Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 9.3.2016)
Hra je pro diváka určitě zajímavá svým tématem. Dost vážný podtext a doba se mísí s vtípky. Herecky jako obvykle velmi dobré, vysoce nerušivé řešení přestaveb scény, koncert byl působivý. Nevím sice, kde bych krátila, ale na můj vkus trochu dlouhé. Očekávání byla vysoká, ale po tolika letech se jim to občas trochu rozjíždí. 75 %
(zadáno: 15.4.2015)
Nečekané. Text je skvělý a český překlad se povedl. Začalo to zvolna, ale pak to jelo strhujícím způsobem až do perfektního finále. Chtělo se mi smát, plakat, běhal mi mráz po celém těle, velké napětí a vtažení do děje, i když občasnému ztracení v záplavě slov jsem se při prvním zhlédnutí nevyhla. Úsporná režie s jednoduchou a funkční scénou, skvělá hudba a světla. Neskutečný L. Hampl hrál do roztrhání těla, B. Lukešová drsná i neuvěřitelně křehká zároveň, A. Doláková také přesvědčivá, i když T. Rumlová u mě výrazně vyhrává, vynikající! Díky ní zvedám na plný počet.
(zadáno: 5.1.2018)
Tato inscenace většinu zaujme svým celkovým pojetím, iluze zúčastnění se soudního přelíčení je opravdu věrohodná. Je na každém, aby se k případu sám nějak postavil a odpověděl si na spoustu otázek. Velmi oceňuji nasazení této hry, která vzbuzuje takovou diskuzi. Z herců bych vyzdvihla Z. Kalinu. 75 %
(zadáno: 2.7.2015)
Opravdu velké množství vulgarismů mě docela zaskočilo, ale až na pár výjimek prostě seděly. Herecky skvěle odvedená práce, těžko někoho vyzdvihovat. Bavila jsem se skvěle, i když poslední scéna by tam ani být nemusela. Díky představení mimořádně hranému na jiném místě nešlo všechno skvěle vidět/slyšet, tak holt zajdu ještě jednou no :)
(zadáno: 3.9.2020)
Svéráznou osobnost M. Tichého jsem do té doby neznala, bohužel ani jeho fotografie. Nelze nesmeknout před výkonem I. Hloužkové, byla k nepoznání! Zajímavé i výpravou, velká spokojenost! (6.4.2019, Divadlo Archa)
(zadáno: 4.6.2017)
Aktuální hra k zamyšlení. Tempo inscenace není úplně vyrovnané, především v druhé půli je například pasáž se sny poněkud zdlouhavá. Každý z herců dostane svůj kousek prostoru, nejvíc mě zaujali A. Čuba a Š. Kozub. Nápad nechat postavám jména herců tomu všemu dodává zvláštní jiskru. Spokojenost.
(zadáno: 27.7.2018)
Mé první setkání s touto hrou, text je to rozhodně zajímavý. Nemohla jsem se ale odprostit od myšlenky, že bych to měla konečně vidět v ČK s L. Žáčkovou, protože mně naopak Z. Benešová typově nepřišla jako nejlepší volba. Větší úspěch u mne měli spíš pánové M. Vykus a J. Koudela.
(zadáno: 15.12.2016)
Nezúčastnit se dramaturgického úvodu, bylo by hodnocení nižší, protože bych nejspíš záměr tvůrců nepochopila. Groteskní stylizace z větší části funguje, bohužel se ale inscenaci nepodařilo udržet moji pozornost celou dobu, druhá půlka výrazně lepší. Výtvarně se mi to líbilo, z herců bych vypíchla J. Strykovou a V. Lazorčákovou. (19.9.2016)
(zadáno: 23.1.2019)
Až doteď mi Tři sestry nepřišly jako komedie, v podání Arény ale z textu vyplynul na povrch trpký humor výborně. Inscenaci ještě pozvedávají herecké výkony, vypíchnu alespoň M. Cisovského, V. Lipinu a celé dámské osazenstvo v čele s P. Dostálovou se skvěle neobvykle posazeným hlasem. Pěkná scéna a kostýmy, povedené klasické zpracování. (Viděno v Komedii, Praha)
(zadáno: 17.9.2018)
Poněkud náročnější hra, text jsem na 100 % celou dobu asi nezvládla vnímat. Nejvíce se mi líbila asi prostřední část. Nicméně každá je hodné odlišná formou i stylem a má něco do sebe. Herecky velmi podařené. Velmi zajímavý je výběr hudby.
(zadáno: 16.1.2014)
Jsem moc ráda, že jsem se předem podívala na dokument Radokova Trojská válka, takže jsem věděla, co nečekat (zaměření na jednotlivé postavy, romantický příběh), a o co naopak Radokovi šlo. A to, co si vytyčil, se mu rozhodně povedlo. Hra to je náročná na soustředění, ale v monolozích se skrývá hodně zajímavých a překvapivě současných myšlenek. Herecké výkony byly až na pár výjimek skvělé. Působivá scéna i kostýmy! Jen mě mrzí ta děkovačka...
