Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.3.2015)
Zklamání. Divně vystavěný text, jehož pasáže o minulosti mě nebavily. P. Lněnička se snažil, ale mou pozornost taky několikrát neudržel a ztracenou nit jsem pak hledala těžko. Narozdíl od projekcí se mi líbila světla. Pointa mi taky až tak překvapivá nepřišla, nejzajímavější byla část, kdy Miki popisoval svou zálibu, zpovídal se divákům zblízka do očí.
(zadáno: 22.1.2014)
Působivé!! Místy jsem koukala s otevřenou pusou a běhal mi mráz po zádech. Náročné na soustředění a zorientování v postavách, ale zajímavé myšlenky, budu to muset vidět víckrát. Z větší části geniální herecké výkony, několik obrazů, které mě přikovaly do sedačky (teda do židle.. přátelská rada - první 4 řady jsou jen ze židlí, což by někomu při 4hodinové náloži nemuselo vyhovovat..). Skvělá atmosféra, hudba, moc se mi líbilo využití scény a všech herců. Zážitek, který si ráda zopakuju.
(zadáno: 27.5.2019)
Zkrácený TV záznam. 75 %
(zadáno: 15.4.2018)
Beatles jsou prostě srdcovka. Aranže se mi líbily moc, zajímavé bylo prolínání s cimbálovkou. Příběh včetně snových pasáží je slušně bláznivý, ale výborně funguje, umístění děje se stává zdrojem řady vtipných momentů. D. Vitázek je opravdu bůh! Dále bych vyzdvihla L. Janotu, duo V. Skála & A. Novotný a skvělé pěvecké číslo V. Matušovové. Mladí kluci na mé repríze neměli úplně den a při dvou písničkách se trochu ztráceli, ale jinak hráli s velkým nasazením. 95 %
(zadáno: 13.12.2015)
Velmi dobře vystavěný text, napínavý, téma nechá málokoho chladným. J. Štěpnička odehrál svůj kvalitní standard, ale z J. Pidrmanové jsem nemohla spustit oči, hodně mě překvapila! Vzhledem k ději byla, myslím, hysterická přiměřeně. Povedená komorní hra.
(zadáno: 1.2.2013)
Viděla jsem tuto hru 3x ve zlínském divadle a vždycky jsem odcházela polomrtvá smíchy, u tohoto provedení se to bohužel nestalo, takže mírné zklamání.. Ale krásné kostýmy, dobří herci, zajímavé hudební vložky, líbilo se mi to, ale přece jen jsem čekala víc.
(zadáno: 29.4.2014)
"Ublížil jsem hodně lidem. Ale ještě jich spousta zbývá." Na hru jsem šla s velkými obavami a byla jsem nakonec příjemně překvapena, sedlo mi to.. Hra je sice poněkud zvláštní, ale zajímavá a pro mě příjemně plynula. Ne zrovna optimistické téma výborně odlehčeno různými vtípky (podržíte mi to?), takže jsem se i zasmála. P. Liška a I. Lupták výborní, krásná hudba. Neříkám, že jsem pochopila vše, ale tak nějak se mi na to hezky dívalo. A vidět po dlouhé době pana Ornesta na jevišti bylo dojemné :)
(zadáno: 15.4.2014)
Škoda, že to jako celek úplně nedrží, ale jednotlivé scény pobaví. Kdybych uměla více jazyků a rozuměla všemu vyřčenému, pobavila bych se určitě ještě víc. Ale tento druh nekorektního humoru se mi trefil do noty, dvojice Lněnička-Noha neměla chybu! 65 %
(zadáno: 30.12.2016)
Zajímavě vystavěná hra, ale některé monology jsou dlooouhé, škrtat se mělo, aby divák neztrácel tolik pozornost. O Sarah Bernhardtové jsem předem nevěděla absolutně nic, ale myslím, že to nijak zásadně nevadí. Na hru se vyplatí jít především kvůli hereckým výkonům, na kterých hra stojí a padá, a to jak božské I. Janžurové, tak K. Hádka v několika různých postavách ztvárněných opravdu skvěle. (13.10.2016)
(zadáno: 7.10.2014)
Vynikající herecké výkony a atmosféra! Díky Bohu??, že jsem to před derniérou ještě stihla ;) Intenzivní zážitek!
(zadáno: 18.4.2015)
Chtělo to trochu škrtat, první půlka měla dost nudných pasáží, po pauze mě to bavilo o dost víc až do povedeného závěru. Asi jsem se nepotkala s viděním režiséra, co se týče především ženských postav, nepochopila jsem ani některé jeho nápady, něco mi přišlo už trochu moc... Oceňuju více prostoru pro Lízu I. Uhlířové, z herců bych dále vyzdvihla H. Hájka, M. Fingera a J. Kukuru. Pro někoho, kdo předlohu vůbec nezná, to ale musí být docela náročné.
