Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (199)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.10.2013)
Tak potřetí a naposled... Pro mě nezapomenutelná inscenace, při které mi běhá mráz po zádech. Richard Krajčo je fenomenální, vkládá do role vše a jde to vidět. Skvělý výkon podává i T. Medvecká, J. Preissová, D. Prachař a další. Moc se mi líbí scénografie i hudba, závěrečná scéna se opravdu povedla. Škoda derniéry, ráda bych viděla minimálně ještě jednou! Procenta dolů jen za jednu hodně nepovedenou reprízu ze strany I. Janžurové a O. Pavelky.
(zadáno: 1.4.2016)
(Revival Evening v březnu 2016) Nevím, na kolik to bylo kvůli "svérazně pojaté oslavě", ale nečekala jsem tolik odlehčení. Každopádně dramatické momenty si zachovaly svou sílu. Klobouk dolů za tak kvalitní výkon všech i 5 let po derniéře. Kromě výborného J. Potměšila musím vyzdvihnout aspoň M. Steinmasslovou. Velmi příjemný večer.
(zadáno: 15.12.2016)
Hodně mě zaujal samotný text, mladí herci se se střídáním různých rolí a poloh poprali dobře, dobrá kolektivní práce. M. Řezníček v hlavní roli mě mile překvapil. Oceňuji také živou hudbu. Líbilo se mi to, ale kupodivu musím po 3 měsících hodně vzpomínat, o čem to vlastně bylo. (10.9.2016) 75 %
(zadáno: 24.11.2018)
Tohle je přesně to přestavení "buď, anebo". Já ho viděla během krásného letního večera přímo na Horním náměstí a tam se perfektně hodilo, už dlouho jsem se tak nezasmála. Možná je dobré předem vědět, že je to komedie prošpikovaná popkulturními odkazy přes Matrix až k Popelce. Některé písně se povedly více, některé méně. Z herců vyzdvihnu T. Krejčího a především V. Lipinu, vynikající! Líbila se mi také hudba a scéna, možná se někdy zajdu podívat, jak to funguje v kamenném divadle.
(zadáno: 27.2.2015)
Vynikající to bylo!!! První půlka byla plná fórků, brečela jsem smíchy, neuvěřitelný humor, úprava prostě skvělá! No ale ta druhá polovina, ufff... I když všichni víme, jak ten příběh má skončit, tak jsem si to nedokázala představit v takto rozjetém představení. No a jako když utne - přišla na řadu vážná a až nepříjemně aktuální stránka věci a slzy z úplně jiných důvodů. Naprosto mě to rozložilo... A finále? Pecka! A už jsem se zmínila o hudbě? Tohle se vážně povedlo! Váhala jsem, jestli je to na plný počet, ale i za všechny ty emoce, které u mě představení vzbudilo, dávám 100 %.
(zadáno: 13.2.2020)
Ten příběh se fakticky dá shrnout 3 větami, ale H. Burešová ho krásně rozehrála. Scéna, hudba, sbory i světla výborně budují atmosféru a napětí, závěr je opravdu silný. M. Poulová je ve své obvyklé poloze ztřeštěné puberťačky, nicméně zde se to hodí a v důležitých chvílích se umí ztišit. P. Neškudla velmi přesvědčivý. Velká spokojenost! (26.3.2019)
(zadáno: 20.1.2017)
Text rozhodně není špatný, ale co naplat, když tomu vůbec nepomáhá režie, velká scéna a bohužel hlavně některé herecké výkony. Nad nimi proto hodně nápadně vyčnívá standardně výborný A. Procházka. I kvůli jeho většímu zapojení je druhá polovina mnohem lepší a spěje k pěknému finále. Proto radím o pauze se nevzdávat, bude líp ;)
(zadáno: 17.10.2014)
Vynikající!! Nečekala jsem, že budu takhle brečet smíchy a smát se tomu celou cestu domů, i druhý den, neskutečný :D Pánové M. Hofmann a M. Němec na sebe výborně slyší, o jejich talentu jsem nepochybovala, ale že jsou to takoví komedianti?! Zbylí tři herci mě ale pobavili neméně! Jen škoda, že ta druhá část je tak kraťounká, klidně bych si ještě minimálně hodinku přidala :)
"Kryju vás!"
(zadáno: 1.12.2016)
Příjemná oddechovka na léto, i když na specifickou češtinu je třeba se trochu soustředit. Jako ostatní chválím skvělou scénu, přestávku, herecky také velmi solidní, klobouk dolů před artistickými čísly. Rozhodně spokojenost. (17.8.2016) 75 %
(zadáno: 25.8.2017)
Bez znalosti Rozmarného léta bych Rozmarný bonus úplně nedoporučovala, neboť děj se zde jen proletí (někdy možná až příliš rychle) a rozehrávají se scénky za oponou. Bohužel jde docela poznat, že text není Vančurův, jazyk je příliš současný. Skvělý byl přídavek, společná píseň J. Zadražila a A. Jastrabana nebo E. Elsnerové, kouzelnické výstupy. A samozřejmě oblíbená přestávka :) 65 %
(zadáno: 30.12.2016)
TV záznam. 85 %
(zadáno: 18.10.2013)
Vynikající J. Potměšil!! Příběh jsem neznala a vážně mě dojal. Výborná hudba, režie i ostatní herci. Rozhodně můžu doporučit!
PS. Po shlédnutí představení jsem se vrhla i na knihu a určitě doporučuju tento postup, ne naopak! Ale kniha se nedá číst v MHD, půlku jsem proslzela...
