno: 9.1.2014)
Líbily se mi hlavně písničky a výkony všech 4 účastníků, několik jednotlivých pasáží. Jako celek mi to ale moc nedrželo dohromady, i ta hodina mi přišla dost dlouhá.. Nějak mi to nesedlo, podruhé bych nešla.
(zadáno: 4.5.2016)
Klasická italská fraška plná hádavých ženských, divných vztahů a sázky na jistotu v podobě B. Klepla. Žádná sofistikovaná věc, možná bych trochu krátila, ale pobavila jsem se. Scéna i kostýmy klasické, herecky mě nejvíc zaujal P. Pěknic. 65 %
(zadáno: 4.6.2015)
Šla jsem především kvůli textu McDonagha, ale odcházela jsem z této drsné černé komedie s trochou parodie a spoustou násilí spokojená i díky zpracování a podařené režii. Herecky se mi líbili především M. Šmidrkal a R. Šedivý. Palec nahoru za hudbu, ani by mě nenapadlo, že máme tolik tematických písniček :D
(zadáno: 2.3.2017)
Narozdíl od některých jiných McDonaghových her se v této hře o násilí nejen mluví, ale i provozuje, takže nic pro citlivé povahy. Některé pasáže by šly trochu zrychlit, na druhou stranu díky škrtům šlo něco až moc hopem. Z herců výborné především ústřední trio J. Dolanský, L. Hampl a I. Chmela.
(zadáno: 4.5.2016)
Po delší době jsem odcházela z DNz nespokojená, ta hodina a půl byla dlouhá.. Pár scén se opravdu povedlo, ale spoustu výstupů jsem jednoduše nepochopila a nějaké sdělení mi taky unikalo. Nevím, jestli to bylo tím, že hra vznikala a měnila se na poslední chvíli (viz fota v programu, reportáž ČT či odložení premiéry). Jako obvykle ale musím pochválit scénu M. Cpina, hercům v čele s J. Plodkovou také není co vytknout, bohužel jsem se s duem Mikulášek & Viceníková tentokrát nepotkala.
(zadáno: 14.11.2014)
Anotace hru velmi dobře vystihuje - těžké téma, ale výborně odlehčeno. V některých chvílích mi nebylo moc lehko na duši, i když se lidé kolem mě smáli, za chvíli tomu bylo opačně. Asi si tam každý najde to své... Zatmívačky mě rušily jen chvíli ze začátku, pak už jen krásně poskytovaly prostor pro přemýšlení. Nádherná scéna, hudba, kostýmy, herecky vyrovnané. A jako většinou v DNz, moc zajímavé texty v programu k inscenaci. 85 %
(zadáno: 2.3.2017)
Lehký nadprůměr. Začátek hodně rozvleklý, příliš mnoho postav bez dostatečného prostoru, říkala jsem si, proč vůbec takovou hru dnes uvádět. V druhé polovině začala hra více gradovat a závěrečný zvrat mě překvapil. P. Nárožný kraluje, dále bych ocenila výkon D. Černé a S. Zindulky. co se týče Z. Stavné, tak mě víceméně přesvědčila.
(zadáno: 15.4.2018)
Souhlasím s Denisou, že konec neměl ten správný dopad. Jinak si inscenace drží dobré tempo a napětí, herci skvěle střídají jednotlivé postavy, i když pro mě bylo náročnější si zapamatovat všechna jména a neztratit se v tom. Rozhodně ale spokojenost. (viděno ve Venuši ve Švehlovce)
(zadáno: 9.3.2016)
Veřejná generálka. Mé hodnocení sráží fakt, že velkou část textu herci četli. Spolu s tématem, které mi nijak moc nesedlo, to určitě ovlivnilo celkový dojem. Nicméně se mi moc líbily písničky a herecký výkon J. Langmajera, kterého jsem viděla na divadle prvně, jako dárek ke svému výročí říkám proč ne. 65 %
(zadáno: 26.10.2013)
Viděno jen díky TV záznamu, ale i přesto obrovský zážitek!! M. Finger byl opravdu geniální, před jeho výkonem si sedám na zadek... Neméně skvělá byla i režie. Hra ve mně nechala silný dojem a lituju, že jsem ji neviděla naživo.