(zadáno: 25.8.2017)
Jak Obchodu na korze přemístění do venkovního prostředí uškodilo, této hře to vyloženě pomohlo. M. Balcar vtipně reagoval na kolemjdoucí a promlouval k nim, jeho výkon je hlavní devízou inscenace. Na druhou stranu v divadle jistě dobře budují atmosféru světla a scénografie. Okolnosti příběhu nejsou zcela jednoznačné, takže záleží na každém divákovi, jak se k tomu postaví. Zajímavý počin. 65 %
(zadáno: 5.2.2014)
Ubu se baví a já s ním!! Vynikající nápad se scénou, hereckým obsazením, jedna hláška za druhou. Bylo to perfektní, strašná sranda, ale i zajímavá myšlenka, nevím, proč jsem na to nešla dřív, ale musela jsem znovu... Viděno v neobvyklé alternaci I. Luptáka jako kapitána, posléze i s jedinečným P. Čtvrtníčkem :)
(zadáno: 27.9.2014)
Velmi jednoduchá zápletka a vlastně i poněkud šablonovité charaktery, které se ukazovaly, když každý z herců dostal chvíli prostoru. Nejvíce pobaví asi ostravák I. Chmela. Hra je opravdu jen na pobavení bez extra přemýšlení a i když se možná snaží vzbudit dojem, že řeší hlubší problémy, žádnou velkou psychologii postav nečekejte.
(zadáno: 10.11.2018)
Výborně budované napětí, z D. Bambase šlo chvílemi až strach. A. Talacková skvěle vystihla vývoj postavy, měla by dostávat takovéto herecké výzvy na divadle častěji. J Maryško se také neztratil. Palec nahoru za scénu. Celkově velká spokojenost, inscenace ustojí i porovnání s legendárním filmem.
(zadáno: 10.11.2014)
Ujetá černá komedie, která i v českých poměrech začíná být aktuální... M. Finger a M. Taclík podávají již tradičně skvělý výkon. Bála jsem se, aby O. Sokol jako černoch nevyzněl jako parodie, ale naštěstí byla maska skvělá a Sokol přesvědčivý. Moc se mi líbilo taky pár zajímavých režijních nápadů.
(zadáno: 27.4.2016)
Nejen fyzicky náročných rolí se P. Mikeska a M. Ruml ujali skvěle. Víc se mi líbila hutnější druhá polovina a obzvlášť P. Mikeska mě v závěru skutečně dostal. Zaujala i scéna, nápad s dopisováním básně a nádherná taneční scéna ústředního dua. Rozhodně ne oddechovka, ale moc doporučuji.
(zadáno: 1.11.2018)
Zamilovala jsem si Khekovu vymazlenou inscenaci v MB, takže nemohu neporovnávat. Chyběla mi jistá poetičnost a chemie mezi ústřední dvojicí. Určitě ale oceňuji nasazení herců, výpravu a hudbu. Povedený počin.
(zadáno: 19.4.2019)
Viděna premiéra. Ačkoliv byla na M. Stropnickém vidět tréma, mile mě překvapil. To, že tvoří s D. Krejčíkem (jako vždy výborným) skutečný pár, dle mého moc nepomáhá, ale s dalšími reprízami si to pravděpodobně ještě sedne. Nemohu opomenout ani S. Novákovou, která se nenechala zastínit. Co se týče režijního pojetí a aktualizace, je to moderní, neotřelé a promlouvá to k dnešním divákům. Jsem trochu zatížená klasičtější verzí P. Kheka, ale takto ani nemohu srovnávat :) Výrazný vizuál, kostýmy, projekce, jako celek funguje velmi dobře. A ani osekání na tři herce rozhodně nevadilo.
(zadáno: 7.5.2014)
Opravdu tragikomedie, zasmála jsem se celkem dost, i když spousta vtípků v přívalu slov zapadne. Ne příliš překvapivá pointa, ale ke konci jsem přece jen zamačkávala slzu. Ohledně hereckých výkonů bych mohla okopírovat komentář Čika, naprostý souhlas. 65 %
(zadáno: 18.11.2013)
Viděno z TV záznamu. Forbína mě trochu šokla, následně jsem se občas ztrácela, ale postupně to dostávalo grády. Nejen z I. Uhlířové šel krásný strach.
(zadáno: 13.1.2019)
Ze začátku jsem se hned nechytla a možná mi nějaké podstatné informace unikly. Text je trochu na houpačce a bohužel se najdou hlušší nebo repetitivní místa, nicméně vynikající herecký výkon D. Krejčíka je důvodem, proč se snažit pochopit. Oproti jiným zde, mně přišla Z. Bydžovská umírněná a předvedla minimálně to, co měla. Závěrečná katarze velmi silná. Zbytečné mi přišly projekce. 75 %
(zadáno: 22.10.2018)
Úprava a provedení některých písní bylo skvělé. Méně už mi seděly některé vyprávěcí pasáže. Rozhodně má kouzlo, že se inscenace hraje zrovna v tomto sále. Z herců svůj komediální potenciál využili především V. Fridrich a Z. Kalina. 65 %
(zadáno: 27.2.2013)
Skvěle napsaná hra, plná černého humoru, který mě přivedl až k slzám smíchu, navíc nápaditě zrežírovaná (nemocnice!) a perfektně herecky podaná - M.Dlouhý exceluje, H. Lapčíková mu ale velice zdatně sekunduje. K. Lojdová se mi líbila snad ještě víc. Příbramské publikum dostalo cenný klenot a jsem ráda, že se o něj dělí na hostovačkách u Cimrmanů v Praze.
(zadáno: 15.12.2013)
Je pravda, že první půlka má možná pár slabších míst, ale rozhodně není k nepřečkání. Hlavně si divák musí zvyknout, že představení asi vypadá jinak, než si představoval... Druhá půlka je přeci jen více činoherní a Karel Roden je prostě skvělý! Jediné, co mi asi vadilo, bylo vyslovování jména Scrooge a také postava vypravěčky byla občas možná zbytečná, příp. nereflektovala skutečné dění na jevišti. Jinak to ale byla prostě nádhera... Husí kůže i slza dojetí, krásná hudba, perfektní výprava, skvělé vánoční naladění!

Další stránky hodnocení: << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>