(zadáno: 18.1.2014)
Magická úvodní scéna představuje silné stránky inscenace - úžasné sbory, pěknou scénu a kostýmy. Až na pár dalších okamžiků mě hra nedokázala pořádně vtáhnout, po delší době jsem se v divadle dívala chvílemi jen na to, jak herci hrají a neprožívala příběh postav... Obávám se, že na hru rychle zapomenu. Z herců se mi nejvíce líbil T. Novotný, kterému jsem jeho roli beze zbytku věřila.
(zadáno: 19.11.2017)
Zajímavé zpracování a využívání rekvizit. Přiznávám bez mučení, že toho o té době a aktérech tolik nevím, takže pro mě bylo zpracování příliš mnoho informací náročnější. Asi si načtu program a zhlédnu záznam. Ústřední trojice vynikající! Některé kabaretní sborové výstupy geniální (rozsudek). 85 % (La Fabrika)
(zadáno: 4.4.2014)
Víceméně tu souhlasím se vším vyřčeným... Asi to byl záměr, odcházet s hlavou plnou otázek, rozhozená, vztáhnout si to vše k sobě. Nicméně by to mohlo trochu lépe držet pohromadě. Výborná část s videoprojekcí! Pro K. Rodena mám slabost a byl to zážitek, takhle zblízka, procítěný zpěv :) Jen jsem o něj měla v některých chvílích celkem obavy, co tam vyváděl... :D
(zadáno: 1.4.2014)
Inscenace, která mě zaujala už jenom tím, že jsem nikdy takovou neviděla... Spousta dobrých nápadů, i když ne všechny metafory jsem rozklíčovala vzhledem k ne zrovna velké znalosti doby. První půlka se mi líbila víc, druhá mi přišla strašně krátká. Bavila jsem se ale dobře, myslím, že si tam každý najde něco jiného, stojí za vidění!
(zadáno: 9.3.2016)
Hlavně ze začátku až nepříjemně hlučné, solidně střelené s dobrými momenty. Pěkné použití rýže, vizuál celkově zajímavý. Trochu jsem čekala propadák, ale příjemná stopáž a povedený závěr tomu zabránily.
(zadáno: 1.9.2016)
Viděno 28.5.2016 na festivalu Mezi ploty a bohužel díky hraní venku šlo občas hůře rozumět. Na druhou stranu bylo aspoň místo autentické. Několik pěkných písniček i hereckých výkonů a ačkoliv tuto Shakespearovu hru nemám příliš v oblibě, bylo to příjemné letní vystoupení.
(zadáno: 10.11.2018)
Divadelní útržkovitá báseň, něco funguje skvěle, něco méně. Pokud se člověk správně nenaladí, bude se asi hodně nudit, tempo je pozvolné, snové. Ale věřím, že každému se vybaví nějaká podobná vzpomínka. Líbila se mi scéna a hudba, dobrá kolektivní práce herců, i při vzniku inscenace.
(zadáno: 11.9.2013)
Na tuhle hru jsem se kvůli dočasnému neuvádění těšila asi rok a asi i proto se má očekávání úplně nenaplnila. Režie i herci byli jako vždy skvělí, pobavila jsem se velmi dobře, ale stejně mám trochu problém se hrou samotnou. O. Sokol se mi až doteď svým výběrem vždy trefil do vkusu, ale tady jakoby se Mamet nemohl rozhodnout, jestli chce napsat kontroverzní hru (v době uvedení to možná fungovalo, dnes už zdaleka ne), komedii, nebo psychologickou sondu do mezilidských vztahů, tak vzal od každého něco a trochu to drhne...
(zadáno: 13.12.2015)
Začínalo to tak nevinně a pak se to zvrhlo v tak crazy komedii :D Souhlas s J. Koulou. Oddechová komedie pro příjemný večer. 75 %
(zadáno: 25.4.2014)
Z programu: "Mysl se vždy snaží najít strukturu v nesmyslných údajích. Skutečnost je mozkem aktivně vytvářena."
Díky, tak aspoň vím, že v tom hledám smysl asi zbytečně.. Výborná scéna, hudba, klobouk dolů před chudáky herci (především L. Noha), několik zajímavých režijních nápadů.. Po Sedmdesátkách jsem sice vytrénovaná, ale forma mě vážně překvapila. A ať mi hlavou během představení běhalo cokoliv, konec mě dostal :D Souhlas s Fedorocko, já se pobavila dobře, ale myslím, že to zde bude kandidát na "kontroverzní" představení.
(zadáno: 14.10.2015)
Nazkoušet tuhle hru v takových prostorách byl perfektní nápad. Bytové divadlo se vším všudy, až si připadáte jako voyeři na nepatřičné návštěvě. Silná hra se třemi velmi dobrými hereckými výkony, jen některé pohnutky Helen mohly být trochu lépe objasněny. Aktuální téma pro zamyšlení, intenzivní divadelní zážitek. 85 %
(zadáno: 13.11.2015)
Jak už název napovídá, jedná se především o vyprávěcí než dialogovou hru, rozhodně se ale divák nebude nudit. Nejen díky černému humoru, kterým je text prošpikován, ale především kvůli argumentaci postav a celkovému sdělení. Výkon M. Cisovského přesný, dále mě zaujal A. Čuba. Dobrá scéna a světla. (Divadlo Komedie)
(zadáno: 10.11.2018)
Mě ten jejich humor prostě baví, ať už je v originálním textu, nebo výsledkem improvizace či reakcí na aktuální dění. Na druhou stranu jsem se i trochu dovzdělala a dojmout jsem se také stihla. Výborné také bylo využití různých divadelních prostředků. Super zábava i během parného léta.