(zadáno: 22.10.2018)
Vosto5 mě prostě baví! A také to, že se očividně baví i herci :) Jedná se spíše o scénické čtení, ale to vůbec nevadí. Tentokrát po stopách ostravské kapely, úplně jsem viděla daná místa... Původně dost reálný příběh se začne vyvíjet krásně absurdně, s geniální fantazií, jak je u tohoto souboru zvykem.
(zadáno: 18.6.2015)
Vynikající nápad střídání herců v rolích, když se oslavovaný Trigorin s Arkadinovou v závěru střetnou jako zlomený Treplev s Ninou, je to tak výstižné! Neskutečná chemie byla ve 2. dějství mezi J. Kropáčkem a A. Břenkovou. E. Pinkasová šla spolu s J. Kropáčkem (velký talent!) do scény ve 3. dějství zcela naplno. A. Hessová jako Nina v závěru uhrančivá - Racek! Postava Máši prošla skvělým vývojem, na zbytek mi tu žel nezbývá prostor. Krásná hudba!
Trochu mě svazovalo, že jsem představení zhlédla den po derniéře ve Staváku, Racek osekaný na milostný mnohoúhelník ale své kouzlo neztratil.
(zadáno: 11.6.2013)
Absurdní komedie se zajímavým textem a úvahou o moci, nenávisti, pravdě... Výborný především M. Finger a J. Dulava, ale i M. Procházková. Dobré využití scény, překvapila mě absence hudby, jsem ráda za kompletní text hry v programu, ráda si přečtu :)
(zadáno: 12.4.2013)
Krásné představení, pro mě to byl nádherný zážitek, umocněný nevšedním umístěním hlediště a prací s prostorem. Herecké výkony byly přesné, jako vždy výborná T. Medvecká, ale smekám především před J. Dolanským! Tomu jsem věřila úplně všechno... Hudby bylo málo, ale když už, tak to stálo za to. Přiznávám, že hru jsem příliš neznala a nemám porovnání s jiným provedením, ale já jsem naprosto nadšená! Strhující představení...
(zadáno: 29.6.2017)
Jako obvykle u SKUTRů- krásná scéna, skvělá hudba, výrazná pohybová složka. Bohužel je první část hodně zdlouhavá a pro diváky poněkud ubíjející. Nevím, nakolik hře porozumí divák neznalý předlohy. Já jsem měla trochu problém s výkladem některých postav, inscenace mě bohužel nedokázala příliš emočně zasáhnout. Z herců zaujali K. Sedláčková-Oltová, P. Neškudla a P. Tesař, pro mě v úplně jiné poloze, než jsem ho znala dosud. Doporučuji přední řady, spousta scén se odehrává na zemi. 65 %
(zadáno: 13.1.2019)
Rozhodně není určeno pro konzervativní diváky. Celkově dost šílené, vžít se tady dá maximálně do postavy Toma, bláznivé jsou kostýmy a nepochopitelné je použití postavy Rádia. Vyzdvihla bych herecké výkony A. Čuby a R. Ferra. 65 %
(zadáno: 1.9.2016)
Nečekaný zásah do černého. Zpověď talentovaných mladých herců, ve které se každý někde musí najít. Hra provede všemi možnými emocemi a ani na okamžik nedá vydechnout. Závěr krásný. Jen by mě zajímalo, jak momentálně obvykle hra vypadá, protože na našem představení bylo jen cca 9 herců z avizovaných 12. (Mezi ploty, 28.5.2016)
(zadáno: 21.11.2019)
Taková typická Řeznická... nosný text, trio kvalitních herců (L. Štěpánková!), reálné osobnosti z nevšedního úhlu pohledu, trocha humoru i vážných debat a dilemat. Stojí za vidění. 75 % (18.3.2019)
(zadáno: 13.2.2020)
S Revizorem se v poslední době nějak roztrhl pytel, čím to bude? U této inscenace mi přišlo, že se režisér nemohl rozhodnout, jak moc chce aktualizovat. Kostýmy a výprava jsou místy přehnané a kýčovité. Z herců můžu vyzdvihnout O. Brouska, A. Procházku, v drobné roli O. Vlacha a především přesného J. Maryšku, ten mě bavil moc. Souhlasím, že přehrávání bohužel bylo příliš. (25.3.2019)