(zadáno: 22.10.2019)
Skutři jsou jako vždy sví, oproti oblíbené Schormově dramatizaci si z mnohovrstevnatého románu vybrali i jiné dějové linky - tu s Iljušou oceňuji, výstupy otce Zosimy bych ale proškrtala. Více prostoru dostal Aljoša (věrohodný S. Jacques). Z herců mě dále zaujali J. Zapletal či J. Sklenář. Výborná je scéna, kostýmy, hudební složka - působivá inscenace. (7.3.2019, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 25.4.2017)
TV záznam. Geniální ztvárnění a pojetí Fjodora Karamazova. 85 %
(zadáno: 26.4.2017)
Přiznávám, že to na mě bylo ten den trochu náročné, pořádně pod povrch jsem asi nedohlédla. Absurdní text plný symbolů a metafor rozhodně není oddechovkou, i když trocha odlehčení se také najde, strach, rozklad a sebeklam tíží všechny. Líbila se mi výprava i všechny herecké výkony. Nadšení není, ale ráda jsem zhlédla derniéru. 65 %
(zadáno: 13.6.2013)
Začátek možná až příliš klidný, pomalý, ale o to víc pak vyniká změna chování postav po odhození společenských masek. Herecké výkony skvělé, režie také. Zaujalo mě, že hra oproti jiným nemá (snad) jediný "střih", prostě takový jeden večer v jednom obýváku. Vtipná konverzačka, ze života, bohužel.
(zadáno: 8.10.2017)
Text jsem znala již z provedení jiného souboru a rozhodně se jedná o kvalitní konverzačku. V Míru si hra musí ještě trochu "sednout", důležité je tempo, které se určitě dalšími reprízami zlepší. Souhlasím, že prostor komornější inscenaci zrovna nepomáhá. Z hereckého kvarteta se mi líbili především J. Kaluža a K. Vainarová. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 16.1.2018)
Čekala jsem trochu více, bohužel mě to nedokázalo dostatečně vtáhnout, což bylo možná nedivadelním prostředím kavárny Jam Café i mou celkovou únavou. Smysl poměrně krátké inscenace chápu především v otevření debaty na téma mobbingu, za což jim patří velký dík.
(zadáno: 24.5.2019)
Viděla jsem verzi divadla 6-16 a nutno uznat, že Mír výrazně vyhrává. Ať už velkolepě pojatou scénou i nečekaným závěrem. Herecky výborné od všech (alt. A. Čuba), viděna derniéra z toho šíleného bloku repríz za sebou a žádné otrávení nebo únava na nich nebyla znát. Ačkoliv to asi neviděli všichni diváci Míru stejně, já oceňuji odvahu divadla nasadit zcela odlišnou hru od obvyklého repertoáru a děkuji, takhle dlouho jsme o žádné inscenaci snad ještě nedebatovali.
(zadáno: 2.2.2013)
Tahle hra je aktuální asi pořád, tak to prostě v politice chodí.. Příjemná komedie, herecké výkony fajn (Postránecký!!), ale že by mi tak hra nějak utkvěla v paměti nebo mě nějak zasáhla, to se bohužel nestalo.
(zadáno: 5.11.2017)
Tak tohle mě úplně rozložilo. Nemluvím jen o pohnutém osudu K. Čapka a iracionální nenávisti vůči Židům/Němcům v minulém století. Ten text je tak vysoce aktuální, že to bolí. Silný text podpořila skvělá režie i jednoduchá proměnlivá scéna s projekcemi. Vysvětlující pasáže jsou užitečné a vůbec neruší. Herecky velmi kvalitní, vypíchla bych alespoň skvělého J. Hánu, V. Dvořáka, který se neuchýlil ke karikatuře V. Havla, či M. Kačmarčíka, který mě moc mile překvapil. Doporučuji všem!
(zadáno: 7.4.2013)
Tak tahle hra se mi úplně netrefila do chuti... Mám pocit, že v názvu by ta Carmen ani být nemusela, představení s ní nemá moc společného, ačkoli to jsem ani nečekala. Jednotlivé výjevy spolu moc nedrží, příjemným zpestřením jsou písničky. Jinak mě nejvíc zaujala scéna s dezerty a z herců pak R. Blumaier. Délka akorát, ačkoliv konec mi přišel zvláštně useknutý. Ale jo, zasmála jsem se, celkem pobavila, ale podruhé bych nešla.
(zadáno: 21.11.2019)
Problémem je jistá repetitivnost a trochu vysoké tempo, na hře je rozhodně nejzajímavější forma, využití scény, kostýmy, masky, pohybová složka (vtažení Tondy je po pár měsících od zhlédnutí pro mě stále nezapomenutelným highlightem inscenace), atmosféru se podařilo vykouzlit správnou. Herecky dobře typově obsazené. 75 % (12.3.2019, Celetná)
(zadáno: 12.9.2017)
Příjemná krátká komedie v povedeném zpracování 3D Company. Racka miluju, takže citace některých pasáží jsem ocenila a pokud v textu původně nebyly, byla tato úprava chytrým tahem. T. Kobra jsem viděla na divadle poprvé a hodně mě zaujal, byl perfektní! Ale i všichni ostatní s ním úspěšně drželi krok. Další zdařilý kousek z dílny tohoto souboru.
(zadáno: 23.10.2014)
Já nějak nevím, co napsat... Moc mi nesedla asi hra jako taková, jen tak kolem mě bez většího zaujetí proplula. A asi je škoda, že ze hry o beznadějném čekání na spasitele si člověk pak pamatuje hlavně vtipné výstupy herců. Ale herecky super, zaujal mě především D. Matásek. A bohužel nepochopím, proč u takové hry obsadí první řady školy, kde se pak studenti nudí, hru blbě komentují a kazí tak zážitek ostatním divákům, kteří tam nejsou z donucení. 65 %
(zadáno: 29.6.2017)
Na takový druh divadla prakticky nechodím, bylo to pro mě trochu náročnější, délka byla ale příjemná. Viděno na nádraží v Bubnech, které má podobnou historii, prostředí a světla udělali svoje, atmosféra byla skvělá. Působivá byla také hudba. Výkony všech aktérů perfektní, vyzdvihla bych alespoň H. Varadzinovou.